לגבי מידת אחריות היצרן מול מידת ההבנה של "אדם סביר" אולי כדאי לראות את הקטע הבא, שוודאי ידבר לרבים מכם (הסיפור הרלוונטי החל מדקה 14:50).
https://www.youtube.com/watch?v=EDfNb_9YkcI
לגבי מידת אחריות היצרן מול מידת ההבנה של "אדם סביר" אולי כדאי לראות את הקטע הבא, שוודאי ידבר לרבים מכם (הסיפור הרלוונטי החל מדקה 14:50).
https://www.youtube.com/watch?v=EDfNb_9YkcI
מיכאל תבין שיש לך את התגובה של היבואן כאן בכתב מול במה של אלפי אנשים.
אם אכן הפרטים נכונים וזה נראה ככה כי יש חפיפה בין מה שאתה כותב למה שנכתב על ידי היבואן כאן קיבלתה שירות.
האם הוא טוב או לא תראה אתה עצמך בתגובות של אנשים אחרים אני משתדל לא לקחת כאן עמדה למעט הנסיון האישי שלי בכמה מקרים של שירות מול היבואן על הדיבוריות.
הטענה שאין תגובה בכתב היא מופרחת כי כאן הכל כתוב והכל נגלה לעין.
אגב במקרה של אחריות בגדול ללא קשר ליבואן עלייך כלקוח להוכיח שפעלתה על פי הוראות יצרן . ושעבדתה על פי שיקול דעת הגיוני.
עכשיו מסכימים לפצות אותך במצלמה חדשה מדגם אחר במחיר נמוך מאוד .
אתה מזכיר לי את שירשור הכפפות שהוחזרו לאחר כשבועיים במצב לא ממש חדש והלקוח דרש החזר מלא על אף שקיבל החזר נאה של 35%
Sent from mTalk using windows 10 mobile
.*** (א)* בתובענה לפי חוק זה לא תהא ליצרן הגנה אלא באחת מאלה:
(1)** הפגם שגרם לנזק נוצר אחרי שהמוצר יצא משליטתו; הוכיח היצרן שהמוצר המסויים עבר בדיקות בטיחות סבירות לפני שיצא משליטתו, חזקה שהנזק נגרם לנפגע על ידי פגם שנוצר לאחר מכן;
(2)** לפי רמת ההתפתחות המדעית והטכנולוגית שהיתה בעת שהמוצר יצא משליטתו, לא יכול היה היצרן לדעת שמבחינת התכנון לא עמד המוצר ברמת הבטיחות הסבירה;
(3)** המוצר יצא משליטת היצרן שלא מרצונו, והוא נקט באמצעים סבירים למניעת יציאתו משליטתו, ולהזהרת הציבור הנוגע בדבר מפני הסיכון הכרוך במוצר;
(4)** הנפגע ידע על הפגם במוצר ועל הסיכון הכרוך בו, וחשף עצמו מרצון לסיכון זה.
********** (ב)* לא תהיה זו הגנה ליצרן שהתרשלות הנפגע תרמה לגרימת הנזק, אולם אם נהג הנפגע בהתרשלות חמורה, רשאי בית המשפט להפחית את סכום הפיצויים בהתחשב במידת התרשלותו.
שים לב לסעיף 2 כשהמוצר יצא לשוק לא היו קיימים מטענים של USB עם מעל ל 5V מתח טעינה . על פי סעיף 2 בחוק האחריות בכלל לא מחויבים לתת כאן אחריות.
לרדוף אחרי שירות לקוחות במשך שלושה חודשים זה שירות?
האם לקבל תשובה שאין מה לעשות עם מצלמה של 1000*ש''ח זה שירות?
האם להציע פיצוי ועכשיו לחזור בך זה שירות?
האם לא על היבואן להוכיח שאני הזקתי למצלמה?
רוצה דוגמא לשירות? מצלמת מוביוס שעולה חמישית מהמידלנט הוחלפה ע''י המוכר הסיני מבלי להוציא מילה מהפה פשוט נשלחה לסין והוחזרה חדשה. זה שירות ועוד למצלמה שעולה 200 שקל
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
אני מבין שאתה הורס מצלמות סדרתי :biggrin:
יש לי גו פרו הראשונה עד היום עובדת כמו נמרה למעט החלפת תקע
יש לי מידלנד לרכב עובדת מצויין יש מוביוס כבר כמה שנים
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
ממה שאני מבין מהשרשור הזה והנתונים שהוצגו בו, היבואן יצא יותר מבסדר כשהציע מצלמה חדשה ב-400 ש"ח במקום ב-1,000.
מה שבטוח זה שמעכשיו הוא צריך להדביק מדבקה זוהרת על כל מוצר שבה כתוב "יש לטעון עם הכבל המקורי בלבד!".
מה שעוד בטוח זה שהחבר'ה של אפקס מעולים.
אגב לדרזנר, יש המון מוצרי חשמל שרשום ממש Do Not Submerge in water.
אצלי בקיטורית הקטנה רשום לא להשתמש בבריכה מלאה מים.
חשבתי באמת לצלול עם 220V לבריכה.
אבל רק שתבין שכל סוג של אזהרה שיכולה לנער מאחריות היא פשוט תיהיה שם.
אביעד אני מבין שאתה מקבל את דברי היבואן מבלי שהוא יצטרך לספק איזו אסמכתא לכך שהמצלמה ניזוקה משימוש לא תקין שלי
אתה יוצא מתוך הנחה שאני בוודאות השתמשתי במטען לא נכון להטעין את המצלמה
וכמובן אתה גם מקבל את הסירוב של היבואן להסביר מדוע הוא מסרב לתקן את המצלמה ? ושוב אני שואל אם אני לא בסדר מה הבעיה להוציא טופס מסודר של המעבדה שבדקה את המצלמה ששם רשום שהצרכן לא השתמש כראוי במצלמה
ופעם אחת נוספת היבואן לא נותן פיצוי בכל דרך שהיא אז אני לא כלכך מצליח להבין איך הוא בסדר ואני לא
ועוד שאלה - אם השתמשתי במטען לא תקין איך המצלמה עבדה במשך מספר חודשים לא קטן ופתאום מתה לה בבוקר אחד כי עכשיו פתאום לא התאים לה המתח שסיפקתי לה
דרזדנר, לא רק שלא מצאתי איזכור למתחים בחוברות ההפעלה וגם כתבתי את זה כבר,
גם באתר שלהם אין, גם בציוד נלווה אין, גם על המטען שהם עצמם מוכרים...הם לא מציינים מתח באתר.
שיניתי את הכותרת כי אני מסכים עם שאול.
http://i.imgur.com/8xvZ2Mq.jpg
עוז בנוגע לשאלה שלך
עכשיו חיבור יואסבי סטנדרטי זה לא טעינה מהירה.
מיכאל עבד חודשיים כי היה לך מזל ולקח למעגלים זמן להישרף.
בכיתה יא בשיעור אלקטרוניקה היינו דוחפים 24 וולט ללד של 5 וולט למשך כ 40 דקות עד שהיה נשרף.
הלד תקין וצריך לתת לי חלופי באחריות? הרי הוא עבד 40 דקות?
גם תנסה לדחוף כבל של 50 וולט לשקע חשמל רגיל יקח לו כמה דקות להתפוצץ הכבל אמור להיות מוחלף??
לא, זה לא מה שכתבתי, ואני לא מבין איך אתה מכניס לי מילים למקלדת.
בשום מקום לא כתבתי שאתה לא בסדר או שאני מקבל לחלוטין את דברי היבואן. כתבתי שלדעתי היבואן יצא יותר מבסדר, אחרי ששניכם העליתם את האינפורמציה לפה.
יש פה מקרה שבו לא ניתן להוכיח אם הטענת את המצלמה עם הכבל המקורי או שלא, כלומר מחלוקת. במקרה כזה זה לעולם יהיה מילה של הלקוח מול מילה של היבואן.
גם הפתרון במקרה כזה הוא השתתפות של שני הצדדים, כך לפחות אני רואה את זה.
היבואן הציע לך מצלמה חדשה ב-400 ש"ח - פחות ממחיר עלות שלו, על מצלמה שבה השתמשת 5 חודשים והתקלקלה מאיזו סיבה שלא תהיה.
צריך לזכור שמדובר במוצר אלקטרוניקה מודרני, ואלה לרוב חד-פעמיים. התקלקל - זורקים וקונים חדש. נאהב את זה או לא - זו תרבות הצריכה היום. וכן, בהחלט יכול להיות שבמשך 5 חודשים הטענת אותה עם מטען לא מקורי, ובבוקר אחד היא הפסיקה לעבוד. ככה זה עם אלקטרוניקה המונית מודרנית. אני לא אומר שעשית את זה, אני אומר שזה לא תרחיש בלתי סביר.
גם בתמונה שהבאת אין במפורש מתחים - חד משמעי.
אני יודע שאתה אדם גדול, תרתי משמע...!
כשאני פוגש אותך, אני מפרק לך את העצמות!
ועכשיו ברצינות...אם אתה נותן ל80% מהאוכלוסיה שקע USB
או מטען לצורך העניין...הם לא יודעים אפילו מה המתח...שלא לדבר על הבדלים.
די כבר, אתה מצפה שמישהו יגדיל ראש? אז אני אגדיל ראש ואפרק מידלנד עכשיו
ואבדוק מה הטולרנס של המתחים שהיא עומדת בו...רק אז נצא ראש עם העניין...בסדר?
עוז אני לא נותן אני מראה לך שכתוב שקע יוסאבי רגיל סטנדרטי שקיים משמע לא מטען מהיר לא מטען מיוחד כלשהו. חיבור גנרי פשוט עד היום כל יואסבי פשוט זה אך ורק 5 וולט. כל הלא פשוטים מסומנים בסימונים כמו ששמתי לפני זה.
לא מצפה ממשתמש פשוט לדעת את המידע של מתחים ומה לא מצפה לדעת לראות זה חיבור פשוט או לא ואם יש ספק אז יש טלפון מרכז שירות שיענו לך.
אתן דוגמא אחרת לי יש טלויזיה בסלון שרכשתי מלפני 5 חודשים.
מפה לשם בקריאה בפורומים יש בעיה בגירסאת קשוחה של הטלויזיה שגורמת לבעיות עם חיבור הarc .
אבל הרבה לפני זה התקשרתי והתיעצתי עם המוכרים והשירות אם זה מתאים .
יש יבואן לא בושה לשאול אפילו שיש לי ידע באלקטרוניקה.
אגב גם לא הייתי בטוח איזה כבלים לחבר גם ב hdmi יש סוגים.
אז התקשרתי להתיעץ.
לא אומר כרגע מי צודק אני מדבר נטו על התנהלות . לא בטוח?! תשאל!
אני לא חושב שאם תשים שמן 10-40 של מכונית כמו שרשום על הפקק של המילוי שמן באופנוע וילך לך הקלאצ או הגיר באופנוע תתבע יבואן על זה ותזכה.
אבל רשום 10-40?
עוז יש הגיון בריא, זה לא מוצר של משהו בשוק שמחר לא נמצא. יש שירות תתקשר ותשאל אם יש בעיות וימנע הבלגן
השרשור הזה הפחיד אותי לגבי הסקאלה ריידר שיש לי.
האם המטען הזה מספק רק 5V?
גם אם אשתמש בכבל של 9V?
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...b02e020348.jpg
דואדי ככה זה מוצג כשזה לא מתאים
http://www.androidheadlines.com/wp-c...harge-AH-1.jpg
שים לב שרשום שם 9 ו 12 וולט ואזהרה שמתאים רק למכשיר תואם.
או יהיה איזכור לטעינה מהירה או משהו כזה ויהיה עוד מתח של 9 או 12 בנוסף ל5.
כן לאחרונה יש מלא מטענים שהחיבור שלהם usb אבל מוציאים מתח לא מתאים
שים לב שאצלך זה רק 5 וולט גם שים לב שיש מכשירים שמגדירים זרם מירבי כמו לדוגמא 5v/ 1.5A
ואז צריך לבדוק שזה לא יותר מ1500 ma
רק בארץ יש את העניין של "תקנה עוד אחת בהנחה"...
זה גם מה שאמר לי הנציג של מרצדס שלא מצליח לטפל בתקלה כבר מעל שנה "למה שלא תתקדמו לחדשה?"
לקנות חדשה במחיר מוזל לא פותר את הבעיה.
..ובא לציון גואל
עריכת הכותרת מעשה ראוי וצודק
הייתי מצפה שימחקו האמירות שמסווגות את מוצרי מידלנד כ"זבל/אשפה
ומאודי היבואן הייתי מצפה שיחזיר לתוקף את הצעתו הראשונית לפיצוי ללקוח ויעשה מאמץ לאתר מצלמה מהדגם המדובר.
לידיעת מיכאל
רק העלות של הסוללה=150 ש"ח(רכשתי אחת לפני חודש)
אז יהיו לך חלקי חילוף לך תדע
אחת המצלמות עם זמן צילום ארוך כ 4שעות-מנסיון(מידלנד 400)
יש בעיה של usb העולמית שעשתה בזה סלט סתם.
היא הרשתה להשתמש במחבר פיזי זהה לכמה מתחים וזרמים ללא הכרחת תקינה של בקר מווסט (זה חלק רשות).
ואז יכול להיווצר מצב שהמקור מתח ללא בקר מתאים עם תאימות מלאה אחורה וזה שורף מכשירים.
ולתמונה נכנסות חברות כמו אפל וסמסונג שבנוסף מוציאות מטענים שהם משתמשים בחלק של התקן שאומר שמור ליצרניות לשנות כדעתן.
זה סעיף מעולה אבל יש יצרנים שלא חושבים מספיק ועושים מטענים שיכולים לשרוף מכשירים אחרים.
עכשיו ברגע שרשום שם תקע יואסבי רגיל הכוונה שגם מקור המתח כזה, וכשהמצלמה יצאה לשוק לא היה נפוץ שחברה סטייל סמסונג עושה מטען ללא בקר מתאים שהשליטה במטח היא על ידי כבל בלבד. זה מקור לצרות כשמשתמשים במטען והכבל על מוצר לא של סמסונג.
נלך על דוגמא אחרת? נניח שיש לי אוטו שאמור לקבל בנזין 96 עם עופרת ואני טיפש שמתי 98 נטול עופרת.
מן הסתם הלך לי ראש מי אשם? המתדלק? תחנת הדלק? היצרן רכב?
כן זה המצב כרגע צריך לבדוק טוב טוב את מקור המתח ואת הצרכן כי החיבור הפיזי מאפשר לחבר רכיבים לא נכונים
השרשור הזה ממש עושה לי חשק לקנות מידלנד באפקס... just sayin'
סטרלוק, אתה מתעמק יותר מידי ובלי סיבה.
בעמוד שצירפת המילה 'רגיל' מתייחסת לכבל המצורף למצלמה, וספציפית - לצד הכבל שבו תקע USB מלא (רגיל, בלשון החוברת, כאשר הכוונה היא לצורת התקע), בניגוד לתקע המיקרו שבצידו השני.
זהו. אין שום התייחסות למתח, זרם, תקן USB וכל נתון אחר. כל נסיון למצוא התייחסות כזו בכתוב הינו קריאה יוצרת.
איתמר,
הצעתנו כל הזמן הייתה על השולחן ובתוקף - וכך גם עכשיו! (למרות כל ההכפשות...)
היות ואין מצלמות כאלה יותר (לצערי) הדגשנו בפני מיכאל שננסה לאתר מצלמה כזו ולחילופין הצענו לו לקבל הטבה משמעותית לרכישת מוצר אחר מסל המוצרים שלנו - הצעות שנדחו על ידו בתוקף!
חשוב להדגיש שכל אלה רק מתוך רצון טוב להטיב עם הלקוח ולהמתיק ולו במעט את הגלולה המרה על אובדן המצלמה למרות שהנזק אינו נכלל במסגרת האחריות ומבלי שיש לנו מחוייבות מצפונית או חוקית כל שהיא לפצות את הלקוח בגין נזק זה.
מסכים איתך, זה גם מה שאמרו לי על האייפון הישן של אשתי כשהלכתי להחליף לו מסך.
בכל מקום אחר בעולם יצרן/ספק שמכבד את עצמו ובעיקר חשוב לו לתת שירות בסיסי לא יעיז לספק תשובה כזאת.
סטרלוק אני אתן לך דוגמא אחרת, העסק של חמי וגיסי מייבאים נעלים מארה''ב ומשווקים אותם במגזר החרדי. בתחילת ההתקשרות ביניהם לבין היצרנית האמריקאית הפננו (אני משמש כאיש הקשר לאמריקה) להם שאלה לגבי המדיניות שלהם לגבי נעלים פגומות שלקוחות מחזירים, כתוצאה משימוש לא נכון (המדיניות של העסק של חמי היא לתת אחריות לשלושה חודשים ולתקן את הנעל ולהחזיר אותה ללקוח), האמריקאים אמרו שהמדיניות שלהם היא להחליף את הנעליים בלי לשאול שאלות על סיבת הפגם ובלי לעשות בעיות, במסגרת אחריות של שנה על הנייר ויותר מזה בפועל. תראה לי בארץ מדיניות שירות לקוחות כזו, כי ככה זה בארה''ב ובאירופה.
לא אתה לא מבין ואני כניראה לא הסברתי את זה נכון.
המצלמה בשוק מסביב 2011
התקן טעינה מהירה יצא בתחילת 2014 סוף 13
כל מוצר שהיה קיים בשוק טרם יציאת התקן לא חשבו בכלל שusb העולמית תוציא מטען שאפשר לחבר אליו כבל שמתחבר פיזית אבל הוא יגרום נזק למכשיר.
קח כל ספר של כל מוצר שיש ברשותך מלפני סוף 2013 לא תראה בשום מקום התיחסות למתח מבחינת כולם זה usb
כי זה מה שהיה בשוק לא היה משהו אחר.
מרגע שעשו את הסלט חייבים להקפיד לבדוק והיצרנים מקפידים לרשום
Moonshield
יש הבדל עצום בין תחום האופנה לתחום האלקטרוניקה.
ככה כדי שתבין תחום האופנה בחול עובד על סביב ה300% רווח ובארץ אפילו יותר.
אתה יכול בכיף להחליף מידי פעם נעל למשהו ועדיין אתה בסדר עם זה
תחום האלקטרוניקה בכל העולם עובד על סביב ה25% רווח.
אתה לא יכול ליישם מידיניות כזו תראה שגם בחול יש המון שרשורים כאלה ושאלות כאלה ונושאים כאלה על אלקטרוניקה
סטרלוק, הבנתי אותך מעולה בפעם הראשונה, כל ההסברים שלך לא ישנו את העובדה שכתבת (ואני מצטט) 'אני מראה לך שכתוב שקע יוסאבי רגיל סטנדרטי שקיים משמע לא מטען מהיר לא מטען מיוחד', בעוד אין לזה זכר בטקסט, החוברת בכלל מתייחסת לצורת הכבל ולא למתח המטען.
לא בא לי להכנס איתך לעוד דיון בו אתה בוודאות מטעה ואז משנה את הטענות שלך כדי לצאת צודק בכל מחיר. בוא נסיים את זה כאן.
סטרלוק, אתה כנראה צודק בעניין הרווחים, אבל לא בעניין השירות. תקנה טלפון סלולרי או מחשב בחו''ל, היה ויתקלקל לך מעבר ליכולת התיקון, והוא יוחלף לך במסגרת האחריות. לעומת זאת בארץ יוציאו לך ת'מיץ ויחפשו איפה ואיך אפשר לנפנף אותך עד שיתנו לך שירות (לא מתייחס למקרה כאן, כי אני לא מכיר אף אחד מהצדדים, ולא הייתי עד להתרחשות העניינים).
ממה שקראתי עד כאן,
היבואן דווקא הרוויח - ועשה לעצמו פרסום חיובי.
אני קראתי את התגובות שלו,
והופתעתי לטובה.
מקרה שקרה לי - קניתי מעיל יקר לפני מספר חודשים.
תגובת היבואן בבקשה לשירות היתה ש 9 חודשים זה שימוש מסיבי, ואין אחריות.
התגובה בחנות הייתה שהם מבינים אותי ומצטערים בשבילי, אבל אין מה לעשות, כי זה מה שהחליט היבואן.
במקרה הזה היבואן, ובעל החנות,
לפחות כפי שאני הבנתי יצאו יותר מבסדר,
ולבחור עם המצלמה -
אני באופן אישי הייתי מקבל את ההצעה -
כרגע מבחינתך זה או מצלמה ב 400, או כלום.
אגב זה...לך קנה באיקאה מה שאתה רוצה, שבור אותו בפטיש,
תחזור לחנות ותגיד...אני מצטער, נשבר לי.
יתנו לך חדש ללא שאלות. פשוט, מהיר, הגיוני ובידיעה שתחזור שוב ושוב.
אני חייב לומר משהו, אנחנו הלקוחות (יש לומר הישראלים) הבאנו את זה על עצמינו,
לקחנו את מושג השרות ההוגן והפכנו אותו ל"מגיע לי, כי שילמתי"
לקחנו אותו רחוק כי הרבה פעמים אנחנו לא אומרים את האמת ומשקרים במצח נחושה,
לקחנו אותו מאוד רחוק, כי אנחנו דורשים בכוח ולא תמיד מגיע לנו.
אני אומר ברבים לקחנו, כי אני חלק מהחברה הזו והקלון הזה דבק בי בכל מקום,
בארצות אחרות, בקניות באיביי, ביחס כללי לישראלים.
לא ירחק היום...שגם הסינים לא ירצו למכור לנו, אפילו כבל USB משומש.
המאסנו את עצמינו, נותני השרות כבר לא מאמינים לנו ובכללם נותני השרות הישראלים.
את דעתי בנושא הספציפי הזה כבר הבעתי, זה לא מונע ממני לראות איך אנחנו הלקוחות מתנהגים ככלל.
בדיוק כך נראית יריה עצמית ברגל.
חבל.
מסכים איתך. אנחנו הישראלים חיים במין תחושה שלא משנה מה אסור לנו לצאת פראיירים. אני לא יודע מה קדם למה, נותני השירות שמתחזרים או הלקוחות שמנצלים את המושג שירות לקוחות הגון, זה סוג של ביצה ותרנגולת. אני יודע לומר לך דבר אחד, אני אישית משתדל לא לחיות בגישה של 'שילמתי אז מגיע לי', אם בגלל שאני חלש בעימותים, או בגלל שאני מניח שהצד השני חושב כמוני, כנראה שניהם. ועדיין, כשאני קונה מוצר, לא משנה איזה, אני מצפה ממי שמוכר לי אותו לעמוד מאחוריו ולא ינסה 'למרוח' אותי. לצערי קורה לי להיתקל במצב השני יותר (כלפי או כלפי אחרים), בד''כ אני משתדל ללמוד מזה ולא לתת לאותו מוכרן את הסיפוק של לעשות לי את זה שוב.
זה שהוא השתמש במטען לטעינה מהירה לא אומר כלום ולא אמור להשפיע שכן הוא יודע להוציא גם 5v וגם 9. הסבר בהמשך.
המגיב שהוא כנראה היבואן אשמח לצילום של הכבל המקורי והסבר קצר איך מונע פגיעה במצלמה.
סטרלוק תרשה לי לא להסכים איתך. כבל USB הוא כבל סטנדרטי לתקשורת טורית. הוא כולל קו מתח וקו אדמה שבהכרח מתחברים ראשונים ושני קווי מידע דיפרנציאליים. הכבל לא מכיל נגדים וקבלים ושלל הפתעות כי אז הוא כבר לא כבל USB כי אין לו אפשרות להעביר מידע. יכול להיות שכבל טעינה יכיל נגדים וקבלים אבל אז על המטען להיות חכם מאוד כדי לבדוק התנגדות והשראות - אם חברה עושה את זה כנראה שממש אבל ממש לא הייתה לה ברירה. יש פרוטוקול תקשורת מוסדר איך התקן ומחשב מדברים אבל בגלל שאנחנו בעסקי הטעינה אז לא נעסוק בזה.
איך המטען יודע מה הזרם המרבי שאני יכול לקבל? כל יצרן יצר לעצמו מען פרוטוקול לחיצת יד שאומר למטען עם מי יש לו עסק. איך? ע"י מתח ברגלי המידע. מתחים שונים אמרו זרמים שונים (פעם מטעני USB היו מעבירים רק 5V).
טריק שמאפשר להשתמש במטען לא רשמי של אפל הוא לקצר את רגלי המידע בכבל הUSB והפלאפון יתייחס כאילו מדובר במטען רגיל (אומנם קצב טעינה לא מקסימלי אבל גם טוב).
עכשיו לעיניין הטעינה המהירה. מטעני טעינה מהירה יודעים לספק שני מתחים, 5 ו-9, בהתאם להתקן המחובר אליהם. אם תחבר פלאפון שאינו תואם טעינה מהירה הוא יטען כרגיל ב-5 ולא יתפוצץ או משהו אחר חלילה. אם תחבר פלאפון שתומך בטעינה מהירה הוא יודיע על כך למטען וזה ישנה את המתח ל-9.
מקווה והסברתי מספיק טוב, אם מישהו לא הבין משהו הוא מוזמן להודיע ואנסה להסביר.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
הצרכן הישראלי הטיפש התגלה כאן במלא הדרתו, ואני לא מתכוון לפותח האשכול, אלא לאלו המצדדים ביבואן המצתדק בטענה ש"תום לב" זה דבר שנשכך מעולם.
יש לנו הרבה מה ללמוד מתרבות המסחר בארה"ב וברשתות האונליין
almooog101,
עכשיו שאמרת את זה אני נזכר שאף פעם לא נשרף לי מכשיר שדורש הטענה רגילה במטען מהיר, בין אם טלפון או טאבלט, ודיבורית או רמקול נייד סיניים.