הפוך, גוטה, הפוך.
אני לא בטוח איך זה היום, אבל בעבר, במכוניות אירופאיות שיובאו לארה"ב, יחס הדחיסה (ובהתאם לכך, הכוח שהמנוע הפיק) הוקטן בגלל דלק באוקטאן נמוך. זה לא סתם שההמכוניות בארה"ב משווקות עם מנוע בנפח גדול מאשר באירופה.
הצג להדפסה
זה כבר נושא אחר שאפשר לפתוח בשרשור חדש, אבל אין שום קשר בין שני הדברים.
תוכל לצרף קישור על העניין הזה?
יכולים להיות, אבל אז את סותר את מה שאמרת במשפט הראשון...
בנוסף, אם אני אייבא משם את ההונדה סיויק שלי כשאעשה עלייה לארץ הקודש, המנוע יהיה אותו המנוע.
צודק, ככה זה כשעושים עריכה לחצי משפט באמצע הלילה ולא בודקים מה יצא :)
הכוונה שלי היתה שבאופנועים דובר על כך שמאזור 11 קג"מ ומעלה ניתן להשתמש באוקטן גבוה יותר.
יוצאים מן הכלל הם אופנועים מתוצרת בוואריה, שם לרובם יש כיום (ועוד קודם לכן) מחשב שיודע להתאים את עצמו לסוג ואיכות הדלק ולעשות תיקונים נדרשים בכיוון של ההצתה.
האמת? זה די סתם... קוראים לזה תרבות הבזבוז האמריקאית. אבל שוב, זה עוד נושא אחר לגמרי.
סתכל על התגובה הראשונה שלי. יש שם קישור לכתבה ששם הוסבר על הבדל האוקטן בין ארה"ב לשאר העולם.
אם אתה מתכוון שאני סותר את זה שהמנועים שונים אבל האוקטן אותו הדבר, ורק המספור שונה; אז זה לא סותר.
אם תסתכל על סוגי האוקטן שלהם ושלנו, תראה שלנו יש רק 2 (95 ו98). להם יש 5 (87-91). חלק מהמנועים שלהם יהיו דומים לשלנו (זה גם מה שמאפשר לך ליבא רכבים מסוימים משם לפה), אבל יש להם מנועים שמיועדים רק לארה"ב והם משתמשים באוקטן שונה משלנו.
הנושא זהה לחלוטין שיטת מדידה שונה . האוקטן בפועל זהה
https://en.wikipedia.org/wiki/Octane_rating
נימי, חפש מספרי אוקטן ב-RON ו-MON.
פות"ש - מיותר לחלוטין לתדלק 98, גם אם זה באותו המחיר.
אגב, העובדה שהמחיר זהה צריכה להדליק נורת אזהרה.
http://www.desismileys.com/smileys/desismileys_3334.gif *
* יוחזר לאלתר!
אוקטן גבוה טוב למכוניות גודשות או אופנועים משופרים.
בזמנו היה לי דיאר 350,חיישן הTPS במצערת היה תקול כמו 95% מהכלים,שתפקידו לקדם הצתה כדי למנוע דטונציות.
בפתיחת גז ביום חם הרגשתי ירידה חזקה בכוח עם צלילים מוזרים מהמנוע.
מהילה של 5% מתאנול הפסיקה את התופעה,על הדרך שיפרה תגובות מצערת והאופנוע הרגיש חזק יותר.
על הדרך מהלתי גם באקסנט 95 ידנית שהייתה לי עד לא מזמן,הרכב הגיב טוב יותר,לא עישן בכלל,צריכת הדלק השתפרה והסחיבה הייתה טובה יותר.
מתנול מעלה את האוקטן,צריך לבדוק לאיזה אוקטן 5% מעלים את הדלק,אני יודע שמכוניות גודשות משופרות מתדלקים ב95 ומשתמשים בהזרקת מתנול כדי לקבל אוקטן גבוה יותר.
CDI כבר מקדם את ההצתה כתלות בסל"ד,הTPS מכניס עוד INPUT לפונקציה (כמה לקדם בהתחשב גם במצערת).
במנועים מקוררי אוויר יש בעיה של פינוי חום,זה לא בהכרח קשור להצתה.
יכול להיות שהמנוע שלך היה עמוס בפיח ויכול להיות שגילחו מהראש או מהצילינדר או שמו בוכנה שמעלה יחס דחיסה.
אז אחרי שמצאתי זמן לעיין בקישור על דירוג האוקטן בוויקי, נראה ש-5 דרגות האוקטן שמוצעות בארה"ב, 87-91, מייצגות במקרה הטוב (!) טווח של 93-97 אוקטן ב-RON (פער של בין 4-6) ובמקרה הגרוע טווח של 91-95 אוקטן ב-RON.
אם ככה, אם אני חוזר שניה להונדה סיויק החמודה שלי, האם זה בסדר שאת אותה הונדה שאני מתדלק בארץ ב-95 אוקטן, אני אתדלק שם ב-93 אוקטן? (שזה 87, בהנחה שאני הולך על המקרה הטוב)
כן.
אלפא רומאו ספיידר 1984. נהגתי על ה-1.8 בארץ ועל ה-2.0 (הזרקה) בארה"ב. ל"אמריקאית" פחות כוח והוסבר לי (אבל אין לי הוכחה כתובה או משהו כזה) שיחס הדחיסה במודלים האמריקאיים הוקטן בגלל אוקטאן נמוך. אבל, כמו שאתה אומר, חיישן נקישות אמור לפתור את הבעיה. מצד שני, גם עם חיישן נקישות, הכוח שתקבל ממנוע שאתה מזין אותו באוקטאן נמוך מזה שתוכנן עבורו הוא קטן יותר.