שיבדקו קודם כל שהכל תקין ואם כן אז בכנות לא יודע.. אבל זה בעיה שלהם.
יש לי אקסאבו 250 בן 8 עם 60K+ והוא לא שותה אפילו קרוב לזה.
הצג להדפסה
זה בדיוק יהיה המצב.
בנוסף,
למעט מקרים נדירים של הרצה גרועה (וגם זה בתקופות בהן מנועים באמת דרשו הרצה), רוב המקרים של "אכילת שמן" בקטנועים חדשים, נבעה ממילוי יתר.
בנוסף 2, הבחור נוסע עם פורזה (שהוא קטנוע יחסית איטי ל300), על כבישים מהירים. מה שאומר שהסלד בתחום הגבוה חלק ניכר מהזמן. מכאן שצריכת שמן יכולה להתרחש. (לא אמורה להיות אבל יכולה). לי יש נסיון עם פורזה שעבר כבר את ה30,000 , שלא אוכל שמן.
כאמור, לך למוסך, אבל צפה תגובה כמו שקקטוב תיאר.
רוב הנסיעות שלי הן אכן בכביש בין עירוני כמו שציינתי, תחום הסל״ד לרוב 7000-8000, אני מודה שנראה לי לא סביר למלא שמן בכמויות כאלה ולכן גם פתחתי את השרשור, הקטנוע כרגע באחריות ולכן גם נכנסתי איתו למוסך, להלן הבדיקה שעשו - שמו את הקטנוע על ג׳ק אמצע ,לאחר מכן פול גז עד הסוף ״הקטנוע לא מעשן אין ריח, הכל תקין, אם ימשיך תכנס אלינו שוב״.
אני באמת שוקל למכור את הקטנוע ברגע שתגמר האחריות מחשש שקיימת בעיה.
נ.ב היה לי לפני כן גוי רייד 125 ומעולם לא הייתי צריך להוסיף בו שמן
בקטנועים מודרניים אין צורך למלא שמן בין הטיפולים?
זה סיסמאות של פאקצות באולם התצוגה.
להוסיף 200 סמ"ק פעם בחודש זה אכן חמור בצורה פושעת.
אתה קובע את זה לפי הקטנועים שאף פעם לא החזקת?
איך אתה קובע שיש בעיה אם אתה לא יודע מה הבעיה?
אקסיבו ולא צורך שמן זה משהו שלא הולך ביחד,הקטנוע הזה ידוע בתור אחד עם בעיית blow by לא קטנה.
אני מאמין שאם תיסע מספיק מהר אתה תגלה אחרת,ואם אצלך ספציפית איכשהו זה לא המצב לא יהיה קשה להביא דוגמאות סותרות.
מילוי יתר גורם לנזילות שמן ולא לאיבוד שמן אל מתחת לנורמה.
הניסיון ששמעת ממישהו בעבודה,כנראה לא משקף את המציאות כי צריכת שמן היא דבר טבעי שמתחרש בכל מנוע ולא שייך להרצה גרועה.
כשלוחצים נעלם יותר שמן דיי פשוט.
ברור,זה קטנוע מודרני.
שמע, אולי אני פאקצה באולם תצוגה.. אבל החזקתי איזה 10+ קטנועים וטיפלתי ביותר.
הטכנולוגיות התקדמו ב20 שנה האחרונות. עברנו מקירור אוויר\שמן לקירור נוזל ועברנו מקרבורטורים להזרקות ומצערות חשמליות וכו'.
השיפורים האלה ותוספת החיישנים גורמים לכך שהמנועים היום עובדים בטולרנסים וטמפרטורות הרבה יותר מדויקות וטובות.
גם הדיוק ברמת החלקים המיכניים והמתכות יותר טוב.
התוצאה של זה - זה קטנועים (במיוחד שהם חדשים), שנעים בין "לא אוכל שמן בכלל" ל "המפלס יורד עד הטיפול הבא אבל לא צריך לגעת".
וזה הרוב המוחלט של הכלים החדשים היום.
+ יש לך מישהו בשרשור שאומר לך שיש לו את הקטנוע הזה עם 30K ולא אוכל שמן.
לפי מה שאתה אומר כל אחד שקונה קטנוע צריך לקבל אותו עם חבית שמן.
בחיי, תעצור קטנועים חדשים ברחוב ותשאל אותם אם הם ממלאים 200 גרם שמן כל חודש, חחחחח נראה לי הם יקרעו מצחוק.
מודלה, נניח שאתה צודק, אוקיי?
הלכה למעשה- לפות"ש אין מה לעשות עם זה. מה אתה רוצה, שהוא ייתן את הקטנוע למוסך ויבקש מהם לרכב 1,000 ק"מ בכבישים מהירים ואז לדווח כמה שמן הוסיפו?
אתה מבין שזה לא יקרה לעולם, כן?
אתה קצת קיצוני עם זה שהקטנוע לא אמור לאכול שמן בכלל, ואולי הדיעה של "200 300 מ"ל ל1,000 ק"מ זה נורמלי" גם קצת קיצונית.
בשורה התחתונה- אם הקטנוע תקין ואז נזילות והזעות אין לפות"ש מה לעשות עם זה חוץ מלבדוק שמן ולהוסיף במקרה הצורך.
ססמאות של "שיזרוק את הקטנוע בסוכנות ושישברו את הראש" זה נחמד אבל בפרקטי- זו עצה חסרת תוכן.
א': הוא צודק.
ב': למוסך בהחלט יש מה לעשות עם זה, השאלה היא האם הם ירצו.
קשה לי להאמין שצריכת שמן כזאת נחשבת תקינה למנוע שמכיל אולי קילו וחצי שמן (ומתהדר במרווח טיפולים של 12 אלף, עלק. חשבון פשוט מראה שחצי מהמרווח הזה הוא יסע בלי שמן כלל עם צריכה כזאת).
לכן, באופן כמעט חד-משמעי מדובר בבעיה, ולאור זה שהקטנוע חדש - זאת כנראה בעיה בייצור. אולי סגנון הרכיבה של הבחור (שנוהג לרכב קרוב למנתק בכביש בינעירוני) תורם לזה, וגורם לצריכת שמן כה גדולה - אבל עדיין זה נשמע כמו כשל.
ישנו סיכוי קטן שהבחור לא בודק שמן נכון ומוסיף מעל הדרוש, ואז השמן הזה יזרק מהנשם לקופסת האוויר. בכל מקרה אחר, המצב אינו תקין.
מה המוסך יכול לעשות?
ראשית, הוא צריך לבדוק האם השמן נוזל החוצה מהמנוע או נשרף בתוכו.
במידה ויש נזילה - צריך לתקן אותה ולבדוק האם הקטנוע הפסיק לצרוך שמן.
במידה ואין - צריכים להיות סימני שמן שרוף על הפלאג. במקרה כזה, ישנה תקלה בגומיות השסתומים או בבוכנה/רינגים/צילינדר.
המוסך ממש לא חייב לרכב על הקטנוע 1000 ק"מ ולמדוד צריכת שמן כדי לעשות את הבדיקות האלה.
טרייבל מיסטיק (היקר), אני מבין שנמאס לך לשמוע קשקשנים ברשת. אבל.
א. כשאני מתכון אכילת שמן בגלל מילוי יתר אני מתכוון שאנשים לא יודעים למדוד, וממלאים יותר מדי, והשמן בורח ואז הם שוב בודקים לא נכון, ושוב הם חושבים שחסר, ושוב ממלאים יותר מדי ask me how i know....
לגבי הרצה- אז כן, יצא לי להיות בעלים של אופנוע (ישן) שעשה הרצה לא טובה, ואכל יותר שמן מהאח התאום שלו.
כל מה שכתבתי, נובע מנסיון אישי, ולא שזה קשור, אבל יש לי גם כמה אלפי (אם לא יותר) ק"מ ספציפית על פורזה 300. לדעתי הוא והjoymax300 הישן, הם שני קטנועים שצריכים לעבוד קשה מאוד כדי לשמור על קצב בבינעירוני.
ודבר נוסף,
בעולם הרכב יש מספר רכבים עם בעיה מוכרת של אכילת שמן.
בחלק מהמקרים, הפתרון של היבואן הוא לתת ללקוח שמן למלא בין טיפולים (אנחנו מדברים על רכבים חדשים באחריות כן?) . במקרים אחרים מוכנים להחליף מנוע בשושו כדי לא לעשות גלים.
זה קיים בלא מעט רכבים, או בצורה גורפת בדגם, או באחוזים יחסית גבוהים. בפורזה לא שמעתי על מקרים כאלו, ולכן הסיכוי שהיבואן יבוא לקראת הלקוח הוא נמוך.
אגב,
הקורולה הישנה שלי (2008), לא היתה אוכלת גרם שמן. עם הגיל היא התחילה לצרוך.
היבואן הראה לי בספר היצרן שקילו שמן על 3000 ק"מ (אל תתפסו אותי על המספר המדויק, אבל זה האומדן) הוא צריכה סבירה. אז נכון שזה מנוע הרבה יותר גדול, אבל זאת עדיין כמות שתגרום לחוסר בין טיפולים, וזה לא מפריע ליצרן.
(ברור שזה לא היה מצב תקין, הרי שנה שנתיים קודם המנוע לא אכל גרם)
מנועים מודרניים לא אוכלים שמן.
לא ראיתי שמעתי על קטנוע שאוכל כל כך הרבה שמן בין טיפולים.
אם יש לך אפשרות תיגש ליבואן מוסך ותבקש לבדוק מדוע חסר שמן.
תבקש מהם למלא לך את השמן החסר. תכתוב את הק"מ בעט (או תמונה)
תחזור אליהם אחרי 1000 ק"מ ואם חסר שמן הייתי משאיר להם את הקטנוע.
הייתה לי פעם אלפה 166 שאכלה שמן אחרי 40K ק"מ. הוחלף מנוע קומפלט (רק אומר)
בהצלחה בכל מקרה
אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שהמנוע יבש, כפי שטען פות"ש.
לכן מה שנשאר לנו זו האופציה שבציטוט. שום מוסך, אבל שום מוסך, לא יוציא פלאג מקטנוע חדש ותקין, יראה את צבע הפלאג ויחליט שהוא פותח מנוע עליון על חשבונו ואחריותו.
לכתוב שוב? שום מוסך.
עכשיו, התיאורה שלמדת מנסיונך ומהספרים נכונה. אבל בפועל, אין שום סיכוי שבעולם שמישהו יפתח מנוע על סמך זה.
עכשיו אתה מוזמן לכתוב שזו הסיבה שאתה לא מטפל במוסכים- כי כולם חאפרים ואהבלים. זה בסדר, אבל זה עדיין לא אומר (בפעם האלף) שיש לפות"ש מה לעשות כרגע אל מול היצרן/יבואן/מוסך.
לא נשמע לי הגיוני.
פעם הבאה שאשב לבירה עם חבר שלי, מנהל באחד ממרכזי השרות של היבואן הגדול בארץ - אשאל אותו האם במצב כזה, כשהלקוח מתלונן שהוא מוסיף שמן כל 1000 ק"מ והתלונה רשומה בכרטיס העבודה, הם מוציאים את הפלאג ובודקים - או שהם מוספים שמן ומשחררים את הלקוח לדרכו.
מאוד מקווה שאתה טועה, אחרת זה בזיון ברמות שקשה לתאר (בדגש על כך שמדובר בדגם שלא נוטה לאכול שמן).