אם ככה נשאר לך בימר ישן ומכוער. נח לאללה אבל חוץ מזה כלום.
הצג להדפסה
אתה מתכוון לעשות 300-400 ק"מ כל יום?
נראה לי שלא.
לטווחים הגיוניים, גם ה-MT הרגיל נוח מספיק. 200-250 ק"מ ביום עוברים בנעימים. הטרייסר צריך להיות אפילו יותר נוח.
שושנים עשה טיול בזוג, על אופנוע עמוס לעייפה, במדינה זרה ועם הרבה שעות-אוכף יומיות.
חוץ מזה - הסטנדרטים שלו מאוד גבוהים, כי הורסיס הפרטי שלו הוא ספינת-תיור.
בקיצור, נשמע לי שאתה קצת מגזים בדרישות שלך ל"נוחות"...
אבל אם זה באמת כ"כ חשוב לך (לא ברור למה) - לך לכיוון של ויסטרום 1000 לדעתי.
מנסיוני עם ה-650 דור קודם, זה אופנוע סופר נוח (בהגדרה שלך) - רך, סופג ומרווח.
גם ורסיס 1000 הוא אופציה, למרות שאני לא מבין למה שרוכב שמרוצה מ-NC יקנה אופנוע חזק כ"כ, גדול וכבד.
לי נראה שיש לו "יותר מדי" מכל דבר עבורך, ושתסבול מהמימדים והמשקל - ובו זמנית, לא תנצל את המנוע.
בעבר היה בבעלותי ורסיס 1000 במשך שנה וחצי , היום רוכב על ויסטרום 1000
אז אשתף מנסיוני
כשהיה ברשותי הורסיס אהבתי אותו מאוד, אפילו מאוד מאוד !
מנוע מאוד מרגש. אבל *בשבילי* הוא היה קצת יותר מידי חזק , וגם כבד.
( אני בחור קטן 1.75 על 70 קילו )
הויסטרום לאומת זאת מתאים *לי* הרבה יותר מבחינת מידות ומשקל.
הוא מרגיש הרבה יותר קטנטן מהורסיס.
אני אוהב מומנט ויש לו את זה בשפע, יחד עם זאת אופי המנוע הרבה יותר רגוע.
נגיד היה קורה לי הרבה שאני עוקף רכב על ורסיס ובשניות מבלי לשים לב
מד המהירות מקפץ לו למספרים לא הגיוניים בכלל. לא אהבתי את זה.
לאומת זאת בסטרום צריך להתאמץ קצת יותר כדי להגיע לאותו מספר
אז זא לא קורה *לי* בטעות.
המורכבת גם מעדיפה את הויסטרום על הורסיס אשר לדעתה היה הרבה יותר
קשוח ומעייף.
דעתי כי הסטרום יותר קרוב ל NC שלך מאשר הורסיס.
ממליץ בחום לעשות רכיבת מבחן על שני הכלים. רק *אתה* תדע מה יותר מתאים *לך*.
תודה 0x80 !
השוואה מעניינת.
שושנים - מה דעתך ? בדקת את הויסטרום ?
בדקתי אותו, לצערי לא במגרש הביתי שלי אלה בת"א וכמי שחושב שת"א היא ארץ מיותרת (כן כתבתי ארץ)
רכבתי עליו רק חצי שעה וברחתי לי-ם.
הרגשתי עליו מיד בבית, קל זריז ונוח מאד לתמרון, בדיוק אז ירדתי מה-380 ק"ג יבש של הוי מקס אז הרגשתי
כאילו אני רוכב על אופניים. יש מצב שעשיתי לו סוג של עוול, כי על הטרייסר רכבתי כ-3 בהרי י-ם ובחנתי אותו
הרבה יותר זמן ואילו את הויסטרום בחנתי בשטח עירוני עוין.
הוא היה מס' 2 בהעדפות ואם לא הייתי לוקח את הורסיס הייתי לוקח אותו, יתרון נוסף שיש לו הוא היכולת לרדת
לשבלים שלהערכתי טובה משל הורסיס.
בכל מבחני הדרכים שראיתי וקראתי בארץ ובעולם בין שלושת המועמדים תמיד הורסיס ניצח, ואת זה קבעו טובים
ומנוסים ממני, עזר לי מאד שגם אני אהבתי אותו יותר מכולם.
הורסיס לא מצטיין בשום דבר ובכל פרמטר יש כלי אחר שעולה עליו, אבל כחבילה כוללת לצרכים שלי הוא נותן
את המעטפה המושלמת.
ככלי חדש הויסטרום יהיה יקר יותר ושמעתי על רבים שרכשו ופצחו במקצה שיפורים בעיקר לכיסא ולמיגון הרוח
שלא עמדו בציפיות.
כיוון שאתה קונה כלי מושמש תהיה משמעות רבה לכלי עצמו ואופן ההחזקה שלו כך שהמטבע יכול להתהפך על
פי מהות הכלי עצמו ופחות לפי הדגם או היצרן, כלי שמור ומתוחזק היטב יהיה תמיד בעדיפות על קניה לפי דגם
או יצרן כי גם כחדשים ההבדלים הם מעטים ובלתי מורגשים אם אתה לא בררן או רגיש מאד.
אגב בניגוד ל 0X80 אני הייתי מסתדר עם עוד 20 כ"ס.
לא תהייה שום בעיית נוחות עם הטרייסר, יכול להגיד שלקחתי רכיבת מבחן על ויסטרום 1000 חדש, כלי מצויין ונוח אבל מנוע משעמם לדעתי. חשבתי שירגיש הרבה יותר חזק.
אני חולק עליך.
נכון, MT לא "אופנוע אוטומט" סטייל בנדיט 1200 (והורסיס, כפי שמתמע מדבריך).
זה חלק מהפאן שבו - הוא פחות ספינת-תיור, ויותר אופנוע כביש "רגיל".
כן, צריך מדי פעם לעבוד בו עם הגיר ולמשוך את המנוע אם אתה מעוניין לסחוט ביצועים. ועדיין, זה מנוע 900 שיש לו די והותר כוח וגמישות.
ויברציות? קיימות, אבל לא מציקות.
תיארת את זה מדוייק, שושני אני יודע להעריך עוצמה וחלקות של 4 צילינדר, מניסיון.
אני בטוח שהנפח רק מוסיף לחווייה בורסיס ונותן עוד מומנט בנמוכים, אבל להגיד על המנוע של הטרייסר שהוא לא גמיש זה פשוט לא נכון, ההילוך השלישי שלו מטורף, אפשר לשייט מ 30 קמ"ש ועד 160 בלי להעביר הילוך. רוב הרכיבות שלי הן בעיר ואני מרגיש שאני פחות מתעסק בהילוכים מאשר הייתי עושה בפייזר 800
אמנם הטרייסר לא חלק כמו 4 צילינדר אבל דווקא החספוס הזה מוסיף פלפל למנוע. המצערת שלו סופר מדוייקת ומזכירה 4 צילינדר.
ובדיוק בגלל מה שתיארת הוא מעייף, התנוחה רכונה מעט קדימה אז פחות אהבתי, החיספוס נחמד כשאתה מתפרע ומשחרר גז
אבל ברגע שאתה רוצה טיול רגוע של שיוט, להקשיב לשקיעה ולראות את ציוץ הציפורים, החרא הזה מעסיק לך את כל החושים,
כל מה שאתה עושה בשלישי דחוס אני עושה בחמישי ורביעי שקט חרישי ובלי דרמות. המעצרת בועטת ומחייבת יד של כירורג, שזה
נהדר כשאתה יוצא מסוויפט ארוך ובא לך לתת בקטנה באחורי, אבל מתסכל כשאתה מנסה להאזין לוויז ורוצה להבין לעזאזל באיזה
יציאה אתה אמור לצאת מהכיכר. ה-MT כמו ילד מפונק שמחפש תשומת לב וברגע שאתה מבקש קצת זמן לעצמך הוא מתחיל לצרוח
שמזניחים אותו, לא אוהבים אותו, ובכלל הוא שונא את כולם ולא מבין מה הוא עושה במשפחה והוא רוצה ללכת עם חברים למירוץ.
דרמה קווין.
אז אם אני מבין אתכם נכון,
הטרייסר יותר יתאים למי שיותר רוכב "חזק", הוא פחות כבד ומסורבל, אבל עם מנוע פלפל.
הוורסיס/ויסטרום יתאים למי שרוצה לגמוע מרחקים בנוחות, ברוגע, בלי רעשי רקע. זה בא על חשבון כלי מעט כבד יותר.
זאת אומרת שזה תלוי באופי הרוכב.. כל אחד ומה שמתאים לו.. אמת ?
* אגב - יש יתרון ל-טרייסר 700 על פני ה-900 ?! מביקורות שקראתי הוא יותר "מאוזן".. paz ?
כמעט כל כלי עם מומנט בריא יקח אותך כמו שצריך בעליות של 443. בלי לבחוש יותר מדי בהילוכים.
היו לי בעברי כלים עם צילנדר אחד ושתיים, שלוש לא היה לי. וארבע עכשיו יש לי. ובכולם לא בחשתי יותר מדי.
פלפל או לא זה תלוי ביד ימין שלך.
ולגבי גמיעת מרחקים - קח בימר. רב הזמן הוא מיותר, אבל למרחקים הוא מצויין.