אני ראיתי לפחות שלוש תאונות בין אופנועים על המיקום המדובר באיילון לאורך השנים.
אחד חותך ימינה אחד חותך שמאלה ותאונה.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
הצג להדפסה
בקיצור אני שמח שיש קונצנזוס מקצה לקצה על כך שאין שום קשר קלוש בין פעולת המשטרה (קרי: הצקה והטרדה של הרוכבים ובעיקר הנורמטיבים)
ובין מניעת תאונות דרכים.
נשאר לנו לדבר להגיון של הנשים המוכות מביננו "אנחנו משתוללים אז מגיע לנו עונש הנה אני מוריד מכנסיים ..."
שלא לדבר על "מגיע לנו שמחירי הביטוח עולים"
הנה דוגמה לתאונה על אי תנועה
כמובן שהאשמה היא על השוטר אך אם הרוכב היה על נתיב ברור ולא על אי תנועה אולי/כנראה שהתאונה הזאת הייתה נמנעת..
https://www.mako.co.il/news-law/crim...93f2341004.htm
https://www.mako.co.il/news-law/crim...93f2341004.htm
לא נראה לי שיש קשר. הוא היה פוגע בו גם אם היה רוכב בנתיב. כל יום קורה לי לפחות פעם אחת לראות מטומטם שחותך ככה על האי תנועה כדי לרדת במחלף. בד"כ אני נמצא במקומות האלו נתיב אחד או שניים שמאלה ומצפה לזה, אבל אי אפשר להיות 100% מרוכז 100% מהזמן.
הרוכב שבסרטון מטומטם. מה לעשות.
אם אני חוצה אי תנועה כזה אני מסתכל פעמיים במראה לפני שאני מסובב את הראש אחורה כדי לוודא לאן אני נכנס.
זה שהוא חושב שהכביש שייך לו זה טמטום טהור. מקווה בשבילו שלמד לקח.
חד משמעית הקפדה על אי חציית אי תנועה מצוייר מסכנת אותי.
מנסיון של 30 שנות רכיבה, האלטרנטיבות של נסיעה ביו טורי מכוניות צפופים או השתלבות לפני התחלת אי התנועה המצוייר באזור בו כלי רכב חותכים ברגע האחרון, מסוכנות הרבה יותר מאשר השתלבות זהירה בהמשך אי התנועה המצוייר.
זאת הבחירה שמערכת הכסתח של המדינה מייצרת עבורי: סכנת חיים או סכנה לדו"ח.
היות והבטיחות היא ערך עליון בעיניי יהיו מקרים בהם אסתכן בדו"ח.
אני אזרח שומר חוק במהותי, ולכן לא אעודד מעבר על החוק, אבל אני גם לא אסכים במקרה המשובר שמי שמבצע עבירה ראוי לעונש ואל לא להלין על כך.
כשאני מקבל קנס אני משלם, אבל יש לי המון ביקורת על התנהלות המשטרה שכדי לכסתח את עצמה גורמת לי לבחור בין סיכון פיזי לבין נזק כספי.
התפיסת עולם שלי היא שאני קודם כל בודק איך יכולתי למנוע את האירוע וללמוד ממנו.
לא מחפש אשמים אלא מנסה לשרוד בשדה הקרב.
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
סבבה. עם הגישה הזאת מאחל לך רכיבה בטוחה.
מכיר את המשפט הקלישאתי "בכביש אל תהיה צודק, תהיה חכם?" אז זה בדיוק זה.
הרוכב שבסרטון עלה על הקו המקווקוו בדיוק ברגע שבו הקו הולך ומתעבה, כ5 מטר אחרי זה כבר אי תנועה.
אז אם אתה העו"ד שלו אתה יכול לטעון שהוא חצה בקו מקווקוו והוא לא אשם. ובהצלחה עם השופט.
אם אתה רוצה להבין את הסיטואציה, מה גרם לה ואיך להמנע בעתיד אז בבקשה:
הרוכב רואה לאן הוא נוסע (בהנחה ששתי העיניים שלו על הכביש). הוא רואה שעוד שנייה מתחיל אי תנועה.
בהנחה שהוא לא רוכב מאתמול- הוא יודע שישראל ישראלי יחתוך את האי תנועה ברגע האחרון כי הוא עסוק בטלפון. אי לכך הוא צריך לתכנן את צעדיו כמה עשרות/מאות מטרים לפני, לעבור בזהירות לנתיב האמצעי שממשיך ישר, להתייצב במרכזו, כדי שאף חכמולוג לא יחשוב להיות 'שותף' שלו לנתיב ולהמשיך בנסיעה.
הוא גם יכול לבחור באופציה 2: להכנס בטנדר ולשבור רגל.
לא יודע מה איתך, אני נוהג לבחור באופציה 1.
אי תנועה זה מקום אסור לתנועה. גם פס הפרדה. גם מדרכה. גם מעבר חציה, ששליחים חושבים שזה מעבר לקטנועים. נותנים על זה דו"חות ובצדק.
אתה רוצה נתיב נפרד, כמו זה של אופניים, וזה לא קיים. אתה משתף כביש גם עם אוטוביסים וסמיטרילרים. זה קיים בחוקי תנועה בכל העולם ולא הולך להשתנות בקרוב.