יש פה בעיה, בדרך כלל הם הולכים לרענון ואחר כך מקבלים את הרישיון בחזרה.
עד שזה מגיע למוות של מישהו
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
הצג להדפסה
יש פה בעיה, בדרך כלל הם הולכים לרענון ואחר כך מקבלים את הרישיון בחזרה.
עד שזה מגיע למוות של מישהו
צריך להוסיף באנר קטן לאתר עם מספר ההרוגים בתאונות דו״ג עם נר נשמה,שתהיה מודעות שכביש זה לא מגרש משחקים ואולי זה יפחית את האנדרנלין שזורם בדם שלנו. קצת קיצוני אבל שווה לנסות.
רוב העבירות שלהם בדר"כ זה עבירות של משקל ודברים טכנים שקשורים למשאית שלא ממש בשליטתם אלא נובעים מקמצנות של מעסיק. ככה הבנתי שזה בדר"כ. לא יודע מה במקרה הספציפי הזה.
אפשר להאשים את כל העולם ואשתו.
בסופו של דבר אופנוע מסוכן יותר מרכב (לאו דווקא הסיכוי לתאונה אלא הנזק שבעקבותיה).
ככל שיהיו יותר כלי רכב, ובהם יותר אופנועים, אנחנו נשמע על יותר תאונות.
אפשר לקרוא לאכיפה רצחנית אבל אז יתרבו שרשורי המשטרה/מדינה נגדנו.
אפשר שכל אחד יעשה את הטוב ביותר שהוא יכול בסביבתו, אבל כמו שנאמר כבר מזמן, התאונה תבוא סתם באיזה יום שלישי אחד...
אה,
ותמיד אפשר גם להאשים את מטרו, שמורידים מחירים ואז יותר אנשים יכולים לקנות אופנוע ;-)
https://www.facebook.com/groups/9050...4701166053170/
בלינק יש סרטון שמסביר את מה שקרה
הגורמים בעיניי:
עליית הצפיפות בכבישים
הסלולר
תרבות של עבריינות תנועה
אי אכיפה מספקת
ענישה מועטה של בתי המשפט כלפי עברייני תנועה כבדים
רוכבים צעירים ולא מיומנים
רכיבה בקלות ראש/השתוללות
חוסר חינוך של המדינה-קורס רכיבה מתקדמת לכל רוכב+הסברה לכלל הציבור לגבי שמירה על חיי רוכבים
בכל מקום מסודר, כזה שרוצה להתקדם להרוויח ולהצליח, נבדקים התהליכים, המהלכים וישנה אסטרטגיה ברורה
על מנת להגיע למטרה.
בכל הצלחה משמעותית או כשל, מתנהל תחקיר מסודר הבוחן את הסיבות להצלחה או הכישלון, כל חריגה סטטיסטית
נבחנת על מנת ללמוד ולהפיק תובנות ולקחים ולהחליט מה לשמר וממה להימנע.
, קשה לי להבין איך במדינת ישראל עם כמות ההרוגים בתאונות הדרכים בכלל ותאונות האופנוע בפרט אף גורם רשמי
של המדינה לא מבצע תחקיר מעמיק לגלות את הסיבה לעליה המפחידה בהרוגים בתאונות אופנוע.
ברגע ששר התחבורה כץ, יבין שהנתונים האלה חונים במגרש שלו, וסדר העדיפות
של הבוחרים שלו הם לא גזירת סרטים ופתיחת מחלפים, אולי משהו יזוז.
מישהו צריך להבהיר לו שזו המשמרת שלו, ובחו"ל על דברים יותר פעוטים שרים
הלכו הביתה!
מסבירים יפה פה מה קרה
http://www.bhol.co.il/videopage.aspx
אני לא יודע עד כמה התחקיר של "חדרי חרדים" מקצועי ואמין, ובסופו של דבר הוא מכסה לצערי
רק תאונה אחת.
תחקיר יסודי של חברה עצמאית ובלתי תלויה תתפרש לפחת על פני כמה שנים, תוך בדיקת משתנים
רבים, בצוות הבדיקה יצטרכו להיות מומחי תוכן, נציגי משטרה, הלשכה הממשלתית לסטטיסטיקה,
נציגי מועדוני האופנועים, ועוד.
כל תאונה תנותח ולא רק לסיבות שהביאו אליה אלה גם ללבוש הרוכב, הקסדה, הכלי עליו רכב, תנאי
הדרך, הגורם המעורב, ונתונים רבים נוספים.
רק לאחר שכל הממצאים יהיו "ביד" יהיה אפשרות אמתית לנתח ולנסות לזהות מה המכנים המשותפים
מה הסיבות לעליה ולמה השנה יש זינוק חד כל כך בתאונות הנ"ל.
אגב בחיל האוויר פועלים כך שנים, וכך צמצומו התאונות האוויריות וכמעט תאונות לחלוטין גם
מול צבאות זרים.
16 שלילות ו14 תאונות. ועדיין נוהג. מרשים.
תחקיר רדוד (בחדרי חרדים)..
לא מסבירים מאיפה המשאית מגיעה, רק "פנה שמאלה" כשאין מאיפה לפנות שמאלה..
גם פנית פרסה אין מצב לעשות שם (בקושי לפרייבט, אז למשאית ? ועוד מוביל ?..)
אפילו מרחקים אין.. כשיש וידאו מפורש שאפשר למדוד בדיוק כמה המרחק בלימה שלו וכו'
אבל כל זה לא יעזור להחזיר אותו אלינו, אז כל מה שיש זה לנסות ללמוד ולרכב יותר בזהירות.
אני תמיד עף בקטע הכביש הזה (שדווקא ניתחו נכון - שהוא יציאה ראשונה מרמזור ואין עצירות עד מחסום עופר..) ומאט דווקא אחרי, באזור המעבר פועלים.
שושני, באמת קשה לך? כמה שנים אתה חיי בארץ? "תחקיר שיארך כמה שנים" יסתיים אחרי הבחירות הבאות. לא מעניין את הפוליטיקאי. גזירת סרט של מחלף/כביש: מעלה את השר הממונה לתודעה, גורף שבחים. שווה להשקיע.
מה לא ברור פה? אה, כן. אנחנו בוחרים אותם שוב ושוב. זה הדבר היחיד שלא מובן (לי).
זה שם אותנו במקום לא כל כך רע. מקווה שהמנהלים יסלחו על הסטייה מנושא השרשור.
מטבע הדברים, הגישה הדמוקרטית-ליברלית היא אינדיבידואלית, בניגוד לגישה הטוטליטרית (לדוגמה חרדים) שעושים כאיש אחד מה שהמנהיג אומר (ולפעמים כאיש אחד הורגים אותו ואת מקורביו ויוצאים לחופש). המוסדות שאמורים לשמור על האינטרס והחופש של האזרחים מול השלטון (שלו יש את האינטרסים שלו) הם מבקר המדינה ומערכת המשפט. והם אכן כורעים תחת העומס. שים גם לב שמי שבעיקר בא עם ביקורת על הגופים הללו (כמו להרוס את בית המשפט העליון עם שופל) הם אינטרסנטים אנטי דמוקרטיים המונהגים ע"י קוד חוקים שאינו זהה לקוד החוקים הדמוקרטי (אני מתנסח כאן מאוד בזהירות). אה, וצריך גם מספר קטן של אזרחים שבאמת אכפת להם כדי שיפעילו את המערכת, למשל, עו"ד שיגיש בגץ נגד שר התחבורה ומשרד התחבורה על רצח - כי אי טיפולם בגורמים הרבים לתאונות גורם למוות של הרבה אזרחים.
ובאותו עניין - אני מקווה שבקרוב תהיה לי בשורה לגבי דברים המפריעים לי על הכביש. אפתח שרשור כשיהיה על מה.
הנהגים בארץ זוועה.
אני כמעט נהרגתי לפני יומיים, זה פשוט בושה מה שאנשים (הנהג הישראלי) מרשה לעצמו לעשות בכביש.
ואפרט:
נהגתי בכביש של 2 נתיבים בעיר.
בצד ימין של הכביש (במפרץ קטן) הייתה פורש קאיין שאותתה שמאלה.
הייתי בטוח שהיא רוצה להשתלב בחזרה לכביש אז לקחתי את הנתיב השמאלי מבין הזוגות.
במרחק עשרה מטרים ממנה היא החליטה לעשות פרסה לצד השני של הכביש (אכן יש מעבר לכביש השני אבל יש שם שלט ענק של איסור פרסה).
התוצאה? אופנוע עם גלגל אחורי נעול 9 מטרים שלמים כשהוא כבר נוטה על הצד בצורה מוגזמת, מטר 1 להתנגשות רצינית.
הנהג נתן טיפה גז והפסיק לחסום את כל הנתיבים אז שברתי ימינה בכל הכוח ויצאתי מזה.
פשוט בושה איך ישראלים נוהגים, זאת מדינה שאני שונא בגלל התנהגות האנשים וזה לא עודד אותי להמשיך לאהוב אותה.
Stroke 2,
קודם כל שמח לשמוע שלא קרה לך כלום, חוץ מריענון לקסיקון קללות הקסדה.
אני מסכים איתך עם הטענה הגורפת שהנהגים בארץ הם פח אשפה (וכמו שסער666 כתב, זה לא רק הנהגים אלא ההתנהגות באופן כללי). גם לי היה 'כמעט' לפני כמה ימים, שללא ספק מנצח את כל ה'כמעטים' שהיו לי החודש, רק שלי זה קרה בתור הולך רגל- במהלך חצייה במעבר חציה עם הבן באופני תינוק, הבת מחזיקה לי את היד והכלב שצמוד לי לרגל עם רצועה קצרה. לאחר שקיבלתי זכות קדימה מרכב שיצא מכיכר די עמוסה וירדנו כולנו לכביש, נהגת כוכבת החליטה שהרכב שעצר במעבר חציה הוא לא סימן מספיק ברור ופשוט עקפה אותו מימין, במהירות גבוהה יחסית (לא משהו שהיה מאפשר לה לעצור או למישהו מאיתנו לצאת ללא פגיעה, אם ו...). למזלי אני משתדל להתנהל בזהירות רבה במעברי החציה האלו מכיוון שבכל יום יש לי שם לפחות 'כמעט' אחד והכוכבנית רק עברה על פנינו, כאילו מתנצלת אחרי שקלטה שכמעט מחקה משפחה שלמה. וזה רק מקרה אחד מבין עשרות 'כמעטים' יומיומיים שמתרחשים לי (ואני מאמין שלכולכם) בכבישים , בין אם על דו"גי, בפחית או ברגל.
העצוב הוא שלאף אחד לא איכפת. אף גורם משלל הגורמים שאמורים לטפל בזה לא נוקף ולו ציפורן כדי לשנות את המצב. אין חקיקה, אין אכיפה, אין ענישה ובעיקר אין התמקדות בבעיות האמיתיות, אלא התעסקות בטפל ובזניח שמרוויח כסף למדינה אבל לא משנה במאום את המצב בכבישים.