זה מה שאני קניתי, יש כמובן המון סוגים.
https://www.ebay.com/itm/Adjustable-...72.m2749.l2649
לא הכי יפה ומרגיש כבד על המשקף אבל עשה את העבודה
הצג להדפסה
זה מה שאני קניתי, יש כמובן המון סוגים.
https://www.ebay.com/itm/Adjustable-...72.m2749.l2649
לא הכי יפה ומרגיש כבד על המשקף אבל עשה את העבודה
תודה- הוזמן. יגיע תוך 3 שבועות.
הזמנתי את העבה כי הדבר שמפחיד אותי הוא שמגן רוח יסדק ויהפוך לגליוטינה במהירות גבוהה.
שוב נברתי שעות ביוטיוב ופורומים ויש אינסוף תלונות ופתרונות מגעילים למדי :)
אחד מעדיף מגן ענק השני רוח בפנים בלי מערבולות וכל אחד בגובה זווית רכיבה ומהירויות שונות. תכל'ס אין קונסנזוס על כלום.
האופטימום כרגע הוא מגן ראלי על מצב נמוך.
בינתיים רכבתי קצת עם הקטנה שהפעם צייצה מאחור כצפוי ולא פיהקה בכלל.
יש עדיין רוח ישירה אבל הרבה פחות רעש. הבדלים קטנים ברעש בין 100 ל 180.
חברים עם GS ואפריקה טווין מדווחים שאין בעיה.
נסעתי לרמת הגולן בשישי אחה"צ דרך 6. ממחלף עירון תנועה עומדת עד לאמצע ואדי מילק. היה קל לזגזג כל עוד היו מרווחים אבל עמדתי נטו בגלל עבודות בדרך ותרבות נהיגה של מפגרים בני כל העדות כחצי שעה. בגלל האכזבה החלטתי לסרב לוויז ולנסות להגיע לירידות של פוריה בדרך אחרת. זה נגמר בסיבוב מיותר דרך זרזיר ונעילת אחורי (רח' ראשיד). התכנית בגדול היתה להכיר את האופנוע בסיבובים לאחר שהציפוי נשחק.
ברחוב שמקשר לכביש העוקף בטבריה יש ירידה יחסית תלולה והכביש חלק האחורי שוב ננעל וזה קרה שוב קצת לפני צומת אריק. לא משהו דרמתי ולא נזרק לצדדים אבל להפעיל ABS בבלימה לא הכי חזקה, התפלאתי. העליה לקצרין דרך יהודיה היתה מאוד מהנה. המתלים והכוח לעומת ה NC שמוציא מפניות של 110 ~ הם חוויה.
הקטע עם מגן הרוח עדיין מפריע והבנתי שמעבר לרוח אצטרך לעצור מדי שעה - חצי שעה לנקות ממשקף הקסדה מעופפים. משקף מלוכלך לא בא לי טוב. בדרך חזרה עשיתי את דרך אלון עם מעט מאוד תנועה. ניסיתי להיזכר היכן הפניה שקקטוב הזכיר פעם ולא הצלחתי. שמתי לב שהוסיפו חצאיות בחלק התחתון של מעקה הבטיחות. המפלץ בלע את העליה התלולה ב 160 כמו כלום ובכלל התחושה שאין קץ לעוצמה. יותר עקיפות אבל בטוחות בהרבה.
בתוך הסיבוב יציבות נשמרת גם בבורות וגבשושיות בצורה טובה. סדרות של פניות צריך לעבוד קשה עד שהאופנוע עובר צד. לא ירדתי מאוד נמוך אבל התחושה שאפשר הרבה יותר מהר. עשיתי גם שביל כורכר יחסית טוב ועבר בלי שום בעיה. הישיבה נוחה אבל התנוחה עדיין לא ברורה לי לגמרי ואני מנסה להבין מה האופנוע רוצה ממני. השמש מתחילה לרדת והגבעות מסביב נצבעות בכתום. הכביש ריק וחוץ ושני עדרי כבשים ופס חשוד כסולר היה הרבה מקום ללחוץ. הפסקה בתצפית וקשקשתי עם צמד אופנוענים פלסטינים. התלוננו שאצלהם הציוד והדרג'את (אופנועים) יותר יקרים בגלל המע"מ והמכס. היו מאוד סקרניים ושאלו המון שאלות. גם מספר הפעמים שנופפו לי לשלום עלה משמעותית כי KTM כנראה עושה רושם של גבר גבר. אותי הוא פחות מרשים במראה. מהיכולות שאני ממשיך לגלות אני די מרוצה.
קובץ מצורף 7928
וזה משהו שאישתי מצאה ושלחה לי היום :).
עצירה בפונדק כושי בגלל סופת חול. קטעים.
קובץ מצורף 7929
איך הקלאץ' ההידראולי יחסית לזה של ה-NC?
כשהוא מניע וקר (צ'וק אלק') יותר קשה לתמרן אותו במהירות זחילה בלי קפיצות ושיהוקים. נדמה לי שההילוכים עוברים פחות חלק מהיום הראשון ואולי בגלל שהסל"ד קצת יותר גבוה. לגבי יתר השימוש, לא רואה הבדל לחיוב או שלילה.
אני עם GS כבר חצי שנה, ומיגון הרוח הוא אחת הבעיות הכואבות (תרתי משמע).
בוגבה 1.82, עם מושב המכוון למצב הגבוה מבין השניים, הרגשתי מערבולות רוח ונדנודי קסדה (שזה הכי מעצבן ואפילו מסוכן)על המשקף המקורי, בכל גובה אפשרי בטווח.
החלפתי למשקף ענק של וונדרלך + שתי תושבות חיזוק + ספוילר (בעלות של של 2000+ שקלקלים) ועדיין לא מצליח למצוא קונסטלציה שתאפשר זרימה חלקה סביב הקסדה ללא מערבולות מחד, ומאידך עדיין לאפשר אוורור נורמלי לקסדה, וזו קצת מתסכל. אני מאוד רוצה להאמין שטרם מציתי את כל אפשריות הכיוונון והקומבינציות.
יכול להיות שאמצא את עצמי עם משקף ראלי קצרצר בסופו של דבר, אך גם לאופנוע שהשימוש הבלעדי שלו זה טיולי כביש ארוכים, לא נשמע להיט.
לא מצליח להבין איך זה שמישהו מתלונן על בעיות רוח אומרים לו תקצר את המשקף.
הרי המטרה היא להיכנס מתחת למשקף, מתחת לרוח, אז מה ייתן פה הקיצור משקף?
כי הוא מתלונן על מערבולות שהמשקף מייצר לא על הרוח עצמה.
פעם רכבתי על אופנוע שהמשקף המקורי שלו גרם למיקרו רעידות בקסדה שהקפיצו לי את כדורי העניים בתוך הגולגולות וראיתי מטושטש מ130 קמ"ש ומעלה.
להיות מתחת למשקף זה מבחינתי הכי גרוע שיש, אתה לא מקבל אוויר לפתחי האיוורור של הקסדה ואתה רואה חלק מהכביש דרך משקף שאין לו וישרים.
הרעיון של משקף זה היכולת לרכב מהר מבלי שהאוויר לוחץ על פלג גוף עליון, המשקף הוא לא בשביל הראש כי בשביל זה יש לנו משקף בקסדה
להבנתי יש כאן עניינים קשורים ולכן יוצרים בלבול מילולי.
1- מערבולות רוח שנגרמות בגלל הואקום שבועת האוויר יוצרת- buffeting.
2- רעשי רוח בקסדה.
3- רוח בראש ובחזה (אוויר נקי).
בעיה מס' 1 לעיתים בלתי נסבלת בגלל נדנוד מהיר של הראש עד לסכנה בטיחותית. לרוב לא קשורה לקסדה אלא לואקום שמושך לבועה שהרוכב נמצא בה זרמי אוויר מהצדדים ומלמטה. ניתן לבדוק ברכיבה את הכיוון או מקור הזרם ולפעמים הוספת כנפונים מקדימה עוזרת להזרים אוויר למקום אחר בבועה בצורה מתונה יותר.
בעיה מס' 2 יכולה להיות קסדה אבל היא נובעת (כך נראה לי) מממגן רוח שמנקז את האוויר הדחוס לחלק העליון של הקסדה. ברכיבה בלי אטמים והנזק לאזניים מובטח.
בעיה מס' 3 היא בעצם הפתרון של בעיות 1-2. הורדת מגן הרוח למצב נמוך או קיצורו מונעת רעשים ומערבולות. היא בעיה כי המגן לא מספק הגנה מפני גשם, קור, מעופפים ועצמים שעלולים להוציא לך עין גם דרך משקף הקסדה. זה קצת כמו להפוך את הכלי לנייקד לעומת אדוונצ'ר עם מגן רוח מתפקד.
באופנועי שטח וספורט הבעיות לא מהותיות. בשטח אין מהירות שמייצרת הפרעות רוח ובספורט זה חלק מהחבילה. התנוחה מתאימה לשכיבה על המיכל לקטעים קצרים ומהירים ולרוב מדובר ברוכבי סולו. אופנועי ספורט-טורינג \ אדוונצ'ר משווקים ומתוכננים לגמוע מרחקים- כולל באוטוסטרדות. מדובר בכלים יקרים שמיועדים לקהל יעד מבוגר שלעיתים מתנהל עם מורכב ומזוודות באזור ה 120-140 קמ"ש.
אלפי לקוחות אדוונצ'ר רוכשים פתרונות אפטרמרקט מחברות שתקציב מחלקת המו"פ שלהם לא מתקרב לאחוז ממחלקת המו"פ של KTM. פשוט הזוי שהרוכבים לא בדיוק מתלוננים או מקימים מהומות. מזכיר את תסמונת האישה המוכה- הכלי שלי הכי גדול אז הפאדיחות מתקבלות בהבנה. מדובר בכשל הנדסי כה נפוץ ומטופש שמתקבל בסלחנות תמוהה. אחרי שעות של קריאה נראה שהבעיה שכיחה בכל דגמי האדוונצ'ר (790-1090-1190-1290). בעיה כי מגן רוח נועד...להגן על הרוכב מפני הרוח.
https://www.youtube.com/watch?v=hFIaptiWQew
https://www.youtube.com/watch?v=z9OsCsM0abg