החלפתי כבר שני מחשבים. לא עזר.
אין אימובילייזר (לפי דעתי).
מדדתי התנגדות סלילים לפי הספר והכל תקין.
מהסלילים יוצאים 3 חוטים עבים זהים ועוד 2 קטנים, הקטני זה הפיק אפ? או שזה חיישן כלשהו?
החלפתי כבר שני מחשבים. לא עזר.
אין אימובילייזר (לפי דעתי).
מדדתי התנגדות סלילים לפי הספר והכל תקין.
מהסלילים יוצאים 3 חוטים עבים זהים ועוד 2 קטנים, הקטני זה הפיק אפ? או שזה חיישן כלשהו?
טוב, לאחר כמה סרטונים ביוטיוב, שני החוטים הדקים זה כנראה הפיק אפ וגם הוא תקין לפי הבדיקה של הספר.
דרך אגב, משהו חשוב מאוד ששכחתי לספר...
בלוח שעונים יש לי נורה של check engine שכאשר יש תקלה כלשהי היא מהבהבת את מספר התקלה.
לפי ספר מכונאי, ישנן 2 תקלות שהאחת מהן אומרת "טמפרטורת חום מנוע חריגה" ואז הוא שולח אותי לבדוק את חיישן הטמפרטורה ב 60 מעלות צלסיוס ולראות מה ההתנגדות (נבדק ונמצא תקין).
התקלה שנייה היא חיווט חיישן CO2 חריג (על פניו נראה שהכל תקין, יש רציפות לפינים של מחשב מנוע וכן, הקונקטור מוציא 12 וולט כנדרש).
איך נראה הפלאג מיד לאחר הסטרטר?
נראה תקין, יבש. גם פלאג החלפתי לחדש.
טמפ' חריגה אולי חותכת את המתח למזרק בשביל לכבות את המנוע ומפה הפלאג יבש - מה שלא תקין.
תנתק את החיישן,ואם עדיין יש את התקלה זה יכול להיות בגלל קצר.
כשמקצרים את ההדק חיובי של חיישן טמפ' לגוף המנוע הטמפ' עולה למקסימום.
חיישן חמצן לא תנאי הכרחי להתנעה תנתק אותו
דווקא ממה שקראתי בספר אז החיישן חמצן משפיע מאוד כי הוא נותן אינדיקציה למחשב מנוע על התערובת וככה המחשב יודע כמה דלק/אויר לווסת.
האם ידוע לך איך אני יכול לאפס תקלות אם אין לי קורא תקלות?
כל חיישן משפיע מאוד ונותן למחשב אינדיקציה.
רק שחיישן חמצן לא פועל כשהמנוע קר ( חפש על לופ פתוח ולופ סגור (open/closed loop) במערכת הזרקה ) מה שאצלך מהפוסט הקודם לא ברור אם המחשב יודע.
ברכב מנתקים את המצבר,בקטנוע לא נראה לי שזה יעבוד - ושוב זה לא יקדם אותך,כשהמנוע יניע התקלה תיעלם.
מקווה שבסוף תעלה על התקלה.
בהצלחה
תודה רבה לך על כל העזרה!!!
נשמע רק דבר אחד. אם הוחלף אטם ראש. כנראה בגלל התחממות. יש מצב שאין קומפרסיה. רינגים, בוכנה ?
האמת, זה בין הדברים הבודדים שלא בדקתי, אין לי שעון קומפרסיה לצערי.
מצד שני, נורת המנוע מהבהבת ומראה תקלה של חיישן טמפרטורת מנוע וחיישן חמצן... אז איך זה יכול להיות קשור לקומפרסיה/אטם ראש?
לפי דעתי, עד שמנורת מנוע לא תפסיק להבהב לי את קודי התקלות האלה, אין טעם בלבדוק קומפרסיה.
תקנו אותי אם אני טועה.
רשמת שבעזרת הזרקת דלק פנימה המנוע מניע אז לא שייך לקומפרסיה.
האם כשהוא מניע יוצא עשן לבן?
האם לפני שנדם הוא עבד יפה חלק וחזק ?
כמה ק"מ יש על האופנוע?
אני חושב שאתה מקבל תקלות שונות מהמחשב בגלל תקלה גדולה...
ניתן להשיג שעון קומפרסיה במחיר נמוך (לא ניסיתי)
https://www.ebay.com/itm/Car-Motorcy...yBEALw_wcB:G:s