ימח שמם טפו, והנה החרות האלו רק צומחים אז כנראה יש מי שכן נהנה מהסחורה שלהם.
הצג להדפסה
שום קשר למפלגה הנאצית. הגרמנים קונים היום את התוצרת הזו בלי שום קשר לאיכות הירודה שלה:
https://www.best-selling-cars.com/ge...ng-car-models/
תחצה את ההגבול הוירטואלי ללותרינגן הכבושה ותגלה טבלה שונה לחלוטין שמככבות בה רנו וPSA (בגלל האיכות הגבוהה שלהן?)
כשאתה חי בסביבה שבה הנראטיב הוא שהתוצרת המקומית היא "הכי", אז זה חודר לתודעה ושוב, אני חוזר על זה שעיקר המכירות של VAG בגרמניה הוא של רכבי דיזל ידניים והם "סבירים" אבל לא תמצא להם זכר בלבנט וכמעט שלא תמצא להם זכר בצפון אמריקה (בטח ובטח אחרי מופע הנוכלות של VAG בדיזלגייט).
ועדיין חברה מספר אחת (או 2 אחרי טויוטה) והמכירות בסין כמובן מקפיצות את המספרים אבל גם להרבה יצרנים אחרים וגם בלי סין הם עדיין מוכרים המון, אי אפשר לעבוד על אנשים כל כך הרבה זמן.
אם אני לא טועה ראיתי שהגולף הייתה המכונית הנמכרת ביותר באירופה אז כנראה גם הצרפתים בולעים את הצפרדע (יצא לי טוב 😀)
בגרמניה עניין הדיזל נגמר יש יותר מידי סנקציות מהמדינה והגרמנים קונים עכשיו בנזין ובנוסף כל רכבי VAG שנמכרים מעל 40000 יורו בדרך כלל מוזמנים עם גיר אוטומטי ורק הרכבים העירוניים ידני, לך תבין למה.
ככה נראה השוק הסיני:
https://www.statista.com/chart/10297...se-car-market/
בלי סין, VAG היא חברה מסדר גודל של הונדה או פיאט/קרייזלר וקטנה משמעותית מרנו/ניסאן או יונדאי/קיה.
אגב רנו/ניסאן, זו חברה מסדר גודל של VAG, עם מכירות של מעל 10 מליון מכוניות בשנה. גם רנו/ניסאן ובטח פיאט/קרייזלר לא ידועות באיכות הגבוהה של המוצרים שלהם.
לגבי הגולף, חצי מהמכירות של הגולף באירופה הם בגרמניה והחצי השני מתחלק בין כל שאר המדינות. צרפת קונה מעט מאוד כאלה. להיט המכירות השני באירופה היא הרנו קליאו וגם כאן הסיבה היא לא האיכות המופתית של הרכב אלא העובדה שאירופה קונה מכוניות על בסיס נציונאליזם כש40% מהמכירות של הקליאו באירופה הולכות לשוק הצרפת. כמה קליאו נמכרות בגרמניה? כלום, למרות שזו המכונית השניה הכי נמכרת באירופה.
ואגב, אני דווקא מבין למה הם קונים מכוניות ידניות לעיר.
בעשור האחרון VAG משדכת למכוניות הקטנות יותר (מנועי 1.8T ומטה) תיבת הילוכים רובוטית שהיא "מופת" ההנדסה הגרמנית (DSG מזן DQ200). היא מעבירה הילוכים מהר וחלק בנסיעות בינעירוניות אבל מקרטעת ומטלטלת בפקקים, זחילות ורמזורים. גם אורך החיים שלה מצחיק ובתנאים עירוניים היא שובקת חיים ומחייבת טיפול אחת לכמה עשרות אלפי ק"מ.
כשנקודת המוצא היא שאתה פשוט חייב לקנות VAG (ולא פיז'ו, רחמנא ליצלן, שמגיעה עם תיבות אוטומטיות פלנטריות מבית טויוטה) כי אחרת השכנים יעשו לך שיימינג אז תיבה ידנית היא מאסט. זה או זה או הלבנת פנים.
יפה שאתה יודע למה באירופה קונים דגם כזה או אחר או למה ידני בעיר רק למה אנשים ממשיכים לקנות רכב גרוע לדבריך אתה לא מצליח לשכנע.
אגב רנו קליאו לפחות מהשנים האחרונות מאד אמינה וגם הגרמנים קונים אותה.
אגדות אמינות זה בדיחה טובה בין בעלי מוסך כי הם ממשיכים לתקן הונדות טויוטות ועוד רק שאצלם הלקוח מתקן ועדיין מאמין שיש לו את הרכב הכי אמין.
לפני הרבה (מאד) שנים עבדתי בזה ותאמין לי שעשו הרבה כסף על הונדה סיווק עם אותם חלקים שהתקלקלו בכל הרכבים.
לי יש נסיון יד ראשונה עם כמה עשרות רכבים של ואג (סקודות ופולקסוואגן).
יש להם בעיות אמינות אמיתיות.
לא יודע, ולא אכפת לי אם זה נובע מהאקלים הישראלי, או המוסכים בלבנט. עובדתית הגיר dsg עושה בעיות, כנ"ל מנועי הtsi, והכי גרוע (את האירופאים זה בטח לא מעניין) המזגן.
האיכות הגרמנית יישרה קו (לרעה) עם שאר העולם (אגב, אופל אפילו יותר בעייתיים).
לא מכיר סטטיסטיקות, ולא נתוני מכירות, וזה גם לא מעניין אותי.
עוברים לי מתחת לידיים הרבה מאוד רכבים, ואג הם אכזבה.
ואין מכל האמור לעיל לגרוע מהעובדה, שכשהם תקינים, הם לא רואים ממטר את רוב המתחרים.
הרי צירפתי את רשימת 30 המכוניות הנמכרות ביותר בגרמניה.
רק במקום 29 יש מכונית שלא קשורה לשוק הרכב הגרמני (פיאט 500). כל השאר זה ואגיות, בימריות (+מיני שהיא חלק מהחברה), מרצדסים, אופל או פורד אירופה (שגם היא מפתחת ומייצרת את המכוניות שלה בגרמניה). רנו קליאו? אין שום זכר לתעשיית הרכב הצרפתית בטופ 30. גם לא לזו היפנית. או זו הקוריאנית. או האמריקאית (ע"ע הטענות המוצדקות לחלוטין של טראמפ לגבי גרמניה והמהלכים שלו מולה).
אז בין אם זה מוצא חן או לא, הבחירה של הגרמנים במכוניות לא נובעת משיקולים רציונאליים אלא משיקולים לאומניים. זה מובהק וזה לא מאפיין רק את הגרמנים אלא גם את כל העמים מסביב ברמות משתנות של חומרה.
פשלות יש לכל היצרנים. גם להונדה ואפילו לטויוטה (שמככבת בפרמטרים של אמינות בכל העולם באופן גורף).
כשהסיוויק החדשה קיבלה 4 כוכבים ביורונקאפ, אנשים עשו חרקירי ותוך כמה חודשים החברה תיקנה את הליקויים ושלחה מכונית מעודכנת למבחן שזכתה ב5 כוכבים. במקרה של ואג, התקלות כל כך חוזרות על עצמן והתגובות של החברה הן כל כך אדישות שלי ולרבים אחרים ברור שלא מדובר בבאגים אלא בפיצ'רים - פועל יוצא של מכוניות שמלכתחילה מתוכננות ובנויות בפרמטרים של איכות נמוכה וכשל מוקדם.
רנו מקום שמיני במכירות בגרמניה ל2018, לא רחוק משם יש את יונדאי ודאצ'יה.
רכבי ניסאן משתמשים במנועי ומרכבי רנו בחלק מהדגמים אבל אז הם נחשבים אמינים, כנראה אמינות היא סוביקטיבית.
כל העניין מזכיר לי את הבחירות האחרונות, פותח פייס בוק כולם "ביבי מושחת, שרה חולת נפש" אבל בסוף העם בחר ביבי.
גם בנושא VAG האינטרנט מכיל ים מקרים של תקלות אבל בסוף אנשים בוחרים VAG.
היו לי רק ידניות של VAG בנזין ודיזל חלקם כרכבי חברה שעברו התעללות בלי שום תקלה, איכות ההרכבה שלהם ברמת אומנות, פלסטיקים שיושבים בהתאמה מדהימה, מושבים נוחים בהרבה מהמתחרים, שקט בקבינה גם ב200 קמ"ש ומערכת שמע מצויינת גוברת על רוב המתחרים.
קולגה קנה עכשיו האודי A6, שאתה יושב ברכב אתה מרגיש כאילו קפצת כמה שנים קדימה, VAG יודעים את העבודה ולא סתם שיטות היצור המהפכניות שלהם נלמדות ע"י יצרנים אחרים.
ולא לשכוח שVAG זה:
VW
סקודה
פורשה
סיאט
האודי
למבוגיני
בנטלי
בוגאטי
סקניה
MAN
הייתי אומר שהם קצת מבינים במכוניות
איך הגעת משאלה על טיפולים ל SV לזה?:frustrated:
לא מבין גדול בשמנים אבל על פניו נראה לי בישראל התנאים נוחים יותר מאשר באירופה כי טמפרטורת קיצון נמוכה (התנעה בחורף) יותר גבוהה וקיצון גבוה (פקקים) זהה משום שהצינון בנוזל.
Dresdner, JohnnyDough - תודה!
הרבה זמן לא נהנתי ככה מקריאה בפולגז. אשכרה היה מעניין, שאפו! קראתי מהתחלה עד הסוף.
דעתי היא באמצע בין הדעות שלכם (או בכלל בצד). כולם חארות, כל דגם חדש פחות אמין מקודמו. הגרמנים הלכו עם זה רחוק יותר מאחרים.
כמה שהם היו טובים ומאריכי ימים בשנות ה-80 וה-90 (עדיין זכורה לי אסטרה 95' של השכן, שנזרקה לפח אחרי 500+ אלף ק"מ, ומרצדסים בני 30 בגרוזיה שממשיכים לתת בראש) - ככה הם מזדקנים רע ויקרים לתיקון היום.
בגלל זה, אני קונה רק איטלקי או רומני.
למה?
כי הם כאלה עצלנים וחאפרים, שאפילו כשהם מקבלים הנחייה מהבוס להוריד את רמת האמינות של המכלולים - הם עושים חצי עבודה :)
אני חושב שהקטע של דאצ'יה זה שהיא משתמשת בעיקר במכלולים פשוטים שהוכיחו את עצמם והיא בנויה להציג אמינות אבל כמה שהיא עולה ככה היא מרגישה (ונסעתי איזו תקופה על אחת).
אני מניח שה500L שלך מגיעה עם מנוע TJET ולא מולטיאייר. הפלטפורמה שלה אמריקאית/גרמנית (שת"פ עם גנרל מוטורס/אופל). הייצור שלה מתבצע בסרביה. התיבה ידנית אבל בבראבו היו לא מעט בעיות דווקא עם מיסבים של התיבה הידנית (שהגיעה מאופל). לגבי האיטלקים... אמינות... המממ... בארה"ב, פיאט לא מסוגלת להתנער ממוניטין הFit It Again Tony והנסיון שלה לחזור לשוק ההוא גורם לה בעיקר למפח נפש.
ואגב, אין לי בעיה עקרונית עם תוצרת גרמנית. היו לנו במשפחה כמה בימריות והאמינות שלהן היתה סבירה. זו ספציפית ואג שמייצרת מכוניות בסטנדרטים נמוכים.
באירופה מרכז וצפונה לא רוכבים בחורף, בגרמניה הוציאו חוק לפני שנתיים שגם אופנועים צריכים צמיגי חורף וזה בכלל הכניס את כל האופנועים לשנת חורף כי למצוא צמיגי חורף במידות שונות לאופנוע כמעט ואין.
פעם יצא לי להניע אופנוע במינוס מעלות הרעש מכל המנגנונים בפנים (בעיקר שסתומים ושרשרת טיימינג) עד שמתחמם בהחלט מבשר שזה לא הכי טוב למנוע.
ה-500L שלי מגיעה עם 1.4 FIRE אטמוספרי, 95 כ"ס. ההי-טק היחיד בו זה 4 שסתומים לצילנדר. הרכב עגלה, אבל אני צופה 0 בעיות מנוע עד שנגיע לרבע מיליון (בהנחה וזה יקרה אצלי, לא סביר לאור הנסועה כרגע).
פלטפורמה גרמנית? ה-500L מבוססת על הגרנדה פונטו, ככל הזכור לי. אין שום קשר בינה לבין אופל.
מיוצרת בסרביה, נכון. מה רע?
בעיות בבראבו עם התיבה הידנית - אין לי מידע, אבל ממכונאי האלפא שלי (מיכאל) לא שמעתי תלונות על הגירים האלה. על הרובוטיים - כן, ועוד איך.
התדמית של פיאט בארה"ב לא כ"כ מעניינת, כי פיאט לא הייתה שם שנים ארוכות, ונמכרת בטפטופים. חוץ מזה - תדמית של אמינות לא שקולה לאמינות, וזה כבר מניסיון. דוגמא? פורסטר 2006 של חבר והאלפא 159 2007 שהייתה לי. שתיהן נקנו עם ~140 אלף ק"מ, שתיהן ידניות, שתיהן עברו חיים לא קלים בעבר.
בשתיהן הרבה מערכות דרשו התערבות, בשתיהן זה היה לא זול (או, ליתר דיוק - באלפא זה היה יקר להחריד ביחס למחיר הרכב, בפורסטר סתם יקר. אבל המחיר הקניה של האלפא היה חצי מהפורסטר).