סיכון מיותר, זה לא נחשב ״שימוש עצמי״
5 דקות, על השעון. פקיד נחמד וסבלני.
הצג להדפסה
זה לא רק בציוד לאופנועים.
לפני 15 שנה המפעל היה צריך כמה סוויצ'ים, דיסקים ועוד ציוד מחשוב שבארה"ב עלה חצי מהארץ.
ההפרש במחיר הגיע לאלפי דולרים אבל המשלוחים היו יקרים.
הזמנתי הכל לדודה בברוקלין וטסתי אליה לסוף שבוע וחזרתי עם מזוודה מלאה.
עלה 500 דולר לטיסה (זוועתית ב TOWER ז"ל) ועוד 50 דולר למונית חזור (הלוך, עם מזוודה ריקה לקחתי רכבת).
אני צריך להחליף רצועה לזירו, בארה"ב היא עולה 85 דולר, בארץ 1000 שקלים, אז בחופשה הקיץ אני מתכנן לחזור עם 2... ושהגנבים יירקבו עם המלאי!
חודש הבא אני הולך לשפוך שם כסף על ג'ינסים ממוגנים.
כמו בכל מקום, יש חנויות טובות יותר ויש פחות... גם האנשים.
למדוד קסדה מהמדף זה לא נורא, ככה זה הולך עם נעליים.
וכאחד שגר בגרמניה והתנסה בכמה חנויות (ולא רק חנויות אופנועים) - אין מה להשוות, המבחר בגרמניה משמעותית יותר גדול: מעל ל-80 מיליון תושבים, ועם לובי של תעשיית רכב חזקה מאוד (פורשה, אוודי, מרצדס, ב.מ.וו...).
ואפשר גם לפרנס את החנויות בישראל, בלי פרנסה בישראל השוק הישראלי לא יתפתח וידשדש במקום.
כמובן, כל אחד וההחלטה שלו והחישובים שלו.
..צודק.ציטוט:
ואפשר גם לפרנס את החנויות בישראל, בלי פרנסה בישראל השוק הישראלי לא יתפתח וידשדש במקום.
כמובן, כל אחד וההחלטה שלו והחישובים שלו.
אבל ,תמיד יש "אבל" .מצד אחד אפשר להשתמש בשרות מקומי,לתת לעסקים להרויח ... עד שלב ש אתה מתחיל להרגיש שזה כבר לא רווח.
פשות "דופקים" אותך "עושים קופה" אליך,מנצלים.
אני לא מסוגל לקנות יותר כלום בארץ.
לא מסוגל. מה אני אעשה?
אני שונא את העסקים בארץ. נכנסה לי שנאה.
לא יכול לסבול את המחירים, ולא את המוכרים, ולא את השירות ולא את האחריות. ולא כלום.
וגם לא יכול לסבול את התחושה המחורבנת הזו שאתה תמיד חש אחרי שאתה קונה משהו בארץ.
כל מה שאפשר לקנות בחו"ל (באינטרנט בדואר או במהלך טיול/שהות בחו"ל) - אני מחכה ודוחה עד שיתאפשר לי לקנות בחו"ל.
לא רק ציוד רכיבה או חלקים לאופנוע... אני מדבר על הכל.
אוקי, אז זה "רק" פער של 67% לפני החזר חלקי של המע"מ.
אומר רק בקריצה, שאני מניח שאתה לא קונה ציוד בגרמניה, אלא דוחה את הקנייה לאחד הביקורים בארץ וקונה אותו כאן.
בכל זאת, דוגמא אישית, לא?
מפה לשם קצת גדלנו, אנחנו אוכלוסיה של 8 מיליון, כמו שווייץ, כמו אוסטריה, יותר מדנמרק, נורבגיה, פינלנד, אירלנד. נכון שהן בתחרות יותר קלה לצרכן ובאמצע היבשת עם גבולות פתוחים.
(אין לי ידע ונתונים כמה שיעור המס למוצרים בטיחותיים כמו קסדה או מעיל בייבוא לארץ, לעומת אחת ממדינות אירופה)
אין מס נוסף חוץ ממע״מ.
אם תמשיך לקנות מיבואן במחיר מופקע, זה רק יעודד אותו להמשיך למכור באותו מחיר.
בסופו של דבר אני מאמין שעל כל חכמולוג שקונה בחו״ל יש כמה מאות של רוכבים שמאמינים שקסדה איכותית אמורה לעלות כמו משכורת מינימום.
אם כולם באמת היו מזמינים כ״כ הרבה מהאינטרנט, לא היו נשארות חנויות ציוד בארץ.
לאט לאט אנשים מבינים.
תאמין לי שאני בכיף הייתי מעדיף לשלם אפילו עד 50% על מוצר מסויים, אבל לקבל אותו מיידית ועם "אחריות".
זה לא המצב.
לדעתי יש דברים שקונים בארץ ויש דברים שקונים בחו"ל.
כפפות קיץ וקסדות הייתי מעדיף לקנות בארץ.
מעילים ונעליים מעדיף בחו"ל בחנות עם מבחר ענק.
ככלל אתה צודק, פרט לכמה מקומות שבהם החנות שולחת אותך להחתים את פקידי המס בשדה התעופה ולהחזיר אליה את הקבלה ואת המסמכים החתומים - כדי לקבל החזר מלא. אחד המקרים האלו הם חנות דיינזה בברלין, שהיתה בעבר באזור מואביט ועברה לאזור ווילמרסדורף, ליד פולו ולואיס.
כשאתה קונה ציוד בכמה מאות או אפילו אלפי יורו (במצטבר) - זה משמעותי מאוד.
https://www.ynet.co.il/articles/0,73....html#autoplay
מי לדעתכם נפגע?