חשבתי שכבר סיכמנו, אופנוע אספנות דורש עבודה עצמית.
ואתה מדבר על אופנוע מיושן לא אספנות. כזה שסובל מהחסרונות של שני הצדדים. גם ביטוח /טסט יקר. וגם בעיות בטיפולים.
Sent from...
הצג להדפסה
חשבתי שכבר סיכמנו, אופנוע אספנות דורש עבודה עצמית.
ואתה מדבר על אופנוע מיושן לא אספנות. כזה שסובל מהחסרונות של שני הצדדים. גם ביטוח /טסט יקר. וגם בעיות בטיפולים.
Sent from...
אופנוע זה אופנוע זה אופנוע, הבחור ללא ידע מכני, לא מבין את החבילה המגיעה עם אופנוע אספנות,
ואתה מציע לו אופנוע "למתקדמים".
שוב, לא מדובר על חובב התחום, או מישהו שזה בוער לו בדם מדובר בעוד אחד שחשב שגילה פתרון
תחבורה זול ומדליק.
עכשיו יקרה אחד מהדברים הבאים:
1. או שהוא יאבד עניין ויקנה קטנוע.
2. יתעקש יקנה כלי שידרדר במהירות וישקיע הרבה כסף.
3. יחפש אוטו זול ולא נשמע ממנו יותר.
1. הבחור לא אמר שהוא מוגבל מכאנית. ומעדיף משהו שקל לתחזק. אני מסיק מזה שמתכוון גם לטפל באופנוע בחלק מהדברים לבד.
2. זה לא אופנוע ראשון שלו, כלומר מכיר קצת את התחום.
ומה שיש לו רשיון נהיגה, אני מניח שהוא ילד גדול ,ויכול להחליט על עצמו , ולשאת בתוצאות.
Sent from...
הרשיתי לעצמי לצטט את הכותב"
מה שהייתי רוצה לשמר:
1. מינימליזם וחלקים עמידים עם בלאי איטי - ל-MZ היתה שרשרת עטופה בשרוול שלא היה צריך לגעת בה, מנוע 2 פעימות שלא צריך להתעסק איתו, קירור אוויר, משאבת שמן שאהבה שמן מינרלי ב-25 ש"ח, פנסי איתות מחוברים על מעין צווארים גמישים וכו'.
2. תכנון שמקל על גישה וטיפולים- הגלגל האחורי היה מתפרק מהצד הנגדי לשרשרת, אני מנחש שהיו עוד כל מיני טאצ'ים שנועדו לאפשר תחזוקה נוחה.
אני לא בקי באספקטים מכניים של אופנועים ואשמח לתיקונים והשגות, אבל כרגע זו ההבנה שלי לגבי מה שאני מחפש באופנוע הבא:
1. קירור אוויר, 600-1000 סמ"ק תן או קח
2. גל הינע
3. מנוע שקל לגשת אליו ולפרק אותו במידה וצריך לטפל
4. חלקים זמינים בצורה סבירה
5. self adjusting valves - מונח שנתקלתי בו ולא בטוח מה המקבילה הנכונה בעברית - על מנת להימנע מטיפול כיוון השסתומים
איפה מגנה ואיפה הרצון (לא שאני בטוח שהמבקש יודע מה הוא מבקש).
מי אמר בימר?
אגב אם הכותב ימצא אופנוע כזה, הוא יהפוך מידית ליקיר העדה התימנית!
ראשית למגנה יש גל הינע, והוא בתחום הסמק המבוקש. בתחום המחירים המבוקש.
וחלפים ניתן להשיג ברשת, מתוקף היותו אופנוע שהורכב בארהב.
נכון, שאם פותש ירצה להחזיק אותו כדיילי רייד, הוא יצטרך להחזיק מחסן חלפים בבית. אבל זה המחיר של אופנוע אספנות, והוסבר מספר פעמים רבות למעלה.
ולגבי בימר, מסכים שהוא עומד בכל התנאים , פרט למחיר. אין סיכוי שתוכל להעמיד בימר אספנות בתקציב שנרשם לעיל.
גילוי נאות. כותב שורות אלו מחזיק אופנוע אספנות לרכיבה בסופי שבוע בלבד. וכרגע מושבת בהמתנה לחלק שעושה את דרכו לארץ הקודש.
Sent from...
בקיצור. שיקנה cbr250. יש כאלה בפחות מ15K עם ק"מ מתחת ל30K-40K.
הכלי ישייט לו 120-130 קמ"ש עם קצת רזרבות לכיוון ה150-160 מהירות סופית ויעלה לו הכי קרוב לכלום.
כנראה אחרי שנה בסיכום כל העלויות יעלה לו איזה 20% מאופנוע אספנות.
שטויות
סליחה שאני מחזיר את הדיון אחורה להודעה של נציג עופר אבניר בפורום.
הדיאר 650 הוא באמת אופנוע כולבויניק מצוין אמין וחסכוני. רק שבמקרה הוא לא עומד בתנאי הבסיסי שנדרש כבר בכותרת.
מהירות השיוט שלו היא סביב ה110. וגם זה הרגיש לי עשר קמש יותר מדי מבחינת הסל"ד (הרגיש כי אין מד סל"ד). בנוסף, אחרי נסיעה ארוכה מתחילים להרגיש (לרעה) את המושב הצר שעושה אותו לדו"ש כל כך מוצלח.
נ.ב.
לא נכתב מפוזיציה. החזקתי דיאר הרבה שנים, ואילולא אילוצי משפחה הוא לא היה נמכר. אבל חשוב לשים את הדברים על השולחן, זה לא תורר.
טוב, למי שהיתה לו הונדה V4 פעמיים בחו"ל (V65 כמו שזה שהוזכר פה למכירה בארץ, שעשה איתי יותר מ 12500 מיי בכחצי שנה בטיול חוף לחוף וחזרה ב 93', ולאחר כמה שנים V45 שגרתי באילינוי..) - שושנים צודק, אמרו לי שם מכונאים לא פעם שלהונדה V4 מסוג זה יש מחירי טיפולים משלהם, בגלל סיבוכיות העבודה על ה V4 כמו טיפולי קרבורטורים או כיוון שסטומים כשצריך (וזה הונדה, לא בדיוק מתקלקל יותר מדי, אבל נגיד). אז פה שושני צודק.. אבל אין סיבה שעם תחזוקה שוטפת טובה גם הם לא יחזיקו מאות אלפי ק"מ בלי תקלות בקרבורטורים או אפילו צורך בכיוון שסטומים (זה בהתחשב במהירויות שצויינו, לא יותר מזה)
אממה, אני ציינתי את היפנים 4 בשורה משנות השמונים, שלהם אין בעייתיות בטיפולים והם אמינים מאוד, עם מלא חלקים ברשת ופשטות בטיפולים (זה למעשה המנועים בעיקרון של הבאנדיט של סוף שנות ה 90' או ה CB-F שידועים כמנועים אמינים מאוד, ושלא נופלים מהבוקסרים של הגרמנים)
וכמו שאיילזו כתב - DR650 לא יהיה נח לשיוט בכביש על 130, 650-1100 סמ"ק 4 בשורה יפנים יהיו הרבה יותר נוחים בכביש במהירויות האלו, על אף גילם - בני 30 - מול ה DR ה SO CALLED "חדש"
לא מנסיון, אבל להערכתי שן שתיים יתנו ראשון מהיר מדי. לפחות בפקקים או בשטח
מניסיון עובד נהדר ונוח גם על מנוע סטוק (מומלץ לשפר קצת בכל מקרה כי הסטוק חנוק למדי) :thumbsup:
VX 800 עם גל הינע,קירור מים [רדיאטור ארוך שממוקם בקידמת השלדה].
תנוחת רכיבה שפויה,לא מאמץ את הגב,אמין מאד.
שנתון מתקרב לאספנות.