-
ראיתי סרטון ביוטיוב וזה המקורות שראיתי שצריך לבדוק. חוץ מזה יש עוד משהו?
תקתוקים- לבדוק עם מברג
מותחן
וריאטור - למעלה למטה שמאלה ימינה לבדוק אם ישנה בעיה
משקולות משולשים
אגזוז
שסתומים
קפיץ שסתום שבור או קאמשפט לבדוק ע״י הורדת הלחץ מהשרשרת ואז לנסות משחק
סטרטר קלאץ אסמלי
קונקטינג רוד
-
טוב אז לאחר שהמנוע חזר לעבוד, נסע יומיים עם רעש שהייתי בטוח שזה מהאגזוז, החלפתי אגזוזים עם חבר והרעש נשאר הבנתי שמדובר ברעש תקתוקים, לאחר 3 ימים של נסיעה הלך המנוע שוב (חחחח). כניראה שזה בגלל שהתעצלתי להקשיב לTRIBAL. לא פתחתי את הראש ולא את הבלוק.
כניראה שאין ברירה וצריך לפתוח את הבלוק והראש. אני אעשה את זה הפעם אפרק הכל אין ברירה.. הכנתי לעצמי חדר בתוך הבית שיהיה אפשר לפרק שם את המנוע בכיף עם מזגן מקום נקי ומסודר.
אשמח להתייחסות תודה רבה
-
הכי סביר שהתקתוקים היו מהשרשרת טימינג.
כנראה שלא הרכבת נכון את המותחן תוריד מכסה ראש תבדוק אם השרשרת בכלל במקום.
או שאולי התקתוק הוא בגלל שהמרווח שסתומים מכוון באופסט של 180 מעלות.
המקרה השני הוא לא סכנה מידית ולא הורס את המנוע כל כך מהר לעומת המקרה הראשון שהוא קריטי.
זה לא שייך לפתיחת הבלוק אלא אם הלחץ שמן היה מאוד נמוך והמנוע שוב עבד כמעט בלי שמן בגלל שלא אבחנת את המשאבה או לפחות את המסנן בכניסה אליה שהוא פתוח ולא חסום בשבבים (בורג ריקון במרכז הבלוק מלמטה).
זה גם יכול להסביר את הכיבוי - רינגים התחממו והתכווצו ואז כשהתקררו התרחבו שוב.
או שהצינור וואקום המדובר מפעיל את משאבת הדלק - גם זה מכבה את המנוע.
המגנט לא אמור להוציא ניצוצות או שעיקמת את הקראנק או שעיקמת את הפיקאפ והוא נוגע ברגש על המגנט.
אולי אפילו גלגל התנופה מעוות.
-
1 שרשמתי מנוע הלך התכוונתי שהוא נתפס, הסטרטר לא עושה כלום, והקיק גם לא זז. (היה שמן פול)
פתחתי ראש מנוע לפני שפירקתי את המנוע להסתכל אם זה משהו פשוט אבל הכל נראה שם תקין.
אז כבר פירקתי את המנוע מהקטנוע והכנסתי אותו לבית. פעם שעברה עקצו אותי יתושים בלי סוף וכל פעם להוציא ולהכניס את הכלים לבית כדי שלא יגנבו עייף אותי.
עכשיו אני אתחיל לדעתי אם אני לא טועה לפרק את הפולי לראות שלא נתפס שם הקיק או משהו.
2 לגבי המגנט ראיתי פעם אחת שיצא מישם ניצוץ. חשבתי ללכת לקנות פולר ולהוציא ולבדוק אם מישם הבעיה אבל מכונאי חבר בדק ואמר שהרעש הוא של תיקתוקים מהמנוע וזה לא רעש של מגנט או משהו.
אז ניראלי שאחרי הפולי אני אתחיל לפתוח את המנוע לראות איפה הבעיה והפעם גם נפתח את הבלוק ונבדוק את המשאבת שמן ואנקה הכל.
לגבי מה שרשמת.
3. איך יודעים אם אני באופסט של 180? אני הבנתי מהספר רכב שצריך T במקום ו2 חורים עיגולים קטנים מקבילים לראש+ חור עיגול גדול יושב בחוץ באמצע ולא בפנים וככה עשיתי
4. איך אפשר לא להרכיב נכון מותחן? שמתי לו את 2 הברגים ומתחתי. לא עשיתי משהו מעבר
5 אבחנתי את המסנן והיה לו שבבים אבל לא ממש הרבה וניקיתי אותם ( היה גם בתחתית של הבורג ריקון)
6 רגע הכיבוי היה בסרק שעמדתי ברמזור, נשמע בום קטן כמו של חלק שנשבר, ומאז תפוס
-
טוב אז אחרי שבדקתי שהכל טוב בפולי וכל זה. פתחתי את הראש מנוע ומצאתי את הבעיה. שסתום אחד נשבר ושסתום אחר התעקם.
בדרך בדקתי אם המנוע לא תפוס והוא זז לצד אחד סיבוב וחצי בערך ואז נתקע ושוב לצד השני סיבוב וחצי ונתקע שוב.
1 אז למה אתם חושבים זה קרה? יכול להיות שזה כבר היה בעיה ממיקודם כי לא היה שימון או שזה בגלל שהמשאבה לא עובדת?
2 ומה צריך לעשות לקנות ראש חדש ומשאבה חדשה? אולי מספיק רק שסתומים חדשים?
3 הבוכנה גם חטפה מלא שריטות אני מקווה שלא צריך חדשה..
ואחת התמונות מהסרטון מראה על איזה חלק סדוק שראיתי מלמעלה מהפתח של הINTAKE נראה לי שזה חלק מהשסתום או משהו.
הנה כל התמונות:
https://youtube.com/shorts/3ZHGtwYD2...zxxyq46Qyh3dq5
-
1.השרשרת קפצה שן - מותחן שרשרת המ המ.
2.לא כיוונת את הטימינג נכון.
-
מה יכול להיות שלא עשיתי נכון? כמה חזק צריך למתוח את השרשרת?
איך אני אדע הפעם שאני לא טועה שוב?
ואני עושה עכשיו הזמנה של משאבה חדשה ראש חדש ופולר. נכון?
בוכנה אפשר להשאיר את הקיימת ? השריטות הם רק מלמעלה ואני אשייף את מה שבולט שיהיה ישר.
-
לא מותחים את השרשרת זה מותחן אוט' לא ידני שצריך למתוח יש לו רק כיוון אחד.
מכווצים את המותחן ואחרי שהשרשרת במקום משחררים יש לו בורג זה עובד על ספירלה כמו במכניות צעצוע שמסיעים אחורה ואז משחררים.
שסתומים עקומים זה לא בגלל לחץ שמן נמוך זה בגלל טימינג לא נכון אם כתוצאה מכיוון לא נכון או כתוצאה מזה שהשרשרת קפצה בגלל תקלה במותחן, שרשרת שהתארכה, מובילי שרשרת לא תקינים, גלגלי שיניים וכו.
תאבחן את כל החלקים האלה.
עוד סיבה פחות סבירה היא חופש במיסב של הטלטל.
תראה שהטלטל לא זז למעלה ולמטה בצורה שאתה שומע קנקים.
במצב התקן אמור להיות חופש קטן לצדדים בלבד.
לגבי הכיוון.
תסובב את הקראנק כשהבוכנה בתוך הצילינדר בלי ראש מנוע.
תאתר איפה הגובה בצילינדר שהבוכנה לא עולה יותר למעלה זה יהיה לקראת הסוף של המהלך.
בנק' הזו תראה איזה קו על המגנטו מתלכד עם הסימון על הבלוק לפי זה תדע את הכיוון של המגנט.
הכיוון של הקאמשפט זה לפי מה שרשום בספר.
אם הראש או המובילים של הסתומים לא נפגעו, זה יעבוד עם הבוכנה איך שהיא בתנאי שהבוכנה לא חטפה איפה שהרינגים.
אם כן - כרגע אתה חייב צריך להחליף רק את השסתומים.
משאבה תפרק ותבדוק לפני שאתה מזמין.
תמיד קודם מאבחנים ואח"כ קונים ולא הפוך.
בהצלחה.
-
כל החלקים האלה נראים לי תקינים לגמרי.. אחרי שאני משחרר את המותחן השרשרת די מתוחה על הקאמשפט..
בדקתי את הקאמשאפט והיא מראה 25.22 בספר רכב רשום להחליף אם זה מתחת ל25.40 הגלגל שיניים שלה נראה סבבה..
המובילים של השסתומים נפגעו לכן אני חושב להזמין כבר את כל הראש.. למרות שהבנתי שאפשר לפרק גם אותם אבל צריך כלי מיוחד ואין לי אותו
תודה..
אני מזמין כבר את המשאבה במקום לחכות אחר כך עוד שבוע שבועיים עד שהיא תגיע. היא עולה 25 ש"ח. גם ככה אני מחכה עכשיו עד שיגיע הראש והפולר.
-
טוב עברתי על הדברים יותר בפירוט ועשיתי כמה סרטונים..
אבחון החלקים שאולי גרמו לבעיה:
https://www.youtube.com/watch?v=QHQ2jo7cRL8
בתחילת הסרטון רואים שאכן אחד המובילים נשבר, לא מוכנים בבית שאני אכניס את הראש לתנור אז אני כבר אקנה ראש חדש.
הנועל קאמשאפט גם מעט קיבל מכות אבל לא יודע אם צריך חדש בגלל זה. רואים בתחילת הצילום בחלק הימני התחתון. יש לו גם מעט שריטות בפנים.
אבחון הקאמפשט:
https://www.youtube.com/shorts/ASupio9B_Sw
נראית תקינה אבל חסר 0.20 מילימטר לשכחתי איך שקוראים להם. לא יודע אם חייב להחליף גם.
מיקום הT שהבוכנה הכי למעלה אם זה מעניין מישהו שיהיה לכם:
https://www.youtube.com/shorts/RHeU67Ua574
בפועל זה ממש באמצע של המשולש. אחרי שהוצאתי את הצילנדר זה ממש קופץ לשם.
אבחון המותחן כשהוא בחוץ:
https://www.youtube.com/shorts/adhL0OJ4_pY
אבחון מיסב הטלטל:
https://www.youtube.com/shorts/4yXvyLkkWC0
נראה שאין נקישות. מבלבל עם הנקישות של הצדדים. אבל לבפנים בחוץ הוא לא זז לי ואם כן אז ממש בקושי אבל קשה לבדוק.
לסיכום אני לא בטוח אך אם נראה שהכל תקין, ואני גם זוכר שכיוונתי את הטיימינג בדיוק איך שצריך.
אז אני לא בטוח אבל יכול להיות ששכחתי לשחרר את המותחן אבל לא נשמע לי הגיוני כי עבדתי עם הספר. אבל באמת יכול להיות שברח לי מהראש אני לא זוכר.
-
https://www.kymcoforum.com/index.php...ch=16847;image
ממה שאני זוכר הכיוון של המגנט צריך להיות כמו בתמונה שצרפתי.
ובסרטון שלך ה T בתוך השפיץ ולא הקו משמאל ל T.
אתה יכול לראות את זה לפי הבוכנה, כשאתה מסובב את הקראנק יהיה רגע שהיא תתחיל לרדת - רגע לפניו אתה ב TDC.
קל לפספס את זה צריך סבלנות לראות מתי בדיוק היא מתחילה לרדת.
לא הבנתי מה צלמת במותחן תוודא שהוא מפעיל לחץ.
הכי סביר - הבעיה שלך הייתה בכיוון טימינג לא נכון מה ששמעת מצלצל זה השסתומים שנגעו בבוכנה.
ליתר בטחון תבדוק בקטנוע של החבר באיזו פוזיציה המגנט כשאתה ב TDC.
-
כן נראה לי שאתה צודק. אחר כך בדקתי וזה קפץ יותר טוב למקום הזה שצילמת אבל כשהבוכנה היתה מחוץ לצילינדר.
הצילינדר יוצר קצת התנגדות ואז זה לא קופץ ממש למקום ואפשר לפספס בכמה מילימטרים
-
היי לכולם הגיעו כל החלקים, ראש חדש, פולר, נועל קאמשפט, קאמשפט.
פירקתי את המשאבה.
אבקש בבקשה חוות דעת. האם המשאבת תקינה?
2. לנועל קאמפשט הוסיפו איזה ברזל אין לי מושג מה זה האם להשאיר את זה וזה נורמלי?
3. גם לקאמשפט הוסיפו איזה חתיכה אין לי מושג למה.. נראה שזה גם לא מפריע אבל האם זה תקין גם?
תודה רבה
משאבת שמן:
https://youtube.com/shorts/PZPmyq-kP...rTCBE9O5L1DZ7Q
החלקים החדשים שהגיעו:
https://youtube.com/shorts/wgd7Znii7...CQDwXVJ3mby_Mr
-
צריך לפתוח את הבורג פיליפס במשאבה ולהפריד אותה ואז לראות אם הכוכב והבית שלו לא נשחקו.
לפי הצילום לא רואים שבבים בבלוק כנראה שהיא בסדר.
החתיכה על הגל זיזים היא מפחת דחיסה.
והברזל על הגשר של הגל זיזים זה המעצור של המפחת דחיסה.
החתיכה על הגל זה מיסב חד כיווני שעובד כשהמנוע מסתובב מכוח הסטרטר הוא מחזיק את השסתום של הפליטה מעט פתוח בשביל לאפשר יציאת לחץ כדי להקל על ההתנעה.
אני לא מכיר שיש כזה במובי אולי מדובר בדגם מאוחר יותר ואולי לא הזמנת את החלק הנכון.
יצא לי לראות כזה במנוע של ג'ידינק 250.
-
כי הזמנתי את החלקים למנוע gy6 זה שם כולל וכמעט כל הקטנועים הקטנים משתמשים במנוע הזה.
הקפדתי להזמין את הדגם של ה125cc.
אפשר להשתמש בזה או שעדיף את הישן?
תודה
-
אם זה מתאים לדגם מנוע שלך אז אפשר להשתמש בזה.
-
סבבה תודה רבה אעדכן איך יצא המנוע נקווה שטוב
-
תבדוק שהחלקים מתאימים.
בהצלחה.
-
טוב או שנהייתי פרנואיד ואני סתם מפחד או שמשהו לא מסתדר פה ואני לא יודע מה לעשות.
קודם כל אני לא מצליח להביא את הגלגל שיניים של הקאמשפט למצב שהוא מקביל לראש.
שן אחת לכיוון אחד והחור העליון יותר מידי בפנים, שן אחת לכיוון השני וחור תחתון יותר מידי בפנים.
2, אני מפחד שהמוביל שרשרת עליון עקום או משהו, זה נראה שהוא לא יושב טוב, ועוד לא שמתי את המותחן.
3. הקאמשאפט בצד שמאל איפה שהתעכבתי בסרטון לא נוגע במסילה שלו, בצד ימין זה נוגע, אבל בצד שמאל זה לא יושב במקום, אני יכול לנסות ללחוץ ממש ממש חזק ואז אולי הוא מתקרב לשם ואולי טיפה נוגע.
בקיצור אני קצת חושש לא רוצה לעשות עוד פעם טעות והדברים האלה לא ברורים לי
https://youtu.be/3CmHKhGZjNg?si=nCXXGQIp5qvsPy4r
-
שים את המנוע ב T ואז תחבר את הגשר.
-
וגם,
תמיד בשחרור המותחן, יש תנועה מסוימת.
-
איזה גשר?
אני חושב שהמנוע היה על T כל הזמן.
איילזו- תנועה מסוימת של השרשרת?
-
אם הכוונה בגשר זה למוביל שרשרת, בכל מקרה העליון לא יוצא רק התחתון
-
טוב עדכון קל, השרשרת לא הייתה על הגלגל שיניים שלה היא נפלה משם.. החזרתי אותה וזה סידר את הבעיה. או שהיא נפלה כשנשבר השסתום מהמכה או שכשיחקתי את הפלייוויל בשביל לראות איפה הטופ.
האם זה מעיד על משהו או שאפשר להמשיך כרגיל?
-
הרכבתי הכל, מצרף סרטון, בבקשה אם תוכלו להסתכל אני רוצה לוודא שהכל נראה תקין לפני שאני סוגר, לא מעוניין לטעות שוב חחח.
https://youtu.be/lkrXz1yPT94?feature=shared
קצת הערות
1. החורים לא הכי מקבילים שיש זאת הנקודה הכי טובה שהצלחתי לעשות.
2. המותחן פשוט שחררתי אותו, לא חיזקתי את המתיחה ולא כלום.
3. הראש שהגיע לא התאים, אז קניתי אחד פה בארץ, הנדנדים גם לא מתאימים ולכן השארתי את הישן, למרות שאמרו לי שהם גמורים. אבל כבר התעייפתי ואני מת לסיים עם זה.
4. כמו שרואים בסרטון ישנה נקודה אני חושב שכשדוחפים את השסתום פליטה ישנה התנגדות יותר חזקה מהרגיל. וגם שומעים קצת נוזל שפורץ בכוח אולי זה בגלל ששמתי הרבה שמן (השסתומים מכוונים)
זהו מחכה לאישור וסוגר הכל. שיהיה בהצלחה
-
לא צריך לחזק את המותחן הוא נפתח עם מברג ומפעיל לחץ כשעוזבים את המברג.
המוביל של השרשרת טימינג, זה שהזזת עם האמצע עקום זה לא תקין תחליף אותו.
-
אבל זה העליון הוא מחובר מבפנים במנוע, צריך לפתוח את הגיר בשביל זה לא?
-
אם רוב הסכויים שלא יקרה כלום מהמותחן אני מעדיף להשאיר את זה , כבר מיציתי את הקטנוע הזה אני יושב עליו כבר חודשיים חחח, וטריבל אתה מקצוען תדע לך שכל ההקפדות האלה במוסכים פה בארץ לא עושים. דיברתי עם כמה כשקניתי את הראש מנוע החדש שאלתי על הקודם, חלק אמרו לי שהרכיבו מנועים עם מובילי שסתומים שבורים כמו שלי וזה עבד, מוסך אחר שאמרתי לו שנאבד לי הפינים (dowels) שמחברים בין הראש לנועל קאמפשט אמר לי לא חייב בכלל את הפינים הרכבתי כמה בלי לשים והכל עבד , חחח. כולם אמרו לי אל תפתח את המשאבת שמן פשוט תחליף שמן אחרי 500 קילומטר יוציא את כל השבבים, וכו וכו וכו.
אני מניח שזה בגלל שלא באמת אכפת להם מהקטנוע אלא רק שיצא תקין וזהו.
בקיצור לגבי המוביל טיימינג אני מעדיף לא לגעת אם תאשר שזה אפשרי, להוציא אותו זה בלאגן גדול ועוד לחפש אחד חדש.
-
ממש לא.
לא מומלץ להשאיר את המצב איך שהוא.
זה חלק עם משמעות גבוהה וגם את המוביל התחתון שווה לבדוק.
בדרך כלל בשביל להגיע למוביל העליון צריך לפתות את המכסה של הוריאטור ולהוציא את הוריאטור הקדמי.
הוא מחובר בעזרת בורג.
מומלץ לבדוק את הבורג יכול להיות שיש חופש באזור שעליו מושחלת האוזן של המוביל העליון - זה בורג עם "צוואר" מנופח יכול להיות שהוא שחוק.
לא מדובר בחלקים נדירים תשאל בעופר אבניר \ צור חלפים.
ותודה.
-
טוב אז אני אחפש את החלק ביום ראשון..
גם זכור לי שאני עושה בדיוק כמו בפעם הראשונה שעשיתי, אז יכול להיות שהמוביל הוא מה שגרם למה שקרה? והאם כל השאר נראה תקין? הרעש וההתנגדות נעלמו כשהוצאתי את הפלאג
תודה
-
אם הצילינדר החדש טיפה קטן יותר מהקודם זה יכול להיות הגורם לשבירת השסתומים?
רשום על הצילנדר החדש 124 בחזקת 3
ועל הצילנדר הישן 124.6 בחזקת 3
שאני מודד עם הקאליפר יש הבדל של 0.4 מילימטר לרוחב.
כמה בעיות אליאקספרס האלה עשו לי.. רשום שזה לאותו מנוע אבל כלום לא מתאים. לא הנדנדים לא הראש לא הקאמפשט לא כלום. קיבלתי על זה את הכסף בחזרה אבל לא על כל הכאב ראש הזה והזמן..
הבנתי שזה יכול להיות הגורם. אם כן אקנה כבר צילנדר חדש בארץ וסוף סוף אפתור את זה
-
לא.
אין לרוחב של הציל' השפעה על המהלך של הבוכנה.
עם זמן העבודה של המנוע הצילינדר מתרחב.
-
רשמתי לרוחב אבל יכול להיות שזה אורך..
ולמה לא ? הרי בגלל זה יכול להיות שהשסתומים פוגעים בבוכנה ובגלל זה הם נשברים.
ויש גם המון מכות על הבוכנה זה לא מסמן את זה ?
-
צילינדר קצר ממה שאמור יכול להפגיש בין הבוכנה לשסתומים.
רוחב לא משפיע על המהלך של הבוכנה.
124 בחזקת 3 זה הנפח של הצילינדר - סמ"ק \ מ"ל.
לנפח יש נוסחה ויש בה גם גובה.
הכי פשוט למדוד את הגובה עם סרגל ולראות אם יש הבדל.
-
-
https://ibb.co/H4dtVz5
https://imgbb.com/2SnhsBx
1.לקליבר יש סטייה - תמיד יתקבל הבדל של כמה עשיריות או מאיות המ"מ.
עדיף לעבוד עם קליבר מכני.
2.אם תמדוד באותה צורה הסטייה תקטן.
3.זה לא משנה כמה אתה מועך את האטמים - אתה מודד את הצילינדר ולא את המהלך של הבוכנה ביחס לצילינדר.
4.אם אתה לא מצליח תמדוד מה המרחק בין הראש של הבוכנה לשטח העליון של הצילינדר (האזור שעליו מניחים את אטם הראש) בנק' מתה עליונה עם שני הצילינדרים.
כאשר אתה מהדק אותם לבלוק דרך הגוז'ונים באותו הכוח בשתי המדידות.
תשים לב שהבוכנה ממוקמת בדיוק באותו מקום בשתי המדידות.
-
1. אני לא יכול להדק את הצילינדר לבלוק סתם ככה. שאני מזיז את הבוכנה זה מזיז את הצילינדר גם שאני מחזיק חזק. אם אין ברגים שתופסים קשה מאוד להחזיק, אולי אפשר לנסות עם 2 קלאמפים.
2. אולי גם הבוכנה קצת יותר גבוהה/ארוכה.
3. אם אני לא מצליח מה ?
4. אני אנסה לבדוק
-
צילינדר לבלוק - משקולות וריאטור, בוקסות ארוכות על הגוז'ונים וכו.
עליהם תהדק את האומים, לא עם היד.
תאלתר.
למרות שזה מיותר בתכלס, פשוט תמדוד את האורך עם סרגל.
-
אה בלי שהצילנדר צמוד לבלוק. הבנתי,
כן זה נראה מיותר אני יכול לבדוק אחרי שאני מפרק את הצילינדר. לא חושב שיש סטיה בקליפר כי אני בודק את הצילינדר הישן פעם אחר פעם ויוצא אותו מספר. אז אם אני אבדוק באותה צורה ויהיה אותו מספר בחדש זה מראה ..
בכל מקרה מה עושים במקרה שיש הפרש של 0.4 מילימטר? יהיה צורך בצילינדר חדש?
-
לא. עם הצילינדר צמוד לבלוק.
בלי ראש.
מהדקים את הצילינדר לבלוק בלי הראש באותו כוח הידוק ומודדים בשני הצילינדרים.
יש סטיה בקליבר ואתה גם לא מודד באותה צורה.
תמדוד את שניהם או מהצד הפנימי או מהצד החיצוני של הקליבר.
הסטיה שאתה רואה, לדעתי היא בגלל הכלי מדידה.
בכל מקרה אתה יכול להוסיף עובי לאטם הבסיס בעזרת נייר אטמים.
זה יגרום למנוע להיות יותר חלש.