בגלל זה שאלתי, הרי אני לא בא לעבור טסט, "כולה" לשנות דרגת דרגת רישוי לL2 לפי מסמך רשמי מהיבואן, הבוחן רק צריך לוודא שמדובר באותו מספר שלדה וקוד דגם שמוטבע על המנוע. האם הבוחן בדק לך צמיגים? ביטוח חובה?
בגלל זה שאלתי, הרי אני לא בא לעבור טסט, "כולה" לשנות דרגת דרגת רישוי לL2 לפי מסמך רשמי מהיבואן, הבוחן רק צריך לוודא שמדובר באותו מספר שלדה וקוד דגם שמוטבע על המנוע. האם הבוחן בדק לך צמיגים? ביטוח חובה?
שכחתי לציין שהכלי בא על עגלה כמובן!
אין לי נסיון במצב שכזה.
אני לא חושב שגישת משרד הרישוי (ועמדה מס'1 בפרט) לשינוי ברשיונות עולה באותו קנה עם קלילות המחשבה שלך (הלגיטימית ביותר, שלא תבין אותי לא נכון, בעולם האזרחי הנאור)... בטח כשהוא מגיע על נגרר. אשמח להיות מופתע!
*|טפו,טפו,חמסה,שומבצל| שלא יצא מצב שתצטרך לחזור לטסט מלא להשבה לכביש מהשיפוץ :\
אבל אתה עברת את התהליך נכון? מה בדקו לך?
חוויות מהעמדה, מגיע ב8 ו5, מסתכל עליי בוריס הבוחן, מכריז שאין לו זמן אליי ושאני אחזור מחר. להזכירכם פתוח שם מ8 עד 12. מסביר לו בנימוס שבאתי ממרחק של שעה וחצי נסיעה עם אופנוע על העגלה כדי לקבל חותמת ברישיון. מתחיל לצעוק עליי בצורה מוגזמת למה אני מתווכח וללכת מפה. הוצאתי בערך עוד 2 מילים ומהפה והוא הזמין לי ביטחון שילוו אותי החוצה. מדינת חלם. עמדת חיפה.
יותם, מצער לשמוע שכך היה, אמנם לא מפתיע אך עדיין מיותר...
לשאלתך - לא עברתי בעצמי את התהליך, כששונו התקנות קיבצתי מחוויות של חברים שעשו זאת והעליתי את המידע לרשת. בסיפא של המאמר מופיעה התודה לחבר הנ"ל.
אני ממליץ לך להגיע עם אופנוע תקין ומוכן שנראה כמו שצריך. הבנת כבר עם מי יש לך עסק...
אשמח מאוד אם מישהו העביר התהליך בחיפה ויכול לשפוך אור על הבוחן והתהליך (המידע ששיתפתי מבוסס על המשרד בחולון, אם כי התהליך הוא כמובן ממלכתי :) )
לא עניין אותו שהאופנוע על עגלה בכלל, בהתחלה ניגשתי לעמדה ללא האופנוע כי היה תור ורציתי לדעת שהוא מכיר את התהליך ויודע מה לעשות. במשך רבע שעה עמדתי בשקט וחיכיתי שהוא יפנה אליי כי אני כבר מכיר את הפיוזים של העושקי.... אה סליחה... עובדי מדינה.
בחולון יושב בן אדם יותר נורמאלי ולקח ממני רשיונות + מכתב מעופר אבניר כדי להשוות נתונים, מיד לאחר מכן אמר טוב תכניס את האופנוע אך אבוי באתי עם רכב. אחרי זה הוא טען שמכיוון שאני צפוני אני מחוייב ללכת לעמדה החיפאית מה שכמובן בדקתי וזה שקר וכזב גם אילתי יכול לעבור בעמדה החולונית.
בקיצור ולעניין שלחתי מייל מפורט לשר התחבורה בנוגע לעניין אין ציפיות אבל אולי רק כדי להרגיע את העצבים. מחר אני מגיע לשם שעה לפני הפתיחה שם טלפון מקליט ומצלם בכיס של החולצה ונראה מי מזיז אותי.
בהצלחה!
מזכיר לך שמטרת העל שלך היא להעביר את הניירת..לא להתפוצץ ולא לבעור...הצטייד בסבלנות ואל תתלהם בחזרה (קל להגיד... כן, אני יודע...)
כמובן.
בוטלה הנסיעה שלי מחר שכן אני תלוי במישהו אחר לקחת לו את הרכב שיש עליו וו גרירה. בינתיים קיבלתי תגובה מלשכת שר התחבורה שהעניין בבדיקה... המשך יבוא
עדכון משמח (חצי).
4:30 בבוקר השקמה, ניגש לאופנוע ומתחיל בטקס שדורש הרבה קואורדינציה וכוח להעלות אותו לעגלה לבד. מתחיל להעלות אותו תוך שאני לא מתחשב שיש קצת טל על הרמפה שלא מיועדת לזה לכן חלקה, מחליק ונופל הצידה, נשברת ידית ברקס, ס'עומו מי יקבל אותי בלי ידית ברקס?! מאיפה אני מביא ידית ברקס ב4:30 בבוקר?! נוסע לחבר דופק לו על כל החלונות כדי להעיר אותו, פותח לי את הדלת עם קורים בעיניים צעקתי לו "תביא מפתח למחסן אין לי זמן" הביא.
ניגש למחסן, מחטט מחטט מחטט, מוצא ידית מתאימה אממה? מרותכת! שיזדיין הבוחן אם לא טוב לו, יום טוב לו.
מגיע לתור של העמדה הידועה לשמצה ב6 בבוקר ואני כבר מספר 20 ומשהו בתור לספירתי! מטורף!. בלי תקווה אני ממתין... וממתין... וממתין... ב8 נפתח השער ושיירה של רכבי דיזלים גדולים וקטנים מעירים את מנועם בבת אחת כאילו נקראו למילואים.
כמה דקות אחרי יוצא בוחן שאני רואה פעם ראשונה, עובר אחד אחד ושואל למה הם פה, מגיע אליי ואני כבר מוכן עם טלפון בכיס של החולצה לצלם את הפלולה שיוצאת לו מהאף תוך שהוא מעיף אותי כדי לחזור ביום אחר.
הוא:"מה אתה צריך"
אני:"באתי בשביל האופנוע להעביר רישיונות מL3 לL2, זה תהליך כזה שאפשר לעשות עכשיו... *קוטע אותי*
הוא:"כן כן אני יודע, איפה מכתב מיבואן"(עם חיוך)
אני: (בראש) "יש מצב שנפלתי על מישהו במקום הארור הזה עם קצת תודעת שירות שגם יודע מה הוא עושה?"
הוא בודק את האופנוע דקה... מספר מנוע... מספר שלדה... הכל בסדר תגיע אליי לחלון.
הולך לחלון ממתין דקה מקבל חותמת. "תיגש לפקידה בבקשה" עם מבטא רוסי כבד תוך כדי שהבוחן לידיו (ההוא שהעיף אותי) מקלל אנשים וצועק, הוא עדיין בשלו. מזל שלא נפלתי עליו גם היום.
ניגש לפקידה, היא קצת לא הבינה את התהליך, חשבה שהחלפתי מנוע ומה לא. בסוף הוציאה רישיון חדש L2. ברוך השם!
כל הכבוד לאיגור שהראה קצת תודעת שירות במקום שזה נדיר.
אגבTundraOG אני מפציר בך ללכת לשנות, לא לשוטר ולא לביטוח אכפת מהמכתב שאתה מחזיק צמוד לרישיון מיוסי. אכפת להם L2 או L3. לך תשנה.
חדשות משמחות - תתחדש! :)
אני שמח לשמוע שגם בחיפה יש עם מי לדבר ועוד יותר שמח שהם לא הציקו אלא בצעו המוטל עליהם ובקלות.
ומצטרף גמאני להמלצה להסב הניירת ולא לסמוך על השוטר הקורא שיבין ויעשה הקשרים בין טופס כזה או אחר...
:thumbsup:
תודה ג'יימס
כיף לשמוע שנפטרת מהטרטור הזה.
הגברת שלי מושבתת כבר שבוע וחצי ומקווה שבימים הבאים תחזור לכביש. משם מייד למשרד הרישוי.
עכשיו אוכל להתחיל לעבוד, קפיצי רייס טק, מיסבים לכל מקום שיש בו מיסב, צינורות פלדה קדימה אחורה, קיטשיפוץ קאליפרים, ועוד מחכים בקרטונים
אני אתעלק על השירשור כי גם אני עכשיו מעדכן כוחות סוס ברשיון, אמנם לא לgs500.
אז ככה ,עמדה מספר 1 בחיפה דווקא מאוד נחמדים ובלי בעיות בדקו לי, אבל אז אצלי יצאה בעיה אחרת ששלחו אותי למדור תקינה של משרד התחבורה בתל אביב . גם כאן שלחתי מייל ענו לי באותו היום וסך הכל מרגיש שיש עם מי לדבר ושמנסים לעזור.
לצערך אתה נכנסתה לחוויה רעה בכל הסיפור
Sent from mTalk using windows 10 mobile
עם איזה בוחן דיברת?
לא יודע ניגשתי שאלתי מי יכול לעזור לי בלעדכן כוח סוס ובא בחור חביב מאוד ועזר לי
במסלול בחינה? יש רק 2 אחד נמוך בשם איגור עם קרחת ושרשרת זהב עם מגן דוד ענק ואחד גבוה שמן עם שפם בשם בוריס
נראה לי איגור, זה מה שהיה רשום על הכובע
יש לך מזל :thumbsup:
איזה מזל יש לו?
ולא הבנתי על מה ולמה אתה צריך המשך בירורים? -יש לך מסמך מהיבואן וזה לא מספק אותם??
איזה דגם?
המזל שאיגור היה. כשאני הגעתי בפעם הראשונה ונפנפנו אותי היה שם רק בוריס והוא זה שצועק כמו פסיכופט. כנראה 89 לא הגיע עם הטופס הנכון
הגעתי עם טופס מהיבואן אבל יש גם טופס מיבואן ישן שב2001 רשם שהאופנוע עם 50 סוסים ובפועל יש לו 47. משער שאז זה היה לפי סמק וכולם רצו להיתהדר "בכמה שיותר גדול" יעני יותר סוסים
ואז היום זה לפי סוסים ויש תקן מדידה שונה טיפה וכולם מנסים לקלוע לעד 47 אז יצא מצב שיש לי מסמך חתום מיבואן חדש שהאופנוע 47 ולאיגור יש מסמך מיבואן ישן מ2001 עם 50 סוסים.
איגור לא רצה לקחת סיכון ואמר או שאני רושם 50 או לך לתקינה במשרד הרישוי שיתן לי אישור ל47 סוסים וl2
הבנתי, בהצלחה ותעדכן
לאחר ביקור בתקינה יש מהנדס חמוד וחביב בשם גוזף , בשניות ראה טופס מדלק מוטורס ונתן לי חתימה על הרשיון משם הגעה לעמדה 1 חיפה והפעל נפלתי על בוריס כי איגור היה בחופש, ואכן הוא מאוד לא נחמד וניפנף אותי הגעתי עוד פעם כשאיגור חזר ותוך חצי שעה בתור עוד טפסים חתומים מאיגור , משם לפקידה במשרד הרישוי עצמו ויש לי טופס עם 47 סוסים
http://i.imgur.com/ez9fJWD.jpg
איזה שירות איך בוריס מחזיק במשרה שלו?! גם אותך הוא שלח לעזאזל והיית צריך להגיע שוב? ביזיון.
אצלי הוא אמר לי שהוא מוכן לבדוק לי שוב את האופנוע ולאשר,העיניין שמקודם ביטחתי שבוע ובאתי עם האופנוע ואיגור חתם לי ואמר שלא צריך לבוא עם האופנוע ורק טפסים אז באתי רק אם הטפסים ובוריס אמר שהוא לא חותם על אופנוע שהוא אישית לא בדק ואמר איגור בדק חכה לאיגור
אוקיי, נסעתי היום למכון הרישוי באשדוד על מנת לסדר את העניין אחת ולתמיד. הגעתי לעמדה והפקידה לא הבינה מה לעשות איתי, יצאה, ביררה וחזרה ללא תשובה. גם שאר האנשים הנחמדים במכון הרישוי לא ידעו מה עושים.
למען הסר ספק - מדובר במכון הרישוי (איפה שעושים בין היתר טסטים) או במשרד הרישוי (איפה שבין היתר מוציאים מסמכים לטסט)?
אתה צריך להגיע לעמדה מספר 1, יש אותה בכל משרד רישוי מחוזי. יש בבאר שבע וחולון תחליט לאן אתה מטייל. ממליץ על חולון לקראת סגירה
מצטער שמקפיץ לאחר כל כך הרבה זמן אבל באמת שמנסה לגמור את הסיפור הזה.
אחרי אילוצים עם העבודה שמנעו ממני להגיע בשעות בהן המשרד פתוח נסעתי היום סוף סוף לבאר שבע אחרי פעם אחת שכבר נסעתי ופספסתי בדקות ספורות את הבוחן.
ניגש לבפנים לבחור נחמד בשם שלמה שקיבל אותי בחיוך וניסה לעזור,
הסביר לי שבמסמך הזה אין שום דבר שאומר לגבי ה-L (לא L2 לא L3) ולטענתו רק היבואן יכול לשנות את זה (במסמך מיוסי רשום רישום של כוחות סוס וכששאלתי אם אפשר לעדכן לרישום של כוחות סוס אמר לי שלא אצלו ולנסות בחולון)
מפה לאן? לחולון? המסמך מיוסי מספיק? ברצינות עם כל הדלק שהולך לי הלוך וחזור אני שוקל לעשות רשיון A וזהו (למרות שאין לי צורך בו)
עד עכשיו לא סגרת תפינה?! אתה אמיץ. בחולון מכירים את הפרוצדורה בוודאות. המסמך מיוסי מספיק.
אני מהנייד אבל אם תרשום עמדה מספר 1 בגוגל תגיע לדף עם שעות פעילות של כל עמדה. אני הגעתי לחולון ב11 בצהריים והיה ריק אבל זה לא מדגם מייצג. הייתי שם פעם אחת.
עמדה מספר אחת בחולון עובדת כל יום עד אחת.
אם אתה צריך תקינה , רק ביום ג עד שתים עשרה בלבד.
מוסיף תיעוד של הגולש רבשרשר - ER משתייך לקטגוריה!
(מתוך השרשור הזה http://fullgaz.co.il/forums/showthre...8562#post88562 )
קובץ מצורף 4738
שתי האגורות שלי אחרי הסבת רשיון של XF650 ל-L2:
אם מסמכי היבוא מציינים KW במקום כ"ס, אבי הבודק של חולון ישלח אותך למשרדי התקינה ברחוב המלאכה 8, תל אביב.
שם, מהנדסי רכב אנוואר/ג'וזף יעשו את ההמרה לכ"ס ויחתמו על רשיון הרכב. אנוואר בחור מאוד נחמד וסגר לי את הפינה תוך 5 דקות.
יש להצטייד בהמון סבלנות, זמן, וסנדוויצ'ים.