ניסיתי אתה לא מקשיב, אגב אתה לא חייב לקרוא כל מה שאני כותב יש כפתור התעלם....
הצג להדפסה
[QUOTE=השושנים;147243]בוא נעשה סדר, אגזוז מבית טוב שעולה על אופנוע לצורך שיפור ביצועיי המנוע והעבודה נעשית על פי הספר על דינו בצורה מקצועית כולל
תיאום במחשב ומפת הצתה מסודרת יכול לתרום ולשפר ביצועים בקצת, אגזוז אקרופיץ פול סיסטם שמוצע כאופציה לורסיס 1000 נותן צליל בס
למנוע שוקל קצת פחות אולם לא נותן תוספת סמ"ק. נשאלת השאלה האם בשביל המחיר המופרז זה שווה, וזה כבר עניינו של כל אחד כל עוד הוא לא
עובר על תקנות הרעש ומודע שניתן להוריד אותו מהכביש.
פותח השרשור (שכנראה נבהל מהתגובות ונעלם) מבקש לפתוח אגזוז מקורי ולהוריד ממנו את התוכן, מה שיהפוך אותו לחצוצרה מרעישה ויגרור
אחריו שאר רעות חולות. שזה משהו אחר לגמרי.
כל מנוע מגיע מכוון לממוצע משוכלל הכולל את תקנות הרעש הזיהום ומגבלות היצרן, בטיפול נכון ניתן לבצע טיונייג למנוע ולקבל יותר סוסים, אבל
פה נדרשת יד מומחה וציוד שלא נמצא בכל מוסך, ולפעמים ההשקעה לא שווה את התמורה.
הצד השלישי שבעניין הוא נושא המטרד שהמשחקים האלה יוצרים בחיי היום יום וגם על כך יש לתת את הדעת[/QUOTE]
עזרתי לך לראות את ההסבר מעבר לפתטיות.
הסליף און זה רק לרעש! בתוך הסעפת ישנם דברים חיוניים לשלמות המנוע. במידה ומחליפים סליפאון מדובר רק ברעש שעולה אלפי שקלים.הרעש שהאופנוע מייצר מכעיס את הסביבה. עושה כאבי ראש ברכיבה ארוכה. ומבליט אותנו עוד יותר כשמסתובב שוטר משעומם.
מה הרווחנו ? רעש!! דאווין על השכנים?
לפותח השירשור. מקדחה על האגזוז תעשה את האפקט המתאים. (לא ממליץ כי זה עושה רעש). האם עושה נזק תחליט בעצמך,תראה את הסרטון השני.
https://www.youtube.com/watch?v=dkC12ExZop8
https://www.youtube.com/watch?v=KdWyDOvLzuE
אני חייב לציין שגם אני נגד רעש מוגזם ואם יש מערכת "מעט רועשת מהתקנים המחמירים" עדיין אפשר באיזור עירוני להרגע עם הגז במיוחד בלילה.
תאכלס, קצת תובנות.. אולי הבחור יהיה יום אחד מהנדס מערכות פלטה...
קצת רקע, מדובר ב oldschool מערכת ללא ממיר או מערכות לשיפור בורות בסלד נמוך.
מערכת YOSHIMURA מיועדת לאופנוע הספציפי לא משופר (לא ממש חשוב איזה למען הדיון) לכביש, 1-4.
תאכלס הצנרת נקייה ממכשולים לגזים בדרך החוצה.. זרימה חופשית לחלוטין:dance:
הדוד ממש צינור חלול והעיבוי בקוטר מכיל חומר סופג רעש המוחזק עם רשת נירוסטה (אישית הייתי בטוח שיהיה יותר מתוחכם!).
קובץ מצורף 7540
החלק המחבר בין רביעיית הצינורות לאחד נראה המהונדס יחסית למניעת - back pressure.
קובץ מצורף 7541
ועוד חלק קטן המתחבר בפתח יציאה האחורי שמיועד להקטין את הרעש.. (db).
קובץ מצורף 7542
זהו החלק שצריך הכי לעניין את השירשור, אני מניח שמשחק אם האורך / חורים בחלק זה ישנה את הסאונד.
חומר למחשבה.
תעבור לאשכול הבא סבא[/QUOTE]
דרכם של צעירים היא שהם לא רוצים ללמוד ולהקשיב לזקנים וזה בסדר.
היתרון שלי עליך, שאני בגיל שלך כבר הייתי (יש מצב שכשאתה נולדת אני כבר הייתי חבר פורום)
אתה לגיל שלי לא בטוח שתגיע.
אם אתה חושב שהגיל יפסח עליך ותישאר תמיד צעיר אז מחכה לך הפתעה מאד לא נעימה.
הכתיבה הפתטית שלי אכן יותר מורכבת מרמת ההקלדה של החברה הצעירים בחבורה. ויש בה מעט
מאוד אימוג'ים.
ההבדל בינינו שאני עשיתי צעד או שתיים בתחום (תבדוק כלום לא סודי) עברתי ק"מ או שתיים בארץ
ובחו"ל, אבל מעולם לא זלזלתי באיש.
אגב חלק גדול מהידע שלי גם ברכיבה וגם במכונאות זכיתי לקבל בגיל 13 מאדם מבוגר ותמהני העניין
שאני ידעתי לכבד לשתוק להקשיב וללמוד ואז כשנכנסתי למגרש של הגדולים אפילו הם הקשיבו לי ואני הייתי הצעיר
בחבורה.
אתה מגיע למגרש שלנו וכבר יש בך הצורך להיכנס בוותיקים שזה מעשה ...
אז לך ותחורר את האגזוז שלך ידידי, שים גם מדבקת לחץ ושמעתי אם תוריד את עצר ידית הגז תקבל עוד סוס.
אני חושב שכל העניין הזה קצת מוגזם, למה כל החלפה של אגזוז צריך לעבור בדיינו?
היתרון שלי עליך, שאני בגיל שלך כבר הייתי (יש מצב שכשאתה נולדת אני כבר הייתי חבר פורום)
הכתיבה הפתטית שלי אכן יותר מורכבת מרמת ההקלדה של החברה הצעירים בחבורה. ויש בה מעט
מאוד אימוג'ים.
ההבדל בינינו שאני עשיתי צעד או שתיים בתחום (תבדוק כלום לא סודי) עברתי ק"מ או שתיים בארץ
אגב חלק גדול מהידע שלי גם ברכיבה וגם במכונאות זכיתי לקבל בגיל 13 מאדם מבוגר ותמהני העניין
שאני ידעתי לכבד לשתוק להקשיב וללמוד ואז כשנכנסתי למגרש של הגדולים אפילו הם הקשיבו לי ואני הייתי הצעיר
בחבורה.
אז לך ותחורר את האגזוז שלך ידידי, שים גם מדבקת לחץ ושמעתי אם תוריד את עצר ידית הגז תקבל עוד סוס.[/QUOTE]
פה הטעות שלך, מטרת האשכול הייתה ללמוד ולהקשיב.
תקרא את התגובה מעליך ותבין.
הבחור עונה בידיוק למה ששאלתי והתייעצתי כאן בפורום בלי כל מיני התנשאויות ועקיצות.
וגם הוסיף תמונות ורשם ברור, ככה הבנתי יותר איך בנוי האגזוז, למה הוא מיועד, איך אפשר לשפר סאונד בלי לפגוע בו וכו'.
נכון שאני צעיר יחסית (22) אבל המטרה היא ללמוד.
כל המטרה של מערכת פליטה כזו שמתאימה היא להאיץ מילוי ופינוי.
משמע שיותר תערובת נכנסת לצילינדר.
מעין גדישה.
תעבור לאשכול הבא סבא[/QUOTE]
אתה מקבל הסבר מנומק ומנוסח בצורה יפה, קלה להבנה, ונעימה לקריאה וזאת התגובה שאתה מצליח להוציא?
אתה יודע מה ההיפך לסבא? זה ילד.
אני מעדיף כל היום לתקשר עם "סבים" שיודעים משהו על החיים, יודעים לנסח את זה, ואכפת להם מספיק כדי לעשות את זה,
מאשר עם "ילדים" שלא רק שלא יודעים יותר מידי, גם עם גישה כזאת לא ילמדו.
אלו תגובות שמזהמות את הפורום, והורסות.
אולי תנסה את הגישה הזאת ב FXP..
מאוד אימוג'ים.
בחבורה.
אז לך ותחורר את האגזוז שלך ידידי, שים גם מדבקת לחץ ושמעתי אם תוריד את עצר ידית הגז תקבל עוד סוס.[/QUOTE]שמע אתה מתיש.. הידע והניסיון הגדול שלך, לא רלבנטיים לשאלה. רוצה לחנך? תהיה מורה או מדריך איפשהו.
אם בתור צעיר כיבדת מבוגרים, היום אתה די מתנשא ולועג לצעירים.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
בגדול המערכת יודעת לקזז את השינוי אבל יש לזה גבול ותלוי כמה אתה משנה את חלקי המנוע מהמקור.
הדבר הנכון לעשות זה על כל שינוי כמו אגזוז פתוח פילטר פתוח גלי זיזים חמים סעפת וכו זה טיוניג למערכת ניהול המנוע.
לא חובה רק בחלק מהמקרים אבל הדבר הנכון לעשות
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
ברוב המקרים מי שעושה שינוי גדול במערכת הפליטה בין אם זה רכב או אופנוע ולא צרב תוכנה מתאימה (מה שאתה קורא לו ביקור בדיינו), סך הכל השיג רעש ולא מנצל את היתרונות של מערכת פליטה משופרת.
ניתן לזהות את זה כשיש בק-פיירים שיכולים להשמע מגניב אבל זה תופעה לא טובה שנגרמת מיחסי אוויר-דלק לא נכונים.