פספסת את יבנה-גדרה-רעננה.
ואתה צודק. אם הוא לא היה רוצה אופנוע, גם על קטנוע היה יכול לעשות זאת בכיף, ואפילו הרבה יותר מאשר על נייקד.
הצג להדפסה
אוקיי, פרקטי במקרה הזה יהיה אדוונצ׳ר?
בגדול (תרתי משמע) ההתלבטות פה היא גם לגבי הגודל.
1090/1190 ודומיהם קצת ״מפחידים״ בגלל הגובה והמשקל. נקרא לזה טראומת וי סטרום. מצד שני המונסטר 821 אולי קצת פחות נח (עדיין צריך איזו רכיבת מבחן עליו או על האדוונצ׳ר) אבל יותר נמוך ומשרה בטחון בעמידה.
כדאי לוודא חום מנוע ברגליים מהמונסטר. זה לדעתי פקטור משמעותי מאוד בהינתן תוואי הנסיעה שלך.
מבין את הרצון להתרחק מאדוונצ'ר. הייתי מחפש אם כל את הנייקד שהכי קרוב.
נשמע שה 790 וה MT09 יתנו מענה במידה והם נוחים ונכנסים בתקציב. לא יודע להגיד לגבי משקל וגובה ביחס למקדם הטראומה שלך.
תוך סיכון לשעמם אותך למוות, שקלת CB650? לדעתי ייכנס בתקציב, וייתן קצת פאן. במוחי השמרן זו אופציה יותר פרקטית מהשתיים הקודמות שציינתי
Sent from my moto g(7) power using Tapatalk
אתה מוזמן לירושלים למדוד את הורסיס ולקבל יותר רקע להמתיק את הבחירה שלך.
בדוק את ה CB650R. תענוג של אופנוע.
4 צילנדר 94 כ"ס, נוח וקליל מאוד בנהיגה עירונית ובין עירונית. כמו כל נייקד, מעל 120 מתחילים להרגיש את הרוח בחזה ועל הקסדה.
עד 6000 סל"ד שמרני ורגוע, מעל 6000 מתעורר לחיים ובועט.
קובץ מצורף 9559
אם כבר הדרדרנו לתמונות של אופנועים - אז אני אשים את זה כאן:
https://i.imgur.com/fR4aTQs.jpg
נלקח מכאן:
https://www.yad2.co.il/s/c/0a0ca3jo
מבחן בפולגז:
https://fullgaz.co.il/mv-%D7%90%D7%9...9%D7%99%D7%9F/
לא שאני חלילה ממליץ על הברוטאלה כאופנוע יומיום... למרות שאני בטוח שגם זה אפשרי.
לנסיעות בית-עבודה בסטייל ובכיף אפשר להסתפק במונסטר 797, והוא גם נכנס בקלות בתקציב.
למי שחלש לו מדי ה-797, יש את ה-821.
בסוף זה מה אתה מצפה מהאופנוע הבא שלך, מה אתה מצפה מעצמך על האופנוע הבא. אלו דברים שרק אתה יכול לענות עליהם.
את האופנוע הראשון החלפתי לאחר 3 חודשים, את השני לאחר שנה. ועכשיו עם הנוכחי. כולם היו מהניילונים. הפסדתי - ברור כמה זמן אהיה עם זה? מי יודע
ה cb עושה מ 0-100 ב 3 שניות ול 200 ב 9.5 אז זה אומר שכל יציאה מרמזור אני שם ? ממש לא. האופציה קיימת ? ממש כן. בסוף האופנוע משמש לאורך זמן ולהמון מצבי רכיבה. קח מה שיתאים לך ביותר. אחרת תתבעס על הרכישה.
ובכל הנאמר, בטח לא תחליף לנסיעות מבחן כל כולם לפני החלטה.
ברור לך שלא כל אחד יכול לעשות את זה עם הבהמה הזאת!
350 קילו של אופנוע כולל ציוד ורוכב
שים לב איזה אלוף הוא .האופנוע מאבד את עצמו במקטע האבנים הראשון. הוא נותן חזק על הגז. וממשיך. לא כל אחד יכול.
ולא כל אחד יכול לאפשר לעצמו לעוף מאופנוע כזה ולשלם במוסך אחר-כך על הנזק.
יש סירטון של tony bou עושה טריאל עם אפריקה טווין.
זה לא אומר שאפריקה אופנוע טריאל. זה אומר שטוני אלוף ויכול לאנוס איזו מפלצת שהוא רוצה לאופנוע טריאל.
כך גם עם ה 1250. אתה יכול לאנוס אותו לעשות שטח. אבל זה לא הסביבה הטבעית שלו.
יקומו כאלה שיאמרו שהיא אופנוע שטח נהדר.
תעשה סיבוב על צרצר לא משנה איזו חברה עד 120 קילו נגיד ותראה כמה התפלצת הזאת לא מתאימה לשטח.
Sent from my iPhone using Tapatalk
שושני, אם תקנה במיטב כספך R1250GS ותרצה לעלות איתו עליה כזאת - תקרא לי לצלם (ולעזור לך להרים את האופנוע) בבקשה.
משום מה, נראה לי שגם אם תקנה - ה-GS שלך לא יריח יותר שטח משביל לבן ביער בן שמן (שאותם עשיתי עם בנדיט 1200. לא בכיף, אבל עשיתי).
לכן, מה ששלחת - לא רלוונטי כלל לרוכב הממוצע. אני מבין שכיף להסתכל על זה, אבל בפועל - כשאתה מסתכל על משהו שאתה לא הולך לעשות עם האופנוע שתקנה, ובכל זאת אתה קונה אותו כי ראית והתלהבת - זה רק אומר שמחלקת השיווק של היצרן ניצחה במאבק על הכסף שלך.
בעצם, פעלת כאן כרגע כסוכן סמוי של ב.מ.וו, בנסיון להדליק בן אדם שבא להתייעץ איתך על אופנוע שממש לא עונה לצרכים ולרצונות שלו.
ולמה זה עובד? בדיוק מהסיבה שציינתי קודם, מוכרים לציבור הרוכבים המנוסה והעמיד (שים לב איך התחמקתי בעדינות מההגדרה שמעצבנת אותך!) רומנטיקה מסויימת, למרות שברור לכולם שרוב האנשים שרוכשים את הכלים האלה לא חזקים, מיומנים ואוהבי סיכון כדי להפיק מהם את מה שאותם כלים עושים בידיים של רוכבים מקצועיים. אגדיל ואומר, שאפילו אותו קהל עמיד שיכול ורוצה להשקיע 120-160 אלף ש"ח על אופנוע מוגזם, לא מספיק עמיד כדי לשלם באופן קבוע על הנזקים שייגרמו ברכיבת שטח בדרגת קושי בינונית ומעלה, ולספוג את ירידת הערך של הכלי לאחר שיעבור שימוש כזה.
שים לב, שאתה בעצמך - עשית דבר חכם: לנסיונות ראשונים ברכיבת אדוונצ'ר מצאת לך F650GS ישן בזיל הזול, שיפצת אותו - וכעת יש לך את היכולת להתנסות בסוג זה של רכיבה על גבי אופנוע במשקל סביר, עם חלקים במחירים ברי השגה וללא ירידת ערך.
אני נזהר להשוות בין הדרישות של רוכבים אחרים לאלו שלי, אך מוצא הרבה משותף בין המצב שלך והשאלות שהעלית, למקום בו הייתי לפני כשנה.
לכן - אני מזמין אותך לקחת את דבריי עם הביקורת הנדרשת מצידך...
לאחר כמה שנים של הפסקת רכיבה בכביש (לגמרי) עם מעט רכיבת שבילים קלה, החלטתי לחזור לרכוב.
כתבתי על זה כאן.
בהצלחה,
אלי
מפרגן, מפרגן... אני די בטוח שאתה יודע מה אתה רוצה, מה גם שמלכתחילה התבייתת על כלים טובים ומהנים, ואתה עוד בא עם ראש פתוח ומוכן לנסות דברים אחרים.
עדיין, אנשים אוהבים להמליץ.
האנשים הטובים והנחמדים, כמו שושני, ימליצו לך על מה שהם היו רוצים לעצמם - כי הם מפרגנים, ורוצים לחלוק את ההתלהבות שלהם.
אחרים ימליצו לך על NC750, CB500X ודומיהם, כי הם מרגישים גב-גברים מנוסים, כשהם מזכירים ל"מתחילים" שצריך להתחיל בקטן וצנוע, בעוד שהם רוכבים על ליטר.
יש גם את הפרקטיים, שימליצו לך על אותם כלים בדיוק + ויסטרום. כי האמת, מבחינה פרגמטית לא צריך יותר מזה.
ואני אגיד שאתה יכול לקנות כל דבר כל מה שתרצה, אבל רצוי מאוד שהוא יהיה איטלקי :)
אני לגמרי יכול להבין את מה ש-KKatkov כותב עליו.
אני מרוצה ושמח על הבחירה בטרייסר 900 (על אף שהייתי שמח לבולמים טובים יותר).
אך מידי פעם עולה המחשבה לגבי משהו 'קצת פחות פרקטי' כמו ה-HyperMotard:
https://ducati.co.il/wp-content/uplo...-768x480-1.png
ואז מיד ההיגיון משתלב בדיון ומבטל זאת :p
תודה,
אלי
עוד נייקד שעושה קצר במוח:
https://www.youtube.com/watch?v=39DqimMJKL8
נייקד לצרכים שלו?קובץ מצורף 9560
אומנם הטרייסר עונה להגדרה של אדוונצ'ר
אבל באופיו הוא לגמרי ספורטיבי ווממש לא משעמם.
לגבי נייקד תחליף את המשקף למשהו מוקטן ויש לך נייקד נוח עם יכולת תיור צליחת פקקים ואופי ספורטיבי וכאשר ימאס לך תמיד אפשר להחזיר את המשקף המקורי.
כן ממליץ לך לעשות רכיבת מבחן אני בטוח שהכלי יעלה לך חיוך על הפרצוף ( גם אם זה לא נייקד קלאסי).
על ה-939 עוד לא רכבתי, ה-1100 הקודם היה מהנה בטירוף. אופנוע שמתחבר ישר למוח.
מנסיון שיש לי עד כה עם ה-939, יש להם מחלה של קוילים שמחזירים מתח למחשב ושורפים אותו. הפתרון (ממה שידוע לי עד עכשיו) זה להחליף קוילים מתוצרת BERU בקוילים מתוצרת ELDOR (הגיעו כסטנדרט ב-1098, 848, 1198).
הטיפולים יקרים, בדגש על טיפול 30 (שסתומי דזמו+רצועות). עדיין, מדובר בסכומים נמוכים יותר מ-TMAX (לפי השוואה באתרי היבואניות).