נכתב במקור על ידי
אביעד אברהמי
יש לא מעט צדק בדברים שנכתבו. מערכת הפורומים של פול גז אכן פעילה הרבה פחות מימיהם הגדולים של הפורומים. הרגלי הגלישה השתנו, והרשתות החברתיות נגסו בחלק הארי מהפורומים באופן כללי, וכמובן שגם פורום פול גז נפגע, והטראפיק בו נמוך משמעותית מבעבר. את זה כל אחד יכול לראות.
בנוסף, אני מסכים לחלוטין שמערכת הפורומים של פול גז היא מיושנת, והיא אינה עומדת ברוח הזמן והקידמה. כבר כשהקמנו את המערכת מחדש ב-2015 היא לא הייתה החדישה ביותר, וממרחק של 7 שנים היא נראית כעת היסטורית. בהקשר הזה אציין שכדי לשדרג את מערכת הפורומים צריך לשדרג את הבסיס והפלטפורמה שעליהם האתר כולו יושב. יש לנו תכניות עתידיות לזה, ואני בטוח שיום אחד נגיע גם לזה.
יחד עם זאת, נתוני הגלישה מראים באופן חד-משמעי שהפורום עובד ושיש בו תנועה ערה. גולשים חדשים נרשמים בכל יום, נכנסים לפה עשרות אלפי גולשים בחודש, וגם אם רובם לא פעיל ולא כותב - מנוע החיפוש עובד, ואנשים קוראים שרשורים עדכניים וישנים מהארכיון. המספרים לא פחות ממדהימים.
בנוסף, כפי שכבר נכתב פה, למערכת פורומים יש יתרון אדיר על-פני רשתות חברתיות - וזה העומק ואפשרויות החיפוש. ברשתות חברתיות פוסטים נעלמים אחרי זמן קצר. פה בפורום הם נשארים לנצח.
בהחלט נצטרך לבצע רפורמה במערכת הפורומים, אולי למזג פורומים שפעילים פחות ולהשאיר פחות פורומים פעילים, ובהחלט לעדכן גרסה כך שהפורום יהיה מודרני יותר ויציע יותר פיצ'רים ברוח הזמן. גם לזה נגיע. אולם גם ב-2022 יש מקום לפורום אופנועים בישראל, ואני רואה את זה בכל יום בנתונים.