מדינה רוצה עוד כסף - ממציאים עוד מס. מה חדש פה?
Sent from my iPhone using Tapatalk
דיברנו על מהירות ממוצעת, לא? חוצמזה, אין לי סיבה או חשק לסנגר על הרשויות.
אני רואה איתך עין בעין את ביצועי המשטרה ובמיוחד את עוולות האכיפה. אני בכלל בקטע חינוכי קיצוני- לתקוע במשך שנתיים קנס של אלפיה לכל מי שתקוע בשמאלי או נצמד מאחור. מאה ניידות שאוכפות רק את עבירות הנראות השכיחות ויהיה כאן סדר. מדובר בציבור ומרחב ציבורי ומה שרואים לא משפיע בקטנה אלא קובע את ההתנהגות. הנורמה וברירת המחדל של הישראלי הוא לבלות בשמאלי כי אף שוטר לא יעצור אותו. הרלב"ד במשך שנים עסוק בדברים משונים. זה העיקר, מבחינתי.
לגבי ההשפעה עלינו- התייחסתי אך ורק למהירות רכיבה שאינה מתאימה לתנאים ולכישורים. לתפור את כביש 6 על 200 קמ"ש כשהוא פנוי נראה לי יותר בטוח מלרכב בשוליים ב- 80 -90 כשהתנועה זוחלת ב -40. יש אופנוענים שלא רוכבים מהר יחסית לתנאי הדרך. יש קטנועים שלא מסוגלים לפתח מהירות לא מתאימה. בשורה התחתונה - הנתונים מראים שככל שהרוכב צעיר והכלי חזק הסיכוי שייפגע עולה. אספקט המהירות בסטטיסטיקה מתחבא שם בדיוק.
ואתה אומר את זה כי אתה יודע בוודאות שזו האכיפה העיקרית, שוב אתה מונע מחצאי אמתות שמועות ושנאה בסיסית לחוק ומיצגיו כי
זה אנחנו והם ואתה פשוט עיוור לעובדות. יכולתי לסיים את הפוסט באזרח מושתן, כי כל רוכבי האופנועים עבריינים מאנייקים,
אבל אני מכבד אותך, בלי קשר לכלום.
חלילה שושנים, אני אזרח סופר שומר חוק, ולפי הבנתי כשהשר אוחנה הורה למשטנה לאכוף חסימות כבישים בהפגנות בלפור, המן-דלבליט אמר שהמשטנה היא גוף אוכף חוק עצמאי. אז הממשלה והמדיניות לא כלולה כאן. זה נטו אכיפה בררנית, ולטעמי, אכיפה בררנית היא רשע.
ולגבי האכיפה הבררנית, כולם רואים את זה. זה פוגע לנו בול בפוני כל הזמן. אז להשקיע מאות מיליונים באכיפת מהירות, מצטער זה לא משכנע. לטעמי, מדובר בסדר עדיפויות מעוות על גבול השחיתות השלטונית (עצלנות מביצוע האכיפה הנדרשת באמת כמו שכבר פירטתי, ופנייה לאפיק הקל והמשתלם).
לצערי, הזלזול שלי במשטרה כגוף, הוא כרגע עמוק מאוד, עד כדי חוסר אמון במערכת. נקווה לטובת כל אזרחי ישראל, שזה ישתנה במהרה.
ושוב, גם אני מכבד אותך בלי קשר לכלום, ומהפורום נראה שאתה מענטש אמיתי, אבל זה לא משנה את התחושות הקשות של האזרח הקטן ואת חוסר האמון במשטנה.
כרגע אני אמשיך לשמור על החוק וארכב בזהירות, שתהיינה גם לכם רק רכיבות טובות.
הייתי עדין עם המשטנה, לא הזכרתי את כל הניצבים שפרשו על רקע מיני, כעשרה אם אני לא טועה. ועל ניצב שחם שיושב לו בכלא גם לא דיברתי. איך אפשר לייצר אמון מול גוף כזה ?
ושוב לעניין אכיפת המהירות, לדעתי במצב הנוכחי, שהוא מצב ממש בלתי נסבל בכל החזיתות, צריך לוותר על המשאבים שמשקיעים בה ולהפנות אותם למקומות אחרים, כמו אכיפת הטרור החקלאי, ואכיפת גביית הפרוטקשן.
ואכן, לא פגשתי שוטרים במדינות אחרות, וגם כאן אני לא נתקל בשוטרים, כבר אמרתי, אני כרגע אזרח שומר חוק. וכנראה שלמזלי, לא נתקלתי, כי האמת היא שאני מאוד חושש משוטרים.
ההתייחסות שלי, היא אל המשטנה כארגון, לא אל פרטים בו, כי אולי יש ביניהם הרבה אנשים סבירים.
אני שאלה מי המפכל?
מגבניק לשעבר, לא זוכר את שמו כרגע. שבתאי משהו
תודה
קובי שבתאי מה17 לינואר
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94...A8%D7%90%D7%9C
קראתי איפה שהוא שאין מפכל למשטרה כמו שאין באמת ראש ממשלה מכהן
שוב אני והקונספירציות. תתעלמו
1. https://news.walla.co.il/item/2632220
2. https://www.haaretz.co.il/hblocked?r...aw%2F1.1219163
לא חסר ואפשר להציג עוד, לגבי הכינויים כשאתה קורא לשוטר מנייאק הוא יעשה הכל להצדיק את זה. כשאתה מבקש מהמשטרה
לעשות הכל טרור חקלאי, ביטחון פנים, שמירה על האופנוע והרכוש שלך, שמירת תקנות הקורונה, אירועי ספורט וחגים ,אירועי יום הזכרון
העצמאות, ועוד ועוד משהו יבוא על חשבון משהו. כן צריך עוד 50000 שוטרים, כן צריך שכולם יהיו עם תואר שני, כן צריך שיעברו הכשרה
של סובלנות שירות לאזרח הכלה ופסיכולוגיה, כן צריך שהיה כ"א מלא על כל משימה. צריך....עכשיו אתה תגיד מאיפה.
שוש ביום הזה כעת תתוודה
מתי בפעם האחרונה פרקת על חרדי ללא מסיכה (שסתם הולך ברחוב)
סטרייקר,
אין לך שום סיכוי להסביר למישהו שיש לו בכיס תעודת שוטר למה האזרח ה"פשוט" מתעב את המשטנה.
ניסינו כבר, ראינו שזה לא מוביל לשום מקום.
ובצדק! אם הייתה לי תעודת שוטר בכיס אני בטוח ששוטרים היו מתייחסים אליי ביותר כבוד, ומכאן לא היית מבין מה הבעיה.
אני מבין לחלוטין את השושנים, אפילו קורא אדוק של סיפוריו המאלפים וטיוליו המגניבים. ואני גם מבין שאין סיכוי לעבור את החומה הבצורה, אולי זה נובע מכך, שמר שושני הגיע למשטנה כנראה בסמוך לשיחרורו מהצבא, ועד היום הוא לא יכול באמת להבין מהי האזרחות האמיתית וזה בסדר.
אני מחזיק ממר שושני, שוטר הגון ואדם מצויין. אני רק מאחל לו, פרישה נעימה והצלחת הטיול הגדול, ומחכה לשרשורים שלו על הטיול הזה בכליון עיניים.
בקיצור, לכולנו, רק בריאות ורכיבות טובות.
אני לא מבין מה אתם רוצים משושני. הוא לא דובר, לא נראה לי הטיפוס שיתעלק על אזרחים בכביש בגלל אגו וגם לא בדיוק משרת כשוטר תנועה.
מסכים עם רוב הביקורת כלפי המשטרה בכלל והאכיפה בדרכים בפרט אבל תומך ברוב הנימוקים שהעלה למצב. אין מספיק כוח אדם, אין מספיק ניידות, אין מספיק השכלה, יש פוליטיקה פנים ארגונית וחוץ ארגונית -ולאור הנסיבות צריך להגיד תודה שהמצב לא יותר גרוע. שוטרים כבר חוטפים מכות מערסים מכל המגזרים וכנראה שזה עוד יילך ויחמיר עד שהציבור יזעק מספיק חזק ומשהו ישתנה. ככה זה עובד בדמוקרטיות.
אישית, אני לא רוצה ממנו כלום.
סתם נהנה להדליק אותו. משעשע איך הוא נדלק כל פעם מחדש. :)