נמוך לי מידי, לא אגיב.
שיהיה יום טוב (במובן החיובי)[emoji1317]
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
הצג להדפסה
בברכת ז'דיינו (אמן ואמן)
לכולנו :)
שבוע טוב.
ופה קבור הכלב.
כי אם אכן אתה מבין את זה, אז למה בכל זאת פנית לקולגה שלך?
פנית אליו מתוך איזו שהיא תחושת ״מגיע לי״ ורצון שהוא יואיל בנימוסו למצוא לחנייה אחרת. יכולת להציע לו לחלוק את החנייה באיזה שהוא סידור. אני מנחש שזה לא עלה על הפרק, נכון?
אני שמח שהכל הסתיים בנינוחות וחברות, אבל התנהגת לחלוטין לא על פי אמות המוסר.
אני מאמין לך שאתה חש שהתנהגת בסדר, אבל זו פשוט היתה התנהגות ה״ישראלי המכוער״ בעטיפה מנומסת.
תעשה עם זה מה שתרצה, קרא לי מתלהם, ווטאבר.
מצטער, הבטחתי שסיימתי, אבל לצערי איני יכול עוד.
מוסר ? מוסר ? מי שמדבר על מוסר.
כפי שציינתי, לרגע לא הרגשתי ששטח ציבורי שייך לי, ולרגע לא חשתי שמגיע לי. ומי שישראלי מכוער בחסות ה"מוסר", הוא אתה.
מצטער, המוסר שלך עלוב. אני מכיר אנשים כמוך, זהו עכשיו סיימתי.
יהודים יקרים לנשום עמוק. המשיח כבר פה. לחייך. להעלות תדר.
ואת זה אומרים גם לא חובשי כיפה. ואפילו לא יהודים.
תינוק - בוכה מאיפה שכואב לו.
אנשים פה מזכירים את המסכנים המפוחדים ברחוב עם המסיכה חונקת אותם.
the striker תשמח! יש לך עבודה בזמן שאנשים מודאגים מהעתיד וקרסו כלכלית :)
(ואל תשכח לתת צדקה. צדקה תציל ממוות)
גילוי נאות: כותב פוסט זה רחוק מהפרקטיקה לה הטיף זה עתה
מאוכזב ונגעל מהתגובות והגישה כאן. דבר אחד ברור - רובכם לא הייתם מכבדים בן אדם שמבקש מכם בנימוס לתת לו לחנות במקום שנוח לו והוא רגיל אליו, פשוט כי אתם לא חייבים.
אפסים אחד אחד. מאחל לכם לאבד כל קשר לדו"ג.
לא הלכת רחוק מדי?
בן אדם שיבקש ממך "לא לחנות במקום שנוח לו והוא רגיל אליו" בחניה ציבורית? ואם גם לאדם השני אותו מקום חניה נוח עבורו?
יש פה תפישה מוזרה לגבי שימוש בשטח ציבורי. מה השלב הבא? אני בא כל יום לסככה הזאת בים אז תזוז בבקשה? אני מחנה את האוטו כל יום במקום הזה אז תואיל להזיז אותו?
הכל בנועם כמובן, אבל המקום הזה הוא שלי.
כי הבקשה שלו היא לא מכבדת, בדיוק כמו הניסוח שלך.
מסתבר שאנחנו חיים בעולם הפוך שבו כל אחד יכול ליטול לעצמו את הזכות על מקום ציבורי, אני לא הייתי מעז מלכתחילה לבקש ממישהו שחונה במקום ציבורי שלא לעמוד שם (פה טמונה החוצפה האמיתית), אבל בעולם שבו לאופנוענים יש את הלגיטימציה לשים מערכות פליטה רועשות מבלי להתחשב בזה הם מפגע סביבתי לציבור ובמדינה שקריוקי מבוקר עד ערב זה בסדר אני מבין איך הגענו למצב שבו אנחנו האפסים...
ואגב, גם לי אין מושג איך אני ואתם באותה הקבוצה, כך יצא...
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
ומחר יחנה שם מישהו אחר, גם ממנו תבקש? ומחרתיים עוד מישהו, גם ממנו תבקש?
חברים, אתם קצת קיצוניים בקטע של שחור ולבן. לא כל בקשה היא "חוצפה" מצד אחד, ולא כל אחד שלא מוכן לקבל בקשה הוא "אפס".
הכל עניין של גישה.
אם בחור היה ניגש אלי ומסביר לי בנועם את המצב, ומבקש יפה, תו"כ שהוא מודע לכך שזאת לא חניה שלו, אבל בכ"ז הוא רגיל לחנות שם כבר ארבעים שנה, הייתי מבין. לכו תדעו, אולי גם נצא לרכוב ביחד.
מצד שני, אם אותו בחור ייגש אלי ו"יודיע לי" שהחניה היא שלו, ושאלך לחפש לעצמי חניה אחרת,
ייתכן וזה יגרום לי להשתין לו כל בוקר על האופנוע (אם אגיע אחריו, ולא אספיק לתפוס לו את החניה דווקא). ואז כמובן שזה גם יתדרדר לדקירות ומשטרה וכל התרחישים שאתם מפליגים בהם בדמיונכם.
וזה כאמור דיון תיאורטי, כי דרך ארץ בעיני, היא כשמגיעים למקום חדש, לנסות לכבד את הנהוג בו ולגלות מעט צניעות.
גילוי נאות, הכותב חי במדינה שבה אנשים מוצאים את מותם בגלל ויכוחים על חניה.
צורת ההגשה לא משנה את מהות.
את המהות אפשר להגיש כיריקה לפרצוף, או עטוף בחיוכים ונועם.
פזר על זה סוכר ונצנצים למעלה, זה לא משנה.
הענין כאן מתמצה בטענה פשוטה - ״אני יודע שהחניה הזו אמורה להיות שייכת לכולם, אבל אני מודיע לך שהיא שלי. אז אתה אל תחנה פה.״
מבחן ההגשה לא רלוונטי לחוסר הלגיטימיות של עצם הבקשה. כפי שאמר כאן מישהו אחר, גם ״תלך להזדיין״ אפשר להגיד בנימוס.
שיח חרשים (עדיף שיח קנביס:biggrin:)
כולה התכוונו שידברו ביניהם ויגיעו להסכמה (ככה אני הבנתי) אם המקום פנוי, לא לבקש ישר "אני הייתי לפני.." או "צ'מע יש פה שרשרת כבר, לא שמת לב?.."
ברור שהמקום ציבורי ולא יעזור הרי כי בסוף יבוא שליח מזדמן ואם המקום פנוי הוא יעמוד שם ושניהם יכולים לחפש.
לאן ירדתם?!?!? :confused2:
מצד אחד, כתבו פה כמה ש- "אם אני מגיע למקום ויש שם שרשרת אני לא אחנה שם" זה טוב ויפה, סביר להניח שגם אני אנהג כך.
מצד שני, אם מישהו מגיע למקום מסויים, רואה שיש שרשרת, וחונה שם בכל זאת, אין לבוא אליו בטענות או בקשות שיפנה את המקום.
מה אני הייתי מנסה לעשות במקרה דומה שבו רק דו"ג אחד יכול לחנות שם ואני במצב רוח טוב?
פונה אליו במטרה לראות אם יש פה מצב שאני "מגלה" חבר חדש בקרבת העבודה שיש לו תחומי עניין משותפים לשלי - אם כן, תענוג, אם לא, ניסיתי.
ואם לא אני לא במצב חברותי, לא הייתי פונה אליו ונשאר עם התובנה שבחניה ציבורית פעם אתה מוצא אחלה מקום ופעם אתה חונה יותר רחוק.
וואלה.
השרשור הזה.
קובץ מצורף 8415