השאלה עד כמה הם נוחים לרכיבות רגועות
שווה בדיקה
תודה
הצג להדפסה
מבחינת גובה צודק
מבחינת השאר אני בספק.
נוחות בשימוש יומיומי או נסיעות ארוכות ( לדג' לשים ארגז לקרוזר הורס לטעמי את כל המראה שלו.... לדג' למעט ABS אביזרי בטיחות כמעט ולא קיימים כי אין ממש צורך עקב אופי האופנוע והתנהגות הכביש שלו ( בערך כמו הטויוטה המשפחתית שלי)... ולכן למרות שאני נהג/רוכב מתון וזהיר, קצת קצת פחות מתלהב
בכל אופן, תודה
קורס לרוכב שרק מתחיל לכאורה? או לאחר מספר חודשי רכיבה וצבירת נסיון בסיסי
בלי קשר, אני מניח שאתה אמור להגיע עם הכלי שלך...קצת מפחיד אותי לבצע התנסויות לבלימת חירום או התחמקות ממכשולים במגרש שיש לך כמעט אפס נסיון כרוכב ( מבחינתי אחרי 30 שנה שלא רכבתי כמעט למעט קטנועים או סיבוב קצר על אופנוע אצל חברים) ואפס ניסיון על הכלי המסוים. ואז אכן אני עלול למצוא עצמי על האספלט. או שאני טועה?
תודה
לדעתי הצנועה , כדאי להתחיל כמה שיותר מוקדם.
במהלך הרכיבה תסגל לעצמך הרגלים לא טובים שאחר כך תשקיע זמן למאמץ לשרש אותם.
מדריך טוב ידע להסביר לך ולמנוע ממך בעיות במהלך השיעור.
Sent from my Nokia
אתה גם צריך להגיע למגרש שבו עורכים את ההדרכות וכתלות במקום המגורים שלך, זו יכולה להיות נסיעה לא קצרה.
כרוכב מתחיל, הייתי צריך משהו כמו חודשיים/שלושה עד שהרגשתי מספיק בנוח ואני לא חושב שזו היתה טעות לא להגיע לפני כן. במקרה שלך,בגלל הנסיון הקודם, סביר להניח שזה יקח הרבה פחות זמן.
הסיכון להחלקה במהלך ההדרכה נמוך אבל זה בהחלט קורה מדי פעם (קרה למישהו באחת ההדרכות שלקחתי).
מסכים.
אני עשיתי קורס מתקדם אחרי שהרגשתי מספיק בטוח עם התפעול הבסיסי (הילוכים, הכרת מימדי כלי וכו'). מה שכן, כמו שאמרו לפני, לרוב מסגלים הרגלי רכיבה שגויים שדורשים עבודה קשה כדי להשתנות.
לגבי ההחלקה בדרך, למרות שמיקום הקורס הראשון שעשיתי לא היה מאיים, ביום הקורס היה גשם ראשון, וביחד עם ערפל ושוטר מטומטם שהחליט לעכב איזה רכב באמצע איילון כדי לדבר, הייתי קרוב מאוד לא להגיע לקורס...
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
תאמין לי שאתה רוצה להגיע לקורס עם האופנוע מוקדם ככל האפשר. זה הדבר הראשון שעשיתי לאחר שחזרתי לרכב אחרי הפסקה של 25 שנה. הקורס לא הופך אותך באינטסטנט לרוכב אלא מלמד אותך כיצד צריך לרכב ובעיקר מה לתרגל. הפואנטה פשוטה- אם אתה בעל ניסיון תצטרך להתאמן הרבה יותר זמן על אימוץ הרגלים נכונים. אם אתה "דף חלק" ההטמעה מהירה יותר. הקורס עצמו מדורג ומתרחש במהירויות נמוכות מאוד 20-40 קמ"ש. כפפות קסדה, מקסימום מגיני ברכיים וזהו.
כנראה שהטעיתי אבל אין תרגול של בלימות חירום ולא התחמקות ממכשולים בקורס עצמו. אבל וזה אבל גדול, בגלל שתדע ותבין איך בולמים נכון ואיך נותנים פקודת היגוי אתה תמצא את עצמך מתאמן ומשכלל את היכולת עד לרגע הקובע- הכמעט הראשון שלך. הסיכוי שלך להימנע מהרגע הזה והסיכוי לצאת ממנו בשלום יעלה ככל שתתרגל. כשלקחתי את האופנוע הביתה מהמוכר הבאתי את אישתי שתיסע מאחורי על כביש שש. זאת היתה רמת הפחד שלי כשהתחלתי את הקורס. אין בקורס שום דגש או לחץ על מהירות אלא ההיפך. מבקשים ממך לרכב ממש לאט כדי להבין דברים בדרך אחרת. זה עובד ואם לא ברור אז כן- ממליץ בחום לכל רוכב, חדש או מיומן.
בוודאי שיש בלימות חירום והתחמקות ממכשול.
אמנם אתה מוכן לזה ולא באמת מופתע, אבל אתה מתרגל את הטכניקה ועוד איך.
(שוב, אין מה לחשוש, הכל מבוצע הרוגע ובהדרגה).