אנחנו טוחנים מים, בהחלט. בשביל הכיף :D
לגבי הלא מספרים יותר מדי:
הצג להדפסה
עבדתי עם מימן או יותר נכון מכונות שמשתמשות במימן עשר שנים ואני יודע בדיוק את הנפיצות שלו, ולמרות זאת עדיין חי.
אין ספק שהוא הרבה יותר בעייתי ועל זה עובדים בתעשיית הרכב.
לגבי הCO2 אז כן זה ברור שהעשרת האוויר בCO2 זה כמו דשן אבל גם בלי המכוניות פולטות הCO2 כדור הארץ היה ירוק וגידול ימשיכו לגדול.
אז אתה אומר שמהנדסי טויוטה והנהלת טויוטה לא יודעים על מה הם מדברים ויותר גרוע זורקים על זה מיליונים סתם? איך בעלי המניות של טויוטה לא מוכרים? טוב כנראה שדעה של מישהוא שלא ממש עובד בתעשיית הרכב לא ממש מזיזה להם.
יכול להיות שהכל יקרוס להם בסופו של דבר אבל עצם זה שיותר מחברה אחת בשנת 2019 מחליטה להשקיעה הרבה כסף כדי לנסות ולפתור את בעיות תא הדלק אומר שיש לזה סיכוי.
עצם העובדה שחברה מצליחה משקיעה בפרויקט שנכשל סכומי כסף אדירים לא אומר שהפרויקט יצליח.
יש המון דוגמאות לכך בכל ענפי התעשייה. אם ניקח למשל חברה קטנה כמו גוגל אז רק מהזיכרון כרגע הם למשל השקיעו המון בגוגל בלאס, גוגל פלוס . לא כל תהליך של מחקר ופיתוח נושא תוצאות חיוביות. הרוב נכשלים.
Sent from...
המכונות שעבדת איתם כללו מאסות של טון וחצי שנעות ב100 קמ"ש ומתנגשות זו בזו? מימן הוא גז בעייתי ואתה לא יכול לעבוד על זה משום שזו הפיזיקה. מה שכן, אתה יכול לעבוד על אנשים...
לא רשמתי שכדור הארץ לא יהיה ירוק ושלא יהיו גידולים. רשמתי שהתפוקה שלהם תרד בעשרות אחוזים. מה שאומר שיהיה פחות והם יהיו יקרים יותר; אני ואתה נשלם יותר ובמדינות עולם שלישי ימותו מיליונים מרעב.
קשה לכם עם עובדות, תעשיית הרכב אומרת כבר בגלוי שהם רואים את מצברי הליטיום כטכנולוגית מעבר בגלל שברגע שעושים מודל שבו מחליפים את כל כלי הרכב בעולם לכלי רכב עם מצברי ליטיום מגלים שזה לא ישים (טסלה לא אומרת את זה כי הם די שמים את כל הביצים בסלסלה אחת), אז כרגע כנישה זה עובד אבל חייבים לחפש אלטרנטיבה.
כרגע כמה יצרנים אומרים שהם משקיעים בכיוון של תא דלק כי נראה להם שזה יכול לעבוד וזאת התשובה לפותח השירשור, אין עתיד למצברי ליטיום.
לגבי ההתחממות הגלובלית מעשי ידי האדם, פעם האמנתי בזה אבל אחרי שאני רואה את כל השקרים בנושא זה נראה יותר כמו אג'נדה פוליטית מאשר עניין מדעי.
מספיק לראות איך טוענים שונציה מוצפת בגלל התחממות גלובלית או שהאמזונס מספקת 20% מהחמצן בעולם כדי להבין שהמדענים חושבים שאנחנו טיפשים.
באמת שקטונתי מלומר על מישהו, לא כל שכן על מהנדסים בחברה ששווה מיליארדים, שהוא לא יודע על מה הוא מדבר. רק אמרתי שתאי דלק, שנראים על הנייר כמענה לכל בעיות האנרגיה, טומנים בחובם הרבה יותר בעיות מרק בעיות תפעוליות כמו שינוע או בעיות בטיחותיות זניחות כמו נפיצות של מימן (הרי בסה''כ כל האנרגיה שמשמשת אותנו לחיים ומקורה בשמש היא למעשה אנרגיה מימנית), בסופו של דבר אני רק סתם כימאי שבכלל מתעסק בסיליקונים.
לגבי נוכחות CO2 באטמוספרה, כל עוד ישנם צמחים וחיות, יהיה CO2 באוויר. התרומה של בני האדם היא כפולה- מצד אחד הגברת ייצור ה CO2 ע"י שריפה פחמימנית ומצד שני כריתת יערות שאחראיים לוויסות כמויות ה CO2 ע''י פוטוסינתזה.
כמו שכתבתי כאן (ומחזק את הסלידה שלך ממדעני סביבה) ה CO2 הוא אכן גז חממה שגורם לזיהום האוויר, אך הוא גם גז חשוב והכרחי מאין כמוהו לקיום כמעט כל עולם הצומח. אכן האדם הגדיל את כמויות ה CO2 והקטין את צרכניו, אך כל זה בטל בשישים אל מול ההשפעה שיש למים על איכות הסביבה ועל אפקט החממה. בני האדם כן האיצו את התהליכים הטבעיים שהיו מתרחשים גם ככה, ואולי הפרו בכך את השיווי משקל הטבעי אך אולי לא. אין לנו באמת שום דרך לדעת מה יהיו ההשלכות של מעשינו, אולי בכלל עזרנו לסביבה ועוד X שנים יסתכלו מדעני העתיד אחורה אל התקופה הנוכחית ויאמרו שללא ההתחממות הנוכחית לא היתה מבצעת האנושות את הקפיצה הטכנולוגית הרצוייה.
יש מן מעגל קסם שעד היום לא הצליחו לצאת ממנו שאומר (יותר נכון אני אומר) שלא משנה איך אתה מוזיז קופסא על 4 גלגלים בסופו של דבר הזהום הסביבתי לא ממש משתנה, אם אתה זוכר היה כאן ויכוח על Perpetual motion שלא אפשרי בגלל פיזיקה פשוטה, גם כאן פשוט לא הצליחו למצוא אנרגיה שהיא באמת ירוקה, מסתבר שלכול אנרגיה יש תוצרי לווי בדמות פליטת מזהמים, לא נראה לי שזה עומד להשתנות בקרוב.
בגלל הנ"ל אם זה היה תלוי בי היתי פועל לשכלל את מנועי הדיזל שפולטים פחות CO2, זוללים פחות סולר שדורש פחות אנרגיה ליצור ואם תוספות שונות פולטים פחות NOx, כנראה אפשר להביא את המנועים האלו למצב עוד יותר טוב אבל כולם חושבים שרכב בלי אגזוז מזהם הרבה פחות או לא מזהם כלל אז חברות הרכב חתכו תקציבים לפיתוחים של מנועי בעירה פנימית חוץ ממזדה שבאמת הפתיעו עם מנוע הSKYACTIVE X שלהם שבאמת מביא קפיצת מדרגה.
מעלים ספקולציות ישים או לא ישים. זה מסוכן זה נפיץ זה לא יעבוד.
לפני כמה ימים מנכל יונדאי אמר שעיקר ההשקעה היום הולכת לכיוון תא דלק. ועוד חברות רבות משקיעות אמצעים כבירים להפוך את התא דלק לפתרון התחבורתי של המאה הזאת.
בעוד פחות משנה יסתובבו בכבישי הארץ המובטחת משאיות שמונעות במימן.
זה קורה. זה פה זה זמין. לא מדובר על עוד 100 שנה. כבר היום פתרו את הבעיות שעלו כאן. ואם יש משהו פתוח אני בטוח שאפשר לפתור.
מ 2016 ניתן לרכוש רכבי מימן במדינות מסויימות. אנשים פרטיים ולא כחלק מניסוי.
לקינוח רכבי המימן קיבלו את מירב הנקודות מבחני הריסוק. בזמן תאונה אני אשמח להיות באחד מהרכבים הנבחנים(מימן הנפיץ) ולא בג’יפ רנגלר שקיבל כוכב אחד.
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3748363
As of 2016, there are three models of hydrogen cars publicly available in select markets: the Toyota Mirai, the Hyundai Nexo, and the Honda Clarity. Several other companies are working to develop hydrogen cars.
כמו שאמרתי, אם עומדים להכריח את הציבור אז שיהיה תא דלק אנחנו ניסבול הכי פחות והמעבר ממנוע בעירה פנימית לתא דלק הוא הרבה יותר טבעי.
זה ברור שכולם עובדים בכיוון תא דלק ובמיוחד היפנים, מה שמעניין זה למה יש שקט לגבי זה מטסלה והאם הם בחדרי חדרים בודקים את האופציה הזאת, אני מניח שאם הם יצאו בהצהרה שהם עובדים על תא דלק זה ידפוק להם את המכירות הנוכחיות ושלו כמו יצרנים אחרים אין להם מנוע בעירה פנימית שמכניס להם כסף לקופה
כולם עובדים על תאי דלק פשוט כי כרגע זה הפתרון הכי ישים ומהיר. מעבר לזה, כמות האנרגיה שניתן להפיק בתאי דלק היא הגבוהה ביותר ביחס לכמות ההדלק ההתחלתית והחומר שנפלט הוא מים. כל זה נכון, מוכר וידוע, אם ישנן כבר מכוניות שממונעות במימן אזי גם בעיות תפעול ובטיחות כבר נפתרו לשביעות רצונו של הרגולטור.
דרך אגב, עד כמה שאני יודע תאי דלק לא עובדים עם הזנת מימן מבחוץ, אלא משתמשים במים וחשמל כדי להפוק מים למימן מולקולרי (ועוד כמה חומרים) ואחרכך פירוק המימן מפיק מים ואנרגיה, כך שלפחות מבחינת שינוע לא אמורה להיות עם זה בעיה.