זה לא שנוי במחלוקת.
באנגלית- caliper.
בעברית- קליבר.
הצג להדפסה
לא יודע אם הבדיקה מיותרת.
הבנאדם אומר שהוא לא יורד עוד במחיר בכל מקרה ומתחייב רק מנוע גיר ושלדה.
מה מוסך בודק בבדיקה שאני לא בדקתי כבר?
בדקתי מיסבי היגוי + גלגל
בדקתי נזילות
בדקתי האם מנוע נפתח / נסגר
בדקתי שמן וצבעו
בדקתי צמיגים
בדקתי רדיאטור (אין חור וכו)
פלסטיקה, שרשרת במצב טוב. גאנטים תקינים בולמים לא נוזלים
מניע בנגיעה נשמע תקין חוץ מהטיימינג שמעט מרעיש, אין עשן מהאגזוז
מחר אסע עליו ואבדוק שכל ההילוכים נכנסים חלק, שהגה יציב לוח שעונים עובד
שהקלאץ לא מחליק, שאין בקפייר....
אם כל זה תקין שווה להוציא 500 שקל לבדיקה?
הבחור אומר שכבר הורדתי אותו במחיר והוא לא מוכן להתקזז עוד
Sent from my iPhone using Tapatalk
תבדוק מראש כמה יעלה לך להחליף דיסקים ורפידות בארץ, אני מהמר על 3-4k לפחות.
אחרי זה תבדוק בEBC את המקט ותראה כמה יעלה לך לייבא מאירופה (ebay). בהתאם תחליט האם "הישור קו" הזה מתאים לך.
כמובן שתוסיף לזה את המותחן ועוד קצת פיציפקס (אני מוסיף תמיד לטיפול הקרוב אחרי הקניה החלפת שמן בלמים)
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
כניראה שהדיסקים ורפידות קידמיות עדיין תקינות. משום מה חשבתי עד היום שאם יש מדרגה בדיסק אז הוא כבר לא תקין, אבל הבנאדם מתחייב שהדיסק תקין ונבדוק מחר עם מיקרו מטר כדי לוודא את זה אז זה ירד מהפרק.
בקשר למותחן הבחור מכונאי (האופנוע כרגע נמצא במוסך) והוא אומר שאין טעם להתעסק עם זה כי הרעש יחזור תוך חודש חודשיים, שמעתי מעוד אחד שזה רגיל במנועי הונדה .
בקשר לשאר הדברים אני לא יודע אם בדקתי הכל ואם כדאי לי לקחת לבדיקה האם הם יבדקו דברים אחרים שאני לא בדקתי, ואיזה בעיות הם יכולים למצוא שאני לא מצאתי?
לדעתי הולכים לפי מחירון מוטו
קומפרסיה בדקת?
כמה נשאר על השרשרת והגלגלשים בדקת?
דיסקים- יש לך ספק. זה שהם תקינים זה יכול להיות שהם כרגע בטווח התקין ועוד 1000 קמ כבר לא יהיו.
מקבילות גלגלים בדקת?
זה שהקלאץ לא מחליק בדקת? (לא בדיקה מסובכת אבל צריך בעל נסיון לזה).
יש עוד הרבה. אני לא הייתי מוותר על הבדיקה. בדיקת אופנוע במקום נורמאלי נותנת לך טופס מפורט על כל סנטימטר באופנוע. רק על סה שווה להוציא עוד 500.
אתה יכול לראות בזה שקט נפשי,
יכול לראות בזה הזדמנות למיקוח,
יכול לראות בזה בזבוז כסף. החלטה שלך.
שיהיה בהצלחה.
תודה ירושלמי קומפרסיה לא בדקתי למרות שיש לי את המד כי מן הסתם שלא יסכים.. וגם גלגלים מקבילים לא בדקתי כי לא מכיר מה זה, השאר בדקתי.
בכל מקרה אמרתי לו שאם הוא לא מתחייב בבדיקה אני יורד מהאופנוע
מוסך מומלץ בתל אביב?
לצערי אין לי המלצה למוסך לבדיקה בת"א.
כן ממליץ שהמוסך שאליו תפנה או בודקים ידועים כאלו ואחרים אכן יבדקו לך קומפרסיה ו ולא יסתפקו בסיבוב ושמיעה ווקאלית של הכלי.
כשהם אומרים בדיקה וויזואלית אכן יפרקו את הפלסטיקה ( הורנט אין אז אולי פחות חשוב הדגש) ולא יבדקו עם מראה של רופא שיניים.
ולבסוף שיכירו את הכלי שהם בודקים.
חחחחחחחחחחחחחחחח
סליחה, לא יכולתי להתאפק.
ניסיתי למכור הורנט ישן (אמנם אחרי פרוייקט, האופנוע לא היה מקורי והיו לו כמה וכמה ריג'קטים. מצד שני, הוא היה הרבה יותר יפה מהורנט ממוצע).
זה לקח שנה וחצי, עד שהוא הלך לחבר - ולא ב"מחירון".
אופנועים נמכרים בכמה שמוכנים לשלם עליהם, או לא נמכרים בכלל.
אולי האופנוע הספציפי שאתה בוחן מדהים, שמור המיוחד, יד ראשונה, קילומטראז' אפסי - אז כן, יבוא מישהו שישלם מעל המחירון.
אבל אופנוע במצב +/- סטנדרטי לשנתון... קשה לי להאמין שייחטף במחירון. ואפילו באלפיה מתחת.
לקחתי לבדיקה ויצא תקין
דרך אגב ירושלמי הבחור אמר שהם לא עושים מקבילות גלגלים כי עם העץ זה לא מדויק ואין את המכשיר האמיתי בארץ
נו אז מגיע לך מזל טוב?
Sent from my SM-G970F using Tapatalk