-
נשמע אחלה של פיתרון. איך מוסיפים גובה לאטם בעזרת עוד אטם?
וכן התכוונתי למדוד את שניהם באותה צורה כאשר אני אפרק. אנסה גם בעזרת סרגל למרות שלא הבנתי מדוע שתהיה סטיה בקליפר.
2. הצלחתי לקבל התראות לפלאפון שמגיעה הודעה חדשה סוף סוף, פשוט הייתי צריך להוסיף למועדפים. איזה כיף
-
קודם תוודא מה הבעיה.
זה פתרון אבל לא אחלה, לעובי שלו יש משמעות גדולה מבחינת הביצועים של המנוע והוא צריך להיות לפי הוראות היצרן.
תשווה את המידות של החלקים מהמנוע הישן אל החדש, ואם יש סטיה תזמין בוכנה וצילינדר אצל צור חלפים בת"א או דרך מוטו דיפו באזור.
זה פתרון עדיף לדעתי.
-
סבבה קודם אבדוק על הסטיה
תודה רבה
-
טוב הייתה סטיה של 0.3 מילימטר.
הרכבתי את המנוע לראות אם הוא רועש שוב. שאולי אנחנו סתם מחפשים בעיה שלא קיימת, ושוב השסתומים מתקתקים.
לא יודע כבר מה לעשות, אני חושב לקחת את זה לאיזה מוסך שיבדוק. אני לא מאמין שבגלל המוביל הזה יש רעשים, גם כיוונתי אותו למקום הנכון והוא נשאר שם. אז לא יודע מה עוד יכול לגרום לזה
בכל מקרה מישהו הציע לי מנוע קומפלט ב1000 ועוד בערך 300 לשטר מכר..
-
קח סרגל ותראה מה האורך של 1 מ"מ (הקווים הקצרים בסרגל, בס"מ יש 10 מ"מ) אח"כ תחשוב כמה זה 0.3 מ"מ.
זה בערך קוטר של שיערת ראש זה הבדל זניח שבזניחים..
אם הצילינדר (בבוכנה) יותר צר (באופן משמעותי) זה לא תקין.
צלם סרטון של התקתוק.
לדעתי הכיוון שלו זה במותחן \ בשרשרת.
בסרט נראה שהשרשרת שלך רפויה.
סיבות - המותחן לא תקין או שהשרשרת התארכה וצריכה החלפה.
המובילים (שרשרת) שחוקים \ המוביל שהמותחן מותח סדוק.
פרק מותחן תניע כשאתה דוחף את המוביל עם היד (בעזרת כלי) כלפי מטה.
בנוסף לזה - האם בדקת שגל הזיזים זהה לישן? מבחינת זוויות הזיזים (החלק שלוחץ על הנדנדים)?
בדקת שהשסתומים זזים חלק (בלי קפיץ) ולא תפוסים?
נ.ב ב 1,000 וקצת אתה קונה קראנק וסט צילינדר בוכנה חדשים, תחליפיים אמנם אבל חדשים.
-
גל זיזים לא החלפתי כי זה לא היה מתאים.
השסתומים זזו שבדקתי
אני אבדוק לגבי הלחיצה ללא המותחן.
אני יודע שאפשר אולי לפתור את הבעיה בפחות מ1000 אבל לך תדע אתה קונה את החלקים ולא בטוח שזה יסתדר, לכן אני חושב ללכת לאיזה מכונאי שאני יכול לשבת איתו שם ויש לו את כל החלקים בהישג יד ואז אפשר לבדוק איזה עושה את הבעיה.
בכל מקרה בתקווה עכשיו שבאמת זה מותחן ואני אוכל לפתור את זה בבדיקה מהירה עכשיו
צילמתי סרטון של כל החלקים האלה, גם של המותחן הוא היה נראה תקין אבל אולי באמת לא נותן מספיק לחץ( הלוואי)
-
לפני הכל, שוב, וודא שהטימינג מכוון ע"י השוואה למנוע כזה שעובד.
-
ווידאתי לפני לפי מה שראיתי הנקודה שבה הבוכנה מתחילה לרדת, כשהמנוע היה מפורק.
אם יגיע אלי קטנוע כזה אני אפרק, יש לחבר אם הוא יקפוץ אלי אני אבדוק נראה אם הוא ישמח שאני אפתח לו את המכסה שסתומים חחח
-
מכונאי הסתכל על המנוע, וזיהה שהבוכנה ישרה (אין לה את החריטה למקום של השסתומים כמו בוכנה אורגינלית)
אני אקח את הבוכנה לחרט שיחרוט לי אותה ויעשה מקום לשסתומים כמו שיש בבוכנה הנורמלית.
כניראה נפתרה הבעיה
-
אני בספק אם הבוכנת עליאקספרס הזאת תשרוד אחרי חריטה.
-
חחח צודק.. אם מוכרים בארץ בוכנה בלבד ללא צילינדר אני אקנה.
בכל מקרה מהסקרנות כבר הייתי חייב להתחיל.
התחלתי לחרוט את הבוכנה לבד, לא יכולתי לחכות למחר לראות אם בכלל יש חרט שיהיה מוכן לעשות את זה.
https://ibb.co/4R50s9k
https://ibb.co/MRwYGQ2
-
תודה ענקית לכולם על העזרה
בהחלט לא מובן מאליו.
לאחר החריטה היה הפחת רציני ברעש, אבל לא מושלם.
שקלתי לנסות לחרוט שוב אבל זה יכול להיות סיפור שלא נגמר ו10 פעמים לפרק ולהרכיב.
קניתי סט צילינדר חדש שמצאתי פה בארץ ב250 שקלים. (הוטפיסטון)
הקטנוע עובד מצוין ללא רעשים ונוסע מעולה
תודה