טרי מעכשיו לצערי..רוכב בן 58 נהרג במעלה עקרבים...
הצג להדפסה
טרי מעכשיו לצערי..רוכב בן 58 נהרג במעלה עקרבים...
מי שרוצה ללמוד עושה קורס, מי שרוצה לרכוב טוב, מתאמן מתאמן ומתאמן.אלף צפיות ביוטיוב לא שוות לדקת אימון אחת.
אח"כ צריך לרכוב והרבה לספוג ניסיון, לדעת אסטרטגית הישרדות ולהפעיל
את אמצעי הבטיחות הכי טוב בעולם וזה השכל הישר.
אלף צפיות בסרטוני זוועה לא שוות לשעת רכיבה בפקק!
יחד אם זאת ולמרות הכל, יהיו מצבים שגם זה לא יעזור.
כי אם אין לך שכל ישר, הגיון בריא ומשמעת עצמית גבוהה אין לך מה לחפש בכביש.
צפייה בסרטונים שווה רק לרוכבי מקלדת.
אני לא מסכים עם הכל, צפייה בסרטונים לא מלמדת כלום, אבל היא מפחידה!
הנורמה מונעת גם מפחד..
למשל כשאני רואה סרטונים כאלה זה רק גורם לי לרצות לסיים את התקופה הזאת בחיים ולחזור לרכב בשטח..
לא מפחיד בקטע של זהו אני לא רוצה לעלות על אופנוע יותר.
מפחיד בקטע של אוקיי המוות מעבר לפינה ואני חייב לשמור על עצמי היטב!
לא להיות שאנן לעולם!
שני רוכבים מבוגרים ומנוסים נהרגו בסוף השבוע, לא מספיק מפחיד?
סרטונים הינם כלי למידה לכל דבר ועניין. אין שום הנאה מהם. יתרה מזו, אם פלוני אלמוני מפיק הנאה מהסרטונים האלה, זה עדיין לא סותר שהוא גם לומד מהם.
שעבדתי באבטחה בנתב"ג, היינו כחלק מהקורס המקדים וגם תוך כדי בשוטף, רואים סרטונים של מחבלים שהתפוצצו , ופיגועים שקרו. למדנו מהם המון על איך המחבל חדר, מה הוא לבש, איך הוא התנהג, במה המאבטח לא שם לב וכו' וכו' מין הסתם היה בהם גם הרבה מראות קשים ," פורנו מוות" לשיטתך.. אז אולי לשיטתך כל חטיבת האבטחה בנתב"ג הם אנשים עם הפרעות אלימות קשות.
סרטוני תאונות הם כלי למידה נקודה. כמוהם כל דבר בחיים. אני לא צריך לחוות תאונה על בשרי בשביל ללמוד ממנה, כי סביר להניח שזה כבר יהייה מאוחר מדיי. אני רואה בסרטונים האלה מה הרוכב עשה לא בסדר, למה הוא לא שם לב ואילו דגשים הוא לא יישם, ואני מטמיא את זה אצלי ומסיק את המסקנות לפעם הבאה שאני עולה על הדו"ג. כך גם רבים אחרים.
בזכות הסרטונים האלה, ובגלל תיאורי מקרי מוות שעליהם שמעתי וכיצד קרו כמו של בן דודי ז"ל על כביש מהיר בארה"ב לפני כמה שנים, או כמו של טל שביט ז"ל, למדתי רבות.
זה לא סותר כמובן קורסים מקצועיים, ובטח לא סותר נסיון רכיבה תכל'ס ביום יום.
הדבר הכי נכון, זה לקחת הכל מהכל, וללמוד מהכל כמיטב יכולתך.
אפשר אולי להגיד את זה על ה100 סרטונים הראשונים שאתה רואה שזה אולי מצטבר לשעה צפייה ביוטיוב של תאונות מרוסיה.
אח"כ הכל בולישט וזה פורנו מוות.
סרטונים של אבטחה זה משהו אחר לגמרי. אין מליוני סרטונים במצטבר וזה משהו שרוב האנשים לא נחשפים אליהם אם לא יקרינו לכם את זה במיוחד.
וכן גם שם, אחרי שראית 20-30 אין לזה כבר ערך.
אני אגיד לך מה ניתן ללמוד, ניתן ללמוד שהכי בטוח זה לשבת בבית.
לא דו"ג ולא רכב ולא טנק.
מה זה משנה מה הרוכב בסרטון עשה לא בסדר? או שעשה הכל בסדר, והיה לא מרוכז לשניה? או שניתקל במצב של "כוח עליון", שלא סביר היה לצפות מראש, וקיפח את חייו?
אם אתה יודע איך זה "בסדר", תעשה ככה וזהו. זה לא מבטיח כלום, אבל מעלה את הסיכויים שלך לסיים רכיבה בריא ושלם.
אם אתה לא יודע, לא יעזור לך לראות סרטון. תשקיע את השעות האלה בקורס, אימון מגרש או רכיבת שטח, תקבל פי כמה יותר תועלת.
כמובן שאתה לא תסכים. כי לשבת מול המחשב ולראות סרטוני תאונות זה הרבה יותר נגיש ונוח, מלעשות משהו אקטיבי. התועלת אפסית - אבל עם קצת שכנוע עצמי ניתן להציג את זה כמשהו בעל משמעות... כמו שאתה עושה כרגע.
אני למדתי הרבה מצפיה בסרטונים.
למה להתכונן ולאיזה מצבים לא להכנס.
לפעמים אתה רואה איך משהו שלא ייחסת לו חשיבות ביום יום עלול להוביל לתאונה וברכיבה הבאה אתה כבר חושב על זה ונמנע.
כמובן שתמיד יש את אלה שחושבים שהם יודעים הכל הכי טוב, אבל זו זכותם.
מודל,ערן, ככתוב, שושנים ושאר הנכבדים כאן שהגיבו נגד - נסכים שלא להסכים . הכל בסדר, כל אחד ודעותיו.
מי שרוצה ללמוד מהסרטונים מוזמן, מי שרוצה להוסיף משלו עוד יותר מוזמן. מי שנגד, ובכן, לא חייב להגיב כאן. ואם עדיין מתעקש להשמיע את דעותיו, אז רצוי וראוי באופן קצת יותר מכובד ופחות עוקצני.
האשכול הזה כאן להישאר אל אפם וחמתם של כל הצקצקנים ואמשיך לעלות סרטונים שניתן ללמוד מהם, עד שהמנהלים יגידו לי אחרת.
מספיק ואמנע גם מרוכב אחד את התאונה הבאה, וזה יהייה שווה את הטרחה והזמן.
בלי אימון, צבירת ניסיון ושדרוג של יכולות הרכיבה שום סרטון לא יעזור.
Tsachi אתה לא חייב לכתוב סיבה כל פעם שאתה עורך.. :) תשאיר ריק
הלקח היחידי שניתן ללמוד מסרטונים, זה אם תשב בבית, לא תעשה תאונת דרכים.
יש כל כך הרבה אלמנטים משתנים, שאין סיטואציה אחת הדומה לשנייה.
אתם ממשיכים להתווכח כאילו המטרה שלכם לשכנע.
דוגמא מלפני כמה שנים, לפני שרכבתי בכלל.
ראיתי סרטון של רוכב בנתיב השמאלי כאשר במקביל אליו בנתיב הימני רכב.
בהמשך הכביש יש פניה שמאלה והרכב מחליט ברגע האחרון מהנתיב הימני שהוא צריך לפנות ונכנס ברוכב.
סיטואציה שלפני זה לא חשבתי עליה בכלל, כי מי חושב שאדם נורמלי יחליט לפנות מהנתיב הימני שמאלה?
אבל למדתי והשכלתי וזה נצרב לי בראש לכן אני אף פעם לא נוסע במקביל לאף אחד בצד ירידה ממחלף או לקראת צומת על מנת להפחית את הסיכויים לתאונה.
וזה הציל אותי יותר מפעם אחת כאשר הנהגים נזכרים ברגע האחרון שהם בכלל בנתיב האמצעי והירידה במחלף היא שלהם.
האם למדתי משהו בלי לרכב באותו רגע?
בהחלט.
נכון, או שאני לפעמים מעשן סיגריה עם קסדה מלאה ומרים אותה קצת ומתחיל נסיעה עם הסיגריה,קסדה למעלה,לא רכוסה כמובן..
אחרי סרטון שראיתי על כמה קסדה מצילה ממוות, ועוד משטות.. אין מצב להתחיל נסיעה מבלי לסגור את הקסדה היטב.
חשוב. הרי אם לא תראה סרטון, איך תדע שקסדה לא רכוסה לא מגינה על הראש?
ממליץ לך גם לחפש סרטונים שבהם אנשים רוכבים כשהם שתויים לרמה שהם לא עומדים על הרגליים, תחת השפעת סמי הזיה, מרימים וילי בין רכבים בפקק ונוסעים 200+ במקטע ללא שדה ראיה - ואז מגיח להם רכב.
בקיצור - תראה כמה שיותר, אולי זה יחליף לך את ההיגיון בריא...
KK כמו שאמרתי.. דעות זה כמו חור תחת מסריח ולכל אחד יש..
הסרטונים מכניסים לתת מודע מסרים ופה נגמר הסיפור.
מן הסתם שההיגיון יודע שצריך לסגור קסדה אבל לפעמים הזילזול או ה"רק נסיים את הסיגריה" מתערב קצת..
כשאתה רואה כמה סרטונים כאלה לא תיהיה פעם הבאה אם יש לך תת מודע בריא.
סרטונים בהחלט תורמים לניסיון מבחינת יכולת קריאת הכביש וצפיית מצבים על מנת שלא להיקלע אליהם, אולם הם אינם מספקים מענה כיצד למקסם את היכולת להיחלץ ממצבים אליהם נקלעים וכאן בהחלט נכנס המקום המעשי של תרגול, קורסים וכיוצ״ב.
עכשיו מה זה מתאמנים?
אתה יוצא לכביש 4 ומתאמן בלהתעלם מנהגים שמדברים בסלולרי מחכה שהם יסטו לנתיב שלך ומתחמק?
עושה לך מדידת זמנים בהתחמקויות כשאתה נוסע על פס רצוף וממולך רכב עוקף שסוטה לנתיב שלך?
כמו שאמרתי, עד שלא ראיתי סרטון של תאילנדית על קטנוע,בלי קסדה(לא המקרה שלי בכלל) ועפה למוות בגלל כדור מסכן שילדים בעטו לכביש.. אני בטוח שהיה שם נזק בלתי הפיך או מוות.
על זה אי אפשר להתאמן, אפשר להתמגן מצויין ולקוות לטוב.. ומאז בדיוק המוח המאוד הגיוני שלי שב95% מהרכיבה רכב עם קסדה סגורה, עשה סגירת מעגל ל 100%..
זה בכלל לא משהו שהסרטון עשה במודע.. לא אמרתי ברגע ההוא זהו אין יותר לא לרכוס ולעשן סיגריה..
בתת מודע קרה שאין יותר משחקים, אין יותר כמה שחטות גם ככה זאץ נסיעה איטית בשכונה..