אחלה , וזה שיש לך "הודעה 1" ברזומה בכלל לא מחשיד
חבל שאתה חושב שלנימוס יש גבול , משפט דוחה ומגעיל .
לנימוס אין גבול . בטח כשאתה הספק . ותירוץ של המון לקוחות חראות מעצבנים שמציקים יום אחרי יום אחרי ים ... זה עדיין תירוץ .
חבל שלמעט מספר חנויות בודדות בענף (כלבוטקס) , כולם מתייחסים אלינו הלקוחות כ"ארנקים מהלכים" שמבזבזים להם את הזמן .
אתה תקנה כפפות מחנות במחיר מלא אם אין עליהן תגיות והן עברו סה״כ 10 ימי שימוש ע״י רוכב אחר?
זו חנות אביזרים בארץ ויש חוקים כמו לכל חנות אחרת. זה יהיה הגיוני להחזיר פריט לבוש משומש, בלי תגיות אחרי 10 ימים ולבקש החזר מבלי שיהיה פגם יצור כלשהו?
״אבל בrevzilla...״
כן. הם חנות ענקית בארהב שמבוססת על משלוחים. הם חייבים להיות תחרותיים אחרת באותה קלות תוכל להזמין ציוד מכל אתר אחר.
AD הם היבואן היחיד של ציוד Revit בארץ וזה המקום היחידי שאני מכיר שאתה יכול לגשת ולקנות ציוד שמדדת אבל זה לא אומר שאתה לא יכול להזמין ציוד בעצמך.
אתה רוצה מדיניות החזר של revzilla? תזמין מהם! תזמין מ-fcmoto, תזמין מ-motoin. לכולם יש מדיניות החזר הרבה יותר גמישה.
לכל חנות בארץ יש מדיניות החזר ויש חוקים שלפיהם ניתן לפעול. לא בטוח מה בסדר ומה לא? תשאל.
תפסיקו להיות לקוחות בכיניים וקחו את הכסף שלכם למקום אחר אם זה לא מתאים לכם. להצביע ברגליים.
לאחר קניות מצטברות בסך עשרות אלפי שקלים בחנות AD אני תמיד מרוצה, הן מהשירות והן מהמחירים.
אני "מבלה" בחנות לא מעט ורואה את הדינמיקה בין המוכרים ובין הלקוחות. הלוואי שבכל עסק בארץ יתנהלו כך.
גם לי היו יותר מפעם אחת החלפות של מוצרים שם בגלל מידה או צבע ללא שום בעיה וללא שום ענין.
התמונות שצילמת של הכפפות אמנם לא נראות אחרי חצי שנה של שימוש אבל ממש לא אחרי "כמה דקות בודדות", ואת זה אני אומר כאחד שרכש בשנים האחרונות כ20 זוגות כפפות מכל הסוגים והמינים.
אף פעם לא הרגשתי שדוחפים לי או מציעים לי משהו לא מתאים או משהו שאני לא רוצה.
בכלל כל המונח הזה "לדחוף לי" מטופש לגמרי. אתה נכנס לחנות אז מטבע הדברים שהמוכרים ינסו למכור לך, זו עבודתם והם עושים זאת היטב.
אף אחד לא אונס שם אף אחד לקנות. לא בא לך? אל תקנה.
אני תמיד מקבל שירות מצוין גם לאחר המכירה אם יש בעיה כזו או אחרת. כי אכן, לפני הרכישה זה "לא חוכמה" להיות אדיבים כדי למכור.
אגב, לא פעם הוצע לי לרכוש במחיר מוזל מוצר כזה או אחר ששומש מעט מאד והוחזר לחנות
בשורה התחתונה - מהיכרותי את הנפשות הפועלות שם, בטוחני כי שיחה פרונטלית הייתה סוגרת את הסיפור לשביעות רצון פות"ש.
זה קצת דו שיח של חרשים.
10 ימים מה זה אומר? אני ב10 ימים רוכב 1000 ק"מ, ואם זה בחופש אז 1000 ק"מ אני עושה ביומיים (החג הראשון והשני של ר"ה למשל)
תוסיף על כך שמדובר בכפפה לא במידה המדויקת וקיבלת מראה של כפפה משומשת. מאד זה ענין סובייקטיבי. מה שלאחד ייחשב מאד, לשני ייחשב אחרת.
הסיפור כפי שהוא מסופר ע"י פות"ש לא נשמע לי חד משמעי. הכפפות אכן משומשות (ונראות כך בתמונה) ויכול להיות שהחזר ב-35% פחות הוא סביר (אני מבין מהסיפור שאם הייתה מידה יותר גדולה היו מאפשרים לו לבצע את ההחלפה).
אבל כל אלו הן רק השערות שלי ואני מעדיף להיצמד לעובדות. העובדות הן שרכשתי מספר פעמים באיידי מוטורספורט ומלבד מעט חוסר מקצועיות של הצוות, דבר סטנדרטי לחלוטין לצערי, השרות היה בהחלט טוב. כולל החלפה של מכנסי רכיבה שאחרי הרכיבה הבנתי שאני צריך מידה ארוכה יותר. הגעתי להחליף בלי ציפיות (בכל זאת רכבתי איתן והן בלי אטיקטים) אבל הן נבדקו והוחלפו.
מבחינתי החנות היא אחת ממספר מצומצם של חנויות מומלצות כמו כלבוטקס ומוטו-רייב (שגם איתן היו לי חוויות פחות נעימות ועדיין הן מעל הסטנדרט בארץ).
ראשית, אני אסכים עם הסיומת של דבריך, חבל שמעט חנויות נותנות שירות מכל הלב.
לעניין כלבוטקס- לא התנסיתי, אבל שמו אכן הולך לפניו.
לעניין גבול הנימוס-
יש מצבים בהם אין צורך להסביר יתר על המידה.
בגילוי נאות, עם דגש על המילה גילוי,
הכוונה היא לספר את מה שלא ניתן להבין מן הדברים עצמם.
מי שכתב את התגובה המדוברת,
למרות שהיא התגובה הראשונה שלו בפורום,
הוא מעבר לכל ספק סביר עובד בחנות.
לא היה צריך לפרט את זה בשורה נפרדת.
וגם אם היה רושם בהערה כי הוא אכן עובד בחנות, לא היה פה שום גילוי,
מקסימום הבהרה.
ולענין המשפט הדוחה המגעיל,
אם לא הבנת אותו,
אז אני אסביר את עצמי אחרת -
התכוונתי שאין צורך בגינונים מיותרים,
ואם מסבירים לך דבר שהוא מובן מאליו,
אז זו כבר צורת התבטאות מתנשאת.
לא סומכים עליך שתבין לבד...
ואולי זה מישהו אחר שעובד בחנות, אולי זה מי שמכר לו את הכפפה, אולי זה מי שהיה שם רק כשהוא החזיר אותה. בכל מקרה שיתחיל ב-"שלום אני x ואני מכרתי לל את הכפפה / קיבלתי אותה בחזרה / סתם עמדתי בצד כשדיברת עם המוכר השני / אני עובד שם אבל לא הייתי באירוע והגעתי אחרי זה בכלל".
דעתך על נימוס לא מפתיעה בארץ, אולי כשתתבגר תגלה אחרת, ואולי לא.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
כולם לנשום עמוק. ועכשיו אפשר להמשיך בצורה תרבותית
קראתי את שוב את ההודעה,
ויש מספר דברים שברורים -
מי שמוכר- עובד בחנות.
מי שפרסם את ההודעה -
מכיר את ההתחלה - "ידע להתאים כפפות"
היה גם באמצע - "לא התקשר"
והיה גם בסוף - "החזיר בלי טיקט".
עובד בחנות, נכח במקום! [ או כך הוא לפחות טוען ]
עכשיו אני סקרן לראות כמה טעיתי...
וזה הוסק מתוך מה שכתוב - כאשר ברור לי שהאמת היא אי שם באמצע...
אגב,
לטעמי חלק מנימוס הוא לא לנסות ולהעליב אחרים,
רק כי דעתם שונה שלך.
בכל אחד יש טיפה של צדק,
והתגובה שלך אכן לא מפתיעה, ומתאימה ללבנט.
אחרי חווית שירות לא נעימה,יותר לא נכנס לשם.
רק הכסף זה מה שמעניין.
תודה רבה, אדע להתרחק.
יש לי הרגשה שהשרשור די מיצה את עצמו ועכשיו סתם מתחילים לכלוכים מיותרים אחד על השני...
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
אומנם אני לקוח קבוע ומרוצה של חנות אחרת שנמצאת קרוב לאיידי, אבל מפעמיים בודדות שביצעתי קנייה שם קיבלתי שירות ומחיר טובים.
פעם נוספת כשהגעתי עם חבר שרצה לקנות כפפות כן קיבלתי את ההרגשה שרוצים לדחוף דברים יקרים ושיש התנהלות של התמקחות כמו בשוק...
בנוגע לפות"ש אני חושב שיש במקרה הזה דרישה מוגזמת כלפי החנות.
אני חושב שבאמת לא הוגן לחרוץ את דינם של בעלי עסקים לפי שרשור אחד טוב או רע, כדאי שכל אחד יגיע ויתנסה לבד וידע גם לכבד את נותני השירות כפי שציינו כאן.