אמרתי, זה דיון תיאורטי.
מבחינה חוקית, אסור.
הבעיה מתחילה שאנחנו מתחילים לפרש את החוק/הנחיות לפי מה שאנחנו חושבים שנכון.
הצג להדפסה
אמרתי, זה דיון תיאורטי.
מבחינה חוקית, אסור.
הבעיה מתחילה שאנחנו מתחילים לפרש את החוק/הנחיות לפי מה שאנחנו חושבים שנכון.
מותר לבצע פעילות ספורט לא מאורגנת של עד חמישה אנשים ששומרים על מרחק של 2 מטר ביניהם.
א. זה 2 ולא 5 (היה שינוי בהנחיות).
ב. אני אשמח שתנסה להסביר לי/לשוטר שיעצור אותך איך רכיבה נכנס תחת הקטגוריה של "פעילות ספורטיבית".
אגיד שוב, כנושא דיון זה נחמד, אבל מבחינה חוקית אסור לצאת מהבית חוץ מפעולות חיוניות (עבודה,סופר,בית מרקחת,קופת חולים ועוד איזה 2-3 סיבות).
טיול לא נכנס בשום קטגוריה ולכן מבחינה *חוקית* אסור.
אתם מוזמנים לפרש את ההנחיות ל"טעמכם" אבל זה לא משנה את המציאות.
אני בבית בחופשה.
האמת שתחושה מעורבת.
מצד אחד אוייב שקוף חסר טעם ריח או אפשרות זיהוי
מצד שני בבית עם הילדים.
בכל מקרה לא ממהר לצאת עם האופנוע.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
שחמט נופל תחת פעילות ספורטיבית. גם ירי במטווח. אדם שיוצא לסיבוב עם האופנוע עושה את זה מאותה סיבה וצורך כמו מי שיוצא להליכה, ריצה, רכיבה על אופניים וכו. ההסבר טריוויאלי לחלוטין.
תראה,אפשר להמשיך לנחש או לבדוק משפטית אם אתה צודק או טועה.
כרגע, אתה מפרש הנחייה לפי דעתך.
אגב, שחמט ומטווח מוגדרים כענפי ספורט, רכיבה בנס הרים,לא.
נניח בצד רכיבת שטח או מסלול (שזה אני יסכים שמדובר בפעילות ספורטיבית)., רכיבת כביש היא לא "פעילות ספורטיבית" לא משנה איך נסובב את זה,היא פעילות פנאי.
רכיבה בנס הרים מוגדאת הדרך לאיטליז יגאל חזן בבית שמש.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
https://twitter.com/Roi_Yanovsky
הוא פרסם פה את ההנחיות של המשטרה לשוטרים עם הבהרות משפטיות. אפשר להתרשם איזו פרשנות קרובה יותר למציאות.
כמו לוקי, אני לא בטוח עד כמה אתה רוצה למצוא את עצמך בבית חולים בימים האלה אבל עבירה אין כאן.
אם נעזוב לרגע את הפרשנות לגבי מותר ואסור הנימוק לא כדאי להיות בבית חולים עכשיו קצת צורם לי. כאילו מי שרוכב בדרך כלל דואג לסכן את עצמו רק כדי להגיע לבית חולים.
בנוסף ומעבר לחוק (שלא מעניין אותי ברובד האכיפתי\משפטי אלא בהשפעתו המבורכת על חיינו) יש את רמת האחריות או האיכס האישי שכל אחד מוכן לסחוב על מצפונו.
יש מקומות שאני אוסף בדלי סיגריות מהרצפה ויש מקומות שאני מלכלך בסיגריות. כך גם עם הוירוס. יש דברים שאחיה איתם בשלום ויש דברים שלא אעשה.
מה שלא אעשה מורכב מרמת סיכון ופוטנציאל נזק. לצאת מהבית ברכיבה אחראית עם בקבוק ג'ל יותר בטוח מללכת ברחוב עיר הומה או לקנות בסופר. ברכיבה אתה לא נוגע נושם או מתקרב לשום אדם או משטח מזוהם. תדלוק ג'ל כפפות ג'ל וזהו. אין כאן שום עידוד לצאת לרכב כמו שאני לא מעודד אף אחד לרכב מעבר למהירות המותרת ואני לא רואה הבדל גדול בסוג הטיעונים. חיי אדם הם ערך עליון - גם מפני שהאדם יכול לתת בגז. ההבדל לעומת החיות שעסוקות באכילת עשב והעלאת גירה כל היום יוצר ערך.
פעם אחרונה שרכבתי בעמק האלה (בשטח אמנם) זה נגמר בשעה רכיבה על הכביש עם רגל מרוסקת, עוד יומיים אשפוז ואח"כ שלושה חודשים השבתה.
רק אומר.
(למרות שלדעתי כרגע בתי החולים בתפוסה נמוכה בהרבה מאשר בתקופה רגילה).
רק אציין שההנחיות החדשות אומרות שפעילות ספורטיבית תותר רק במרחק מסוים מהבית.
אתמול רכבתי קצת באוויר הפתוח, במחסום המנהרות עוצרת את כולם ניידת ונבדקים הנוסעים ומספר הרכב במחשב, לאתר חולי
קורונה בתנועה!
גם בבגין לכיוון ת"א היה מחסום בדיקות כזה.
ביום שני כשעדיין היה מותר לצאת אבל היה ברור שהמצב ישתנה די מהר, החלטתי לצאת קצת להתאוורר, על מנת לא להחשף או לחשוף אחרים לוירוס החלטתי לרכב בלמדבר באיזור ים המלח ולבד ללא חברים, הצתיידתי בכפפות גומי לתדלוק ובגזיה על מנת לא להכנס לחנות נוחות, רכבתי יחסית מאוד לאט ובזהירות על מנת להקטין את הסיכון ולא להעמיס על צוותי הרפואה, הלבד היה לא רע בכלל וטוב שיצאתי מכיוון שלא ניתן לדעת מתי תהיה הפעם הבאה ( מקווה שכל המצב הזה יגמר במהרה).קובץ מצורף 8183קובץ מצורף 8184
נראה אש גוצ'י
התכנון הוא לצאת בסביבות 8:30 לאחר קפה תדלוק ותדרוך מצומת ראם לכיוון מעלה העקרבים בדרך המהירה.
חזרה דרך כביש הערבה > ערד > יער יתיר> סנסנה > שקף > בית גוברין > זכריה > צומת ראם.
מעריך 7 שעות עם הפסקות בנקודות תצפית ולפי הצורך. חזרה באור.
אורך המסלול כ 360 ק"מ.
קובץ מצורף 8286
יש סיכוי שחלק מהכבישים יהיו חסומים - במקרה שכזה, נאלתר.
כל משתתף מביא לעצמו אוכל ושתיה. רצוי 2 ליטר לאדם.
רכיבה בקבוצה עם מאסף ומוביל לפי חוק הרוכב מאחור במראות.
קצב מוכתב לפי האיטי אבל השאיפה לשייט באזור 130- 140 בכבישים המהירים.
נרשמים קודם כאן,. אחר כך בפרטי. סגירות ותיאומים אפשרי גם אחרי חצות. תיפתח קבוצת וואצאפ.
מתכנן טיול גדול ויפה לשבת במקרה שיהיה סגר וגם כי צריך.
.
קובץ מצורף 8441
פרטים
- מסלול באורך 500 ק"מ: תחנת דלק 6 צפון > ראש הנקרה > מערת קשת לכביש הצפון > צוק מנרה > החרמון > מסעדה > חמת גדר > הבקעה > ירושלים > הביתה.
- זמן רכיבה נטו - 7-8 שעות.
- תכנית: נפגשים ב 08:00 תוקעים קוראסון מתדלקים ונותנים בגז צפונה על 6. עצירות כל שעה, שעה וחצי. ארוחת צהריים במסעדה. חזרה אחה"צ ערב בשעות האור.
- שינויים: כנראה שיהיו. . נתאים בהתאם למצב החשק והקצב.
- מהירות רכיבה: כביש 6 באזור ה 140.
- סדר: מוביל ומאסף, לא עוקפים מימין, שומרים מרחק.
- ציוד: מים, בגד ים למקרה שנרצה מעיין ברמת הגולן, פק"ל קפה למי שיש.
- אוכל: קונים על הדרך במקום כלשהו. מפלאפל ועד המבורגר.
- נרשמים ומבררים כאן. לא הודעות פרטיות. תיאומים בווצאפ אחר כך.
בוקר טוב , אשמח להצטרף , אפשר קצת פרטים על המשתתפים ,
האלן.
כרגע אנחנו :) נחכה עד 16:00 אחה"צ להתפתחויות. אם שלושה ומעלה נצא.
אשמח להצטרף . תעדכן
נפגשים ב 08:00 בתחנת דלק צפונית כביש 6.
ZZAA -שולח הודעה בפרטי.
קבענו , מי שרוצה להצטרף מוזמן
יוצאים בשישי 08:30 מדלק נחשון לנס הרים , ומשם דרך לכיש בית גוברין חזרה למרכז CB650R ו CB100R
מתכנן לטייל לגלבוע , יציאה בשישי מאזור רעננה 08:30 , דרך ואדי ערה לצומת יזרעאל ומשם לחצות את הגלבוע וירידה לאיזור בית שאן וחזרה דרך עמק יזרעאל , מוזמנים להצטרף
קובץ מצורף 8480
יעד ייסגר בהמשך- בדרום עם נוף וגובה לתצפית. אזור מכתש רמון מעלה עקרבים \שווה ערך. ייסגר בהמשך בהתאם להיענות והבקשות.
המטרה להגיע לנקודת תצפית מול זריחת הירח. קפה אוכל אולי דרינק קטן והביתה. למתקדמים מעגל ידיים סשן יוגה וסיפורי ילדות קורעי לב.
זריחת הירח באזור 20:00-21:00.
אוכל - מביאים כריכים מהבית \ דרך. אוכלים באמצע שום מקום מתחת לשמים.
מים - להביא.
פק"ל קפה\ תרמוס - כן
שעת יציאה - 18:00
נקודת מפגש- צומת ראם (או דרומה לדרומיים)
יום- אפשר בשני שלישי או רביעי בשבוע הבא כשהירח מלא. תלוי בהיענות
חזרה- לכיוון חצות
קצב רכיבה אור- כביש פתוח באזור 140. בחושך רגוע.
מה התאריך
מתכנן בשישי 31 ליולי בבוקר טיול : יציאה מרעננה דרך הגליל המערבי לאזור אלקוש מירון והסביבה
למי שמעוניין להצטרף מוזמן , קצב מהיר לרוכבים עם כלים מ 500 ומעלה
מתכנן טיול בשישי 14 באוגוסט לצפון , יציאה מהמרכז 08:00 לכיוון כפר תבור , צמח , מבוא חמה והמשך ברמה צפונה עד שימאס , אפשרי עד החרמון , לכלים כבדים , שיוט של 130 -140 +-
פניה למנהל הפרום , מכיוון שהרלוונטיות של טיולים היא של הצעות לטיולים חדשים וההיסטוריה של טיולים ישנים ממש לא רלוונטית , יש באשכול 6 עמודים ומי שממחפש טיול די מתבאס שצריך להגיע לסוף האשכול , האם ניתן לנקות מה שלא רלוונטי , תודה