מבחינה בטיחותית, לדעתי קטנוע עם גלגלים בקוטר גדול (17 אינץ), מערכת ABS, כמובן מיגון מתאים וקורס.
מבחינה בטיחותית, לדעתי קטנוע עם גלגלים בקוטר גדול (17 אינץ), מערכת ABS, כמובן מיגון מתאים וקורס.
אני חולק על דעתך. ושולל את ההקבלה שלך לבטיחות קסדות.
אם כבר הקבלה אז להריון. אין חצי הריון. התשובה לשאלה - "האם תלת בטוח יותר מדו" צריכה להיות "כן" או "לא"
תבין, בתור קורא ממוצע (של מבחני דרכים בפולגז) קיבלתי את התשובה "כן" כאקסיומה. היא נראתה לי הגיונית. (לטעמי כמו שקראת לזה)
כעת כשצצים קולות של "לא בטוח" ו"אולי" ו"תלוי" מבחינתי זה לא.
כשזה נאמר אני מוכן ללכת לקראתך ובאמת לפרק את השאלה לסעיפים (כמו שהציעו פה לא פעם בדיון) למשל
- מרחק עצירה.
- שמיניות
- מהירות מקסימלית ברדיוס סיבוב.
וכ'ו, אנא עארף מה אני רוכב מקצועי? שקברניטי האתר והכל יכול יענו על השאלות האלה :biggrin:
אני בכלל לא יודע אם יש היגוי הפוך בתלתים.
אני מעריך את ניסיונם של כותבים פה אך צריך לזכור שרמת הניסיון והרכיבה שלהם הוא משתנה לא קבוע, ומאד סוביקטיבי.
המשפט "אני מרגיש בטוח/לא בטוח יותר" עם כל הכבוד לאומר אותו לא מחזיק מים במבחני מעבדה.
מצאת בפורום בחו"ל תשובה חד משמעית?
חב' הביטוח בחו"ל מצמצמות במחיר הביטוח למי שרוכב על תלת?
מצאת מבחני ריסוק/תאונה/בטיחות בחו"ל?
השוואה של היתרונות מול החסרונות בתלת?
יש לי הרגשה שהעמימות הזו, שגורמת לכולם אי נוחות, בכל זאת נוחה למישהו...
תלת אופן נחשב בטוח יותר, בכך אין ספק, עם אופנוע אתה יכול לאבד קדמי בשנייה על מים שמנוניים, בתלת זה לא, עם אופנוע אתה מאבד אחורי על חצץ נהג מיומן ישתלט נהג פחות מיומן עלול לבלום או להטות כידון בפניקה.
אם אני לא טועה ניתן לרכב על תלת היום באנגליה עד נפח מסויים עם רשיון רכב קיים.
ביקורת מלאת תשבוחות על דגם העל של ה3 גלגלים באשר הם - http://www.cycleworld.com/2014/07/07...-review-photos
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
אחת הבעיות בהשוואה שבתלת יש המון ווריאציות.
לי יצא לרכב על אחד שהרגיש לי זהה לחלוטין לקטנוע דו"ג (הוא גם לא יכל לעמוד ללא ג'ק).
וכמובן שיש את הקצה השני של תלת מאוד רחבים (כמעט רכב קטן) , אלו לדוגמא נראים יותר בטוחים מבחינת יציבות \ החלקות \ נפילות :
https://www.youtube.com/watch?v=PO2_nH0CPZk
https://www.youtube.com/watch?v=KNsdE6Qb_-E
https://www.youtube.com/watch?v=FqEToWJCtuA
אבל לטעמי הם כבר מאבדים את הרעיון של כלי זריז וקטן (מישהו אמר אופנועי קסטום מוגזמים?)
שמחתי שהפוסט מעניין והתעורר דיון איכותי, אני חשבתי כמו שכתבו אחרים, טובים ה 3 מ 2 ולכן חשבתי לרכוש לביתי תלת במקום דו
כמובן שביגוד מתאים קסדה כפפות מגינים וקורסים
חושב כמו שכתבו אחרים שמבחן השוואתי יכול מאוד לעזור
בתור רוכב על ליטר בשותפות עם בת זוגתי, יש ציוד מלא כך שלא תהיה בעיה עם הבת שלנו
נתקדם בשלב ראשון עם הרישיון (AI אוטומאטי ) ואז נראה לגבי הרכישה
תלת-גלגלי, כזה עם 2 גלגלים מלפנים, מספק 2 יתרונות בטיחותיים ברורים:
1. אחיזה גבוהה יותר בפניות וסיכוי הרבה יותר נמוך לאבד קדמי ולהחליק.
2. אחיזה משמעותית גבוהה יותר בבלימה, עם ערך מוסף חשוב של סיכוי קטן יותר לאבד יציבות של הקדמי וליפול, וגם סיכוי משמעותית קטן יותר ליפול בגלל נעילת בלם קדמי (שכאמור, לא ננעל כל כך בקלות בזכות האחיזה הגבוהה יותר מלפנים).
שני יתרונות אלה הם חד-משמעיים, ואין בעיה להציג את זה במבחן מסודר עם מדידות.
יחד עם זאת, לתלת-גלגלי יש גם חסרונות - היגוי כבד יותר ופרונט רחב יותר משל דו-גלגלי בנפח ובגודל מקבילים.
עריכה: גם תחזוקה יקרה יותר. למשל צמיגים קדמיים. התייחסתי בתגובה רק ליתרונות והחסרונות הדינמיים.
איך הוא בהפלקות ?
+1
בדיוק מה שהתכוונתי לכתוב כשכבר חשבתי שאף אחד אחר לא עשה לפני. ותודה לחבר המערכת אביעד אברהמי שחסך לי כמה שורות :tongue:
ומוסיף:
אם כסף הוא שיקול משני (או פחות מזה) אז עבור רוכב/ת חדש/ה היתרונות מקבלים משקל גבוה יותר אל מול החסרונות.
זה לא שלתל"ג אין מה להציע לרוכבים טובים ומנוסים בהיבט הבטיחותי, אלא שעבורם הצורך בהם פוחת במידה מה; בזמן שעבור רוכבים חדשים נושאים כמו רכיבה בתנועה והתאמת המהירות אליה, הערכת מרחק בלימה, טכניקת בלימה וכו' הם נקודות תורפה שהיתרונות הנ"ל מחפים עליהן במידה מסויימת, כמו גם כמובן כל מה שקשור בנעילת הגלגל הקדמי, רוכבים מנוסים יותר (לרוב) ידעו לתרגם את הידע והנסיון שלהם להתנהגות שתתאים יותר לתנאי הרכיבה, לרבות כל מה שנוגע להטייה, לבלימה ומה שביניהן.
תרשו לי להסכים עם שושו. רוב ההחלקות והנפילות שלי כרוכב מתחיל היו במהירות נמוכה עד עמידה והיו נמנעות עם תלת. בנוסף אלמנט הביטחון הוא חשוב מאוד בעיקר לרוכב מתחיל גם אם האפקט הוא פסיכולוגי בלבד הוא שווה. לכן ככלי ראשון אולי הוא יותר בטיחותי אבל אחרי שנה שנתיים צריך להעיף אותו לעבור לדו גלגלי אמיטי ולהנות מזריזות ותאוצה שגם הם חשובים לבטיחות.
1. לא קרה לי אף פעם שאיבדתי קידמי בפנייה ואני לא מכיר מישהו שזה קרה לו אם לא ניסה לרכוב על הקצה - כך שזה לא רלוונטי.
2. זה בעיני היתרון היחיד של תל"ג אבל משלמים על זה בהופכי של בלימה - תאוצה...
משיטוטי במרשתת לא יכלתי להתעלם מההקבלה ללין משין. שזה גלגיליות עזר לרוכבות מתקדמות.
ונשאלת השאלה (שוב, אבל בנוסח אחר מהפלקות) - איך העניין מגיב להשכבות?
אם יש דאמפר בדרך להשענה זה יותר גרוע. כך אומרת אסכולה כזו או אחרת.
גילוי נאות - אני לא נועל ויבראם אצבעות אלא משתמש במשככי NB כשאני מדדה.