מה הבעייה נוסיף פלואור
הצג להדפסה
אתה צודק ואני אוהב את האחריות האזרחית שלך, שחסרה לרובנו.ציטוט:
1. לא אכפת לך שיעלו את המס על סיגריות או על סיגריות אלקטרוניות כי אתה נגד עישון, וגם לא אכפת לך שיעלו את המס על חד-פעמי כי אתה לא משתמש בחד-פעמי, וגם לא אכפת לך שיעלו את המס על שתייה מתוקה כי אתה שותה רק מים, וגם לא אכפת לך שמעלים את המס על אריזות של 20 ליטרים ומעלה של שמן כי אתה קונה בג'ריקנים של 4 ליטרים ומחליף בבית. אבל עליית המס הבאה תהיה על מוצר או שירות שבו אתה כן משתמש, ואתה תהיה לבד במחאה שלך.
2. עליית מיסים כמעט שלא משנה התנהגות - בוודאי שלא כאלה שבבסיסן התמכרות כמו עישון. אני לא חושב שיהיו הרבה שיפסיקו לעשן אם, למשל, יעלו את המיסים על סיגריות - גם אם המחיר יהיה כפול.
ושוב, בפעם הרביעית בשרשור הזה: אני לא מצליח להבין אנשים שאדישים לעליית מיסים ולעליית מחירים בתואנות כאלה ואחרות.
א-ב-ל.
אם המדינה החליטה שהיא צריכה עוד כסף בקופה - היא תדע לקחת אותו. אם לא בשקיות סופר אז בכלי חד"פ, אם לא בכלי חד"פ אז בשמן מנוע, אם לא בשמן מנוע אז בבלו על הדלק.
ואם בכל אחד מאלה כל האזרחים יעמדו על הרגליים ויצליחו למנוע את הגזירה (מה שלא קורה בד"כ)?
אז המדינה תצטרך לקצץ, כדי להתכנס לתקציב הקיים - או ללוות כסף (שאותו, שוב, אנחנו נצטרך להחזיר איכשהו).
משום מה, אני בספק שקיצוץ יבוא על חשבון משכרות השרים והפקידים.
יותר סביר שהוא יבוא על חשבון השירותים שאנו מקבלים מהמדינה - חינוך, בריאות וביטחון.
המצב האידיאלי מבחינתי הוא להכריז על 75% מיסוי מכל שקל שאתה מרוויח, ולבטל את כל שאר המיסים.
זה ישאיר את האזרחים עם כמות כסף דומה בכיס, ואפשר לבטל את המנגונים שאחראים על קביעת תקנות המיסוי ואכיפתן (ואני בטוח שהפעולות האלה עולות הון למשלם המיסים).
לקחת 75 אחוז משכר ממוצע במשק ( וזה בלי חציון ) נראה לי שישאיר את רובנו בלי יותר מדי אפשרויות
זרקתי מספר. אולי זה 65%, אולי 70%.
אבל אם תחשוב - מהשכר הממוצע במשק לקחו לך שליש בערך (מס הכנסה, מס בריאות, ביטוח לאומי).
משכר הייטק שלושת אלה זה כמעט חצי עד חצי.
אז נשארת עם קצת יותר מחצי.
קנית רכב? 50% ממה ששילמת זה מיסים.
תדלקת? כ-70% ממה ששילמת, זה מס.
קנית חפיסת סיגריות? 85-90% ממה ששילמת זה מס.
אז וואלה, בסוף היום - אני לא חושב שחסכת הרבה בזכות זה שיש לך טרליון סוגי מיסים שונים ומשונים, כל אחד עם התקנות שלו.
בגדול, קטקוב אומר מה שניסיתי להגיד, רק שכשהוא כותב,זה משום מה יותר ברהיטות.
בתור בנאדם בוגר אני מבין שצריך לשלם מיסים, וכשחסר כסף בקופה צריך גם להעלותם (וזה לא משנה אםהכסף חסר כי הוציאו מיליארדים, או כי נפגעת צורת הכנסה אחרת- נגיד ממעבר לשימושברכב חשמלי). כמובן, במקביל לקיצוצים כאן וכאן וכאן. אבל שלא ינפיצו סיבות כדי לנסות לעבוד על אנשים, כי במילא זה לא עובד על אף אחד.
בעקרון שיטת מיסוי כזאת לא תעבור ותשאל את מיודעינו הכלכלן מהפורום ולא בגלל שאנו הפרולטריון נתנגד אלא כי ליברמן לא יוותר על 50 אחוז משכרו והטייקונים ושאר בעלי השכר הגבוה במשק למינהם לא יוותרו על הכנסתם ולהם יהיה הרבה יותר נוח ומשתלם לשלם מס גבוה על מזון חימום ומותרות מאשר לשלם 50 אחוז משכרם כמס.
אתה בכלל לא קרוב לנושא, אם המדינה אומרת אין כסף וצריך לגייס ע״י העלאת מס על דירה שניה זה די מובן אבל במקרה הזה המדינה לא אומרת את זה, היא אומרת שיש קבוצת מיעוט עבריינית שכדי לגרום להם להפסיק את הפעילות העבריינית שלהם הם רוצים לקחת מס מכל האזרחים.
זה מס כפול כי אתה כבר משלם מיסים שהולכים למשטרה שאמורה לטפל הפשיעה היחסית קלה לאכיפה
כולם צודקים בשרשור הזה, כולל התמיהה על רמת האדישות הצרכנית הגבוהה בעולם.
השאלה היא המינון והשיווק. כמה ואיזה מיסים נראים צודקים לאזרח וכמה לא.
שוב פוליטיקה כי זה נושא פוליטי במהותו.
שילמתי לבירוקרטיית בית כל מה שהמדינה והוועדה המחוזית דרשה. וזה לא כסף קטן.
עכשיו מגיעים כאלה מהמגזר שבנו ולא שילמו שקל ומקבלים אפשרות לאישור אכלוס בירוקרטי.
נניח ש- 10,000 משפחות של לא יהודים יקבלו אישור אכלוס על מלא (לא יקרה, צריך לשלם הרבה).
הנה תחום מיסוי שלא בטוח היהודים ימשיכו לשלם בעתיד ולא משנה איך יציגו אותו. אנשים יבנו ויתעדו הריסה והפגנות והלכה ממשלה.
למה הורסים רק ליהודים- במדינת היהודים?
אז כן, ברור שצריך מיסים. אבל חייבים גם צדק בתקנות בגביה ובאכיפה. הפתרון הנכון הוא לאתר את מי שגונב מהציבור (מהילת שמנים, מהילת אדמות, מעילות מע"מ) ולזמבר אותו בקלבוש ל 20 שנה בגלל חוק דרקוני. לפעמים, במקום להזרים עוד צריך לעצור את הדליפות. אותו שיקול כלכלי של עלות תועלת עם רווח מבחינת אמון ציבור ומשילות. למה המוהלים לא נכנסים ל 20 שנה לכלא?
כי לפי משנתו של אהרון ברק השופט יכול לפרש כל חוק בכל דרך שירצה וגם להמציא חוקים ולהתעלם מעבירות.
הבעיה שלנו היא בית המשפט, לא המחוקק.
וכבר כתב על זה ג׳ורג׳ הריסון זצ״ל
https://www.youtube.com/watch?v=l0zaebtU-CA
כתב נכון...
בגדול חולבים אותנו
הכל עולה אבל כמובן שאף אחד לא אשם.
ארנונה כ5 אחוז כי עלויות הדלק ושכר המינימום עולים
חשמל כי הדלק עלה
מים כי החשמל עלה
מזון כי הדלק המים החשמל הארנונה ושכר המינימום עלה
הבולבול גם עלה כי על ה זין שלהם מה שעובר על האזרחים
האמת כשאני חושב על זה כל העליהום על התעשיינים במקרה הספציפי הזה לא ממש מוצדק.
ממשלת ישראל העלתה את הארנונה - התעשייה משלמת
העלו את החשמל - התעשייה משלמת
העלו את הדלק - התעשייה משלמת
העלו את המים - התעשיה משלמת
העלו את שכר המינימום - התעשיה משלמת
אז מה מצפים מהתעשייה ( ברור לי שגם להם לא חסר אבל....)
יש פה ספין של המדינה כנגד התעשייה כדי להשתיק את הציבור ולהפנות את האש כשבפועל מי שמזיין אותנו בעליית המחירים הנוכחית זו ממשלת ישראל ורק היא.
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
שיקום הכלכלן הגאון ויסביר בבקשה איך הוא מתכוון להשלים את כל הגרעונות בלי לגלגל את העלויות כלפי מטה.
אני מבין מאוד קטן בכלכלה. אולי יש פתרון שאני לא מכיר.
(חוץ מכמובן להגדיל את כוחות האכיפה פי עשר ולגבות מכל מי שלא משלם, ועל הדרך גם לשים בכלא כל מי שסוטה ימינה או שמאלה מהחוק).