ואגב, אין אצלי 90 אחוז מהמערכות שהזכרת ועדיין הטרייסר (אם אוהלינס low tech מאחורה) תופר פניות מהר יותר מהורסיס [emoji12]
ואגב, אין אצלי 90 אחוז מהמערכות שהזכרת ועדיין הטרייסר (אם אוהלינס low tech מאחורה) תופר פניות מהר יותר מהורסיס [emoji12]
ועדיין אני מחכה לשניכם
מצהיר קבל עם עדה ופורום שאתה מחכה לי.
לגבי נער הפלא הוא פזשוט לא רוצה לבעס אותך.
אבל אפשר לסגור את זה בפצאל במדידה של הקפות.
זאת בהנחה שהמסלול יכול להכיל את הממדים של הוורסיס.
תעשו כמה הקפות על הכלי ואז תחליפו לכמה הקפות בין הכלים.
האמת יהיה מעניין
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
אתם יודעים שהעניין הזה הוכרע מזמן, בכמעט כל מבחן דרכים בין השניים הטרייסר ניצח בכל הקשור במנוע והתנהגות דינמית.
יש אחד שעדיין לא השתכנע
טרייסר זה אופנוע של בנות שמפחדות להתמודד.
עונה-פחות סלחן זה פחות מתפשר כיוון שהוא חד, מכה, ומחייב רוכב טוב יותר או מנוסה יותר בתמורה ליותר יכולת שצריך להשתלט עליה אני בטוח שעם סט צמיגים אחר רפידות בלם אחרות זה יהיה הרבה יותר טוב וכמובן הקטע של להתרגל, אגב המשקל משפיע רק במהירות חניה, אז זה פחות מעניין
אז מה הועילו בקרות אם הקודם סלחן יותר
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
שמדברים על אופנוע סלחן יותר או פחות מדובר בדרך כלל בסל״ד של שיא המומנט ובגאומטריה של האופנוע , שתי הנקודות האלו כמעט ולא השתנו אם בכלל ובעצם זה אותו אופנוע עם שינוים קלים ככה שלהגיד שהוא פחות סלחן זה מאד סובייקטיבי כי אין לזה הוכחות בשטח
1. בהשוואה לקודם הנוכחי רגיש מאד לשינויי מצערת במיוחד בהילוכים הנמוכים שקיבלו יותר בוסט.
2. שינוי המשקל מורגש במהירות נמוכות ובחניות, נעילה או שימוש לא זהיר של הבלם הקדמי במהירות נמוכה במהירות 0 תשכיב את האופנוע.
3. בהטיה בתוך סיבוב בהילוך נמוך 2-3 מכת גז תביא בהכרך להרחבת הקו של הגלגל האחורי החוצה נגד הכיוון.
4. הכידון רגיש יותר להיגוי הפוך - לא ברור לי אם מדובר בלחץ אוויר או סוג הצמיגים אבל זה המצב נכון לעכשיו.
כל התופעות האלה נשלטות ולטעמי מוסיפות עניין, אני מאוד אוהב את תוספת הכוח בתחילת הנסיעה ויכולת החלקת הגלגל אבל לרוכב לא
זהיר זה עלול להיות קצת מבלבל. את התשובה הסופית נדע רק כשאחליף צמיגים ורפידות נכון להיום לתחושתי מדובר באופנוע שונה מהקודם
לטוב, ואני מאד שמח על ההחלפה.
עשיתי רכיבה אחת ללא ארגזים מיד בהתחלה כשקניתי, בהזדמנות אני אנסה את זה שוב להבין את ההבדל, גם מצב מגן הרוח שונה למצב הכי
תחתון שלו, אני מקבל מעט תוספת רוח לכתפיים שזה נהדר בקיץ ופחות התנגדות האופנוע לרוח כך שבפועל יש פחות מערבולת.
לגבי הגיאומטריה, אני מניח שהשימוש בבולמים האלקטרוניים כן משנה את הגיאומטריה של האופנוע, או את היציבה שלו, זה מורגש בגובה
האופנוע כשאתה מעביר מתוכנית לתוכנית בישיבה על האופנוע, בתאוריה גם אם השינוי לא נראה חיצונית, לאפשרות כיוון עמוסי הקפיץ בכיווץ
ובפריקה אני מניח שיש השפעה על תגובות האופנוע והפידבק שמתקבל מהשלדה והכביש.
אני לא יודע להסביר את זה מדעית, אבל אני כן יכול לספר על התחושה ולתחושתי האופנוע התחדד ויותר קשוב לפקודות הרוכב לטוב ולרע.
3400 ק"מ
מסע ההצטיידות לטיול הגדול ממשיך והפעם קניתי באמזון תיק של 25 ליטר נגד מים, מדובר בתיק מקצועי שאמור לשבת על אחד מארגז הצד ולהכיל כל דבר שלא צריך לספוג מים בכלל, כיוון שמתוכנן לנו בנוסף לרכיבה גם רפטינג ועוד הרפתקאות אקסטרים שישאירו את האופנוע בחניה ואנחנו נצטרך ציוד אתנו בכל תנאי מזג האוויר, התיק הזה נראה לי מתאים מאד, יש לו רצועות קשירה אל הארגזים שניתנות לשחרור ע"י תפס מהיר ובנוסף יאובטח גם ברשת או רצועת קשירה נוספת. יש לו רצועות לכתפיים ויכול לעלות על הגב כתיק גב, ניתן לרוקן מתוכו אוויר עם כפתור מיוחד והוא יכול גם לשמש כמצוף...
קובץ מצורף 9864
קובץ מצורף 9865
קובץ מצורף 9866
25 ליטר בנוסף ל 3 ארגזים ותיק מיכל?
אם למניעת רטיבות, שים בשקית בתוך הארגז ונגמר הסיפור.
זה המון משקל מכביד ומיותר לטעמי עבור זוג. גם לטיול ארוך.
בלי קשר, אם התיק איכותי זה נראה מציאה.
חודשיים בזוג נצטרך קצת יותר מקום בכל מקרה, פרט לציוד לאופנוע שחייבים, זוג ארגזי הצד כמעט תמיד לטובת אחסון בגדי רכיבה כשיורדים מהאופנוע ומכילים את הציוד ליום הטיול עצמו, בגז האחורי יהיה הציוד שפחות נחוץ אבל יורד למלון, הכוונה גם לעוד תיק רוכב על הארגז העליון, אז למען חלוקת משקל נכונה תיק על הארגז הימני יוריד משקל מהעליון השמאלי ישאר ללא מטען לנוחיות העלייה והירידה בזוג.
אני לא בטוח שזה נכון כי GIVI מוכרים תיקים אטומי מים לארגזים, אז או שהם לא מאמנים בתוצרת שלהם, (אני בדקתי ויזואלית נראה דווקא
שהארגז אוטם נהדר), או שהם מחפשים עוד דרכים להרוויח על תוספות.
נושא זיווד אופנוע למסע אינו מוכר בארץ מסיבות מובנות, אבל בגדול מדובר בתורה שלמה והמון מקומות להרכבת תיקים, גם באזורים שאף אחד
לא חשב עליהם.
https://lifewelove.com/wp-content/up...oppedhiker.jpg
הדוגמאות מהרשת רבות ויש אין ספור רשימות ציוד והדרכה איך בעצם לעשות את זה נכון ובטוח, הקטע שזה משתנה בין סוגי המסעות,
ארצות היעד, סוג האופנוע והרכב המשתתפים.
טיול באירופה בכבישים באתרי התיירות המפורסמים, שונה מטיול באוסטרליה נורווגיה, אפריקה, או מדבר סהרה, ולכן הערכות צריכה להיות
שונה.
יש משהו מאתגר ומרתק בלשבת לדמיין ולהבין מול מה נתמודד על מנת לדעת להיערך בצורה נכונה.
https://lifewelove.com/en/what-motor...stance-travel/
https://lifewelove.com/wp-content/up...r-KTM-1190.jpg
פה ניתן למצוא המון רעיונות:
https://www.madornomad.com/the-compl...-packing-list/
התיקים הפנימיים הם בשביל להגיע למלון ואז לשלוף את תכולת הארגזים ללא צורך לפרק אותם מהאופנוע.
רכבתי בסופות עם ארגזים של GIVI בלי טיפה של מים בפנים וגם עם אלו של ימאהה.
אם יש גומיה במכסה של הארגז אז הוא אטום למים.
טיול באירופה זה טיול בורגני ליאפים, תחנות דלק בכל מקום עם דלק איכותי, מקבלים כרטיסי אשראי בכל מקום ועכשיו גם אפל פיי ודומיו (תלוי באיזה מדינה) מכונות כביסה בתשלום, מסעדות וסופרמארקטים, שירותי גרירה ומוסכים ומה לא.
זה ממש לא צליחת מדבריות באפריקה התכנון לא צריך להיות כזה מסיבי כי אם תבין שמשהו לא מספק אתה נכנס לחנות ציוד אופנועים וקונה מה שצריך, חוץ מבקבוק מים שגם לא ממש נחוץ אתה לא צריך לסחוב אוכל איתך.
מתלבט בעניין:
כחלק ממקום לפיזור ציוד (עוד לא יודע אם זה באמת הכרחי או סתם גחמה) ישנם תיקי מגן המנוע, לכאורה פתרון מעולה לחלוקת משקל
על מנת שלא להעמיס את כולו על הזנב הצדדים.
יש יתרונות רבים, התיק הרך מגן על האופנוע במידה של נפילה במהירות אפס או נפילה מהג'ק, הוא מאפשר שליפה מהירה של ציוד
מבלי להתעסק בזנב האופנוע, ומאפשר לקחת אותו כתיק נישא קטל לכל מקום, הוא נגד מים באופן מלא ומכיל כ-5-7 ליטר מקום.
היינו תוספת רגועה של של 10 ליטר ציוד לדרך. התיקים עולים כ-60 אירו ללא משלוח אז מדובר באמת בסכום זניח במידה והם יעילים.
החסרונות שהם מעיכים ככה שבמקרה רע כל מה שבתיק נמעך ועלול להישבר, ואני לא בטוח מה באמת כדאי לשים בהם ברכיבה
ממושכת (קחו בחשבון שמדובר על כ-16000 ק"מ פחות או כנראה יותר בחודשיים).
שמתי פה סרט שמצאתי שמסביר קצת על התיקים. אשמח לתובנות ורעיונות מכולם.
https://www.youtube.com/watch?v=E56XIvlI95c
אתה יכול לשים שם דברים לא חשובים בערכם הכלכלי וצריכים להיות נגישים. כמו בקבוק מים, כריך/חטיף. גם דברים שאין פחד שיפגעו כמו ערכת כלים, ערכת עזרה ראשונה, מסמכים שונים. אתה יכול גם להשתמש בזה בתור תיק יומיומי נוח. יש לי תיק מיכל של OGIO של 4 (אולי 3!? לא זוכר בדיוק) ליטרים, בו אני שם ברכיבה את מפתח הארגז, ארנק, תג של העבודה, משקפי שמש, חולצה ספייר (בחום הזה מחליף חולצות כמו דוגמן הבית של מותג "החפרפרת"), ואת הפסקל. הוא מגנטי כך שקם מהאופנוע ופשוט לוקח אותו איתי. גם נוח לשלוף את מה שבפנים בקלות אם צריך. אולי תשתמש בזה האותה צורה.
לא יודע שושני, אולי כביסה מלוכלכת ובגדים רטובים. בכל מקרה, נראה שנתקפת בחיידק אחסון. אצטט את אחותי הנבונה כשתכננתי את הבית: העיקרון בתכנון אחסון נורא פשוט- כל חלל אחסון יתמלא בדברים ולא משנה מה הגודל. באופן אישי לא השתמשתי בתיקי בד\ תיקים אטומים. ולא היתה לי שום בעיה לפרק 2 ארגזים ולדחוף אותם בארון פתוחים.
את הג'קט המכנס והמגפיים מעולם לא שמתי בתיקים. עם המיגונים והקסדות הם ממלאים 3 ארגזים. שרשרת ארוכה דרך שרוול לשרוול דרך 2 הקסדות וקשירה עם מנעול במקרה שרוצים לעשות מסלול רגלי. קנה גופרו וכרטיסי זיכרון כדי שתוכל לצלם תמונות ווידיאו מהקסדה. לנכדים וכאלה...
מחזק.
בזמנו, עשינו עם אשתי (לעתיד, דאז) טיול של שבועיים ו-2100 ק"מ באיטליה.
הצלחנו להסתדר עם ארגז עליון ושני ארגזי צד מקוריים על מולטיסטראדה 950.
פה ושם כיבסנו בגדים (בכיור) - אבל כל מה שבאמת נחוץ לזוג באירופה (בגדים בעיקר) נכנס.
עם היה לנו יותר מקום, אשתי הייתה קונה יותר מתנות למשפחה ולחברים, ושוב לא היה לנו מקום.
דוגמא אחרת: בטיול שלי עם החבר'ה בגרוזיה, היינו על 3 ק.ט.מ 690 אינדורו עם 2 ארגזי אלומיניום כל אחד.
ארגז אחד היה מנוצל במלאו לפנימיות, שמן וכלי עבודה. עם הנותרים הסתדרנו לאכסון חפצים אישיים, ובמבחן התוצאה - הספיק לנו המקום לטיול של שבועיים.
כך שמניסיוני, המקרה היחיד שבו 3 ארגזים לא מספיקים - זה טיול בזוג על אופנוע אחד במדינה שבה אין שירות מפותח, ויש סיכוי משמעותי שתצטרך להתמודד עם תקלה עצמאית בשטח. במקרה הזה, הכלים והחלפים מוסיפים עוד נפח ומשקל שלא ניתן לוותר עליהם.
שיטת תחתוני קרקר ותחתוני לילה
3 חולצות אחת לכביסה אחת ספייר ואחת קרקר
3 זוגות מכנסיים אחד לרכיבה קרקר 2 להחלפה לפי הצורך
גרביים 4זוגות
וכן הלאה
לא צריך יותר מזה
קרקר הכוונה לזה שהביגוד עם הזמן מתקשה והופכים למשהו קשיח
בהתחלה זה מגביל אבל מתרגלים
אה אין סקס בתקופה הזאת
טוב אבל בגדול זה קצת יותר מסובך מהנראה ואני אסביר:
1. האופנוע שלי ולכן נצטרך ציוד אופנוע לתקלות ולתפעול:
א. ציוד תיקון פאנצ'ר + קומפרסור.
ב. שרשרת נעילה לאופנוע - לא בא לי לקום בבוקר ולהמשיך ברגל.
ג. כיסוי חיצוני קל - יש לי למטרות הסתרת הציוד בחנייה ארוכה מאד וגשם.
ד. ספריי שרשרת+כלי עבודה בסיסיים.
ה. פנס+ע"ר (חובה בחלק מהארצות באירופה)+רצועות קשירה+שרשרת קלה לקשירת ציוד על האופנוע.
ו. מתאם נק' כוח ל-USB - יש רגיל למטרת חיבור במקרה הצורך למכשירים אחרים ולטלפון.
2. ביגוד - היציאה במאי שזה תחילת תחילת האביב יהיו מקומות גבוהים טמפ' צפויה 6-18 מעלות+ גשם:
א. פיליז+חם צוואר+כפפות מתאימות לגשם+חליפות סערה קלות כל זה 2X
ב. ג'ינס לרכיבה וג'ינס ליציאה (כל מכנס בעצם לרכיבה ושני ליציאה או החלפה) 2X
ג. מכנס קצר/בגד ים + מגבת טיולים דקה קטנה.2X
ד. נעלי רכיבה מותאמות טיולים רגליים+סנדלים גרביים. 2X
ה. רכיבה עם מעילי קיץ כשמתחתם ביגוד קצת יותר חם ובשעת הצורך מעיל חליפת הסערה(מאד חם בתוכם)2X
ו. חולצות קצרות לפחות ארבעה-מתכוון להעיף כמה במהלך הטיול ולקנות חדשות (ככה לגבי רוב הבגדים). 2X
ז. כובעים
3. הגיינה - רוב המוצרים נקמנה על הדרך אבל:
א. מכשיר גילוח
ב. סבון+קרם הגנה+קרם לחות.
ג. ציוד לג'ינג'ית.
4. אלקטרוניקה - חלק חשוב בטיול שיאופסן באחד מהארגזים הננעלים:
א. לפטופ - ערכת הטענה
ב. מצלמה - ערכת הטענה
ג. דיבוריות - ערכת הטענה
ד. פלאפונים - ערכת הטענה
ה. סוללת גיבוי (בנק כוח).
4. ציוד רכיבה:
א. קסדות 2X
ב. מעילי רכיבה 2X
ג. כפפות 4X (קיץ חורף/גשם)
ד. מכנס רכיבה (לא הוחלט עדיין עם מכנס גרוטקס או ג'ינס רגיל).
ה. מגניי בירכיים.
5. שונות
א. משקפי שמש.
ב. תיק נשיאה
ג. ארנק שקוף לטלפון נגד מים.
יש בטח עוד דברים ששכחתי כרגע בקיצור הכי נכון זה לרכוב לייט אבל יש דברים שחייבים ולחודשיים זה מצטבר הרבה
יותר מטיולים קצרים שעשינו.
הכוונה שלי להסתפק בשלושת הארגזים ותיק 25 ליטר אטום למים לציוד ולהוסיף את שני תיקיי מגן מנוע לטובת ציוד מהיר
וזמין בדרך בלי קשר לזנב האופנוע - בקבוקיי מים-חליפות סערה-ע"ר-כפפות שלא בשימוש באותו היום- אולי כיסוי האופנוע.
וכד'. ככה שבעצם בארגזים יאופסנו הדברים שאין לי שימוש במשך היום תיק ה-25 ליטר יהיה הציוד שיורד איתנו למלון,
ובמקרה הצורך יהיה תיק נוסף אטום מים על הארגז העליון אבל רק במקרה שכל זה לא יספיק.
הייתי ממליץ לך להתקין מאחור מטען עם מפסק וחיבור ישיר למצבר שימוקם בארגז.
הרציונאל הוא טעינה של דברים בהפסקות או בזמן רכיבה.
כמובן לעשות מחבר מהיר בין הארגז לאופנוע כדי שניתן יהיה לשלוף את הארגז.
מה עם תיק מיכל?
בדגם החדש אין ברגים סביב מכסה הדלק ולכן לא ברור לי כרגע איך מרכביבים אחד כזה עם טבעת, לא רוצה רצועות או מגנט.
יש ברגים מתחת למכסה ולSW MOTECH יש את הרינג שאתה מחפש
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...35de6f207d.jpg
תיק מיכל מאד שימושי לתשלום כבישי אגרה