נכתב במקור על ידי
nimi9
אתה מדבר על המיסוי על האופנועים? בתחום הרכב בכלל? על מיסוי בישראל באופן כללי?
כי המיסוי על האופנועים בחלקו השתנה בשנים האחרונות. אולי לא כמו שהיינו רוצים לראות, אבל הוא לא נתקע במקום.
המיסוי על הרכבים גבוה עוד יותר, הרבה מעבר ל-15 השנים האחרונות, ויש יותר רכבים מאופנועים על הכביש. הרבה יותר.
אני מדבר על כלי תחבורה פרטי, אופנוע מכונית זה לא משנה.
אני לא מדבר על המיסוי בכלל כי בנקודה הזאת אני חוזר שוב, עושים חישובים כבר 15 שנים מניסיוני האישי, הגיע הזמן לעבור שלב זה כל מה שאני אומר.
ומה עשו לגבי זה בפורום המכוניות שבו גם היית/הינך חבר?
ב-CarsForum נהנו להתלונן ולא לעשות כלום, מה זה קשור? נתתי את הפורום הזה כדוגמה לכך שכבר מעל עשור אנשים עושים חישובים והמספרים ידועים ונמאס ללעוס את נושא החישוב.
לא חייבים לעצור שם, אפשר גם לכוון למס ההכנסה. כולם ישמחו שיקחו להם פחות מהמשכורת.
מצד שני, מיסוי הוא לא דבר רע.
למעשה, הוא בדרך כלל דבר טוב. המדינות עם שירותי הרווחה, החינוך והבריאות הכי מתקדמים בעולם המערבי גובות את שיעורי המס הגבוהים ביותר.
אתה נטפל לעניין המיסוי בלבד, בזמן שאני לא מדבר על המיסוי כנקודה בה צריכים לטפל.
אם כבר אתה נכנס למיסוי, בחו"ל נעשה שימוש מושכל במיסוי למען האזרח, בארץ לא. אתה משלם בארץ המון מס אבל גדר הפרדה שלא הורגת אותך, יש? לא, כי המיסוי לא חוזר אליך האזרח הקטן.
השאלה היא רק מהי צורת החישוב של כל סוג מס ומה עושים איתו כדי שישמש בחזרה את הציבור בצורה הטובה ביותר.
ושוב, לא מעניין אותי צורת החישוב של המס בפעם המליון, לא מעניין אותי החישוב המחורבן הזה של כולכם.