אבל אם אתה סטודנט שגר בתל אביב בדירה שכורה באוגוסט אז לא....
הצג להדפסה
אבל אם אתה סטודנט שגר בתל אביב בדירה שכורה באוגוסט אז לא....
Harley is more than a bike: it is a state of mind.
יפה אמרת. זה בדיוק המקום בו נכנסים אנשי השיווק לתמונה. משכנעים אותך שרעידות, מתלים גרועים וחוסר יכולת תמרון הם "אופי". גורמים לך להאמין במנטרה ששושנים מצטט (איזה בולשיט) ובכלל - זה שאתה עומד בסבל שהכלי הזה גורם לך עושה אותך גבר-גבר.
בארה"ב תמצא סיגריות (לא זוכר איך קוראים להן, יש על הקופסה ציור של ראש אינדיאני) שעשויות מטבק אורגני. לא בדיחה - אמתי. טריק שיווקי שבעצם אומר לצרכנים שהסיגריות האלו (יותר) בריאות בשבילך.....
ואחרון - אי אפשר להתווכח עם רגשות. אז אם מישהו גרם לך לקנות מוצר נחות במחיר מופקע כי אתה אוהב אותו - אותו מישהו (מחלקת השיווק) עשו את עבודתם נאמנה.
כל מה שכתבת נכון אולי להארלים המוכרים משנות השבעים והשמונים.
נכון שיש פלח שוק של אופנועים ללא מתלים ועם מנוע שמחובר ישירות לשלדה,
שנועד עבור אלה שאוהבים את זה.
אבל יש פלח שוק אדיר של אופנועי נוחות שלא מביישים את ספינות התענוגות
של עשירי העולם, אופנועים שיודעים לגהץ מהמורות ולקחת אותך בריחוף.
האופנועים הנ"ל לא נופלים משום אופנוע מודרני אחר ואשמתם רק שהם נושאים
את שמם בגאווה...
הבעיה מתחילה כשיש כאלה שלא מבינים את גודל המבחר והאפשריות שיש לחברה
להציע והם שבויים באיזה קונספט הזוי הלקוח מסרטים בשחור ולבן, אמונות ורחשי לב.
כל מי שחושב שהוא מכיר הארלי ולא רכב על ספינות התענוגות כמו בתמונה למעלה לא
באמת מבין או יודע על מה הוא מדבר. בדיוק כמו להגיד שלדוקאטי יש בעיות חשמל ואזיקונים.
האופנועים התקדמו מה דעתכם להתקדם גם?
שושנים יקר.
אם הייתי יבואן ארלי הייתי נותן לך יד חופשית בניהול המחלקה.
מרגישים את האהבה שלך למותג הזה.
לחזור כל ערב עם אמרקאית אחרת חדשה...!
מה רע?
קח חופשה ללא תשלום ולך על זה.
ובנתיים לשאר הגולשים והגולשות
לכו עם האהבה שלכם.
שושני, אזרום אתך. ההרלים של היום הרבה יותר טובים משהיו. אבל....
נלך ל"ספינת התענוגות" שאתה מדבר עליה, למשל, ה-road glide special, שמחירו מתחיל בארה"ב בדיוק באותו מחיר של ה-gold wing. תראה מה אתה צריך להוסיף להרלי ברמת אבזור/צבע וכו', ותראה כמה אתה משלם בשביל ההונדה. ואל תשכח, בבקשה, את ההבדלים הבסיסיים - מנוע, שילדה, מתלים וכו'. עכשיו תסביר לי מה ההגיון לקנות את ההרלי.
נלך לכלים פשוטים יותר. באתר של הרלי תמצא את האופנועים השונים שלהם. תשווה את המחיר של הדומים בתכונות לאלו של, נגיד קווסקי, שבטח לא פחות "מתוחכמים" מההרלי. ספר לנו מסקנות.
ועכשיו, כל זה היה בהנחה שלך, שההרלי היום הרבה יותר טובים משהיו ו(פרשנות שלי) דומים באיכותם ליפניים. את זה צריך עדיין להוכיח....
נסיעת מבחן על הארלי הבהירה שזה הדבר האחרון שאני רוצה לרכוב עליו בעשורים הקרובים של חיי.
שושני, הג'ינג'ית ביקשה שאמסור לך שביום שהיא תיאלץ לרכוב איתך על הצ'יקמוקיאדה הזאת היא עוזבת אותך.
שלא תגיד לא ידעתי.
אמת ותמים!
למה לקנות נייק כשאפשר לקנות נעל סינית בכרמל בעשירית מחיר.
למה לקנות רולקס, כשאפשר להשיג בבנקוק אחד שנראה אחד לאחד?
עזוב, מזדה לנטיס, תמיד תהיה יותר אמינה מאלפא רומאו. אז לא חבל?
והדצ'ה תראה איזה "ג'יפ"....בעשירית מחיר (גם אתה יכול 88).
ולמה לקנות רינג'רובר כשאפשר סמוראי, אמין פי 7.
ולמה לקחת צעירה איטלקייה חמת מזג כשאפשר כורדיה מהשכונה, שישבת בבית ועושה אותך מלך?
מתחת לחגורה ולא נכון. אני כתבתי על איכות ומה אתה משלם בשבילה. הרי אפילו אתה לא תטען שהגולדווינג או הקווסקי נופלים באיכותם מההרלי (כפי הנראה, ההפך הוא הנכון). אז מה הקשר בין נייק ונעליים משוק הכרמל? זו אותה איכות? הרולקס המזוייף הוא אותה איכות של הרולקס האמתי?
על איכות צריך לשלם. כשאתה קונה הרלי אתה משלם יותר על איכות נמוכה. כמו במוצרי אפל.
חוק קסד
חוק קסד (ידוע גם כחוק קסד להקבלות תפוחים) הוא חוק הומוריסטי בתרבות האינטרנט, הקובע כי: "ככל שדיון מקוון מתארך, ההסתברות שתתקיים הקבלה הקשורה לאפל או לג'ובס מתקרבת לאחת (ודאות מוחלטת)" (קסד ב-2016).
שכלול של החוק[1], שהתקבל כמסורת בקבוצות דיון, בפורומים ובאתרים אחרים המאפשרים דיון או פורום מקוון, קובע כי בכל פעם שהקבלה כזו מתרחשת, הדיון מסתיים, וכל מי שהזכיר את אפל הפסיד אוטומטית בדיון שהתרחש. כפי שניתן להבין מניסוחו במקור, החוק אינו פוסל הקבלות ואזכורים לIOS, ורק קובע את ההסתברות להתרחשותם.
בנוסף קיימות גם תוספות הקובעות שכל שימוש מכוון בחוק קסד למטרת סיום הדיון אינו תקף.
פעם זה היה גודווין
אפשר לנעול
טוב, חיפשתי ומצאתי פירוט השינויים במנוע מעבר לשסתומים ... מצאתי בקלות את זה https://youtu.be/bAsWcrj_Y5c
שני פלאגים לצילינדר, מע' הקירור רצה בראש וסביב הסעפות, עדיין סומך הרבה על אויר לקירור.
עדיין מוטות דחיף אבל מנגנון של ציר אחד ולא שניים כמו בעבר... בקיצור, בדיוקכמו שאמר מר שושנים: הכי הארלי שאפשר בעדכון מה שחייבים.
לטוב ולרע.
אגב, הבחור בסרטון אומר גם שיופסק יצורם של כמה וכמה דגמים, בינהם הדיינה הנמוך והגלייד קלאסיק הנמוך... ולדבריו עומד גם ייצור הוי רואד להסתיים או להצטמצם עקב אי ביקוש ושפע דגמי 2016 שעוד זמינים למכירה...
Live to Ride Ride to Live
ו, קסד, :cheers2:
אין לי תשובה חד משמעית כמו שאין לי תשובה מי יותר טובה טויטה או מזדה, אבל יש מבחן שמישהו אחר עשה:
http://www.cycleworld.com/sites/cycl...?itok=YYGcusiL
המבחן כאן, קראתי רק את הכותרות והוא מייחס לדגם מאד ספציפי של הארלי מלפני 4 שנים. ועדין החסרונות של מישהו
אחד הם יתרונות של האחר.
תשפטו לבד:
http://www.cycleworld.com/2013/04/22...omparison-test
למי שמתעצל הסיכום כאן:
After evaluating four generations of the Gold Wing, from the GL1000 to the GL1500, Clement Salvadori concluded that it “has done nothing but get better in its role as a touring machine” (Rider, April 1990). Twenty-five years and another generation later, his claim still holds true—it is an even more highly refined, well-integrated luxury tourer. But competition is closing in on all sides. BMW’s K 1600 GTL is lighter and more powerful (Rider, May 2012), and the Harley-Davidson Ultra Limited and Indian Roadmaster are as good or better in terms of wind protection, rider/passenger comfort, load capacity and standard features. The Gold Wing is ripe for a reboot, and we’re eager to see what tricks Honda has up its sleeve.
אם תקרא את המבחן, תראה שההונדה עולה על ההרלי בלא מעט פרמטרים (התנהגות כביש, מנוע, מתלים). לאור הטקסט הסיכום לא ברור.
ויש גם את ההשוואתי הזה ששם המסקנה הפוכה.
נדמה לי שלא תהיה הסכמה כאן. אם מדברים על אנשים שרכבו על אופנועים מסוג זה (ואני לא בניהם) יהיו כאלו שלא מוכנים לעלות על שום אופנוע אחר חוץ מהרלי ויהיו אחרים שיהיו מוכנים לעלות על כל אופנוע חוץ מהרלי. אין לזה שום קשר לתכונות מדידות אלא ל"תחושות" ו"הרגשות" - מגרש המשחקים של מחלקת השיווק.
אישית השתכנעתי שהרלי אינם גרועים כמו בעבר אבל לא השתכנעתי שזה state of mind (אפילו הויקטורי יותר טוב בזה) או אופנוע שאשאף אליו. כמו אייפון.
הבהרה: אין לי משהו עקרוני נגד הארלי, אני דווקא די מחבב את המותג. הבעיה העיקרית שלי איתם זה שכמה שהייתי רוצה לקנות הארלי הם פשוט לא מייצרים אחד שמתאים לי. הכי קרוב היה ה-XR1200 ואז הם הפסיקו לייצר אותו. וכל כך בקלות הם יכולים לחזור על זה. מנוע ושלדה יש, רק תוסיפו בולמים איכותיים שיגביהו קצת את האופנוע ויגדילו את מרווח ההטייה, תוסיפו בלמים חזקים, תחליפו ממשק משתמש (רגליות, כידון, כסא, מראות) למשהו יותר נוח עם פחות פוזה ואתם שם. שכחתי משהו?
העולם אוהב להתרפק על הסטוריה ואייקונים.
אמריקה מומחית בייצור איקונים - שברולט, קאדילאק ( מקור השם בצרפת כמו עוד סמל אמריקאי ידוע), פורד, מלאכי הגהנום והקוזה נוסטרה.
אנו הצרכנים רוכשים את המוצרים שאנו מזדהים איתם או חולמים עליהם אם זה ילדי האנרכיה, מגף בוקרים תוצרת סין והטבעה של נשר גדול.
הארלי עומד בזכות היותו אייקון מוטורי שיודע לספק את התמית הקשוחה לאותו עורך דין מצליח,איש פרסום או פנסיונר של המשטרה שאולי יקבל אומץ לרכוש אותו.
דוגמה לאייקון אמריקאי קבלו את: https://www.youtube.com/watch?v=ycWVgWmPTUUשסירב לקבל את הקידמה וחי את חייו כפי שהוא האמין בהם - בעייני הוא ההארלי האמיתי!
ואתה בשלך. ממשיך עם ההקבלה.
כבר כתבתי את זה בעבר ובכלל ... הדיון הזה כל כך לעוס והתרחש כל כך הרבה פעמים בכל כך הרבה שירשורים
שאני תוהה אם לשלוח את השושני לטיפול תרופתי על התנהגותו האובססיבית קומפלסיבית כלפי המותג, ואיזכורו בכל מקום גם כשלא קשור.
ומה שכתבתי בעבר הוא שלא משווים תפוחים להארלי. פטל כן. זכוכיות כן. אבל לא תפוחים.
כת התפוחאים היא כת של אנשים יפים. כמו הבהאוולים. ומה לעשות שכת ההארליסטים לא יודעת אפילו מה זה מסרק?
http://www.revzilla.com/common-tread...arley-davidson
SIX HONEST-TO-GOODNESS, LOGICAL REASONS TO RIDE A HARLEY-DAVIDSON
שושני, קראת את המאמר או רק את הכותרת? להביא את זה כהוכחה שלהרלי יש יתרונות אבסולוטיים זה כמו לטעון שהחיים שלנו נפלאים, יש שלום עם השכנים, הדיור זול ונגיש וכו', כשאתה מביא כאסמכתא נאומים של פוליטיקאים לפני הבחירות.
סיבות 1 ו-2 מדברות בכלל על יתרון הקרוזרים הכבדים עם מנוע V. זה המבנה של רוב הקרוזרים, לא רק של הרלי.
סיבות 3 ו-6 קשורות לקלות הטיפול באופנוע והיכולת לעשות שוב ושוב אוברול באותו מנוע. אכן, זה יתרון, רק שבהברלי אתה מנצל אותו המון. אם תספור שעות מוסך לק"מ נסיעה, תיווכח שלמרות קלות הטיפול הרלי יבלה שם יותר למרות ה"סיבוך" ביפניים וגרמנים. שלא לדבר על מנוע.
סיבה 4 נכונה רק בארה"ב.
סיבה 5 - שוק האפטרמקרט האדיר. ככה זה כשהמוצר לא משהו (וזקוק לשיפורים גדולים) וכשעבור חלק גדול מהבעלים של הכלים הללו חשוב יותר איך הוא נראה מאשר איך הוא נוסע.
בקיצור, זה מאמר שנועד לשכנע את המשוכנעים. אני, לדוגמה, ממש לא השתכנעתי.
א הזקן
שושני שבוי בקונספט שהוא לא באמת מאמין בו לראייה יש לו וי מקס
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
מה שמשעשע אותי זה שלמרות שהאופנועים התקדמו (והם ללא ספק התקדמו), הטיעונים ההרליסטיים היו ונשארו אותו הדבר, עוד מימים שהאופנועים היו גוש זבל עם סמל עם כנפיים. אולי בקרוב הם באמת יגיעו לשם אבל הטיעונים האלה ימשיכו להצחיק אותי...
אז בעצם מה שאתה אומר זה ככה:
"לא אכפת לי מאיכות של משהו, אכפת לי מהמותג שרשום עליו"
מסכם בשבילי את הדיון בצורה נהדרת, תודה :thumbsup:
ממש לא, כמו שרוב היצרניים שולחים לשווקים של העולם השלישי תוצרת נחותה ואף
אחד לא מחזיק נגדם את זה ומצביע על תוצרת זו כ...."הונדה" או סמל התוצרת.
יש כאלה שבוחרים להיתלות בדגם ספציפי מסוים שמיעד לפלח שוק אחר ולהשליך מתוך
חוסר ידע והכרה בסיסי לכל המותג.
לחברה יש עבר ומסורת של למעלה ממאה שנה, הכלים שלה היו פורצי דרך גם בתחום המרוצים,
גם בעת מלחמה וגם בתרבות האמריקאית. לנו (וסליחה עם הדרדקים) היה יצור של קטנוע ישראלי
(ICM) ואופנוע (הצבי) ותבדקו בגוגל. אבל הם נתקעו אי שם בשנות השבעים בגלל העליה המזרחית
(ואני מתכוון למזרח הרחוק) לכל אלה שמתכוונים להעיר את השד.
הארלי למרות הכל הצליחה הכין שיצרנים רבים וטובים נכשלו ולא שרדו כל תעשיית האופנועים
הבריטית קרסה, מותגים אמריקאים לא פחות טובים קרסו. הארלי שרדה תודות לקהל לקוחות מאוהב,
והיא מחזירה להם באהבה, בתדמית, בהאזנה ללקוח ולרצונותיו.
עם יד על הלב, יש מי שחושב באמת שמנועי ההפאן-הד באמת דומים למנועי האבולושיין?
מישהו באמת משווה ספורטסטר 72 לדגם באותו שם 16?
אז אפשר ללעוג לפוזה ולתדמית, אפשר ללעוג לקורזר שהוא לא מגהץ אספלט כמו
מוטוזוקי XXRRR1200SSSX אבל מי שמוכר שמצליח לשורד הייטב כשכל השוק
גועש ורועש זוכה להערכה שלי.
מי שרכב על הדגמים הבסיסיים מכיר את הדגמים הבסיסיים, מעט מאד מהמגיבים
פה רכבו על דגמי הדגל של החברה.
האם ההארלי מסוגל לעשות הכל בחבילה אחת, לא! מעט מאד אופנועים מסוגלים.
האם הוא הכלי הטוב ביותר בעולם, לא! אבל הוא ממש לא הגרוע שבהם.
האם הוא כלי מוצלח? תשאלו את כל אלה שקנו אותו.
ולכל מי שמתפלא על הדיסאוננס בין הוי-מקס שאני רוכב עליו לבין החלום אז כמה דברים.
כמו כל דבר בחיים מדובר בסוג של פשרה. מכרתי אופנוע אספנות ובאותו הכסף קניתי קרנף.
יש חלומות שלא נועדו להגשמה מסיבות רבות, זה לא מוריד כהוא זה מעוצמת החלום.
יש לי חלומות מוטוריים רבים וטרם גיבשתי עמדה ברורה מה יהיו האופנועים הבאים שלי.
בטווח הקרוב האפשריות שלי יגדלו משמעותית ולמי שחושב שזו הקלה,טועה!
זה רק הרבה יותר מבלבל ומלחיץ. (ותשאלו את לוקי!).
יש לי הונדה ואני אוהב את המותג (אם כי אני עדיין חושב שזו חברה ולא "מותג"). אבל בניגוד אליך ולהארלי - זה לא אומר שאני אוהב אוטומאטית כל מה שהם מייצרים. אפריקה טווין נראה נהדר אבל מהאינטגרה אני בכלל לא מתלהב וכבר כתבתי על איזה פיספוס זה מבחינתי. גולדווינג - סוף הדרך! CBR1000RR - לא נוגע במקל... ועוד ועוד. אתה לעומת זאת טוען שהארלי זה טוב ולא משנה אם זה אולטרה גלייד או ספורטסטר. בקיצור - גרופי.
מ.ש.ל. 2
אני מרשה לעצמי לצטט את קובי ליאני מתוך הדף שלו בפייס לאחר שבחן קצת HOG.
קובי ליאני :
"תראו מה כל כך מיוחד בהארלי דיווידסון - כמה דעות, כמה טעמים.
לכאן או לכאן, לכולם יש דעה עליהם ולא משנה אם אוהבים או לא.
תחשבו שיש כלים שסובלים כי כולם אדישים אליהם.
אם הייתי מעלה לפה תמונה, אף אחד לא היה מתייחס בכלל,
נותן לייק או טורח להגיב.
לא סתם זה המותג הכי חזק בעולם."
אגב כל מי שטוען שהארלי לא יכול לנסוע מהר בסיבוב פשוט לא יודע לרכוב!
https://www.facebook.com/1bestday/vi...4663749904014/
ומי קבע מה זה אופנוע נורמלי?
הרוכב עושה את האופנוע ולא להפך.
אותו רוכב על אופנוע אחר היה רוכב באותו הקצב ללא דרמות.
הארלי זה דראמה קווין לדראג קווין שרוצה להתחפש.
גילוי נאות התחלתי להנות מהתדמית הקשוחה של החיקוי הארלי שלי.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
XLH 1200 1989. עשר שנים יחד. לא מחליף!! כל רכיבה חיוך על הפנים.קובץ מצורף 3563קובץ מצורף 3564קובץ מצורף 3565קובץ מצורף 3566
לא מחליף כי אף אחד לא רוצה לשלם עליו מה שאתה מבקש? סתם סתם...
עשרת אופנועי הארלי דיווידסון הטובים אי פעם:
http://www.allmotornews.com/10-best-...of-all-time/1/