זה לא קשור ל"מדינת חלם". שרותים כאלו עובדים ככה בכל העולם. זה שרות יקר אבל לפעמים הוא משתלם - כמו במקרה שלך. את סיפורי ה"נדרשתי לשלם עמלת שקר כל שהוא" אני מכיר מכל העולם למשתמשי חברות שילוח.
הצג להדפסה
בכלל אני לא מבין מה זה "הקצאת אשראי".
בעולם הפיננסיים "הקצאת אשראי" זה בעצם שם יפה להלוואה (מסגרת עו"ש, הלוואה, מסגרת בכרטיס אשראי וכו').
מה הקשר בין זה לבין משלוחים בינלאומיים? איזה אשראי ניתן פה? ולמי? ולמה אנחנו משלמים עליו?
כל משלוח שנשלח ב- EMS נדרש לשלם עליו עמלה כלשהי.
המוכר הסיני הצהיר על מחיר נמוך יותר גם בשביל עצמו , משלם מחיר משלוח נמוך יותר . רוב המוכרים הסינים , מצהירים על מחירים נמוכים יותר.
אגב לי גם נשלחו מוצרים דרך EMS , למרות שביקשתי במפורשות מהמוכר לשלוח לי בדואר אווירי רגיל. במקרה כזה פניתי למוכר , והוא השתתף בעלות המכס של EMS .
אין לך יותר מדי ברירה , ובמקום להסתבך ולהצהיר מה המוצר , למה מיועד , ואת התשלום ששילמת ( יבקשו ממך) , תשלם ותסיים עם זה.
בהצלחה
בסופו של עניין, על קניה של 970 ש"ח נדרשתי לשלם סכום של 592 ש"ח, פשוט הזוי, קטע יותא הזוי שעמיל המכס רוצה מספר כרטיס אשראי מבלי להגיד את סכום החיוב, לטענתו הוא מעביר את מס' הכרטיס לדואר והם מחשבים את התשלום, ללא מס' כרטיס הם לא משחררים את החלק מהמכס ואם אני לא מוכן לתת מס' כרטיס מבלי לדעת את סכום החיוב לא ניתן לשחרר.
אחרי הרבה שיחות דואר ישראל הדפוק ורק אחרי שידעתי על איזה סכום (הזוי) מדובר, נתתי את מס' הכרטיס, המוכר הסיני שילם על שרות מהיר יותר, השרות המהיר נהיה סופר איטי וסופר יקר, בסכום ההזוי שנדרשתי לשלם אין שום חיוב קנס על דיווח שקרי של עלות המוצר כמו שרשמו כאן.
בקיצור, הזול יוצא יקר ואצלנו במדינה היקר יוצא עוד יותר יקר.
יכול לפרט על מה 592₪?
כי לפי מה שרשמת עלות החבילה היא מתחת ל75 דולר.
אז על מה גבו ממך את הסכום הזה?
רשמתי שערך החבילה 970 ש"ח, לא זוכר את הפרוט המדוייק אבל זה 185 ש"ח עמילות מכס ( אם תבוא לשחרר לבד יהיו תשלומים אחרים של 150 ש"ח), 17% מע"מ (165ש"ח) והשאר זה מיסים.
רשמת גם שהמוכר הצהיר ערך חבילה 50 דולר.
אז איך הם "גילו" את השווי האמיתי?