לגמרי.
הצג להדפסה
לגמרי.
פתחתי את השרשור בשביל לשמוע דעות וכמובן גם בשביל לפרוק. כרגע אני מחכה לתשובות ממה נגרם החור... ברגע שיהיו ממצאים אמשיך ואעדכן , תאמינו לי שאני מתוח לא פחות ממכם.
טוב אז קפצתי היום למטרו (עדיין לא עם האופנוע ) לקצת שיחות ובירורים...
נתחיל מכך שאין לי אחריות מכיוון ואני ב 33000 קמ והאחריות נגמר ב 24000 קמ.
הראתי להם מגוון תמונות שצילמתי ולטענתם באמת אי אפשר לדעת מהיכן מגיע הנזק . אגרור השבוע את האופנוע אליהם ונצטרך לפתוח מנוע בכדי לראות מה קרה... האם הבעייה מגיעה מכיוון המנוע (פנים חוצה) או מכיוון משהו שחורר את הקרטר (אבן / מתכת או כל דבר אחר).
בלי קשר נאמר לי שידוע שהמנוע הנ"ל לא מהמוצלחים והאמינים שיצאו מימאהה...
במידה והנזק גדול וצריך להחליף מנוע המחיר לא יורד מ 30K אך מטרו לא מוכרים מנוע קומפלט... במידה ויש אפשרות לתיקון (נזק של טלטל/או קרטר מחורר וכדומה) גם פה מדבובר בסכום לא מבוטל , כ 12000 תלוי נזק.
הדבר המשתלם ביותר כמובן זה למצוא מנוע מפירוק אך אופציה זו היא כמו השתלה.... לחכות שמישהו ימות ולקוות שהמנוע לא יפגע (יכול לקחת יום ויכול לקחת שנתיים).
חשוב לציין שאם אראה כי הנזק אכן נגרם מבפנים חוצה אלחם בכל הכח למרות שהאחריות פגה לפני 9K קמ.
אם זה נזק חיצוני ורק הקרטר נפגע ולא חלקים פנימיים (יתכן בלאי במיסבים בגלל עבודה ללא שמן, תלוי אחרי כמה זמן כיבית את המנוע מרגע שהבחנת בבעיה) אין שום סיבה שתגיע אפילו לרבע מ12000 ש"ח.
מאחר ואתה לא באחריות כבר 9000 ק"מ, אני לא רואה שום סיבה למה אתה צריך להכניס את האופנוע שלך לבור הנחשים הזה ולתת להם לפתוח לך את המנוע לדיאגנוזה. אם האחריות גם ככה בר מינן אתה לא תוציא מהם שקל, מקסימום הנחה קטנה על הצעת מחיר הזויה שתקבל, ואם זה המצב טוב תעשה אם תגש למוסך מקצועי ואמין שיפתח ויתן לך חוו"ד לתיקון במקום אליהם.
אני מציע לך בחום לא לקחת את ההצעה של מטרו כי לגלות שהמנוע הלך אפשר בבית ובחינם על ידי הורדת הקרטר ובדיקה ויאזואלית פשוטה, שאגב הייתה חוסכת לך הרבה טרטורים ודאגות,אבל כמובן שבחרת לטחון מים.
קרטר אינו חלק מהמנוע,זה סה"כ מכסה והוא חיצוני,הסרה שלו לא שייכת לפתיחת מנוע היא פשוטה ולא דורשת ידע או ניסיון קודם.
לגבי החור אם הוא קרה בגלל גו"ז יש סיכוי שהמנוע לא ניזוק או כמעט לא ניזוק,ואז התיקון יכול להיגמר בכמה מאות.
מחיר של קרטר חדש רחוק מלהגיע ל 12K כנראה שלא הבנת נכון את ההסבר.
בקיצור מעט תעוזה להוריד קרטר ולצלם.
לא לכולם יש יכולת או אומץ להתעסק מכנית עם הכלי שלהם (פשוט ככל שזה נראה לך) וזה בסדר גמור. לא צריך להגזים עם כינויים ושמות כאלה ואחרים.
אם הוא רוצה לבדוק עוד אופציות ולהתיעץ עם עוד אנשים בתור אדם שלא מבין מכונאות, למה לא? תזכורת - זה הכלי שלו והבעיה שלו וגם דרך הפעולה שתיבחר בסוף היא שלו.
הוא פתח שרשור כי הוא לא מבין, הוא מתייעץ, קיבל הצעות כאלו ואחרות, משתף ומעדכן, ולזה קיים הפורום הטכני. מה הוא יחליט לעשות בסופו של דבר זה החלטה שלו בלבד, ואין שום סיבה לתקוף אותו כי הוא פועל בדרך כזו או אחרת.
לא מבין על מה אתה מדבר ? בגלל שהלכתי למוסך של מטרו בכדי לשאול את דעתם על החורים? מה רצית שאעשה? שלא כמוך ,מסתבר , איני איש מקצוע ואיני מבין מספיק ולכן פניתי ליבואן הרשמי בכדי לברר את מצב האחריות ועל הדרך התייעצתי עם המכונאי.
מה אתה חושב שהייתי צריך לעשות? להכנס למלחמות? בשביל להכנס למלחמה אתה צריך קודם לבדוק את האופציות הריאליות הקיימות וכך עשיתי.
כנס למוסך אחר שייתנו דיעה,יסובבו את המנוע וגם ירכיבו מכסה חדש.
רק אחרי זה ניתן יהיה לדעת אם המנוע תקין או לא.
זה בדיוק העניין שאתה לא צריך להיות בעל מקצוע בשביל להוריד את המכסה לצלם ולעלות לכאן.
הכל נכתב מתוך רצון לגרום לך לקחת את הדברים לידיים ולא מתוך כוונה לזלזל בך.
אם נפגעת זכותך,אבל הכוונה שלי הייתה טובה וזה אמיתי לגמרי.
נ.ב. אני לא בעל מקצוע.
שאר החברים שכנראה גם לא הבינו את מהות הפוסט,מוזמנים לחשוב כרצונם וסיגנט מוזמן לעשות כרצונו.
חברים להרגיע רוחות.
אנשים מתיעצים לא לכולם יש ידע טכני,לא לכולם יש אומץ לפתוח מכסה, ועוד בכלי באחריות.
בבקשה להיות נחמדים פותח שרשור בא בשאלה לגיטימית של יעוץ, הבעיה שזה לא היה ברור מראש, אגב אני הבנתי שהוא מתיעץ על איך לתקן ולא על מה האופציות שלו מול מטרו.
ופותח שרשור זה שרשור לכללי ולא לטכני, בטכני מתיעצים על תיקון בכללי על התנהלות מול מטרו.
השרשור בסוף תפס כיוון טכני אז הוא ישאר בטכני,אבל סיווג נכון היה מסביר את כוונתך טוב יותר
Sent from mTalk using windows 10 mobile
כאשר פתחתי את השרשור לא ידעתי כיצד יכול להיות שיש לי חור במנוע... לאט לאט עם תגובות בפורום והתייעצויות מבחוץ הבנתי שיכול להיות ומדובר בחפץ שפגע בקרטר (עדיין לא הוכח/נבדק ע"י מכונאי). משם התייעצתי לגבי האופציות העומדות בפניי ושיתפתי בשרשור.
אני עדיין אמשיך לשתף תוך כדי תיקון ובדיקה מה הממצאים בכדי לשפוך אור על האופנוע והמנוע של ה MT 09 ומכאן אנשים יחליטו בעצמם האם הם רוצים להכנס לחוויה.
אני חושב שזה שרשור תורם מאוד סך הכל.
פשוט החברה פה ציפו לשירשור מפלצת של איך אתה משפץ מנוע....
ובנתיים אנחנו מחכים לעידכונים
רק דעה על סמך התמונות,
כשקודחים חור בקיר, ויוצאים מהצד השני...בטעות או שלא,
בדרך כלל רואים שהטיח נשבר וחור היציאה, גדול מחור הכניסה.
כלומר, הטיח שבור באלכסון, כמו קונוס, לכיוון שממנו בא המקדח.
לעניות דעתי, השבר נגרם מבפנים החוצה ולא ההיפך,
המתכת בתמונה נראית כאילו התפוצצה מבפנים אל החוץ.
אגב - מה שאני חושב, תופס לגבי שני המקרים (גם הקודם וגם הנוכחי)
שנים שלא הגבתי כאן .
א. תבדוק שהמנוע מסתובב , מהקראנק או תכניס הילוך 6 ותסובב את הגלל - תראה אם הגלגל מבצע כמה סיבובים או נתקע.
אם נתקע אתה בבעיה,
אם לא - יש מצב שהבעיה לא חמורה כל כך.
גם לי ואני לא בעל מקצוע נראה שזה נשבר מבפנים.
ואגב אולי החבר'ה פה יצאו עלייך קצת כי לא רצו שתלך למוסך שיגיד לך כן הלך בלה בלה בלה בלה וזאת אשמתך 10000 ש"ח תודה.
חשבנו שתעזר במישהו(גם ככה אין אחריות) ותוריד את הקארטר בעצמך..
ובאמת לא בדקת אם המנוע מסתובב?
בתור מישהו שעבר סיפור מאוד לא נעים עם מנוע של MT09, אני רואה הגיון רב בללכת דווקא למוסך של מטרו גם אם זה מעט אחרי האחריות.
אם זה היה אופנוע בן עשר שכבר עבר כברת דרך ארוכה, החליף מלא ידיים ובעל עבר לא ידוע, אני מסכים שאפשר ורצוי לפתוח אותו בבית או במוסך אמין ולתקן בצורה הטובה והזולה ביותר. אך פה זה לא המצב.
האופנוע הוא יד ראשונה (אם איני טועה) ורק בן שנה וחצי. לעניות דעתי, מנוע לא צריך להתפרק אחרי 33000ק"מ, או אחרי 47000ק"מ במקרה שלי, (זאת בהנחה שאכן הנזק אכן נעשה מהפנימה החוצה).
רק אם ימאהה (או במקרה הזה מטרו) בעצמם יפתחו את המנוע ויזהו את התקלה, יש תקווה/סיכוי שהם יקחו אחריות על המצב.
גם אצלי הם הפחידו אותי עם הצעות מחיר של יותר מ 30000ש"ח, וככה גרמו למצב שהם אפילו לא פתחו את המנוע לבדוק את מקור הבעיה. אולי אם היו פותחים הם היו באמת מגלים מעבר לכל ספק שיש פה פגם ביצור (ואולי לא)?
אם כל בעלי ה MT יקבלו רגליים קרות ויתקנו את המנועים על חשבונם (גם אם זה עולה 12000ש"ח), מבחינת מטרו/ימאהה הבעיה לא קיימת וכאילו שאף פעם לא קרתה.
רלז היה סיפור דומה עם הקראנקים ,הונדה יפן ידעה (החליפו למקט אחר של קראנק והוא שונה ללא בעיות) .
מה עשו בארץ ובכל העולם? מי שהלך לו במסגרת אחריות קיבל חינם מי שפחות היה לו מזל ומת לאחר האחריות אכל אותה על מנוע.
עוד דוגמא?
כי סידרת הורסיס 650 והer6
ששופכים מנועים בכמויות בארץ בגלל כשל בשסתומי פליטה, קוואסאקי העולמית מכירה בבעיה, החליפה למקט אחר של שסתום משופר ללא הבעיה.
יש ריקול? משהו? כלום
יש לי שאלה אולי קצת מפגרת... המוזרים על 4 חווים אותם בעיות שירות?
זאת אומרת אם יש תקלת יצור במנוע או גיר או משהו אחר החברה לוקחת אחריות? (להוציא ריקולים על בטיחות).
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
סיגנט תבדוק לדוגמא גירים בשברולט קרוז
ככה די טרי ;)
כל עוד זה לא בעיה בטיחותית ישירה , מעטים היצרנים שמוציאים ריקול כי זה לא חובה זה מחווה טובה.
בעיקר היפנים והקוריאנים פחות מתעסקים בזה, כי מבחינתם הם מוכרים הרבה ובזול ולא מעניין אותם להחזיק חלפים וריקולים לדגמים לא עכשווים. הם מחויבים לפי חוק להחזיק 7 שנים מחזיקים 7 שנים , אחרי זה מה יוצא אני מרוצה.
אני אוכל תסביכים לחלפים לדיהאטסו וניסאן , ותראה איך אנשים מחפשים חלפים לכלים של שנות ה2000.
מאידך יכול להעיד לך על בעלי הארלי בני 30-40 שנה שיש חלפים.
ובעלי במוו משנות ה60 שעדיין יש חלפים
עזוב מחפשים ועזוב שטויות תאכלס אם יש לי שברולט קרוז והולך גיר אני מקבל משהו? לא אני כמו גדול משפץ או מחפש חליפי.
כנל כאן, כנל בהונדה עם ה250 והקראנקים וכנל עם ה300 והקראנקים.
ויש עוד מלא מלא מקרים דומים
יכול להיות שאתה צודק...
למראית עין נראה שהם מחפשים פתרון, אם הפתרון שלהם בסופו של דבר הוא פרטני ולא ריקול כללי מקובל עלי... יכול להיות שהפתרונות סמויים מהעין ויכול להיות שאין פתרון ומושכים את כולם באף.
למראית עין יבואני הדו"ג שמים עלינו פס.. כנראה עקב גודל השוק וכח הקניה הקטן. בנוסף הם סומכים עלינו הישראלים שנמשיך לרכוש למרות השירות המחריד.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
כוחן של מילים
https://www.youtube.com/watch?v=Hzgzim5m7oU
חבר עם אלפטא מיטו רגע לפני שהאחריות פקעה אילץ את היבואן להחליף גיר לא תקין
מצד שני ולמרות שאני לא מעולף על היבואן...
יש לי אופנוע מודל 2009 והשנה 2016 פתאום קיבלתי מכתב על ריקול של מישר זרם.
הטענה של סוזוקי שהרכיב החשמלי מתנתק מצלעות הקירור.
אפילו לא טרחתי להגיע שיעשו את העבודה, פרקתי, שלחתי את הישן שהיה תקין לחלוטין וקיבלתי חדש.
אז מה תגידו על זה?
שהיצרן מוריד ריקול היבואן לא יכול לדלג עליו כי אם יקרה משהו כתוצאה מזה הוא יצטרך לתת דין וחשבון ליצרן שנתן הוראה מפורשת. מעבר לזה העלויות מכוסות כולן ע"י היצרן ובמקרה שלך היבואן אפילו לא בזבז דקת עבודה.
לפותח השירשור אני יכול לעזור עם יבוא של מנוע חדש\מחודש אם אתה צריך עזרה צור קשר בפרטי,
קצת עיסוק כמה שקלים אבל הרבה פחות ממטרו מנוע חדש או מחודש יכול להיות פה תוך מספר שבועות.
בהצלחה.
מסכים איתך 100%, בעיקר הקטע המסומן:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/..._16-38-48_.jpg
:thumbsup:
Goas23 משום מה לא ניתן לשלוח לך הודעה בפרטי... אם תוכל לשלוח לי הודעה אשמח..
עדכון -
לאחר פתיחה של הקרטר אכן נראה שמשהו חורר אותו מבחוץ. המנוע עבד ללא שמן ולכן נתחן מבפנים (פירורי קראנק וחלקים אחרים).
אין מנוס מלנסות ולמצוא מנוע אחר... מטרו לא מביאה מנועים קומפלט (ואולי טוב שכך מכיוון והמחיר שהם היו רוצים היה כעלות אופנוע חדש).
העובדה שהנזק קרה מבחוץ מחזקת את דעתי שלאופנוע הזה לא אתקרב יותר , אתקן ואמכור. אני לא מרגיש בטוח בכלל עם MT ולא אמליץ לרכוש , לא מתוך כעס אלא מתוך הרגשה כנה שהסיפור בקלות יכל להגמר אחרת...
אני מבין את התסכול אבל אם זה מנחם אותך מה שעף לך על הקרטר וחורר אותו היה מחורר קרטר של כמעט כל אופנוע כביש שלרוב נמצא חשוף כמו באופנוע שלך. למרבה הצער זה חוסר מזל נטו, וכמובן תודות למה ששכב על כביש 6 וחיכה לך.
משתתף בצערך הכלכלי.
ממבט חטוף נראה שהקרטר בMT דק מהרגיל + ללא הגנה לעומת אופנועים אחרים ששם האגזוז יושב וחוסם את הקרטר במלואו.
בהצלחה חבר.
שאלה שמטרידה אותי לכל אורך השרשור הזה.
מה זה קרטר?
קרטר=אגן שמן.
DUDSAN בדיוק מה שהתכוונתי תיכנון לקוי
תסתכל על הצד "החיובי", אם כל השמן נשפך על הכביש היית בקלות יכול לאבד שליטה עקב צמיג אחורי ספוג שמן ולהתרסק.
ועכשיו אני מבין על מה מדברים כשאומרים אופנוע תקציב.
והריקול בגיר של הR1 גם היה בגלל שהוא אופנוע תקציב?
אחרי הFZR 1000
XT600 ו XV750
החלטתי שאני לא אוהב ימאהה.