הוא לא אמר שזה עלה 5,000.
הוא אמר שהם סגרו על מחיר ועכשיו דורשים ממנו 5,000 יותר מהמחיר.
הצג להדפסה
בדיוק
כל השיחות שלנו דיברנו על 3-4K, שבסוף הוספתי צמיגים וידעתי שזה עוד 1.2K, כיוונתי לגג 5-6K וזה גם מה שהוא ידע כל השיחה
הצעתי לו פשרה לשלם סכום מסוים מהתיקון ולהוריד כמה דברים, כמובן שפתאום התחיל לא לענות להודעות, והאופנוע שלי אצלו ואין לי מושג מה הוא עושה לו כרגע
יש לאן לפנות חוץ מבית משפט שיחזירו לי את האופנוע? שום צו שיכול להחזיר לי את האופנוע?
קובץ מצורף 7802
אגב, הנה המחיר שהוא שם לי
יש לציין שאת הגלגלי שיינים+שרשרת אני הבאתי, בנוסף לטלסקופים שאני הבאתי.
אני לא יודע מה בדרך כלל המחירים של רוב הדברים ברשימה אבל הדברים שאני כן יודע נשמעים מחיר סביר או טיפה יקר בשביל מוסך רשמי.
יתקנו אותי אולי בעלי יותר ידע אבל לי נדמה ש"מוסך מדרכה" אמור לגבות הרבה פחות.
שוב, תפנה לעורך דין, אני לא מומחה אבל אם בן אדם מחזיק את האופנוע שלך בניגוד לרצונך ולא מוכן אפילו לענות לך לטלפון לי זה נשמע כמו גניבת אופנוע.
בדיוק בגלל זה, אולי הסכמנו על טיפול מסוים וכל עוד הטיפולים האלה לא יעברו את ה-4K
אבל פתאום לבוא ולדחוף לי מחירים כאלה במוסך מדרכה?
היום בערב אני מגיש תלונה למשטרה
אם היה מדובר במוסך אז על פי חוק מותר למוסך להחזיק ברכב:
האם למוסך יש זכות לעכב את שחרור המכונית?
למוסך זכות לעכב תחת ידו את המכונית ו/או החלקים שהורכבו על ידו בצורת פיקדון לתשלום מלא של החשבון ולתשלום דמי אכסון, וזאת עד לתשלום החשבון כאמור, וזאת בהתאם לחוק חוזה הקבלנות.
במקרה הזה לא מדובר במוסך אלה באדם פרטי לכן אין לו את הזכות להחזיק רכוש שלא שלו לכן תלונה בגין גניבה יכולה לטפוס אבל מסכים עם הקביעה שעדיף קודם לדבר עם עורך דין או לפחות יעוץ לא רישמי מעורך דין שהוא חבר של חבר כדי לחסוך עלויות.
שוב, זאת בעיה משפטית וכל מה שאנחנו רושמים פה זה במקרה הטוב אלו עצות ובמקרה הרע אלו דעות.
סתם שאלה, אם המשטרה תתערב ותחליט שזאת גניבה, מה מונע ממנה להחזיק את הכלי כראיות למשפט?
העצה היחידה שנשארה לי לתת לפות"ש: לך לעורך דין, כבר עשית טעות עם בחירת ה"מוסך" והניסיון לחסוך.
לך, תדבר עם עורך דין, תקבל מידע וייעוץ אמיתי.
המשטרה תחזיק באופנוע, ע"ע אביעד אברהמי והKTM הגנוב גם שם יכלת לטעון שזה סיכסוך אזרחי כי האופנוע לא היה בחזקת הגנב אלה אצל מישהוא שקנה אותו וסירב לשחרר.
עדיף שהמשטרה תחזיק באופנוע מאשר מי שמחזיק בו עכשיו מחשש לנזק, להמתין הוא יצטרך להמתין בשני המקרים עד שגלגלי הצדק יעבדו
תראה את זה ככה. דפקו אותך אבל לא בהרבה.המחירים קצת גבוהים אבל לא משהו יוצא דופן.
אם קיבלת אופנוע חלומי בתמורה הרווחת. אם עדיין טרנטה בעסה לך.
לדעתי צריך לשלם על העבודה שבוצעה ולשחרר את השבוי.
אם תאמר לנו את השם של המוסך\מוסכניק \ילד\מטפל במדרכה עם קובע צמר . נוכל כולנו לדעת לא להכנס לשם.
זה יהיה מספק מבחינת העונש.
תהנה מהאופנוע. ונתראה בשבתות.
רק למוסך מותר להחזיק כלי רכב כפיקדון לחוב לכן הוא מחזיק רכוש שלא שלו וזה יכול להיחשב כגניבה, העיצה שלי אליו זה לנסות לקבל יעוץ לא רישמי של עורך דין דרך מכרים רק כדי להבין אם תלונה על גניבה לא תתהפך עליו כתלונת שווא ומשם להמשיך.
להגיד לך לעורך דין כל אחד יכול אבל זה עולה כסף וכאן אין אפשרות לתביעות קטנות כי הם לא מתעסקים בהשבת רכוש.
אני מלכתחילה הצעתי לו לפרסם פנייה בקבוצת הפייסבוק "שאל עו"ד" כי שם לפחות הוא היה יכול לקבל ייעוץ ראשוני וחינמי.
הוא יכול גם להתקשר לעורכי דין, חלקם ייתנו לו ייעוץ ראשוני דרך הטלפון בחינם (מניסיון).
היה פה בחור שהציע לסייע לו (מניח שלא בחינם אבל לפחות טלפונית, לתת כיוון).
לדעתי, הגשת תלונה במשטרה רק תחמיר את המצב, אבל ייתכן ואני טועה, ובדיוק בשביל זה צריך עורך דין.