מתי כבר יבואו הכתומים ויראו איך עושים את זה נכון?!
ה"בימר" הזה... הורשם שמתקבל אצלי (אחרי "פאקטור עידון ביקורת" שיש להפעיל על כל כתבת מגזין רכב ישראלי, אני מאמין):
1. התקמצנו בעיצוב. עוד 20-30 יורו לפנס שלא נראה כמו כלי סיני זה יותר מדי. וזה אחרי שבמשך שנים הם דואגים לעצב את האופנועים שלהם מכוערים, אבל לפחות קלים לזיהוי.
2. במקום לעשות את אופנועי הכניסה שלהם חזקים יותר מהדיוק 390 (והאדוונצ'ר שאינשאללה יבנה על בסיסו) - מישהו התבלבל (אולי עשו לגליזציה בגרמניה?) ועשו אותו חלש יותר. מה שנקרא, להתחיל מעמדה נחותה.
3. עשו אותו קטן. אדוונצ'ר. של ב.מ.וו.
4. לא חיית טורינג (מנוע חלש, מעט צפוף, טנק קטן), לא חיית שטח. לא בשר ולא דג. ל-R1200GS, ולא 990 ADV.
5. רגע... אמרתי טנק קטן - 11 ליטר? באדוונצ'ר?
בואו נדבר על תיור במדינת עולם שלישי.
כמה טווח זה ברכיבת כביש מאומצת (כי המנוע חלש) ורכיבת שבילים (לא קק"ל)? נניח, והצריכה תהיה (על אופנוע עמוס ומזווד) 1/25. זה טווח של 250 ק"מ, עד שאתה מתייבש ומחכה למשאית שתבוא לאסוף אותך ותביא אותך למקום שבו יש דלק עם אוקטן מעל 80. נפלא. זה היה הטווח שראיתי בגרוזיה מק.ט.מ 690 אנדורו, וזה לא מספיק. איזה מגבלה אילצה את ב.מ.וו לצייד את האופנוע בטנק קטן כל כך? אולי העובדה, שלייצר טנק שונה מהנייקד יעלה עוד כמה יורו, סליחה, רופי?
אולי במדינת עולם שלישי הקוקטייל הזה עובד ונמכר טוב. לי יש יותר שאלות מתשובות שהעיקרית מהן הולכת כך:
אם זה מיוצר במדינת עולם שלישי, מרכיבים שמיוצרים במדינת עולם שלישי, תוך חסכון איפה שאפשר ואיפה שלא כדאי, ולא מפגין עליונות ברורה על המתחרים כבר ביום ההשקה - אז למה לעזאזל זה עולה 40 אלף שקל, ועוד טוענים שזה "מחיר טוב"?
מכאן נגזרת השאלה - בשביל מה היה כל הבלאגן, אם היה אפשר לחזיר ליצור את ה-650 סינגל, שיהיה טוב יותר בכל פרמטר, ורק טיפה יותר יקר?
בקיצור - אני מחכה ל-390 אדוונצ'ר. זה אמור להיות אופנוע כלבבי.