עם כמה שזה אכזרי עבור השליח זה פשוט נכון.
הצג להדפסה
מה לגבי מקומות שמחייבים דמי משלוח בנפרד?
ברור כי לא בכולם, בלשון המעטה, השליח מקבל את דמי המשלוח,
ובכל זאת....
זכור לי שרשור כזה מהעבר,
היו לי קצת חילוקי דעות עם אברי.
ככל שאני מתרחק מהימים בהם אני בעצמי ציפיתי לטיפ,
ככה אני מתחזקת בי המחשבה שאותם בעלי עסק שלא משלמים שכר ראוי לעובדים שלהם,
עושקים אותם גם במקומות אחרים.
ומצפים ממני,על ידי חוסר נעימות, בגלל אותה מוסכמות חברתית - לשלם את מה שהם חסכו.
אגב,
אני חלש יותר במציאות מאשר מאחורי מקלדת-
ובזמן שאני חושב שאסור להשאיר טיפ, כי זה משמר מנהג פסול,
רוב הזמן אני משאיר טיפ.
הפתרון הוא להוציא את הטיפים מוחץ לחוק [emoji61] [emoji375]
דווקא אתה, בתור רוכב אופנוע, שמודע לסיכונים שיש לשליח כי אתה חווה אותם בעצמך, הייתי מצפה ממך כן לפרגן לשליח יותר מכולם...כי אתה יודע בדיוק מה הוא עובר.
מעבר לזה גם אתה היית שם פעם, סטודנט, משוחרר מהצבא שמחפש את עצמו ומנסה להתקדם, למה לא לפרגן? כמה שקלים לא יהרגו אותך. גם ככה לא תרגיש אותם בכלל מבין כל ההוצאות הגבוהות שיש לך בחשבונות של סוף החודש במידה ואתה כבר מנהל משפחה ודירה משלך, מה שאני מניח שכן.
זה גם לא בעיה לתפוס יוזמה ולארגן טיפ משותף מהחברים שלך לעבודה. סתם עצלנות וקמצנות מצידך ומצידם.
לא מבין איך אפשר להסתכל להסתכל לשליח בעיניים ולתת לו ללכת בידיים ריקות. שאתה יודע שזו הסיבה היחידה שהוא עושה את זה מכתחילה. פשוט לא מבין. אני אישית לא מסוגל ולא מבין איך אפשר.
יש לנו שני קטנועים ללא דלקן בעבודה. שיוצא לי לא מעט ליפול עליהם לצערי, אני חייב לתדלק בשרות מלא. יש שם חבר'ה צעירים שעושים מועדפת. אני תמיד נותן להם 5 שקלים. למרות שזה בזמן עבודה. ולמרות שזה מצטבר. ואני יכול להגיד לעצמי: " אה אבל זה בזמן עבודה, לא זמן פנאי, ויוצא לי לא מעט לתדלק עם הקטנועים האלה כל חודש" אבל אני לא דופק חשבון, כי החיוך שלהם על הפנים שווה הכל. כמה מצוץ מהאצבע וקלישאתי שזה אולי ישמע לכם.
אני הייתי שליח, מלצר, עבדתי בהובלות ובניקיונות, בכל אחת מהעבודות האלו נתתי את המקסימום כאילו זה תפקיד חיי - כי רק ככה אני יודע לעבוד. ציפיתי לקבל טיפים אבל בפועל קיבלתי ממש מעט. אולי זה בגלל שלא עבדתי בתל אביב... בירושלים וחצור המנהג פחות מושרש.
אני עובד בשרות לקוחות כעשרים שנה. קיבלתי מכתבי תודה מרגשים והזמנות, שלא מימשתי, להתארח בכל העולם מלקוחות אסירי תודה. אבל לא טיפים. אני עובד קשה, דואג שהלקוח יהיה מרוצה ולא מקבל חמישה שקלים. השליח של דומינוס עשה את העבודה שלו במינימום - למה מגיע לו? אם היה יורד גשם אז עוד מילא אבל שלשום היה יום יפה. לא מבין למה אני צריך לממן אותו. סליחה, מי שאני מממן באמת זה את המעסיק שלו - תאגיד פיצה בינלאומי ששווה מיליארדים. דומינוס צרכים את החמישייה שלי? שייזדינו.
אתה אומר שמתן טיפ גורם לך הרגשה טובה. "החיוך שלהם על הפנים שווה הכל". אז תתן להם כסף אין בעיה. ההרגשה הטובה שלך מלשחק כאילו אתה פילנטרופ או אוליגארך היא מזוייפת. אני לא שואב הנאה מכך. החיוך שלהם שהם קיבלו מתנה משמים, בלי שום סיבה, יכול להתלוות במחשבה "מי זה הפראייר הזה שמחלק לי כסף". גם אם תלך ברחוב ותחלק לאנשים כסף תקבל חיוכים. לך על זה. אני במקום זה כשאני מחוייב למלא דלק בשרות מלא אז אני ממלא בכל זאת בעצמי ויכול גם להגיד תודה. מעבר לזה אני לא צריך לשלם לתשובה עזרה במימון העובדים שלו - אני משלם מספיק על הדלק.
אני נותן עדיין טיפים. יותר מידי. אבל כל שרשור כזה מחזק אותי וגורם לי לתת פחות בלי להתבייש. תמשיכו ככה.
צחי,
מדבריך אני מבין שעוד לא התבגרת והתכפכפת בחיים, יש לך ראיה קוגנטיבית אתה רואה רק את עצמך
הייתי מציע שתשמור על לשון נקייה גם לכבוד צחי וגם לכבודך. אנחנו לא ילדים בני 16 שמנהלים וויכוח בגינה.
ועכשיו לעניין שוב,
כן, לא מבין לא אותך ולא את אורי,מצטער מאוד אבל אני חושב שזו קמצנות נטו. אל תספר סיפורים אחרים כדי לגרום לזה להיראות
ולהישמע מוצדק או בסדר.
אחרת אין הסבר ללמה 5-6 חבר'ה במשרד שמזמינים פיצות לא יכולים לשים בכוס כל אחד 2-3 שקלים ולתת לשליח טיפ של 15 שקל,
אם זו לא קמצנות אז אני מלכת אנגליה, ואם זו באמת לא קמצנות אלא אידיאולוגיה, אז אני מאחל להם שאחד הבנים שלהם יהיה שליח
ויקבל בדיוק באותו המטבע.
הילדים האלה הולכים להיות שליחים בגלל הטיפים מלכתחילה נטו, לא משנה אם זה ילד בן 16 או 21 שחוסך ללימודים או כל דבר אחר.
במה ש-URIAR עושה, האדם מרוויח בין כמה עשרות לכמה מאות שקלים לשעה, מצד שני - הוא כנראה למד כמה שנים טובות והשתפשף במקצוע עוד כמה שנים טובות להגיע לשם.
ועל הדרך מס הכנסה/ ביטוח לאומי/ מס בריאות ועוד כמה שטויות מקזזות לו מהשכר כ-30%~50%.
לעומת השליח כשנראה מרוויח מינימום + טיפים בלי הכשרה של יותר מהזמן שלקח לו להוציא רשיון ולשנן את הדרך (בעצם היום כבר הם מגיעים עם WAZE).
הפירוש של המילה "קוגנטיבית" - https://he.wikipedia.org/wiki/התפתחות_קוגניטיבית
אולי התכוונת ל"ראיה אגואיסטית", אבל יותר נכון יהיה לרשום "אתה אגואיסט".
הלו,
אני דיברתי על הזמנת אוכל לעבודה בתן ביס, כשאני מזמין הביתה אני משאיר 20, לא משנה מזג אוויר.
אתה יודע מה עובר על URIAR? הוא רוכב על קטנוע, לפעמים חותכים אותו, למה בתור שליח שיודע מה עובר עליו לא תקזז איתו כמה שקלים כטיפ?
יפה שאתה עושה לאנשים אחרים את החשבון, למה שלא תבקש שיעביר לך את הכל ותשלם לו אתה מה שנראה לך?
למה אתה חייב לתדלק בשרות מלא? אם תדלק בשרות עצמי עדיין יוצאת קבלה מאותו מכשיר.
לגבי זה שאתה נותן 5 שח כל פעם שאתה מתדלק גם לא את שלך... את זה אני לא מבין ולא מוכן להבין.
גם אם זה רק 5 פעמים בחודש... זה 60 שח בחודש, 720 שח בסוף השנה ובסוף אנשים בוכים שנגמר הכסף ולא מבינים.
אני עבדתי בשלטים 6 שנים. בקור בחום חופר בורות באדמה אוכל חצץ ואצל כפויי טובה בתוך הבית. שקל אחד ויחיד לא קיבלתי טיפ. כל תרבות הטיפים הזו סובבת סביב אוכל ואני לא מבין למה
הסיבה היחידה שאני ושאר השליחים כאן עובדים זה נטו בגלל הטיפים, אם לא הטיפים אז אין לי סיבה אחרת לעבוד על קטנוע בגשם וכמובן הסיכון.
מאיפה היוהרה הזו לקבוע שאתה עובד יותר קשה מהשליח, ולבטל את העשייה שלו במחית יד ובכזה זילזול ?
תסביר לי בבקשה איך אתה מממן את דומינוס בטיפים של השליח בדיוק? האר את עיניי. בעצם אתה אומר לנו שאתה בוחר להעניש את התאגיד הגדול דרך הכיס של השליח הקטן . כל הכבוד לך באמת. מאוד בוגר מצידך. כפיים.
אין פה עניין בלשחק ב"יש לי כסף". יש פה עניין של ערבות הדדית לאנשים בגילי ובמצב שלי. סטודנטים וחבר'ה צעירים שבונים את עצמם. לתת להם הכרת תודה סמלית על השרות שניתן לי. אתה שוכח שאלה עבודות בשכר מינימום, לא בשכר השעתי שלך.
ושוב פעם, אתה חושב שאתה נכנס בטייקון הגדול ומעניש אותו, אבל בעצם כל מה שאתה עושה זה מעניש את העובד הפשוט.
אני מבין את הנקודות שאתה מעלה ואת ההגיון שבהם. אבל אתה נוקשה מדי בגישה שלך ומעט צניעות וענווה לא תזיק לך.
אוקיי. זכותך לחשוב ככה.
:)
כל עוד הוא לא מזמין פיצה למשפחה על בסיס יומי, כמה שקלים לכאן או לכאן שייתן כטיפ לא צריכים לדגדג לו את הכיס ללא קשר למצבו הכספי. זו דעתי.
שאלה טובה. משום מה המנהלים לא מוכנים שאשלם באשראי בת.עצמי ואקבל מהם מזומן אחר כך.
זה זמני. הקטנועים חדשים , דלקן יהייה בקרוב. ככה שזה לא יצטבר לסכומים שאתה מעלה, אל דאגה.
אגב, טעית בחישוב ידידי. 5 כפול 5 לא יוצא 60.
חלם.
ואני אסביר.
בוא נגיד שאני משלם לברמן 35 שקל לשעה, וקוקטייל אצלי עולה 42 שקלים.
לרוב הטיפ שהעובד מקבל על מוצר כזה הוא בין שלוש לשמונה שקלים.
אם אני אתן לעובד העלה בשכר של שלוש שקל, ומשעת העבודה השישית שלו הוא מקבל תוספת של 125 אחוז - כמה אני משלם לעובד?
פתיחה של העסק מתחילה 4 שעות לפני שפותחים לקהל.
כמה אני מפסיד? בשעה השמינית שלו השכר שלו כבר עומד על 150 אחוז.
בשעה ה12 על 200 אחוז.
השלוש שקלים האלה יביאו את המוצר לשכונת ה55 60.
רוצה נכנס לחישובי תקורה באחד על אחד - בבקשה.
הדגשתי שם בציטוט משהו.
פעם, לפני די הרבה שנים, הייתי ילד בן 16 ועבדתי ב-2 עבודות שמילאו לי את כל הימים בשבוע (ככה זה כשמנסים להתקיים עצמאית בגיל צעיר), אחת מהן היתה בפיצריה קטנה מקומית. לא היה לי קטנוע או רישיון, אבל מדי פעם היו שולחים אותי למסור הזמנות שאפשר היה למסור ברגל, בטווח של 5 דקות הליכה. הייתי ילד, כנראה עם קצת גאווה, וגם כשניסו לתת לי טיפים לא לקחתי - בגלל שהרגשתי שזה משפיל אם מישהו נותן לי כסף מהכיס שלא הרווחתי ביושר בעבודת כפיים, שזה עושה אותי לעני קבצן בעיניי עצמי, כמו לקבץ נדבות ברמזורים.
אז אמנם הייתי קצת קיצוני בתפיסה הזאת, אבל חלקיק קטן ממנה נראה לי יהיה במקום בשביל לאזן את תרבות הטיפים המעצבנת וקצת מחליאה של הארץ.
בגיל קצת יותר מבוגר יותר אני יכול להגיד משהו אחר - הטיפים מקלקלים, אנשים שעובדים בציפיה לטיפ לא כבונוס על משהו אקסטרה שעשו, אלא כמשהו שמגיע להם - לא יעבדו טוב, וכל טיפ שיקבלו רק יחזק בהם את הציפיה הזאת ויוריד את איכות העבודה שלהם איפה שרלוונטי. אבל זה נושא קצת שונה ממה שנגעתי בו למעלה.
לא יודע איפה זה אצלכם, בעסקי המזון ובתחום השליחים בפרט זה שונה. שוב, אם באסה לך להשאיר לשליח שמגיע אלייך פעם באף פעם
עשרה שקלים טיפ זו זכותך, אל תצפה שאנשים אחרים יסכימו איתך כמו שגם אתה לא מסכים איתי.
העובדים שלי מפוזרים על הרבה מאוד ברים.
יום פה יום פה ויום פה חלק במשרה מלאה וחלק בחצי משרה.
החישוב יצא לא הוגן כלפיהם.
מה גם שהשכר צרמך להיות דיפרנציאלי - זו עיר תיירותית והשכר משתנה בהתאם לתפוסות אירוח בעיר.
אתה מציע שאני גם אייצר תפריטים חדשים על בסיס חודשי? הריי דין דצמבר לא דין אוגוסט...
אבל אם יצא שאני צריך לייקר מוצר בעשרה שקלים כי זה הפער - זה לא יהיה משתלם ללקוח. גם לא לי.
מה גם שלא חוקי מבחינתי להיכנס להם לטיפים בכלל
אבל שוב, אני לא מגן נוץני השירות העולמי.
וכשאתה תגיע לפאב, לתחנה את האופנוע שלך בחוץ, גם אם אני אזהה אותך בתור הלא נותן טיפים ההוא מפולגז - אתה עדיין תקבל שירות אש. ואף אחד לא יבחש לך את הדרינק עם הזין גם אם לא תשאיר להם טיפ. אוהבים את העבודה אצלנו.
וגם אם רק תגיד' תודה היה לי אחלה' זה מספיק.
איזה חוק זה?ציטוט:
מה גם שלא חוקי מבחינתי להיכנס להם לטיפים בכלל
מה החוק אומר לגבי כסף שחור שלא משלמים עליו מס?
מרוויח משכורת מינימום תוך 4 שעות אבל עובד חודש שלם...
לא פלא שאתם לא רוצים לשנות את השיטה.
תסביר לי את העניין של משכורת מינימום ב4 שעות
זוכר שכתבת את זה?
http://imgur.com/a/rRIom
זה היה אז.
הכל שם בלשון עבר.
אני מתדלק 3 פעמים בשבוע,
מזמין משלוח של אוכל פעם בשבוע,
קונה אוכל בחוץ עוד פעמיים בשבוע,
וגם 5 כוסות קפה.
200 שקל בערך לטיפים בחודש.
לפי"חמישייה".
לא כולל ביקורים בפאב, או מסעדה,
שם 10% יוצא הרבה יותר.
לא משהו שאני מסוגל לעמוד בו.
אני אוכל/שותה בחוץ כי זה נוח, זמין, זול, ולפעמים כי אין לי ברירה - או להשאר רעב.
כל מקום שם כוס לטיפ, עם כיתוב משעשע,
איבדנו כל פורפורציה.
איפה מותחים את הגבול?
שירות היום "מקבלים" בכל מקום כמעט,
מי אמור להינות למטיפ, ומי לא?
מצדיק אותך בעניין הזה, השבוע הייתי עם חבר ברחוב החשמונאים בתל אביב באיזושהי מאפייה, אני מגיע לקופה לשלם ואני רואה כוס גדולה של טיפים.
במאפייה!!!
בזמנו כשעבדתי בקיוסק בחיים לא חשבתי לשים כוס של טיפים.
ועוד רצו על 3 בורקס פיצה ורוגעלך קטן מסכן 18 שקל!!!!!!!!
רק בתל אביב אפשר למצוא את המחירים ההזויים האלו.
אבל באמת, אם להיות ישר עם עצמי, וזה לא בגלל שהייתי שליח, אני חושב שהראשונים בשרשרת המזון שאפשר לפרגן להם בטיפ
על העבודה הם שליחי המזון. זהו.
כשעושים הזמנה מיוחדת למשרד אז כן מה שלא קורה אצלי במשרד, אבל כשכל אחד נכנס לאתר של תן ביס ומזמין לו אוכל לצהריים נראה לך שיש לו זמן להתעסק בטיפ?
אנשים עובדים, בחוזה עבודה רשום שמגיע להם תן ביס ופה זה נגמר, אצלנו במשרד לא משאירים טיפים לשליחי תן ביס בבוקר.
וואלה אני מבין את זה.
כמו שאמרתי אני מעולם לא הזמנתי למשרד בתן ביס כדי לא להתמודד עם הדילמה הזאת.
וואלה אין לי 5 שקל לתת כל יום, לא אני לא קמצן 120 שקל בחודש זה הארנונה שלי.
מי שלא רוצה לתת טיפ שלא ייתן
מי שקמצן לא צריך לחפש אידיאולוגיה שתצדיק אותו
מי שהצטברות הטיפים כבדה לו לא צריך להרגיש אשם
הגיעו פה למומנט פיתול היסטרי כדי לא לאמר
בצורה פשוטה בעד או נגד
אם אתה לא רוצה לתת ומנסה לתת הסברים כנראה אתה לא שלם עם זה
אז אל תעבוד בזה. למה שליח או מלצר צריך להרוויח יותר ממורה, או רופא?
לא יוהרה - פרספקטיבה. הייתי שליח וגם שליח בפיצרייה. אחת העבודות הפחות מאתגרות שעשיתי בחיים. אולי לא קלה אבל ממש לא דורשת ראש גדול.
בזה שאני ממן לו עובדים שבלי הכסף שלי לא יעבדו אצלו.
זה לצורך הדיוןץ אם היה לי עכשיו את כל הטיפים ששילמתי בחיים זה היה סכום מכובד מאוד, בטח עם שש ספרות. אוי אני לא מרגיש טוב... :ambivalence:
תותח - איזה תמצות מדוייק של הבעיה.
וגם אני כשעבדתי כשליח, בהובלות ובעוד מקצועות בהן הרווחתי מינימום, אף פעם לא ביקשתי טיפ. מקסימום הייתי שואל את הלקוח אם הוא מרוצה ואם הכל היה בסדר. אם לא הבין את הרמז לא הייתי מתעקש.
ואם לי היה את כל הכסף שביזבזתי על שטויות ב23 שנה שלי, הייתי עכשיו מבסוט כל החודש.ציטוט:
אם היה לי עכשיו את כל הטיפים ששילמתי בחיים זה היה סכום מכובד מאוד, בטח עם שש ספרות. אוי אני לא מרגיש טוב... :ambivalence:
אם ואם ואם.. אתה חושב שטיפ לשליח זו השקעה בבורסה? בחייאת נו, מה זו הראייה הצרה הזאת?
בחיים לא חשבתי כמוך, "אם היה לי את כל הטיפים שנתתי בחיי למלצרים/שליחים".. אף על פי שהצחיקו אותי המילים האחרונות במשפט :thumbsup:
אל תדאג, גם בלי הכסף שלך ילדים לפני/אחרי צבא ימשיכו לעבוד בעבודות מינימום. מה לעשות, לא כל אחד משלים תואר/מקבל תעודה בגיל 10.ציטוט:
בזה שאני ממן לו עובדים שבלי הכסף שלי לא יעבדו אצלו.