לי יש תחושה שכל הרוכבים בעלי רשיון A ללא הגבלה נכחדו, וילדי הA1 השתלטו על השוק.
הצג להדפסה
ולי יש תחושה, שאחרי ירידות המחירים האחרונות, ולאור הפער המצומצם במחיר בין חדש למשומש - יותר ויותר אנשים קונים אופנוע מהיבואן, במקום לחפש כלי משומש.
במדינה מתוקנת, זה היה מביא לצניחה חדה במחירי המשומשים. הקטע הוא, שרוב המוכרים לא מוכנים להתגמש מספיק כדי שהאופנוע המשומש שלהם יהיה אטרקטיבי.
ה-MT-07 יכול לשמש כדוגמה מצויינת כדי להמחיש את הרעיון. אופנוע פופולארי, שנמכר כמו לחמניות טריות. נכנסתי ליד 2, והסתכלתי על המחירים. רוב המוכרים מבקשים סביב ה-40K על אופנועי 2014. כרגע, אם אינני טועה, MT-07 2017 חדש מהסוכנות עולה במבצע 55 אלף שקל.
אם אני שם את עצמי במקומו של הקונה: האם חיסכון של 15 אלף שקל שווה לי:
1. 3 שנים על הכביש.
2. חוסר ודאות בנוגע לאופי הרכיבה של הבעלים הקודם.
3. היעדר אחריות חברה (מבחינתי, פחות קריטי, כי אם האופנוע 'לימון' - זה כבר צף ותוקן).
4. הצורך בהשקעה של זמן בחיפוש אחר אופנוע שמור, פגישות עם מוכרים, הגעה לבדיקה והתשלום עליה.
5. בלאי מצטבר (אין מצב שכל הרכיבים המתכלים חדשים). לצורך המחשה: באופנוע עם 20-30K, הדיסקים לרוב יהיו ב-50%, סביר להניח שבקרוב יהיה צורך לכוון שסתומים, קיים כבר בלאי בקלאץ' (שלא ניתן להעריך ללא פירוק), קיים בלאי במיסבי ההיגוי וכו'.
גם רכיבים שמחליפים מידי פעם, לא יהיו חדשים: לא סביר שיום לפני המכירה המוכר החליף צמיגים, שרשרת גלגל"ש, רפידות וכו'. לרוב - גם ברכיבים האלה יש כבר בלאי.
ואז, אם אני מעמיד את עצמי בתפקיד הקונה - אני רואה שאין תועלת כלכלית משמעותית בקניית MT-07 משומש.
במצטבר - החיסכון קטן, והוא בא על חשבון השקט הנפשי והזמן הפנוי שלי. אז עדיף להשלים את הפער בהלוואה.
כנראה שעוד הרבה אנשים חושבים כמוני - וזאת הסיבה שהלוחות מלאים בכלים בני שנתיים-שלוש, עם קילומטראז'ים לא גבוהים, מטופלים (על הנייר לפחות) - ששוכבים שם חודשים ארוכים.
לכן, מי שרוצה למכור מהר - צריך להציע לקונה הפוטנציאלי עסקה אטרקטיבית יותר, משמע - אופנוע עם אותם נתונים בפחות כסף.
אם אותו MT-07 ששימש כדוגמה היה מוצע למכירה ב-30-32K, אז היה הרבה יותר היגיון בקנייתו כמשומש. כי 25K הפרש כבר מספקים תמורה נאה לריסק גם אחרי שמתחשבים בכל הסעיפים שמניתי למעלה.
זה כבר שנים הרבה שאופנועים העונים כן לרישיון A הם חלק זעיר מהענף הדו"ג בישראל.
ואם כבר ישראל ועאלק ענף דו"ג. יש דילרים בינוניים בעולם הנאור שמוכרים בהיקף הכללי שלנו.
אי לכך ובהתאם לזאת, איך שוק שלא היה קיים מעולם יכול להיכחד?
איללכא... מ.ש.ל
מסכים עם כל מילה שלך.
אני רכשתי את האופנוע שלי לפני שנה בדיוק ב46 אלף, 1500 ש"ח מעל המחירון בשעתו. הוא היה יד 1 עם 6000 ק"מ, זה היה נראה לי מחיר הוגן. שמתי תוספות בכ8000 ש"ח, האופנוע טופל במוסך מורשה מטרו. אני רוכב איתו רק לעבודה וחזרה, ווילים ושאר ירקות לא ברפרטואר שלי.
עכשיו, למכור את אותו האופנוע אחרי שנה ב30 אלף?
עדיף שיישאר אצלי.
סתם שאלה.torquser
כמה אתה דורש?
אתה צודק לחלוטין...
בדקתי לאחרונה כמה כלים, חלקם 2 פעימות חלקם 4 בטווח ה 125 עד 300 סמ"ק, אנשים רוצים עליהם יותר ממה שהם באמת שווים ולפעמים זה מתבטא בפי 3 מהמחיר שהם שווים.
זאת מדינה של חיים בסרט וזה תוקע את השוק יד 2 אז אני מעדיף לא לקנות, שהם יתקעו עם הכלים שלהם וישלמו עליהם אחסנה, אחזקה ותפעול בסיסי.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
שוק האופנועים המשומשים בישראל עובר שינוי משמעותי ממש בימים אלה
העניין שבעלי האופנועים המשומשים טרם הפנימו את השינוי.
כל שוק המשומשים ירד משמעותית בקרוב בעיקר בגלל מבצעי המכירות ותנאי
התשלום של אופנועים חדשים.
נשמע מאד משונה לשלם על כלי משומש עם לא מעט ק"מ מחיר שהוא גבוה
מכלי חדש גם אם לא מאותו מותג.
שנים בגלל שוק מצומצם נמכרו כלים משומשים מאד במחירים גבוהים אולם
היום בגלל המגוון וההיצע המחירים יורדים וזהו יותר שוק של קונים שיכולים
לברור את הטובים ביותר, שאר המוכרים יאלצו לרדת במחיר או להישאר עם
האופנוע.
למי שחושב שהמצב יהיה טוב יותר בשנים הבאות כדי שיערך מחדש, ככל שיעלו
כלים רבים יותר על הכביש כך יגדל היצע המשומשים וקשת המחירים תתאים
להיצע הביקוש ובעיקר למצב הכלי.
אני מסכים עם כל מילה שאמרת בנדון, אולם יש סייג אחד, שוקי אופנועי הסופר ספורט עדין יסחר במחירים גבוהים מעל המחירון, עקב כך שמדובר בפלח שוק שונה לגמרי בלי מבצעים והנחות מכלל החברות השונות, אם יהיה שינוי במגמה הזאת אז כלל השוק ירד למחירים נורמליים ולא כל אופנוע סופר ספורט יימכר בין 5-15 מעל המחירון תלוי למצבו.
זאת בהנחה שהקונים הפוטנציאלים נעולים על סוג אחד אופנוע, עכשיו היות וקניית אופנוע היא עניין בעיקר
רגשי אבל יש המון פשרות בדרך לפעמים החשק לקנות אופנוע חדש מהניילון או מודל מתקדם עם נתונים
טובים ימשוך את הקונה לכיוון אחר ואז מס' הקונים מצטמצם וככל שהמחיר הוא גבוה יותר כמות העסקאות
שיתבצעו יהיה נמוך יותר.
הפגיעה העיקרית תהיה באופנועים מעל ל-70 אש"ח שם הרבה יעדיפו באופן טבעי לוותר קצת ולקנות חדש
או קרוב לחדש, מה שבפועל יוריד מחירים כלפי מטה לכל טווח האופנועים.
כרגע השוק קפוא כי כל אחד רוצה להבין מה המגמות, אבל ברגע שרוכשי האביב (שבפתח) יסיימו את
הרכישות תבוא נפילה מהותית.
מסכים בנושא,אולם תהיה בעיה לחלק מהיצרנים עקב הכחדת קטגוריית ה600 שהולכת ונעלמת שהתחילה עם הונדה ותמשך עם יצרנים אחרים בשנים הקרובות וצריך לראות לאן תנשב הרוח, מבחינת המחירים על דגם שיותר לא יצא לשוק.
הנישה של הליטר תמיד הייתה בעייתית, שכן יש בין המצוי לרצוי בקטגוריה ושיקול המחיר ישן מול חדש מאוד גבוהה שם,אבל דווקא מבחינת המחיר לא נראה לי שנראה ירידה בכלים הישנים יותר, עקב המחירים הקבועים והאף גדלים על הגרסאות היותר משכוללות כמו ההונדה החדש,הR1 והסוזקי ששומר על מחירון מרשים כבר שנים.