אם אכן יש קצר באופנוע עדיף שיבדק לעומק על ידי בעל מקצוע.
אחרת עלול להיגרם נזק כבד כמו שריפת ריתמת החשמל או אפילו כל האופנוע.
Sent from my iPad using Tapatalk
הצג להדפסה
אם אכן יש קצר באופנוע עדיף שיבדק לעומק על ידי בעל מקצוע.
אחרת עלול להיגרם נזק כבד כמו שריפת ריתמת החשמל או אפילו כל האופנוע.
Sent from my iPad using Tapatalk
אוקיי, ככה :
אחרי מעבר מקיף עם ה-WD40 על כ-ל המגעים, החלפת הפיוז הראשי ברזרבי (רק למקרה חרום), חובר שוב לרכב.
העלתי סרטון (באנגלית לקבלת עזרה ממקומות נוספים) המתאר את הסיטואציה, בבקשה :
https://www.youtube.com/watch?v=ywAnCFoYJaE
מקווה שזה ישפוך קצת אור על הסיטואציה.
לא הבנתי מה חשבת שיקרה מהשפרצת wd40 על המגעים!? מה המטרה של זה?
מה שאתה אמור לעשות אם אתה באמת רוצה למצוא קצר, זה לעבוד בצורה שיטתית, מהמצבר לצרכן או להפך.
לעבור חיבור חיבור - לפרק, לנקות ולחבר. לבדוק האם מגיע מתח לנקודה הזו. אם כן, תעבור לבא בתור. אם לא, יש קצר בין החיבור הזה לחיבור הקודם שבדקת, איפשהו לאורך הכבל שמחבר אותם.
עכשיו או שתנסה לרוץ עם הכבל ולמצוא את הנתק/קצר, או שתיצור מעקף בין שם החיבורים.
בהצלחה
נעשה ואותה תוצאה.
עשיתי בדיקה מאיפה מגיע הקצר - הסרתי את החיבור השלילי למצבר ובדקתי התנגדות בינו למינוס של המצבר, והסרתי פיוזים אחד-אחד כדי לאתר באיזה מעגל נוצר הקצר. לשמחתי הקצר היחיד הוא במערכת המאותתים, וכשפתחתי אמש את הפנס הקדמי הבנתי גם למה. כל הכבלים מבולגנים ואסופים במין ספגטי מאולתר, כבלים חשופים עם מסקנטייפ דהוי...כל האזור היה חשוף בנסיעה קצרה שהייתה לי בגשם, אין פלא.
שלב ראשון - wd40 על הכבלים החשופים, בהמשך כשיהיה לי זמן אעבור עליהם ואבדוק מאיפה מגיע הקצר, אסדר ואסגור עם מסקנטייפ חדש, תוך סידור מלא של כל הספגטי שנמצא שם.
המצבר - חי. נתתי לו קצת להיטען והוא מגיב, אז הבעיה לא בו. פיוזים - בסדר, מנוע סטרטר - בסדר. אולי הספארק-פלאג נפגם, אבל קודם נטפל בקצר.
אני מצטער אבל כדאי שתלך למוסך כי ממש אין לך מושג במה שאתה עושה.
החיבור השלילי והמינוס של המצבר זה אותו אחד,למעשה גם כל השלדה והשניים האלה זה אותו אחד - אם לא תקבל שם קצר לא תקבל מתח באף מערכת באופנוע לא הבנתי מה זה נותן לך.
קצר גורם לשריפת פיוזים.
אם אין פיוזים הוא מטגן את החיווט בקו שבו יש קצר.
לפי הסרטון המצבר פשוט חלש,הסטרטר מטוגן\מפל מתח גבוהה מאוד בקו (התנגדות בשמיים בגלל חיווט שרוף או רופף ועוד) או שיש בעיה מכנית שתופסת את המנוע ומונעת ממנו מלהסתובב - תבדוק את הקלאץ' סטרטר שלך.
תעשה לי טובה ואל תחפש יותר קצרים,הבעיה שלך זה שאין לסטרטר כוח לסובב את המנוע.
לא מתכוון ללכת לשום מוסך, אין לי את הכסף לזה ומוסכים, לפחות במה שנתקלתי, מתקנים בדיוק מה שאתה אומר להם, ואם משהו נשבר על הדרך זו לא בעיה שלהם.
העניין הוא כזה - אני נסעתי עליו וברגע שהוא לא נע/נע מספיק הוא התכבה לי, משמע המצבר לא נטען. עכשיו הוא אפילו לא מניע, לא משנה איך אני דוחף אותו. חיברתי אותו למצבר רכב ישירות וכלום, לא מניע.
אז מה הלאה לבדוק? לקחת את המצבר למוסך שיראו אם הוא תקין? ספארק-פלאג רטוב משמן?
אני פה בשביל ללמוד, לא בשביל לקבל הפניות למוסכים.
מצבר שמסובב מנוע של רכב בטח שיסובב מנוע ננסי כמו שלך.
אם הרכב מניע אבל אצלך,עם אותו מצבר,קורה מה שצילמת בסרטון יש לך את אחת הבעיות שציינתי.
בהצלחה.
בגדול אתה צודק, אבל יש פה שני ענייינים -
1. כדי לתקן דברים לבד צריך לפחות ידע בסיסי ו/או המון סבלנות ונכונות ללמוד
מה שמביא אותנו ל-2
2. זה פורום טכני, לא קורס מכונאות. כרגע זה נראה שאתה לא רוצה ללמוד אלא שנגיד לך צעד צעד בדיוק מה לעשות, וזה לא יקרה.
מעבר לזה, זה נראה שגם כשכבר אומרים לך מה לעשות אתה לא ממש עושה את זה.
אם אתה טוען שכל הכבלים מאחורי הפנס אצלך חשופים ומבולגנים, השלב הראשון (ללא כל קשר לסטרטר) צריך להיות לסדר אותם כמו שצריך ורק אז להתפנות ולבדוק את שאר מערכת החשמל.
אתה מחפש פתרונות בזק בסגנון השפרצת wd40, אבל כמו שאמרתי בסעיף 1, טיפול ולימוד עצמי דורשים השקעה וסבלנות, בטח ובטח בתקלות חשמל שהן הדורשות הכי הרבה סבלנות מכל התקלות באופנוע.
פתח ספר רכב ותתחיל לקרוא על מערכת החשמל.
פתח פורומים בחו"ל של האופנוע הספציפי הזה ותנסה לחפש תקלות דומות ולקרוא שרשורי "לא מניע" לאופנוע שלך. בדרך כלל יהיה שם המון מידע ספציפי ומפורט.
ותתחיל להקשיב לעצות שנותנים לך בפורומים האלה, כי אחרת אין טעם לשאול.
אוקיי, תודה על התגובה. הפנמתי, נמשיך מכאן.
אם מדברים על מפל מתח - עם בדיקת טסטר בדקתי כשהמצבר של האוטו היה מחובר לאופנוע, המתח נפל מהר מאוד מ-12v למשהו בסביבות ה-4v ברגע שנלחץ הסטרטר.
התנגדות יש - בדקתי והיא מגיעה מאזור המאותתים, שאגב הכבלים שלהם הם החשופים.
פורומים של האופנוע - בקושי יש, זה אופנוע מאוד לא נפוץ, אפילו ביוטיוב יש עליו סרטון וחצי.
טוב, הבנתי את סדר הפעולות פחות או יותר, אעדכן בהמשך.
לא מבין כלום אבל כל כבל חשוף שיש תלפף עם איזו.
אל תשאיר חשוף.
זה לא קשור לסוג האופנוע, על פניו מהסרטון שלך, לא מגיע מספיק זרם דרך הכבלים שלך.
לפעמים כיסוי עבה לא אומר שבפנים יש כבל עבה מספיק להעברת הזרם. (לא מתח, יש הבדל)
כל הבעיה נשמעת כמו מצבר גמור ולא יותר מזה.
בשביל זה יש מכונאים שיכולים לעלות על הבעיה.
אם אתה לא סומך על אף אחד, אז גם לרופא אל תלך.
בטח ובטח, שלא תלמד כאן מכונאות בהתכתבות.
אוקיי, סידרתי את כל המגעים מקדימה, החלפתי מצבר - הכל עובד פיקס. בדקתי עם הטסטר בזמן שאני מעלה את הגז - הוולטאז' עולה, משמע המצבר נטען מהאופנוע.
מה שמוזר זה שהוא הניע לי רק אם אני נותן לו קצת גז, בלי זה הוא מתעורר לחיים, מונע ל-3-4 שניות ומתכבה (האורות דלוקים). צ'וק מלא כמובן.
זה אולי הקרבורטור שצריך ניקוי וסידור מניפולדים? אני פשוט מפחד לצאת עליו, שלא יתכבה לי באמצע רמזור.
שינית משהו מלבד ההתעסקות עם החשמל?
אם האופנוע היה בסדר עד שהתחילו בעיות החשמל, קשה להאמין שפתאום בשבוע של עמידה קרה משהו לקרבורטור...
תן לו ב wd40 והכל יהיה טוב (-: