הבנתי! תודה רבה לכל העונים :)
הצג להדפסה
הבנתי! תודה רבה לכל העונים :)
לפותח השירשור אתה בעל מגבלת A1
אומר שאסור לך לרכב על אופנוע שהספקו מעל A1.
חברות הביטוח מנסות ורוצות ומצליחות לא לשלם! הם אינם טיפשים בביטוח.
למעשה בעת הסרת המגבלה אתה רוכב על כלי רכב שאינו מתאים לרשיון. (לרשיון הרכב ולרשיון הנהיגה שלך).
האם יהיה בלאגן ? יכל להיות שכן ויכל להיות שלא. זה יותר איזה טיפוס אתה.
גם לאפריליה SXV\RXV הייתה הגבלה..
כפתור 2 מצבים בכידון.. אחד שמספק 40+ ואחד שמספק את כל ה70+-.
הכלי ברישיון היה A1.
מה קורה אם אני מגביל את האופנוע שלי?
הביטוח יתנער ממני?
"אישור מיוחד מהיבואן"? לא קיים, חלקית.
האופנוע עובר תקינה בכניסתו לארץ, ובתקינה הוחלט כי הדגם יגיע מוגבל (או לא מוגבל), אם החברה הייתה עושה תקינה כפולה לכלי עבור מוגבל ולא מוגבל אז היא הייתה מאשרת לך שינוי עתידי כי יש לה מסמך שמציג 2 תקינות לכלי.
בחלק מהכלים של במוו, וכמה דוקאטי זה קיים, בק.ט.מ לא.
תחשבו כמה כלים "מוגבלים" נעים על הכבישים, כחולים אדומים כתומים ירוקים ועוד ועוד, רוב רובם שוחרר מההגבלות ללא שינוי ברישיון על ידי הבעלים (מכיוון שרוב היבואנים לא מאפשרים זאת), עוד מימי האפריליה rs מוגבלת a2 שהוציאה כ30+ סוסים, ועד החרטא הגדולה בדמות gsxr600 עם 33 סוסים (תראו לי אחד כזה עם מגבלה בפועל, אחד!)
הדוגמאות שנתתי הם הקיצוניות וגם הכלים המועדים יותר לפורענות, אשר רובם רוסקו.
עכשיו שיעורי בית, תשיגו לי תביעות של חברת ביטוח על הנושא הזה.
אני לא הצלחתי למצוא, אולי מכיוון שלא ניתן להוכיח?
בקיצור, מדובר בתחום אפור, כמו דו"ג בשוליים, וכמו עוד עשרות תחומים אפורים בתחום, תפסיקו עם השאלות קיטבג.
נ.ב
הכותב לא קורא לאף אחד לעבור על החוק, מעולם לא רכב בשוליים, ומעולם לא עבר את המהירות החוקית באיילון (70 קמ"ש).
לא זוכר איפה קראתי את זה אך לא מזמן קראתי על חברת ביטוח שהתנערה מתשלום הוצאות רפואיות מכיוון שהבחור הוריד את ההגבלה מהאופנוע שלו, בית המשפט פסק לטובת הרוכב בדיוק מהסיבה שהוא מחזיק ברישיון A לכן מותר לו לרכב בצורה חוקית על האופנוע ובגלל שהמחיר מחושב לפי נפח מנוע ולא לפי כ"ס, הוא שילם לחברת הביטוח בדיוק את מה שמגיע לה ולא פחות לכן הוא קיבל את כל הכספים שמגיעים לו, אם הוא היה מחזיק ברישיון A1 הסיפור כנראה היה נגמר אחרת לגמרי.
האופנוע. אני מניח שהסיבה שברישיון כתוב לך L היא אותה תקופה קצרה שה L1 הוגבל עד 33 כ''ס ולא טרחת לעדכן את זה.
Sixty,
מאוד מאוד מעניין מה שכתבת כאן, אם אכן ימצא הפרוטוקול של התביעה הזאת יתכן שזה יוכל לשמש בסיס תקדימי לכל נושא הסרת ההגבלה שלא דרך היבואן, ואז יפתח עולם שלם של אופנועים לכל אותם הסולדים מהחלפות כלים תחופות ומחפשים כלי לכמה שנים וכמה דרגות רישיון.