קטונתי, ואני לא בעל נסיון, אבל הטנרה 700 לא נותן מענה, שגם מגובה באמינות יפנית?
(אני בכוונה לא כותב סופר טנרה, כי האמינות שלו מוטלת בספק).
אם נלך לקטגוריה של הגדולים,
אפריקה טווין?
העיקר שיש ארגז
הטנרה בינוני בכביש (לא מתאים למהירות גבוהה ולפיתולים) ובשטח. זה לא קשור לרמת הרכיבה אלא למכלולים הפשוטים ולהיעדר הבקרות. רכבתי מס' פעמים אחרי טנרה ולראות את האחורי מקפץ בלי אחיזה בעליה מדורדרת כשאחרים עם אחיזה רציפה באותו תוואי בדיוק מותיר רושם חזק. יש רוכבי על חלל שאוהבים את הטנרה אבל אפילו הם מסכימים שהמכלולים בינוניים וחלק באמת מחליפים. יכול להיות שהפתרון של דרזנר נכון יותר. המנוע מספיק חזק בעיני והאמינות לפי החברים גבוהה.
האפריקה נמצא קליק אחד למעלה מבחינת כוח ומשקל ויחסית לקטגוריה הוא בסדר גמור (2-3 מתחרים באדוונצ'רים הגדולים האחרונים). יש תלונות על המושב והכיוון הרך של המתלים אבל זה גם עניין של טעם. מולו יש את ה GS וה 1290 שעולים עליו כמעט בכל פרמטר אבל זה לא הופך אותו לבינוני. דווקא ההונדה 750 Transalp החדש יכול להתאים לרוכב כמוני שלא מחפש טיולי עבירות ברמה 3 ומעלה (מתוך 5). אם האמינות תהייה טובה נדע עוד שנתיים. אני לא חושב שמרווח הגחון שכולם מתלוננים עליו הוא צרה צרורה.
שוב, בקבוצות האדוונצ'רים הרוב נשבעים בדגם שלהם וזה מגוחך כי אף אחד לא מדבר על סגנון רכיבה ורמת קושי. יש רוכבי GS שנכנסים לחול ים וכאלה עם CRF 300 שרוכבים בכביש לאילת. למי שנכנס לתחום מאוד קשה להבין את ההבדל והמשמעויות. יש דיבור על כתום חדש ורזה שיכול להיות היוניקורן האמיתי בשנה הבאה. זה בנוסף ל Kove ראלי וכנראה שיצאו עוד "דו-שימושיים אדוונצ'רים קטנים" כאלה בשנים הקרובות. האדוונצ'רים הם לא מה שמכרו לנו...הרוב צריכים אופנוע אחר והוא עדיין לא קיים.
עניין של טעם, רכבתי על הטנרה בכביש ומאד נהנתי ממנו, הוא התנהג למופת גם בכבישים מפותלים ולא הורגש שחסר לו כח (למרות שזה היה בתקופה של ה-Z שההספק שלו כפול). מצד שני רכבתי על הדיוק 890 (נייקד) ןלא אהבתי אותו. לא יודע להגיד עם על האדוונצר 890 הייתי נהנה יותר (בכביש), ההגיון אומר שכנראה שלא.
לגבי הטראנסאלפ.
לפני שקונים אחד כזה למטרת נסיעה גם בשטח. אני מאוד ממליץ ללכת ולסקור אחד פיזית, בעינים. במיוחד את מה שמכונה "מרכב תחתון". אני התרשמתי שהוא לא ישרוד יותר מדי. גם במה שאתה מכנה רמה 3.
בואו נסכם, שלאנשים שונים צרכים שונים ויכולות שונות. מה שטוב לאחד עלול להיות בעייתי לאחר, ולקבל חוות דעת אובייקטיבית מלאה כמעט בלתי אפשרי.
כשזה נוגע לתחושות, צרכים ורצונות, זה מובן לגמרי, כשזה נוגע לעובדות ונתונים מוכחים בנושא אמינות, אז מדובר על אחת מהשתיים: או שמי שקונה כלי
אוהב את המותג ברמה כזו שהעובדות כבר הופכות ללא רלוונטיות בעיניו והוא מאמין שלו זה לא יקרה ואם יקרה אין לו בעיה לשלם עבור זה. או שהוא
פשוט לא הצליח להבין את החומר. בגלל זה יש כאלה שקונים KTM פעם אחת יותר מדי וכאלה שממשיכים עם המותג לעד.
קטמ גרמניה העלו בפייס בוק קמפיין רכיבות מבחן על כלי היצרן עם זמן מבחן ארוך מהרגיל ועוד כמה דברים.
הגרמנים בדרך כלל לא כמו הישראלים ולא כותבים בפייסבוק ביקורת נוקבת אבל מה שקרה עם קטמ לא ראיתי באף פירסומת בפייס בוק.
כמעט כל התגובות מלקוחות שסובלים מהמותג לא ראיתי דבר כזה מעולם בקמפיינים של יצרני אופנועים שפונים לקהל הגרמני לא במוטוגוצי ולא בדוקאטי שגם לא נחשבים לאמינים.
זה אומר שכדור השלג התחיל להתדרדר, לפי זה המותג בצרות והם צריך דחוף לעשות משהוא כדי לעצור את הסחף
קובץ מצורף 10352
או בתרגום לעברית חרא של אופנוע קניתי אותו כדי לרכב ולא לחכות בתור למוסך קיי טי אם ראוס
כבר עדיף טוסטוס סיני וזה.....
עפ"י ראיין X9, טראנסאלפ הוא אכן הכי טוב.
https://www.youtube.com/watch?v=sl1nDlRSZpc
תרגמתי לך
סשה אמר שלא יקנה שוב KTM יש לו בעייה נוספת עם הדיוק 1290 והכלי אפילו לא בן שנתיים.
הוא קנה אופנוע כדי לרכב ולא להכניס אותו למוסך או לחכות שבועיים לתור שלו.
לוץ אומר מילל על זמן ההשבתה של הכלי במוסך ועל זמן ההספקה של החלפים.
כמות התקלות גדולות ( מנורת ביקורת) יותר מכלי סיני ועלויות תחזוקה גבוהות.