אם אתה רוצה להתעלם מזה - זכותך. כסף שלך, תחשב איך שבא לך.
אבל אם אני הולך להפסיד הכנסה אני רוצה לדעת על זה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
הצג להדפסה
וואלה. אז איך אתה מחשב את ההפסד שלך? לפי השקעה במקמ\ פקדון עם ריבית אפסית? לפי אג"ח מדינה? אולי 100% מניות? ואם כן ע"פ איזה שנה? כי יש שנים שהבורסה גם מתרסקת בעשרות אחוזים.. ואם כבר אז למה גם לא להשוות לנדל"ן?
בקיצור אין לזה התחלה ואין לזה סוף ולכן לפחות לדעתי זה לא רלוונטי בעליל.
הייתי מכניס לחישוב גם את העומס על המנוע והצמיגים.
יש חודשים שהערך יורד מהר יותר מאשר באחרים.
זאת הסיבה שה NC750 שלי מוגבל ל A1, הוצאה מוכרת לעצמאים
רכב זה לא השקעה נושאת תשואה.
אבל כן יש מקום לתחשיב כאשר לוקחים פרמטרים כגון הוצאות אחזקה שוטפת וירידת ערך צפויה.
בעקרון ירידת הערך פחות או יותר אמורה להיות צפויה למעט מקרי תאונה או מבצעים של יבואנים בעלי תיאבון שעשויים להוריד את מחיר השוק עוד יותר.
כסף בא ובעיקר כסף הולך, לתכריכים אין כיסים, ואדם בשעתו האחרונה לא מצטער על מה שהוא עשה אלה על מה שהוא לא עשה.
אופנוע הוא במהותו כלי לא הגיוני, כי אם נחשב את הרווח וההפסד הכללי לא נעלה עליו. בקיצור האופנוע הוא כלי של רגש, תראו כמה
אמוציות נשפכות במלחמות הדגמים, אגב אותו אופנוע בדיוק יעלה בהחזקה אצל א' יותר מאשר אצל ב' למה כי האופי שלהם שונה, סגנון הרכיבה
שונה, המוסכים שם מטפלים שונה, הדילים שהם מגיעים אליהם שונה. אופן ההבנה שלהם של המציאות שונה.
מי שמחפש להתחשבן על כל שקל, לא יהנה על אופנוע או ילך ממורמר, והויכוח שלכם לא יסתיים לעולם.
תתחילו גם לחשב ציוד נלווה לאופנוע ביגוד אמצעי הגנה חילוץ כלים איפה זה יגמר ומה מחיר ההנאה והאושר שלכם, מה המחיר לתחושה
ולחופש?
תמונה מלאת רגש:
https://i.imgur.com/kecu8Co.png
האופנוע הוא מה שאתה עושה ממנו. אתה יכול להנות על 150 סמ״ק בטיול בהימלאיה ולסבול על ליטרRR על הכבישים הפקוקים בארץ.
יכול להיות שעבור חלק מהאנשים, להוציא 30 אלף שקל בשנה על רכיבה בארץ יהיה פחות מהנה מטיול רכיבה של שבועיים במדינה אקזוטית.
אני מסכים שההנאה הזו בהרבה מקרים שווה את הכסף, אבל גם להתעלם מהערך הכספי נשמע לי קצת קיצוני.
במחיר של הטיולים שלי בחו"ל יכולתי לקנות עוד אופנוע, יכולתי לטייל בחצי מחיר עם רכב שם, ועדיין אני מוכן לשם הרבה מאד בשביל טיול אופנועים.
אז אני אענה לך.
מכיוון שהשאלה הנשאלת היא עלות אחזקת אופנוע כתחביב, הרי, שאם לא היית קונה אופנוע, היית מוציא את הכסף על תחביב אחר.
מכאן, שאין לחשב ריבית מכיוון שהכסף לא היה מושקע.
כמובן,
שאם התחביב האחר הוא גידול כסף, הרי שאז בוודאי ובוודאי שיש לחשב ריבית.
לעומת זאת, גידול טרולים הוא תחביב שלא עולה כסף, ולכן כולנו חוטאים בו במקביל לאחזקת אופנוע. מניח שאתה צריך להעריך את זה.
ויש גם נוסחה לזה:
/-P
וגם:
: t5 :