בדגם החדש יש בליפר, וכן מורידים הילוכים תוך כדי בלימה בלי קלאץ וכבונוס יש פס קול מהמוטו GP.
הצג להדפסה
אתמול בדרך הביתה יצא לי לבחון את המערכת ברכיבה נמרצת. פשוט תענוג.
מצד שני יש כאן ויתור על טכניקת רכיבה שאני אוהב (העברות חלקות והורדות עם גז ביניים, שעכשיו קורה לבד).
הנעלם מבחינתי זה נושא האמינות ומה עדיף לאופנוע. בתחושה זה לא אמור לגרום לבלאי מואץ כי הכל כל כך חלק ומדויק, מעניין מה יש לבעלי ניסיון לומר בנושא הזה
לפי איך שתיבת הילוכים של אופנוע בנויה זה לא אמור לגרום לשחיקה כי הגיר תמיד בתנועה בשני הצירים והקלאץ בעצם משחרר עומס ולא מפסיק את התנועה של הגיר ככה שהורדת עומס ע״י מערכת ההזרקה שוות ערך ללחיצה על הקלאץ
https://youtu.be/g8xnIFf4id4
בחנתי את הקוויקי על נס הרים ואישתי מאחור.
בהאצות חזקות זה בהחלט מגניב.
הורדת הילוכים קצת פחות אינטואיטיבי אצלי.
בגדול התחושה יותר חלקה בהילוכים הגבוהים בדגש בהאצה.
נמוכים יש לי תחושה שזה מעמיס על הגיר ונראה לי שעבודה עם המצמד תטיב עם העומסים שנוצרים בהחלפת ההילוכים
כאמור אני לא אטרח לרכוש קוויקי.
זה כן נחמד מדי פעם ונותן ערך מוסף של סאונד ספורטבי
נעדכן
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
רכבתי היום עם רן לרמת הגולן, כ-350 ק"מ שרובם בכבישים מפותלים.
ההתרשמות שלי מקוויקשיפטר שונה בתכלית משל לוקי. לדעתי זה אביזר מדהים שכדאי מאד להזמין עם האופנוע.
הקוויקשיפטר עובד נהדר ומספק העברות חלקות ומהירות בכל מהירות (מעל 2,200 סל"ד ו-23 קמ"ש).
גם הבליפר עושה העבודה נהדרת (במהירויות מסויימות אפילו יותר טוב ממני).
בהתחשב במה שדרזנר כתב (שבהתאם לאיך שהגיר בנוי זה לא אמור לגרום לעומס) נראה לי שאני מסכים איתו שאחרי שמתרגלים אי אפשר בלי זה.
אני מאוד נהנה מהקוויקשיפטר בשוטף ודווקא לא בהאצות חזקות. מספיק שהמצערת טיפה פתוחה וההעברה חלקה ונעימה.
לדעתי זה גם יותר בטיחותי כי האופנוע פחות מתנועעה על המתלים בזמן העברה. אף בן אנוש לא מעביר את ההילוכים חלק כמו הקוויק.
הקוויק שיפטר שלנו מגמגמים בין הילוך 2-3 לבין 5-6 בעליה ובהורדה בין 2 ל-1.
לקח לי חודשים להבין באיזה סל"ד (זה משתנה) ארבינקא מקבל את הפקודה ומתי הוא דוחה אותה (140 בין חמישי לשישי בפאלס ניוטרל).
הבנתי מדניאל שהמחשב ב 690 (אופנוע הדגמה) לומד את הרוכב ומתאים את המערכת להתנהגות שלו.
בהאסקי יש גם קלאץ' מחליק אז אני יותר נהנה בהורדת הילוכים בבלימות חזקות אבל בגדול ויתרתי על הקלאץ' בכביש.
העסק עבד כמו שעון ב- GS 750 בטיול, בלי פספוס אחד בגלל סל"ד ושאר ירקות. מואי פאן.
כמה שמעתי את ה״לומד״ הזה, שטויות אין לזה זכר במפות של הECU.
אין קוויק שיפטר מושלם כלומר חלק כי זה תלוי בהרבה משתנים, בימאהה הגיר שלהם מאז ומתמיד היה עושה ״קלאנק״ בהעברות הילוכים לכן אני לא צופה שיהיה להם קוויק שיפטר חלק בעתיד הקרוב.
לגבי קלאץ מחליק הוא חובה בכל אופנוע עם בליפר, לפי מה שאני יודע לא תמצא אופנוע עם בליפר בלי קלאץ מחליק
11,500 ק"מ. הגיע הזמן להחליף צמיגים - הקדמי היה שחוק בצדדים והאחורי הגיע לפרקו.
חשבתי להתקין סט נוסף של הבריגסטון T32 שהגיעו במקור והיו נהדרים (באופן מתפיע). אין אותם בארץ אז הזמנתי סט שתכננתי להביא איתי במזוודה, בסופו של יום ההזמנה בוטלה מצד הספק ולא הספקתי להזמין אחרים. אגב המחיר בארה"ב כ-900 ומשהו ש"ח כולל משלוח (לא כולל התקנה).
השבוע קניתי בארץ סט אנג'ל GT2, אני מכיר את הדגם מהזד ושם הם היו נהדרים. בכל זאת ה-T32 עם פרופיל עגול יותר (במיוחד באחורי) אז חששתי מפגיעה בהתנהגות.
כבר בדרך הביתה הרגשתי נהדר עם הצמיגים החדשים, האחיזה נהדרת אבל משהו באופי שונה - האחורי שטוח והקדמי עגול אז זה יוצר תחושה של דריפט (לא באמת) משהו כמו שהקדמי והאחורי לא נעים על אותו ציר, כאילו שהאחורי הוא עוגן והקדמי נופל לפניה. לא הייתי משוכנע אם אני אוהב את זה או לא.
ביומיים הראשונים המהירות בסיבובים המוכרים היתה כתמול שלשלום, בבוקר היום השלישי הופתעתי לטובה - האופנוע סיפק כל כך הרבה בטחון בתוך הפניה, עד כדי כך שהמהירות בסיבובים המוכרים היתה משמעותית יותר גבוהה. כביש מוכר, סיבובים מוכרים שבכל אחד מהם אני יודע בדיוק על כמה אני בנקודה מסוימת בתוך הסיבוב.
כל עכבה לטובה, אני מרוצה מהמעבר לאנג'ל.
היום גם אני הצטרפתי לחגיגה :dance:
תודה לAsafA lokimonster Dresdner שהעדכונים שלהם עזרו לי לקבל את ההחלטה
קובץ מצורף 9475
מברוק. תתחדש!
תתחדש
כלי מהנה.
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk