הכי קרוב מבחינת גובה/משקל/כח זה ביואל
https://www.youtube.com/watch?v=1Rryx-VLHP4
קירור אוויר, שסתומים הידראוליים (לא צריך כיוון). רצוי לא להפיל על סלעים גדולים כי הדלק רץ בתוך השלדה :motorcycle17:
הצג להדפסה
הכי קרוב מבחינת גובה/משקל/כח זה ביואל
https://www.youtube.com/watch?v=1Rryx-VLHP4
קירור אוויר, שסתומים הידראוליים (לא צריך כיוון). רצוי לא להפיל על סלעים גדולים כי הדלק רץ בתוך השלדה :motorcycle17:
חמוד לאללה.
בכל מקרה, ביואל בארץ הקודש...סביר יותר שאקנה טי מקס וורוד עם צמיגי שטח.
התקבלה החלטת ביניים.
אני לא מתחדש ב 690 \ 701 בגלל כמה דברים עיקריים:
א. מאוד נהניתי ממנו בשטח (משקל, בולמים, בלמים) אבל עם יד על הלב אין ולא תהייה לי את היכולת לנצל אפילו 50% מהיכולות של הכלי הזה. אני חושב שלרוב רוכבי ה- 701 \690 אין את היכולות האלה אבל לחלק גדול מהחבורה יש יומרות בתחום האנדורו ומכשולי העבירות הם הקטע שלהם. לי אין. אני יכול לגהץ שבילים על 100 קמ"ש וזה כיף אבל לא מוכן להיות חשוף לרמת הסיכון. אני רוצה לטייל בטבע, פחות קפיצות דרופים ונפילות.
ב. סיפור האמינות. השפיע, כן. אני חי בשלום עם כלי פחות אמין מהונדה כבר 3 שנים אבל זה סרט כי המוסכים לא קרובים אלי.
ג. הכבישים המהירים. יש מספיק כוח אבל זה לא עוזר כשאי אפשר לרכב בניחותא מעל מהירות התנועה. בתנועה עירונית וכבישים כפריים מאוד נהניתי.
.
חלק מהציוד שנשאר למכירה כאן בלוחות.
.
יש כל מיני דגמים שאני שוקל חושב מתלבט לגביהם כשאין הרבה קשר ביניהם.
תלוי גם באישה אם תרצה להתרכב איתי. בינתיים בלי אופנוע ולא מגרד לי נורא. גם בגלל שמשהו בהתנהגות כבישים אחרי הקורונה הפך לסיוט. אני שומע על זה גם מרוכבים אחרים. יותר צפוף מהיר עצבני מטומטם צופרני מהבהב וקיכסה. אעדכן בהמשך.
אתה מכוון לדוש מהסוג היפני של שנות התשעים.
יש לי שתי הצעות.
לשייט על 140 וקצת שטח, למה לא F800GS?
ופחות גניב, איילזו אומר שיש מלא GSים ביפו.
אבל חושב שדרזדנר כתב פה שטריומף הוא עם שלדה מולחמת, אז אם עיקמת, אין מי שיתקן אחריך.
לא בדיוק, בטייגרים הראשונים עם 19 אינץ מקדימה (לפני כמה שנים) רגליות המורכב היו חלק מהשילדה וגם שילדת הזנב, הכל חתיכת פלדה אחת, אנשים באירופה החליקו על דשא רטוב ב40 קמ״ש והביטוח הכריז טוטלוס על האופנוע.
הם כבר הפסיקו עם זה לפי מה שאני רואה.
עכשיו הרגליות הם מאלומניום (שביר) ומחובר עם ברגים (גם שבירים) ככה שהשילדה מוגנת
זה היה הטייגר 800, שים לב לטימטום, שילדה אחת מלאה כולל רגליות המורכב, מה הם חשבו לעצמם ?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f535548549.jpg
עדיין לא יודע לאיזה כיוון - כביש (מורכב) אדוונצ'ר (מורכב, שבילים ברמה 1-2) או שטח ברמת קושי 1,2,3.
בגזרת השטח צפיתי בכמה חוות דעת על ה CRF 300L של הונדה שיצא לפני שנה התייעצתי עם חברים ומכרים ונראה אחלה תמורה לכסף בסעיף שטח. עושה כל מה שצריך ברמות קושי 1-3 בלי בעיה. רמות 4-5 לא רלוונטיות כי אני לא מחפש הארד אנדורו.
בעד:
מחיר.
אמינות- מנוע CB שהתמתן לכיוון השטח
פשטות (אין בקרות) ואפשרות לטפל לבד.
מרווח טיפולים- 12,000 ק"מ. לשטח זה המון.
נגד:
כנראה-שדרוג בולם אחורי. האופנוע מיוצר בתאילנד לאנשים קלים. קידמי בסיכוי נמוך אבל קיים.
מהירות שיוט בכביש - 100 קמ"ש.
מתמודדים אחרים במשבצת שטח סולו רגוע:
הימאליאן - כבד .
CRF400 - יקר ומסורס. צריך לשדרג הרבה כדי להביא את המנוע למצב של 50 כ"ס. ואז אין אחריות...
WR ימאה- ישן.
כמה הערות...
אם תרכב בשטח ותטפל כל 12 - מהמר שתוך כמה עשרות אלפים (וזה אופטימי) האופנוע באוברהול מנוע. כן, גם באונדה אמין.
WR "ישן" - עדיין אפשר למצוא כלים עם אלפי ק"מ בודדים. אחרי ישור קו, הייתי מצפה שכלי כזה יהיה אמין כמעט כמו חדש.
ההימליאן יכול להיות מעניין לשטח קל וקצת כבישים צדדיים. ניתן לשדרג את המנוע בעלות לא גדולה - אם הייתי קונה הימליאן, זה היה הדבר הראשון שהייתי רץ לעשות:
https://www.tecbikeparts.com/product...malayan-410cc/
\
אומנם לא רכבנו יחד כבר המון זמן
אבל ממה שאני חוויתי איתך (וגם עם עצמי) אופנוע חלש יבעס אותך מהר.
מצטרף ללוקי.
בנוסף, היה לי את הcrf250 ולדעתי הוא מתאים לחברה צעירים או כאופנוע שני רק לשבילים.
הימליאן ירד מהפרק. מתכוון לטפל כל 6,000. מנועי CB די אמינים.
ה WR שראיתי היו עם ק"מ ויד גבוהים מדי עבורי.
כאמור, יש 3 כיוונים.
לשטח אני לא צריך יותר חזק והסתדרתי טוב בלי בקרות.
עבורי רכיבת שטח היא בחירה רציונלית. הלב רוצה ווסאח על המסלול ואחר כך כביש.
בשטח הדגש הוא הטיול ופחות מבחני עבירות ואנדורו. כנראה שארכב יותר לבד באזור שלי. צריך קל פשוט ואמין.
לקחתי סיבוב קצר על ה CRF 300L. עוד בדרך הזכרתי לעצמי שאתבאס וה- 790 הרבה יותר מתאים לי. גם הרכבות וגם נסיעות ארוכות.
שטח קרבי בכל מקרה לא מחפש. רוב חבורת הרכיבה צפונה ממני יותר משעה. זה מבאס.
יותר מבאס להרים 220 ק"ג לבד ולפחד לצאת לבד. מזכיר לעצמי שמדובר בבחירה שכלתנית.
רצית לטייל בשטח? זה אמין קל ונחמד.
סיבוב קצר מסביב רגל מונפת אל על והמושב רך. הבולמים כפי שצפיתי שוקעים. רגלית הצד ברצפה והייתי צריך לקום כדי להרים אותה. ההילוכים עוברים חלק בגלל העדר הקוויקשיפטר לקח לי 200 מטר להתרגל. הקלאץ' רך אבל קצר מדי לטעמי. המנוע בכיכרות הסביר מספר פעמים שיש לו גמישות של עץ בוק. צריך תמיד להיות בהילוך הנכון. בתאוצה, שום תלונות ל 24 כוחות סוס אימתניים. זה מגיע לאן שצריך להגיע בקצב סביר. מהירות שיוט סביבות ה 105-107 קמ"ש, תלוי בשיפוע הכביש. מעל 110 המנוע מרים ידיים. התנהגות בסדר. אין עיזים בבלמים בבולמים ובהיגוי. הכל צפוי והרשות נתונה. לא רכבתי כבר חצי שנה (מי סופר כשנהנים) והתחברתי די מהר. זה שאפשר להרגיש את הרגליים משני הצדדים באופנוע שטח נחמד מאוד. הטמטום ב 701 /690 עם גובה המושב ורגלית הצד עשה את שלו. פתאון מעריכים שטויות. בכלל הכלי הזה ידידותי ונוח ולא מאיים. ב 110 לא היו רעידות וובלינג וגם המנוע פחות מווברץ יחסית ל 701.
הדגם יצא ב 2021 ויש אחריות לשנתיים. במקרה הגרוע (!) אביא מתלים מחו"ל בתוספת של 3,000 ש"ח. אבל, עדיין מתלבט.
דרוזי (?)
סקרמבלים נראים טוב אבל נסה פעם לרכוב בעמידה על אחד כזה..
אם ירדת למחוזות הספק של 300 סמק,
אולי תעיף מבט על הcb500 האחרונים. הם עם מעט יותר אוריינטציית שטח מדורות הקודמים. זה עדיין לא אדוונצ'ר, אבל שבילים ברגוע זה יקח.
אם הסתדר לך סה"כ ה-CRF - נסה את ה-DRZ400.
את המגבלות שלו בכביש (מושב, גודל טנק, מיגון רוח) ניצן לשפר בעלות סבירה.
הכלי עצמו אמין, עמיד ומוכח.
יכולות השטח שלו טובות יותר מה-CRF.
לא רוצה לחזור למשקלים האלה בשטח. אם כבר משקל עדיף עם יותר כוח.
לא יודע למה פחות מתחבר לדרוזים. ל 300L מנוע אמין ומודרני (הזרקה) וגובה מושב סביר. מתוך 7-8 נפילות בשטח, 4-5 היו בגלל גובה מושב. מהירות אפס עד 3 קמ"ש. אני 176 לא בדיוק טוויל או גמד ובקטעים שצריך רגל על הרצפה שיכולה לעזור, הגובה מפריע. אני יודע שאפשר להסתדר ובאמת זה כמעט הפסיק אבל זה פוגם בתחושת הביטחון.
אז אתה חוזר לdr650 שלא רצית.
אני עם 1.60 ואסימון וזה היה האופנוע היחיד שהגעתי איתו (סוג של) לרצפה.
עם הdrz אפילו לא עם קצות האצבעות, אבל ניתן להנמיך אותו. בזמנו, לבחור שייבא את sidi, היה drz מונמך וזה היה כמעט סביר.
לא רוצה DR ולא DRZ. ה DR גבוה אימים. לתחושתי, בניכוי עיצוב וחומר הכיסא גבוה יותר מה 701.
בלי קשר להאם הוא מתאים לך או לא, הdr נמוך משמעותית מה701 והוא גם שוקע המון כשיושבים עליו, כמיטב המסורת של דושי שנות ה90. הdrz באמת גבוה.
בקיצור גילת שאין אופנוע מושלם לצרכים שלך ואתה נאלץ להתפשר... עכשיו תחשוב מה הכי חשוב לך ומה הכי פחות ותכין רשימה
NC לא בא בחשבון!
מה ??? :eek3:
על ה 650 עשיתי רישיון ל"כבד" עוד לפני שידעתי מה זה היגוי הפוך ובאתי מגובה של RV50
הXT שלי כעת מוקשח עם קפיץ של משאית (תבורכנה ידיך פלג) אז אתה לא יכול לומר שהוא שוקע מהמשקל בטטה שלי.
ובנוסף יש על המושב עוד סנטים של רשת.
ועם כל זה אין מצב שהוא גבוה יותר מה701
לומר שה701 נמוך מה DR650 זה לומר כדוה"א שטוח.
אפשר לאושש את זה בקלות ע"י נתוני היצרנים. אבל יש לי דברים חשובים יותר לעשות.
עריכה:
אולי קידוזו מתבלבל עם רוחב המושב? מושב צר יוצר תחושת גובה פלציבו
בוא נעשה סדר...ציטוט:
לא רוצה DR ולא DRZ. ה DR גבוה אימים. לתחושתי, בניכוי עיצוב וחומר הכיסא גבוה יותר מה 701.
זה בסדר ולגיטימי שאתה שולל על הסף DR ו-DRZ רק כי הם לא מוצאים חן בעיניך מכל סיבה שהיא.
אם זאת, בוא נדייק בעובדות:
ה-DR650 הוא אופנוע דו"ש נמוך, וה-701 גבוה ממנו משמעותית גם במצב סטטי (לפני שמדברים על שקיעת המתלים, שגדולה יותר בסוזוקי).
אני בגובה שלך, אולי פלוס סנטים, והגעתי ב-DR עם 2 רגליים לרצפה. אם זכור לי נכון, אלה היו 2 כפות רגליים כמעט מלאות.
ה-DRZ זה סיפור אחר - הוא אכן גבוה, בערך כמו ה-701. זה גובה של אופנוע שטח פרופר, אין מה לעשות.
עם זאת... כמו שאני אמרתי, אני די בגובה שלך (1.76-1.77).
אני הסתדרתי לא רע עם ק.ט.מ 690R עמוס לעייפה, הסתדרתי עם WR250F (האמא של הגבוה) והסקווארנה WR125 (דו"פ מקצועי, גובה מושב 975 מ"מ) בסינגלים מסולעים, בנחלים ובטיפוסים בגבעות השומרון.
הגובה שלנו לא מהווה מגבלה בשום גובה מושב. הכל בראש (ובטכניקה).
אם כבר אתה בכל זאת נעול על משהו בסגנון של ה-CRF (שזאת טעות בעיני, בטח אחרי שכבר היה לך 701) - אז עיף להסתכל על WRR,למרות השנתונים, הידיים והקילומטרים.
עדיין אפשר למצוא כלים שלא נסעו הרבה, או שנסעו אצל אותם בעלים שכנראה שמר עליהם:
https://www.yad2.co.il/s/c/6wp6vmdg
https://www.yad2.co.il/s/c/dqu3ogav
המרחק מהריצפה = מעיכת בולמים, רוחב מושב, גובה מושב, משנה מושב, חומר מושב.
התיישבתי על אחד לפני ה 701 והיה לי גבוה.
אני מחפש לטייל בראש שקט. זה אומר שהדגש הוא הטיול ולא מבחני עבירות בקושי של 4-5. עם 4-3 הסתדרתי בלי נפילות. אני גם לא פוסל שדרוג כשארגיש (אם ארגיש) שמשהו קטן עלי. לא נעול על מותג או דגם. גם עם הגובה של 701 הסתדרתי לאחר היכרות וכדי לתקן את הרושם- זה לא שחסרה תחושת ביטחון. אני פשוט רוצה לצאת מהבית לשעתיים לבד, עם קפה או לטיול של יומיים במדבר עם מכונה שמתאימה לרמת הרכיבה שלי. רמת רכיבה לתפיסתי לא נמדדת במה הצלחת לעבור ללא נפילה פעם או פעמיים אלא במה אתה שולט. לא מכיר אחד מרוכבי 701 או 890 שמתקרבים למה שהמכונות האלה מציעות ברמת השליטה. החשש היחידי הוא המתלים של ה 300L. חלק טוען שחובה, חלק טוען שלא, חלק מהיצרנים שולחים לארץ חלק לא...מרתיע.
חזרתי לפוסט הראשון ונתקלתי בזה.
אני חושב שכמעט כל מה שחשבת שלא יקרה קרה.
סדום ערד - אני זוכר לפחות טיול אחד שהשכבת עד האוזן, היית עם ה-K.T.M בקצב של סופרספורט ממוצע.
שיפורים - על NC היה אקרופוביץ
ועל הכתום את כל מה שיש לקטלוג להציע.
אל תשלה את עצמך, הפעם זה לא יהיה שונה - אתה חייב אופנוע שיודע לבצע.
א' צודק
י' שותק
ר' אומר "אתה מחפש מתחת לפנס ולא במקום שאיבדת...."
תבין לבד.
י' טוען שקידוזו ילד גדול שיודע מה הדרישות שלו.
י' אומר כל יפני שקידוזו (אגב גם הכינויי בעל טונציה יפנית) יקח יתן לו נחת כל עוד לא יכאב לו התחת.
מקסימום בסוף ירכוש טנרה 700 או סופר טנרה 1200 או אפריקה שלעניות דעתו של הלוקי זה הכיוון שקידוזו צריך ללכת אליו.
אבל מה כבר לוקי יודע
נתחיל בזה שאני מתגעגע. לא רכבנו יחד די הרבה זמן והיה מואי כיף.
אני במצב מנטלי של מתבגרת. מתנדנד ומחליף חשקים ורעיונות לאופנועים שונים מספר פעמים ביום.
הודעתי לאישה שגם מסתלבטת עלי בקטנה: "אם נצא כל שנה לטיול רכיבה אני מוותר על אופנוע. יותר זול, בטוח ויותר כיף."
בערך 10,000 -15,000 לטיול של 7-10 ימים למי שמתעניין לשמר תחביב בצורה יצירתית.
עברו שבועיים...
לא אפול מהכיסא אם עוד יומיים יחנה בגינה X עם 160 כ"ס או A עם 25 כ"ס או שגם עוד 3 חודשים לא יהיה אופנוע או שלא יהיה אופנוע בכלל.
כמו שאומרים אחרי הסאונה - הזמן יעסה את שלו. בסוף תיפול החלטה.