שיהיה להם לבריאות אני רואה את המצב בשטח, רוכב בקבוצות עם קטמ ורואה וגם שומע מיד ראשונה על התלאות שלהם עם אופנועים חדשים של כמה אלפי קילומטרים.
זה לא אומר שכולם מתקלקלים אבל מה שאני רואה זה יותר ממה שאני מוכן לסבול.
הצג להדפסה
שיהיה להם לבריאות אני רואה את המצב בשטח, רוכב בקבוצות עם קטמ ורואה וגם שומע מיד ראשונה על התלאות שלהם עם אופנועים חדשים של כמה אלפי קילומטרים.
זה לא אומר שכולם מתקלקלים אבל מה שאני רואה זה יותר ממה שאני מוכן לסבול.
גם אני רכבתי עם בעלי אדוונצ'רים כתומים ולא פגשתי אף אחד שחושב שהאופנוע לא אמין. יותר יקר לתחזוקה, זה כן- אבל גם יותר מהנה. גם מערוצים ביוטיוב של בעלי כתומים למינהם לא עולה בעיית אמינות. ה- 790 R של ברט הוא דוגמא טובה לטענה הרווחת שלא קונים מודל חדש וזה נכון לכל המותגים אבל ב 890 החליפו חלק מהמכלולים הבעייתיים ובגדולים לא היו בעיות. מאוד סביר שאחזור לכתום בסיום הפרק הנוכחי או הבא אחריו. פרט חשוב נוסף הוא השירות המקומי ועד עכשיו לא היתה לי התנסות גרועה בשני המוסכים המורשים במרכז. ממה שאני שומע על מותגים אחרים השירות הוא בהחלט פקטור ולא אני מדבר על זמינות חלקים.
https://www.youtube.com/watch?v=SauochkRQE8
אל תגלה לאף אחד, אבל הופתעתי שגם בבמוו יש תקלות שונות ומשונות...
לא אצלי (בינתיים תפו תפו) אבל המציאות שונה ברוב המקרים מהתדמית.
אין לי מניות באף חברה וגם לא היו לי בעיות מיוחדת בשלושה אדוונצרים של קטמ.
בסופו של יום הכי חשוב: תרכב על מה שעושה לך טוב
נסחפת עם המניה. הישראלי אמנם שונה מהגרמני ומתלהב מהכלי הנוכחי שלו אבל שמעתי דברים רעים מבעלי דגמים בהווה ובעבר -מהרבה מותגים ואנשים מספרים מה תיקנו וכמה עלה וכמה דפקו אותם במוסך או כמה חסכו כשתיקנו לבד בבית. זה ישראל, מדברים ישירות בלי עין הרע.
אני חבר גם בפורומים מחו"ל וטחנתי "שרשורי תקלות" אחרי הרכישה הספונטנית של ארפכשד. האמת, נרגעתי. כפי שכתבתי לפני, אתה לא יכול לדעת על היקף אמיתי של תקלה אלא רק כמה רעש היא עושה. פליטת חום ברגליים לדוגמא...עשרות שרשורים על הנושא ועברתי קיץ גדוש רכיבות בחמסינים מעולם לא הפריע לי.
ממה שראיתי כשהיה לי כתום אני משוכנע שרוכב כתום ממוצע לוחץ את האופנוע יותר מרוכב הונדה או במוו ממוצע. הרוכבים של דוקאטי גם לוחצים יותר. כנראה זה קהל יעד אחר שנמשך לחוויה עזה יותר. גם מימד שכדאי לשקלל כשמדברים על שחיקה ותקלות. שורה תחתונה- אני לא טוען שהאדוונצ'רים הכתומים אמינים כמו הונדה אבל מכאן ועד להפוך אותם לכלים לא אמינים המרחק גדול.
ישראל זו פלנטה אחרת.
רבים מהרוכבים עושים תחזוקת שבר ולא תחזוקה מונעת וזה מתבטא בכלי מזדקן בבעיות והוצאות.
אני מניח שהסיבות הן החל ממנטליות דרך יוקר מחייה.
לגבי אמינות.
אני מאוד מאמין במותגים היפנים וחושב שהם עדיפים מהאירופים.
אני מניח שאם היכולת הכלכלית שלי היתה אחרת כן הייתי רוכש כלי אירופי כמו הגוצי mgx21
או הארלי שמנמן.
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
רוב הרוכבים בארץ יגידו לך את הדברים הרעים אחרי שמכרו את הכלי.
אין מה לעשות יכולות היצור של האירופאים עדיין לא ברמה שאני לפחות מצפה, הם מפוצצים את האופנוע בחלקים איכותיים והארגונומיה של הכלים טובה יותר אבל הם לא מסוגלים ליצר כל כלי זהה לחלוטין לזה שיצא לפניו.
עבדתי 10 שנים החברה יפנית שמייצרת מכונות ואפשר להגיד שהיפנים לא חכמים יותר הם פשוט רובוטים אנושיים, העבודה היא כל חייהם והם גאים בה, התוצרת בהתאם.
באירופה ב17:00 הכלים נופלים להם מהידיים והם שכחו מה עשו לפני שניה, העיקר להגיע הביתה.
האירופאים אכן עם מנטליות וגישה שונה לעבודתם ועדיין לא מקבל את הטענה שהכתומים לא אמינים למרות כל השמועות והמוניטין. יש הרבה רוכבים כתומים שנשארים עם המותג וזה אומר הרבה לגבי סוגיית האמינות. בחור שאני עוקב אחריו, נראה אמין ולוחץ חזק בכביש ובשטח מספר שלא היו לו שום בעיות אמינות.
https://www.youtube.com/watch?v=XF_xeVtIhBw
אני מכיר הרבה שאכלו חרא עם קטמ אבל אוהבים את המותג וממשיכים איתו, מזוכיסטים, אבל האמת עם ביטוח גרירות ורק וגיחות של סוף שבוע גם אני אולי הייתי יכול להמשיך עם קטמ
לא כתום ועדיין לא בוגד..
ולתת חוות דעת על כלי שמעולם לא היה לך?..
שושני נובמת. לכל מועדון יש את הדפוקים עם קעקועי המותג ששונאים את המותגים האחרים. שטויות שלא שווה להתייחס אליהם כי הם לא מייצגות.
למיטב ידיעתי אין שום בעיה סדרתית, כזאת שחוזרת על עצמה בכל הדגמים של האדוונצ'רים הכתומים כולל ה- 790. מכיר 2 מקרים מתוך עשרות שנמכרו. לא חושב שזה מייצג. ועוד, בלי להתייחס לאמינות של ה- 990 עוד תמצא כמה בועטים חזק מאוד גם בשטח.
הנה דוגמא לרוכב קטמ ממוצע, כל התקלות מינוריות בשבילו וכנראה זה נראה לו נורמלי ב21000 ק״מ
מצד שני אני בטוח שיש אופנועים עם אותו קילומראז שלא עשו שום בעיה אבל זה בדיוק מה שאמרתי, הם לא מצליכים להוציא אופנועים זהים לחלוטין מפס היצור
Issues in 21k kms
Leaking fork seal, fixed with seal doctor $15
Rear preload failure 2x, fixed with software update
Intermittent gas gauge sticking, not fixed but warranty at some point
ועוד אחד שקונה שוב ושוב קטמ וטוב לו
2005 525 - (Purchased used) - No issues while I owned it other than the flywheel nut coming loose. I'd call it a rock solid bike.
2013 990 SM-T (Purchased new) and put 10k miles on it. Rear brake failure twice in 10,000 miles. I loved this bike, I hated this bike. Fueling as it came from the factory sucked though.
2016 1190R (Purchased new) and put 12k miles on it. Fuel sender replaced twice while I owned it and it had failed again before I sold it. Had to have shift shaft/gear selector work done on it at 8k miles. I had a soft spot for this beast, if it had been a bit lighter it would still be in the garage.
2017 690R (Purchased new) Had the fuel pump and regulator replaced under warranty at 7k miles. Radiator had to be replaced under warranty at 9k miles. Still own it. Love the torquey nature of this thumper.
2018 250 XC-F (Purchased new) Only 70 hours on it so far but no issues to date. Still smile every time I ride it.
In comparison the even larger number of Japanese bikes I've owned never had a single early on-set mechanical issues. If I rode for only the transportation aspect I'd buy a Japanese motorcycle every time.