ואללה, לא הכרתי. הוזמן מ-EBAY - תודה על התוספת לארגז הכלים.
הצג להדפסה
תן קישור.
אתה כותב "usb endoscope" ומקבל מיליון אופציות. כולן בסביבות $6-15.
עובי מצלמה - יש 5.5 מ"מ, 7 מ"מ ו-8 מ"מ. שתי הראשונות הן 640X480, האחרונה היא 1600X1200 (או כך לפחות הם כותבים).
יש אורך כבל - 1, 2, 3.5, 10 מ'.
יש תקע - או במנגנון כפול (שמתחבר גם ל-PC וגם לטלפון) או עם מתאם.
ויש דברים כמו כמות LED-ים לתאורה (6/8).
אם אתה ממש רוצה קישור - הנה, קח, אבל אני לא מבטיח שזה הזול\הטוב\או בכלל.
אני לקחתי 8 מ"מ בגלל רזולוציה עדיפה, עם כבל 5 מ' כי זה שימושי לכל מיני דברים כמו אינסטלציה, לאו דווקא מנועים. אבל גם 8 מ"מ זה מספיק קטן כדי לדחוף לחור של הפלאג או לפתח מילוי\ריקון השמן.
ארני בוא נגיד והוא קונה את הדבר הזה האם הוא ידע מה נהרס ומה לא?
מישהו יכול להמליץ על מוצר איכותי מנסיון?
אתה צוחק, אני מקווה? תמורת 30 ש"ח לחפש "מוצר איכותי מניסיון"? זה המחיר שבו אתה קונה אחד בשביל לנסות, ואם הוא מתקלקל או שאתה סתם לא אוהב - אתה זורק אותו לפח.
כל המוצרים שם, ולא רק שם, בכל המחירים עד $100, זה אותו דבר - אותם 2-3 דגמים בסיסיים עם הדפסים שונים, שפשוט נמכרים בזול יותר וביקר יותר. ב-$100 אתה פשוט מתחיל לקבל ידית עם מסך בתוספת.
כל מה שמעבר לזה - תתכונן לכמה מאות ואלפי דולרים של מחיר הבורוסקופ האמיתי. נדמה לי ראיתי אחד עם ראש גמיש ב-$300 ככה.
החלקים שאתה צריך,חדשים בישראל יעלו משהו באזור המחיר הזה פחות או יותר.
מנוע משומש מיובא כולל כל התהליך יעלה פחות - http://www.ebay.com/bhp/ninja-650-engine
מניסיון קצר עם האנדוסקופים האלה (יש לי כזה כבר די הרבה הזמן אבל השתמשתי בו פעמים בודדות), יש לו שתי בעיות עיקריות -
שליטה: קשה מאד לשלוט ולכוון אותו, בעיקר אם אתה מתכוון להשחיל אותו יותר מעשר-עשרים סטנטימטר. למנוע זה עוד בסדר, אבל אם נגיד אתה רוצה להשחיל אותו דרך כמה פיתולים, מאד קשה לגרום לו לפנות לאן שאתה רוצה, כשאתה רק מחזיק את הקצה שלו ושהכבל כולו הוא די רך. בנוסף, קשה מאד לדעת לאיזה כיוון לזוז, כי המצלמה מסתובבת ואתה אף פעם לא יודע איפה זה למטה ואיפה למעלה.
פוקוס: למצלמות האלה אין פוקוס אוטומטי כמו שאנחנו רגילים, אלא פוקוס קבוע על מרחק של כמה ס"מ קדימה. כלומר אתה צריך למקם את המצלמה במרחק מסוים מהאוביקט אותו אתה מנסה לראות. אם תהיה רחוק מדי או קרוב מדי, לא תראה כלום.
אבל כמו שאמרו, בשביל צעצוע של 30 ש"ח זה מגניב וגם יכול להיות אשכרה שימושי.
ניתן לשלוט וכו' אבל לא ב-30 ש"ח