מניח שכן, אבל למה שתרצה לעשות את זה?
הצג להדפסה
עצוב מאוד מה שאתה אומר, זה רק מוריד עוד יצרנית מרשימת האפשרויות.
באופן כללי הייתי מעוניין לדעת מי היבואניות שמאפשרות הסרת הגבלה (חוץ מ BMW שלגביהם אני יודע ברמה די גבוהה של וודאות שכן מאפשרים הסרת הגבלה). זה כמובן לא מופנה לאביעד או למי מהאתר כדרישה, אלא יותר כמשאלת לב לאוויר העולם.
Bmw אכן מאפשרים.
אני יודע בוודאות מניסיון של חברים (נכון ללפני שנתיים).
שמעתי, אך לא יודע בוודאות, שגם דוקאטי ואגוסטה מאפשרים.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
לא דיברתי על הוספת/הורדת הגבלה.
הטנרה מתאים לA1 מהמפעל, פשוט משום מה רשמו הרבה מהם כL3 ברשיון, ואותם ניתן להמיר לרשיון L2.
בקשר להגבלות למיניהן איני מבין ולכן אתן לאחרים לענות על זה.
אך למיטב הבנתי, בסופו של דבר, הכל תלוי באישור יבואן ובתקינה של משרד הרישוי.
בדיוק על זה דיברתי. עד כמה שידוע לי רק BMW מאפשרים הוספת/הסרת הגבלה דרך היבואן וקבלת אישור על ההספק למשרד הרישוי (לשינוי ברישיון).
ישנם הרבה אופנועים שמגיעים מוגבלים ומאוד אטרקטיביים לא מבין BMW, אבל לקנות אותם מוגבלים זה כמו לקנות סוס עם רגליים קשורות ללא יכולת לשחרר לו את הרגליים, כי אין אפשרות חוקית להסיר את ההגבלה ולשנות את רישיון הרכב בהתאם. רכיבה על כלי ללא הגבלה, שרשום מוגבל, כמעט בוודאות תהווה עילה לביטול הביטוח.
זה לא ייגמר חבר...
סיסקר A1, אף3 A1 וכו', אם כבר אז כבר :)
אפשר קצת יותר מידע טכני על אופן ההגבלה...?
אני יודע שבגדול על מנת להסיר את ההגבלה זה עניין של החלפת ecu לא? אני כרגע מדבר רק טכנית ולא פורמלית..
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
הכתבה עודכנה.
התווספו כלים חדשים, ירדו כלים ישנים שכבר לא מיוצרים, והתווספה טבלה המרכזת את כל הדגמים עם הספק המנוע והמחיר.
עדיין חסרים כמה דגמים (בנלי, זירו), והם יתווספו בימים הקרובים אחרי שנרכז את הנתונים.
חסרה גם הוסקווארנה
ברשימת האופנועים המתאימים ל-A1 חסרים:
הוסקוורנה ויטפילן 401
הוסקוורנה סווארטפילן 401
ברשימת האופנועים שניתן לרכוש כמוגבלים ל-A1 חסרים:
מוטו גוצי V9
אפריליה דורסודורו 900
אפריליה שיבר 900
סוזוקי SV650X
הוסוקורנה ויטפילן 701
הוסקוורנה סופרמוטו 701
הוסקוורנה אנדורו 701
לגבי המוטו גוצי V7 - ניתן כיום לרכוש אותו ב-2 הווריאציות - כמתאים לרישיון A1 ומתאים לרישיון A
אפריליה, בנלי והוסקוורנה התווספו.
גם להרלי יש דגם מוגבל לa1
Sent from...
הארלי יתווספו בימים הקרובים.
לעניין ההגבלה.
בדיוק כמו שכתב כרובי.
כשרכשתי את האופנוע לפני כשנה מאד רציתי לרכוש אופנוע A1 ואחרי שאתרגל+קורס רכיבה מתקדמת+רישיון לא מוגבל להסיר את המגבלה באופן חוקי.
אז עשיתי בדיקה בין היבואנים.
אכן BMW מסירים מגבלה באופו רשמי+מטפלים בעדכון הרישיון עלות של 1500 ש"ח.
הם היחידים שעושים את זה.
אבניר ומטרו לא עושים את זה וזה חבל.
לזכותם של אבניר יאמר שהם אמרו שהיו עוזרים לי בכיף אלה שסוזוקי כבר כמה שנים מוגבלים אלקטרונית וזה כרוך בהחלפת CDI וכד....בקיצור תהליך יקר ועדיף פשוט למכור ולקנות אופנוע לא מוגבל.
מטרו פשוט לא עושים את זה וזהו. לפחות אופנועי ימאהה מוגבלים דרך מגבלה מכאנית מאד פשוטה שאפר בקלות להסיר ולעדכן ברישיון, הם לא עושים את זה "פשוט ככה" כמו שנאמר לי וזה חבל.