כן משנה גם את עומס הקפיץ ויש לי גם תוכנה בפלאפון שאני יכול לקבוע את ההגדרות של עומס הקפיץ אבל אתה יודע כמה אני טכנולוגי...
לא יודע למה כל היצרנים עושים את זה עכשיו אבל לשחק בפרילואד כדבר דינמי זה לא נכון, פרילואד עושים פעם אחת לפי רוכב אחד ופעם שניה עם מורכב וזהוא
אני מניח שהפרילואד משתנה לפי ההגדרה של מספר הנוסעים והציוד ולא בהכרח לפי התכנית שנבחרה - ספורט/ נוחות. חוץ מהמצבים הנ"ל יש לרן אפשרות להגדיר אם רוכב על האופנוע רוכב אחד, רוכב אחד עם ציוד, זוג או זוג עם ציוד. ולדעתי זו ההגדרה שמשנה את עומס הקפיץ.
לפי מה שראיתי באופנועים אחרים במעבר מקונפורט לספורט הפרילואד משתנה, הם בעצם משתמשים בתוצר הלוואי של הפרילואד שזה שינוי גאומטריה ושינוי הרגשת הקשיחות, הקומפורט רך והספורט קשה למרות כמו שאמרתי זה לא הדבר הנכון לעשות אבל כנראה רצו לתת לרוכב יותר הרגשה שמשהוא באמת משתנה בכל תוכנית כי רוב הרוכבים ובמיוחד בקטגוריית האדוונצ׳ר לא ירגישו שני קליקים בריבאונד או בקומפרשן.
תלוי כמה חזק רוכבים ובאיזה משקל. זאת הסיבה שלא הרגשתי שאני על 60 PSI עם מורכבת ושלוש מזוודות בקצב של צב.
1970 ק"מ
מתוכם כ-700 שלי, ההבדלים מתחדדים- בקודם הייתה לי בעיה של מקום ואסטרטגיה ברגע שאחרי (הרכיבה) תמיד היה נלווה אלי
חלק מהציוד, הקסדה המעיל הכפפות זה היה מכפיל את עצמו אם הג'ינג'ית הייתה מצטרפת. היום אין שום בעיה בנושאי האחסון...
יש בעיה במעברים צרים.
כיוונונים- כשיש לך אפשרות לבחור מתוך כמות, זמן ההשתהות וקבלת ההחלטה גדול, קחו ילד לחנות צעצועים או ממתקים תגידו לו
שמותר לו לבחור רק 2 דברים שהוא רוצה ותראו מה קורה...
בקודם היה לי שתי אפשרויות- עם ג'ינג'י בלי ג'ינג'ית, שתי האפשריות מעולות וזהו אין שיקול דעת אין בלבלה- it is what it is.
משקף- בקודם מעולם לא נגעתי בגובה המשקף, אני אפילו לא יודע איך הוא היה מכוון כשיצא מהחברה, באתי, עליתי, רכבתי. בול!
אצלי פינוקי אני צריך עדיין למצוא את הסט אפ המתאים לי.
תחושות- הענק החדש מאיץ הרבה יותר טוב מהקודם, אני לא בטוח מה השוני אולי יחסי העברה בגלגל"ש, אולי יש שינוי בניהול במנוע
אבל ללא ספק בפתיחות הוא הרבה יותר מהיר מהקודם ומהלך הקלאצ' נעים וטוב יותר, ההילוכים נהדרים והרכיבה זורמת ככל שאני עובר
למוד שיוט, הכל משתפר והופך לקונצרט, ברגע שאני מנסה לרכוב עליו כמו על הקודם מתחילה ההתנערות. שוב, הצמיגים פוגעים פגיעה
משמעותית בהתנהגות, הם מותאמים לרכיבת תיור זקופה ולא אוהבים לעבור לעבודה על הצד, עזוב באימש'ך בוא נמשיך ישר.
בלמים - בולמים מצוין אבל...דמיינו שאתם רוצים לעשות התאמת מהירות לנקודה מסוימת מאד, אתם לוחצים על הבלם (לא משנה כרגע איזה)
ולא מצליחים להגיע למה שרציתם, או חזק מדי ואז ירדתם במהירות ממה שכיוונתם או חלש מדי ואז אתם מהירים יותר, כעיקרון אין בעיה אם
הצמיגים שלכם משתפים פעולה, אפשר לבלום קצת יותר חזק ואז להאיץ שוב אבל...זוכרים שהצמיגים חושבים שהאופנוע הוא גולדווינג...
האשמה כמובן ברפידות, הן יודעות לבצע את העבודה ומשאירות את האחריות על הרוכב, תתמודד. ברפידות הברמבו הרגש בבלימה היה נהדר
והיה לך הרבה יותר מצבי חיכוך לבלימה, יכולת להפעיל בלימה בדיוק לנקודה שרצית ללא מחשבה מיותרת ובקלות.
משקל- האופנוע מרגיש בצדק כבד יותר, לא משהו שמפריע אבל מי שלא מנוסה בהתנהלות עם אופנוע גדול יתקשה בהתחלה, ניתן בקלות להזיזו
רק בכוח רגלים גם קדימה ובעיקר אחורה, אבל הוא עדיין מרגיש כבד מהקודם. עכשיו אני מתחיל להבין את התלונות של האחרים על המשקל
לקודם נעשה עוול כי הוא לא כבד כאן אולי אפשר לקבל את התלונות בהסתייגות, ה-GS1250 היה משמעותית יותר כבד מגושם ובעייתי ממנו.
איתורן-האיתורן קפא בשישי הקודם אי שם באזור בית שמש ומאז משדר מיקום שם, בשיחה עם החברה אני נאלץ להגיע למרכז שירות לאיתור
התקלה, מרגיז בעיקר בגלל בזבוז הזמן, השירות בתחום האחריות עוד שלוש שנים.
בכללי- הג'ינג'ית מאוהבת גם בכוח גם בנוכחות אבל בעיקר בנוחות ובמקום הרב, עדין מתמרנת בעליה בגלל הארגז הגדולים יותר אבל קשה
באימונים יהיה לה קל בחו"ל.
תכוניות- הוזמנה באמזון רשת מתאימה לצד הפנימי של מכסה הארגז מה שמאפשר בעצם קומת נוספת לדברים שלא רוצים שיתערבבו בארגז
שוקל כרגע אם להזמין 2 תיקי גיווי חיצוניים לצדדים או אחד לצד ימין ואחד לארגז העליון על מנת להשאיר לג'ינג'ית מרווח תמרון בעליה ובירידה.
2070 ק"מ
סט אפ חדש-מגן הרוח הורד אחר כבוד לחצי הגובה, 3 הארגזים הורכבו מחדש, הג'ינג'ית תפסה את מקומה מאחור, לוקי וא' איחרו כרגיל,
אין נדנודים, יש המון כוח ואפילו הצלחתי ללמד את הענק הירוק מה לעשות בסיבובים בדיוק איך שאני אוהב ורוצה. אני אשאיר לו עוד קצת
פרק של הסתגלות לחיים החדשים ואז הוא יאלץ לרכוב כמו שאני מתכוון ...
היום בדקתי אותו בתנאים שאצטרך לרכוב עליו באירופה, בעומס משקל, מהיריות בינוניות מינוס, כבישים טכניים והילוכים נמוכים, תאכלס
בדיוק בשביל זה הוא שם. זה עבד מצוין.
נושא שמצאתי ששווה להקדיש לו עדיין פרק הסתגלות ושוב נובע ואחד הגורמים שהצבעתי עליהם כחיסרון, הוא נושא הבלימה במשקל וזוג
בגלל שהכיסא בדגם הנוכחי הפך לכורסא והמורכבת ממוקמת מעט אחורה כוח האינרציה בכל בלימה מדביק אותה לגב שלי, רפידות הבלם
אינם מייצרות את הנשיכה הנשלטת שאני רגיל אליה ואני נאלץ להיעזר ביותר לחץ על הבלמים על מנת להשיג את אותו מרחק בלימה, הפתרון
פשוט או לרכוב קצת יותר לאט, או לתכנן את הבלימה יותר מוקדם, אבל אני מניח שאחליף רפידות עוד לפני הטיול.
ברכיבה היום ניתן היה להבחין בשני הסגנונות של השותפים רכיבה טכנית מעולה של לוקי בזוג, קו נכון מהירות בריאה ושליטה בכלי, ורכיבת
ספורט/כסאח של א' שמפגין שיפור בביצועים וחיבור יפה עם הטוסטוס האדום שלו.
https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.n...Tg&oe=62FCC460
https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.n...Tg&oe=62FC60A7
2390 ק"מ
היפוך-ברכיבה אמש הצלחתי להדביק את הקילומטרים שעשה הבעלים הראשון ואני יכול להגיד בפה מלא, שאני כבר רכבתי יותר ממנו על האופנוע.
המסלול הפעם כביש אלון ובית הקפה המקסים בישוב רותם בקצה הבקעה, חזרה כביש 90 והעליות הכי מהנות לירושלים ואני אסביר מיד.
היתרונות הגדולים ביותר בלהיות אדון על הזמן שלך, זה שניתן להחליט ברגע על פינוי זמן לצורך רכיבה ספונטנית וזה אדיר מהכמה סיבות,
רוב החברים שלי עובדים במשך השבוע מה שמפנה לנו מעט זמן לרכיבה בסופ"ש הוסיפו על כך שבדרך כלל הזמן מוגבל ותקבלו מסלולים קצרים
בסביבה הקרובה והנעימה, כי בעצם אף אחד לא רוכב למדבר באוגוסט ורק האמיצים ואלה שרוכבים ללא ציוד מגן מלא רוכבים לאזור השפלה והים.
יש לי גם חברים שיכולים להרשות לעצמם דרור, כאלה שמסוגלים להרים טלפון ולהגיד יאללה קופצים למלבי בים המלח וחוזרים על הבוקר...
אז חשבתי שרוכבים דרומה, קורה...
היציאה מתחנת הדלק מהירה כביש אלון למי שלא מכיר לא נותן לך יותר מדי זמן חופשי או זמן להסתדר על האוכף, מיד בהתחלה מחכים לך
סיבובי המחץ פיתולים שמתקרבים בעקלקלותם לסיבובים בחו"ל הוסף על כך כביש לא מושלם חלק ומלא בשמן מכוניות ותקבל את אחד
מהכבישים הכי מאתגרים בארץ במיוחד למי שלא רוכב שם ברמה יום יומית.
הענק הירוק קפץ על המציאה כמוצא שלל רב מגוון דרכים נהדרות ברכיבת סולו, כולל כבודה מלאה מאחור ורוכב מאומן נוסף בבימר שלפני
מהר מאד הוא הבין שהוא "קצת" מפריע לי ונתן לי לעקוף...אוף...תענוג צרוף, כביש חובה לכל אוהבים הרכיבה הטכנית על המגבלות.
מזג האוויר באופן מפתיע היה לטובתנו, והרכיבה על גב ההר כשהבקעה פרושה מתחתיך במזרח בנוף עוצמתי פשוט מדהים, וגם הכביש
היה ריק. ת-ע-נ-ו-ג.
בקטעים המאתגרים שיננתי לעצמי את כל החוקים שאני מכיר, בדקתי שוב ושוב שאני מציית להם ולא רוכב על אוטומט כברירת מחדל וזה
פשוט הוכיח את עצמו יכולתי לרכוב ממוקד, חד ומהיר. הישורות שימשו לנו ככר לתאוצות אדירות לקו האדום, והעצירות המתוכננות לצפייה
בנוף המרשים עזרו לשמור על פוקוס נכון.
הארגזים מאחור כבר פחות מפריעים והפכו לחלק מאתנו הרבה בדיחות כבר שמעתי עליהם, אבל לדעתי זה הפתרון המושלם עבורי נכון
להיום יש משהוא עצמתי שאני אוהב במראה אופנועי טיולים ענקיים שמזוודים מלא, אופנועי הרפתקה עם הבטחה לפאן...סבבה לגמרי
מבחנתי.
ככה זה נראה מאחור:https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.n...gw&oe=62FFE7B7
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%9C%D7%91%D7%99
והבטחתי הסבר על העליות לי-ם מכיוון ים המלח, הכביש הזה הוא כביש רחב מתוחזק ובעל הרבה מסלולים מה שמאפשר לרכב מהיר אופנוע
במקרה שלנו לנצל הרבה מאד מהסוסים שבאורווה רוכב טוב יוציא את כולם למרעה בלי לשכוח אף אחד בדרך, הכביש מאפשר את זה בדרך
כלל הבעיה זה הרוכב דמן על הכביש ומשטרת התנועה. כשהכוכבים מסתדרים נכון אף סוס לא נישאר מאוכזב מאחור. הכביש מאפשר הטיות
נהדרות והמהירות שבדרך כלל בכביש הטכני לא אפשריות וכיוון שאתה בעליה הניגון על הגז פשוט ביותר.
כביש אלון לא מסוכן מבחינת פח"ע עכשיו ? אאל"ט לפני שבועיים היו שם לינצ'ים ביהודים.
מניסיון של המון שנים בתוך האוכלוסייה הבעייתית, טיפול בתוצרים שלה, וכמעט חיים משותפים איתה, אי אפשר לדעת איפה זה יתפוס אותך
זה יכול להיות על יד הבית, זה יכול להיות בדרך לטיול וזה יכול להיות במרכז ת"א. אי אפשר לנהל את החיים בפחד או להציב גבולות מדומים
בחופש שלך, צריך להיזהר, צריך לעשות הערכת סיכונים וצריך להיות מוכן תמיד וערני.
אני רוכב חמוש, לפחות בזוג, בכביש עצמו יש שרשרת של ישובים יהודיים כוחות צבא ומג"ב ועמדות חולשות, הקליטה הסלולרית טובה ויש
תנועה מעורבת.
אני לא נכנס לריכוזי אוכלוסייה, לא מתעכב במקום אחד, והאופנוע שלי תקין לחלוטין כשהסכנה היחידה היא פאנצ'ר לא צפוי או החלקה.
לא רוכב בימים מועדים לפורענות ימי שישי טעונים, חגים דתיים, אחרי אירועי רבי משמעות מעבר לכך רוב הדרכים בטוחות כפי ביום יום
כשלא עושים טעויות.
ולא לינץ' לא היה, היו מספר יידויי אבנים, וכשיש אירועים כאלה כוחות הביטחון סוגרים את הכביש או מלווים את המשתמשים. יוצא לי לרכוב
די הרבה בסמיכות אליהם ועד היום לא היו בעיות.