כן יהיה צריך לשדרג תשתיות אבל אני מאמין שבמקביל מערכות סולאריות על גגות יהיו נפוצות יותר כך שהבית עצמו מייצר חשמל.
כמו כן טכנולוגיות V2G (כשהרכב עצמו משמש גורם מאזן ברשת החשמל) יאפשרו ניהול אנרגיה יעיל שמיישר את גרף הצריכה.
הצג להדפסה
כן יהיה צריך לשדרג תשתיות אבל אני מאמין שבמקביל מערכות סולאריות על גגות יהיו נפוצות יותר כך שהבית עצמו מייצר חשמל.
כמו כן טכנולוגיות V2G (כשהרכב עצמו משמש גורם מאזן ברשת החשמל) יאפשרו ניהול אנרגיה יעיל שמיישר את גרף הצריכה.
אני נוטה להאמין שה"ישועה" תבוא דווקא ממעבר (כפוי, במידה מסויימת) לתחבורת המונים בערים, בשילוב עם ציי רכבים אוטונומיים וצמצום כללי של הנסועה הפרטית ה"מיותרת".
באיזורים אורבניים, מטרופולינים, ברברי ערים גדולות וכד' - לדעתי זה הכיוון.
באיזורים יותר נידחים - ספק שיוציאו רכבי בנזין מחוץ לחוק כזה מהר.
מערכות סולאריות על גגות בנינים זה כוסות רוח למת
לא מדבר על גג בית פרטי, אלא על גגות בניינים כפי שהוערך בתגובה קודמת,
זאת פשוט גיאומטריה ברמה של כיתה ח': שטח הגג בבנין הוא קטן מאוד ביחס לדירה, מאחר ושטח הגג כמעט לא תלוי במספר הקומות אז אם נקח דירה לעומת בית פרטי עם אותו שטח, כבר בבנין בעל 4 קומות ו 4 דירות, לכל דייר יהיה רבע משטח הדירה על גג הבנין מאשר לבית פרטי זהה,
ואילו בבנין בעל 10 קומות וארבעים דירות, לכל דייר יהיה שטח בגודל עשירית משטח הדירה.
בקיצור רעיון מקושקש.
מאותה סיבה אין דודי שמש בבניינים מעל 10 קומות.
תחנות כח על בסיס פחם כבר עובדות בנצילות של 41% , זה משמעותית יותר ממנוע בנזין, הידרואלקטריות בנצילות כפולה, וכפי שכתבתי, קל יותר לפקח על פליטת מזהמים ממספר קטן של תחנות כח מאשר מיליוני מכוניות.
ועוד לא הוזכר גם החסכון ואולי החיסול של כל תעשיית השמנים ונוזלי הקירור והסיכה כשהמעבר להנעה חשמלית יהיה גורף.
המקור היה דיון בתקשורת הגרמנית, שם נאמר ע"י מקור מוסמך שכמובן נסתר ע"י מקור מוסמך אחר שרכב בעל מנוע בעירה פנימית אחרי 7 שנים של נסיעה (ממוצא קילומטרים בשנה) זיהם כמו טסלה שרק עכשיו ירדה מפס היצור, הטיעונים היו משכנעים.
לא מוצא את זה כרגע אבל מאמרים בסגנון קיימים מאז שבחור בשם נתן וייס יצא במאמר שמתריע על הזיהום הבלתי נראה של מכוניות חשמליות.
http://seekingalpha.com/article/1430...is-a-dirty-car
אישית כשאני הקנה רכב חשמלי זה לא יהיה בגלל זיהום האוויר כי על פניו נראה שאנחנו (בני האדם על כדור הארץ) לא מסוגלים למצוא את נוסחת הפלא של הפקת אנרגיה בהלכים פשוטים שלא מזהמים, אני הקנה רכב חשמלי בגלל התאוצה, פשטות מכנית, עלויות אחזקה ושקט.
לגבי נוזלי הקירור שלויל הזכיר נראה שראדיאטורים עושים קאמבאק גם ברכב חשמלי.
יש כ"כ הרבה דיסאינפורמציה ומומחים מטעם עצמם...במיוחד במהדורות חדשות שלא בדיוק מתיימרות לעמוד בסטנדרטים מדעיים בסיסיים.
אבל אני מסכים שהחוסר באגזוז ומנוע מלוכלך ורועש זה רק הבונוס של העניין. זו בהחלט לא הסיבה בגינה רוב האנשים ירכשו או לא ירכשו רכב חשמלי.
הפתרון למזהמים הוא תחבורת המונים יעילה נגישה וטובה, רוב תושבי ניו יורק למשל לא מחזקים רכב פרטי.
נניח עכשיו שרוב תושבי גוש דן לא יחזיקו רכב פרטי, ובכל משפחה יהיה רכב חשמלי אחד.
התחבורה ההכרחית משאיות, רכבי הצלה וחירום וכד' תמשיך כרגיל, זיהום האוויר יצטמצם משמעותית.