לא מחייבת,אבל זה גם לא מגן עליך ב 100% במקרה שתצטרך להפעיל אותה.
בטיפולים הפשוטים הסיכון לבעיות נמוך.
בדברים מורכבים יכולות להיות הפתעות ובגלל שאותו מוסך לא הודרך על ידי היבואן לבצע פעולה בצורה שהיצרן דורש - זה משחק לטובתו בתביעה אם תהיה.
הצג להדפסה
לא מחייבת,אבל זה גם לא מגן עליך ב 100% במקרה שתצטרך להפעיל אותה.
בטיפולים הפשוטים הסיכון לבעיות נמוך.
בדברים מורכבים יכולות להיות הפתעות ובגלל שאותו מוסך לא הודרך על ידי היבואן לבצע פעולה בצורה שהיצרן דורש - זה משחק לטובתו בתביעה אם תהיה.
אתה צודק, אבל אני מעדיף לדייק במושגים.
מושג "מוסך מורשה" מתייחס ל-"מורשה יבואן", כי כל בין עסק שקורא לעצמו "מוסך" חייב להיות "מורשה" ע"י משרד התחבורה.
האחריות עדיין נשמרת: https://iga.org.il/assets/drivers/law6.html
לקטקוב יהיה מעניין לקרוא פרק ד "איסור העברת מידע".
תגדיר טיפול מסובך?
טיפוליים תקופתיים זה נכנס להגדרה?
נגיד עכשיו אני רוצה לעשות טיפול הרצה, או להתקין אגזוז, זה טיפוליים שנקראים פשוטים? כמובן שהאגזוז הוא מקורי של אקרפוביץ לפי מקט ככה שמטרו לא יכולים להגיד כלום מבחינת זה שהאגזוז לא תקין או משהו.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
אתה אומר שאתה אוהב לדייק, אבל לא תמיד עושה את זה... הבחור רשם שהוא מתכוון להתקין אגזוז מקורי לפי מקט. מה שאני מבין מזה הוא שהאגזוז מופיע בקטלוג החלקים/תוספות המקוריים של האופנוע, ולכן *לדעתי* במקרה של הסתבכויות היבואן יצטרך להוכיח שהיתה לקות בהתקנה עצמה.
Sent from my GM1913 using Tapatalk
ברור לגמרי שמטרו תתנער ממך ומהאחריות אם תתקין אגזוז לא דרכם.
גם אם מדובר באגזוז שהם מוכרים.
כי הכי קל יהיה לטעון "ההתקנה גרמה לזה".
אם אתה מתכנן משהו כזה, ואתה מעוניין לשמור על האחריות כנראה שתצטרך לעשות את זה דרך מטרו מוטור.
או לקוות שלא ייקרה כלום בשנתיים הקרובות.
אל תיהיה צודק, תיהיה חכם מתאים למקרה זה.
דבר ראשון ברגע שאתה מטפל במוסך שלא עובד עם היבואן ויש בעיה ישחקו איתך פינג פונג, כל מוסך יאשים את השני ולך נשאר לחשוב את מי אתה תובע בבית משפט, כאב ראש.
שנית ואני אומר את זה מנסיון בגרמניה שגם שם מותר ללכת לכל מוסך, הם ישר יאשימו את השמן, זאת טענה שמאד יהיה קשה לצאת נגדה בבית משפט ובסוף זה יהיה קרב של המומחה שלך נגד שלהם, כי השופט לא מבין בזה כלום.
ברגע שאתה מטפל אצל היבואן לא רק שיהיה יותר קל ללכת למשפט אם יהיה צורך, גם היצרן יכול לעזור לך אם תפנה אליו ישירות ולהכריח את היבואן לטפל בבעיה.
בסופו של דבר, חלק מהיבואנים בארץ ינסו להתנער מאחריות גם אם תטפל אצלם.
לכן,
אם אתה מסוגל לדאוג שמוסך הבית שלך (מורשה משה"ת, וחא מורשה יבואן) יטפל לפי הוראות היצרן, אין סיבה שלא לעשות את זה.