אצלנו בעדה מי שמרכיב או נוהג קובע את המוסיקה.
הצג להדפסה
אצלנו בעדה מי שמרכיב או נוהג קובע את המוסיקה.
קל, אני נתקעתי בטיול עם פלייליסט של 110 שירים שמשום מה נתקע על לופ של כ-30 שירים נבחרים מתוכם, בשלב מסוים פשוט רכבתי בלי.
49,000 ק"מ. התחדשנו באחורי חדש ואיזון לקדמי. האחורי עדיין לא נגמר (נראה שנשאר לו עוד 2,000 בערך) אבל כבר הייתי במוסך אז הוא הוחלף כדי לחסוך נסיעה נוספת למרכז.
7,500 ולדעתי היו לו עוד 2,000.
מצד שני רכבתי איתו הרבה יותר רגוע מאשר עם המצלר. אני חושב שבתנאים דומים הפ היו מחזיקים אותו הדבר.
טיפולי 30K וטיפול 50K
הטרייסרים יצאו יחדיו מהחנות.
בגדול אולי הטרייסרים היחידים שיש להם קוויק שיפטר ( הדגם שלנו הוא הרגיל ולא הGT).
אצל א' ארגז אחורי ואצל ב' 3 ארגזים מגן מנוע ומגן גחון.
כל השאר פחות או יותר זהה למעט דברים קטנים שא' שיפר לטובת נוחות ושימושיות שתתאים לצרכיו.
הדבר החשוב הוא מדבקות פול גז על הארגז שמשאירות עשן לכל המתחרים ומוסיפות 0.04 סוסונים לליטר.
א' אדם מסודר ומתוכנן וקבע תור לעומתי שאני ספונטני ורגיש ופשוט הופעתי שם במוסך.
טיפול 30 טיפול קטן שכלל החלפת שמן ונוזל קירור ( החלפתי נוזל בלמים לפני כמה חודשים - כל שנתיים אני מקפיד להחליף).
להפתעתי לא החליפו את הפילטר שמן אז לבקשתי הוא הוחלף גם למרות שבספר הטיפולים זה לא נדרש.
כמובן לחץ אוויר מתיחת שרשרת וקצת שמן.
א' הגיע כ5 דקות לפני הזמן שהוא קבע ומצא אותי עם חיוך מדושן כשהטרייסר שלי על הליפט במוסך יודעים על הקשר הרומנטי שלנו אז נאותו לקבל אותי לפני הזמן למרות שאם להודות באמת אני הגעתי ממש מוקדם אז לא הייתה סיבה לעכב אותי מה גם שהמנוע כבר הספיק להתקרר .
לבנתיים העלו את הטרייסר של א' בעוד אני והוא מציצים על הכלים שהחנות ואני לוטש עיניים לאחד הצ'ארלים שם.
סיכום של דבר וכל הפתיחה הזאת למעשה מה שרציתי לכתוב זה על המחיר.
יש מחירי X שכשהוא נמצא אכן יש הנחה יפה ויש מחירי Y שכשX לא נמצא הם גבוהים יותר ולכן חשוב לחכות לX שיהיה.
כנראה פער הגילאים וההיכרות רבת השנים משנה המון.
לדברי א' יצאנו עם מחירי מוסך T
ולפיכך הנוסחה
Y מינוס X שווה T
ואז יוצאים בתחושה של Z
קובץ מצורף 10148
קובץ מצורף 10147
נו, וכמה עולים הטיפולים. נשארתי במתח.
אצלי 800 ש"ח
אצל א' פחות כי הוא הביא את המצרכים איתו כך שהוא שילם רק עבור עבודה.
אבל אני חושב שגם הוא הפעם שילם בתעריפי y.
אחלה y שבעולם
מוסכים:
1. זה מתחלק להרבה גורמים- יש את המקצוען האמתי וזה בא לידי ביטוי גם במחיר, על עבודה כזו משלמים ובגדול ועל כל טיפול.
2. יש את המוסך הנוח במחיר- פה צריך לקחת בחשבון שזה סוג של "שכונה" זורם עם השיגעון יודע לעשות עבודה אבל...
3. יש את המוסך לא צפוי- אף פעם לא תדע מה יקרה בסוף, לפעמים תופתע מהמחיר הזול ולפעמים...הימור או חוסר בררה.
4. ויש את המוסך שאתה מגיש בבית או מוסכי הבית (של המותג).
5. יש מוסכים שמתמחים בטיפולים מסוימים ומתקשים באחרים בלי קשר לכלום - כל מוסכניק טועה ומפשל.
הרוכבים:
1. האופנועים של היום משוכללים ומצריכים ציוד מיוחד מחשב ורישום במחשב שמגיע עד ליצרן ויש לזה חשיבות בריקול או ריקול שקט.
2. יש כאלה שמכנסים את האופנוע "על הבאב אללה" יעלה כמה שיעלה אבל הבייבי יקבל את הטוב ביותר. (לדעתם)
3. יש כאלה שמחשבים כל אגורה וממצאים שיטות לחיסכון. בתקווה שהמוסך יזרום איתם.
4. יש מקושרים יותר ומקושרים פחות, במוסכים מסוימים הם לא יקבלו מחיר זהה על אותה עבודה. (מחיר לאחים).
5. יש רוכבים שפשוט לא יודעים מה עשו להם באופנוע, באים שמים הולכים חוזרים בערב. בדרך כלל הם הכי נדפקים.
השילוב:
1. רוכב חכם יודע להתאים את הטיפול למוסך- לטיפול מסובך המצריך מקצועיות ילך למוסך א' לטיפול פשוט ל-ב'
2. להחזיק אופנוע בצורה טובה ונכונה עולה כסף, לא לקמץ.
3. קניית חלקים ברשת מוזילה את מחיר החלקים אבל מעלה בחלק מהמוסכים את מחיר העבודה- תבדקו איך המוסך שלכם.
4. רוכב חכם ילך למוסכניק שמפשל הכי פחות.
5. אצל כולם מדבר בסוף הכסף, תבדקו מי הכי פחות מתחזר.
עד לפני 2 טיפולים הלכתי למוסך המקצועי!
ברגים הוכנסו עקום ואף לא במידה
היו חסרים מסמרות ( הפלסטיק השחור הקטן שמחזיק את הפיירינגים) ועוד כהנה וכהנה דברים קטנים ומעצבנים וזה במוסך שנחשב מקצועי וסופר יקר.
אותו מוסך לא מאפשר לעמוד ליד האופנוע כך שגם לא ניתן להשגיח על הנעשה ( זה לא אותו הדבר לצפות מהדלת או הגלריה למעלה לעומת עמידה פיזית ליד המכונאי).
אז נכון שבעל הבית הוא מקצוען אבל זה לא ממש עוזר בהרכבה של הכלי חזרה.
בבאנדיט טיפלתי במיסט מוטו.
מי שהיה מטפל בו היה או צמח ( כבר לא שם) או ישי.
מוסך מקצועי לכל דבר ועניין וכן היה לא זול.
אבל:
מעבר לזה שבחוויה שלי המוסך מקצועי הם גם היו הוגנים.
ישי עבד מעל ארבע שעות באיתור תקלת חשמל בבאנדיט שנוצרה בשל התקנה ישנה של אזעקה שהייתה מותקנת בו.
כשבאתי לשלם הוא אמר משפט ואני מצטט "אני מרוויח ממך מספיק בטיפולים השותפים סע לשלום"
וזה לעומת המוסך הקודם של הטרייסר שעל התקנת מספר גבה 30 שקל.
2 מוסכים מקצועיים
2 בעלי בית אלופים
2 מוסכים עם תמחור לא זול.
אבל גישה שונה לחלוטין ל
זה גיטימי וזה בסדר אבל מבחינתי כשאני עושה את הבעד ונגד כבר שווה לי לעמוד ליד המכונאי במוסך הזול והפחות נחשב (שאגב לא יגבה שקל על פעולות כגון התקנת מספר או מתיחת שרשרת או כל מיני דברים קטנים וזה גם מנסיון).
לעמוד ליד המוסכניק שהוא עובד?... מישהו צריך משקפיים דחוף !!!
וזה מעצבן ומפריע !!!
גם במוסכים שיש אפשרות לעמוד על המוסכניק שמטפל לי בכלי, אני לא מעיז להתקרב יותר מכמטר !!! (כמובן זה כשהוא עובד, שהוא דקה הולך לאנשהו למחשב או להביא משהו/הפסקה, אפשר להתקרב ולבחון.. כמובן עם ידיים שלובות אחורה, שלא אתפתה לדחוף אותן, כי אני אוהב לדחוף ידיים לכלים שלי:biggrin:)
רקאומר
הטרייסר שלי חי חיים שקטים.
לא יודע אם זה החום, החיים או הגיל אבל אני רוכב מעט מאוד וגם שאני כבר יוצא לרכב זה בקצב של השושנים דהינו של פנסיונרים.
הטרייסר מצידו גומל בצריכת דלק נמוכה והתדלוק האחרון הראה 20.35 קילומטר לליטר.
נכון רכבתי לת"א וחזרה אחרי אישתי עם הרכב בקצב שנע בין 100 קמ"ש ל120 קמ"ש פלוס מינוס אבל כן זה נתון לא רע בכל מקרה.
מבחינת נוחות כנראה שכשיש לך זמן לחשוב אברים נרדמים קצת אבל זה לא היה משהו מהותי.
חייב להודות שהיה משהו נחמד לרכב בקצב הזה שמאפשר לך לחשוב ולראות דברים שלא ממש שמתי לב עליהם בדרך.
אולי זה הזמן לצ'ארלי דייוידסון?