:biggrin::biggrin::biggrin::biggrin::biggrin::bigg rin::biggrin::biggrin: חזק
:biggrin::biggrin::biggrin::biggrin::biggrin::bigg rin::biggrin::biggrin: חזק
לא אמרתי כלום.
יש לי תחושה שתכף נקבל עוד סיפור מעניין...
28357 ק"מ-חופשה באילת
איך מכניסים ציוד חופשה ל-4 ימים באילת לתוך 2.5 מזוודות אופנוע בלי קשירה מיותרת מעל לארגז?
לכאורה משימה קלה למי שמבלה כמעט שבועיים בשנה בחו"ל באותם תנאים, נכון ששם מתווסף גם תיק נוסף אבל לידיעה
נסיעה לנופש בטן גב מצריכה יותר ציוד, או כמו שאומרת הג'ינג'ית "אני לא יודעת אם אני אצטרך את זה, אבל אני רוצה לדעת
שזה שם..."
אה כן וצירך גם תיק גדול לקניות לחזרה...אז החלטתי לאתגר את עצמי באריזה נכונה ולהימנע מהצורך לקשור תיק נוסף, סתם כי אני יכול, לקח לי לא יותר מפעמיים
למצוא את הנוסחה הנכונה.
הדרך לאילת 320 ק"מ מתחלקת אצלי כמו כל דבר חוץ מהעוף בצה"ל ל-3 חלקים, מהבית עד לצומת הלידו בואכה ים המלח.
מהלידו ועד צומת הערבה ומצומת הערבה עד למלון.
הדרך הצפופה הראשונה בתוך העיר והפקקים עם 3 ארגזים מונעת ממני לעבור בין המכוניות ולפצח את הפקקים הרגילים ולוקחת
קצת יותר מהממוצע, הירידות לכיוון ים המלח כבר פותחות את הלב ומבצעות הכנה לחופשה, בקטע הזה אני מנסה להתרגל שוב
לאופנוע במשקל מלא ולכיוון המתלים החדש שקיבל עוד שני קליקים להקשחת החלק האחורי בעקבות תוספת המשקל האופנוע מרגיש
מצוין ומהודק ובולע את כל מתחלואים שמע"צ ומזג האוויר זורקים לכביש. האופנוע מרגיש קצת יותר גבוה בעצירות למרות המשקל
ואני מחליט לנסות להשאיר את הכיוון הזה גלם ללא המשקל אח"כ סתם מסקרנות לגבי ההתנהגות הקשיחה יותר.
יום קודם תדלקתי את האופנוע וירדתי איתו למודיעין לאימון נהיגה מבצעית ברכב, מטעם העבודה שעון הדלק עדין מצביע על מיכל מלא
למרות שאני יודע שמדובר במצג שווא, שנתות המדיד מתחילות לרדת רק אחרי ש-10 ליטר דלק יקרים כמעט חצי מתכולת המיכל כבר
הפכה לאנרגיה ואז בקצב מוגבר השנתות נעלמות לך מהצג במהירות עד לשנתה האחרונה שמודיעה לך יש ל רק עוד 5 ליטר עד סוף
מיכל, בשלושת הליטרים האחרונים היא גם מתחילה להבהב, אז קצת אחרי המלונות עצרנו לתדלק להתרוקן ולשתות משהו. שם גם פגשנו
חברה ממועדון החמש שירדו לאילת עם הרכבים המדהימים שלהם.
https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.n...88&oe=5E831472
כביש ים המלח הוא כביש למתקדמים, ניתן לרכוב בו לאט לאט וליהנות מהנוף המדהים הצבעים והמראות וניתן גם ללחוץ קצת יותר ואז הכביש
המיוחד גם הופך את הרכיבה למהנה ומאתגרת שמצריכה יכולת רכיבה טובה. הריכוז והדופק עולים ואיתם ממד הכיף והנאה.
צומת הערבה משנה את המוד הנוף והכביש הארוך מצריכים פס קול מועלה והשלוב של נוף מדבר פרוס למרחבים מדהים ועם קצת דמיון אפשר
להשוות אותו למדבריות ארצות הברית בכביש 66 האגדי. המשחק שלי שם זה עם כלי הרכב, יכולת העקיפה של האופנוע הזה מדהימה, מהירות
השיוט הנכונה לאופנוע מציבה את מחט הסל"ד על 4500 רגועים ומהירים מהממוצע, אבל ברגע שצריך יד ימין מושכת בידית הגז והמפלצת
מתעוררת במשיכה מדהימה שמקצרת את זמן העקיפה ונותנת לרוכבים ביטחון רב ומרחק הגנה מהרכבים הבאים ממול. אז התחלתי לשחק בחתול
ועכבר כשאני מיירט רכבים בכמויות רק בשביל לראות אותם עוברים אותי שוב כשאני יושב אצל "כושי" בק"מ ה-101. עד אילת עקפתי אותם שוב.
וכשמזג האוויר השתולל בכל הארץ אני ישבתי לי על חוף הים...
https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.n...a8&oe=5E480C3F
הדרך חזרה היית מאתגרת יותר בגלל הרוח שהייתה מכה בהפתעה מדי פעם אבל הנחישות והרצון והאתגר רק גרמו לי לחייך בתוך הקסדה
לג'ינג'ית רק נאחזה בי בכוח בכל פעם כזאת...
https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.n...27&oe=5E4CC2EA
ביציאה מאילת נתקלנו בשיירה של רכבי סיטרואן דה שבו עתיקות שעושות מסע חוצה ישראל מדן לאילת, צפירה בעקיפה וסימן שלום ביד פשוט כייף
לראות את המשוגעים כל אחד בדרכו מוצא את רגעי האור הנדירים והופך אותם להנאה צרופה, כל אחד והרעל שלו.
נישאר טעם של עוד, הדרך עברה לי מהר מדי והכלי הזה נוח, כלי הכי נוח שרכבתי עליו אי פעם.
לא רכבת על הארלי, לא תבין.
מציע לך לעיין בשרשור "למי הייתם ממליצים לרכוש הארלי" :
http://fullgaz.co.il/forums/showthre...A1%D7%95%D7%9F
מה היה קורה אם היו לקוחים את הורסיס שלי ומשפרים אותו? לקחת כלי טוב מאד ולהפוך אותו למצוין אפשר?
אז לקחתי למבחן את הוורסיס האלקטרוני המשודרג מודל 2019 בצבע שחור (הכי מהיר)
אז איך היה, רוח חזקה קר (אני רוכב עם מעל קיץ) ו...
ישיבה ראשונה על הכלי מגלה לי שהוא גבוה בקצת מהורסיס שלי שזה סבבה, יש גם כוס שמן שמישהו שכח על הכידון,
לפי מה שהבנתי שכשביקשו מהמנסד לתכנן בלם חדש לורסיס הוא בדיוק שתה פיינט בירה ונראה לו הגיוני לשים את הכוס
של הבירה על הכידון במין חיבור מאולתר כזה ושימתו הסחים.
אגב הוא לא הפסיק שם ולקח מגן הפגנות שקוף מהיס"מ חורר אותו באמצע ותקע אותו בחזית לזכר השירות הצבאי שלו.
החלטתי גם להתגבר על הפחד שלי מהטכנולוגיה ולשחק בכפתורים, אז הדלקתי בטעות את מחממי הידיים לכוסיות, והצלחתי
לכוון גם את הכיוונים שחשבתי שאני צריך, האופנוע חשב אחרת והחזיר לי לכיוונים שמישהו אחר עשה, בקרות מתערבות 2
מנוע בכוח מלא, סבבה זרמתי, אח"כ הסבירו לי שצריך לכוון אותם כשהמנוע דולק לשרוף עודפי דלק...
יציאה לכביש מעצרת הגז חלקה ורגישה שהתגלתה אח"כ כדבר הכי טוב באופנוע, פרט לכך הרגשתי בבית, נכון צריך להתרגל
ללוח השעונים החדש, לתוספת כפתורי הכיוון שנספו, אבל אותי מעניינת דווקא הרכיבה, יוצא לנס הרים...
הרכיבה חלקה אבל רוחות עזות מונעות ממני ליהנות באופן מלא נדרשים המון תיקוני כיוון, המתלים נוקשים הכי נוקשים שרכבתי
עליהם והם במצב נורמל, אפשר לכוון לסופט או ספורט אבל התחושה נהדרת והדוקה הסיבובים באים מהר והתחושה היא שאני
מהיר בלל כמות מדויקת של גז ותגובת מעצרת טובה יותר, הבלמים נהדרים וחזקים ומאפשרים בלימות לתוך הפניה, אני מעדיף
בחירת קו מדויקת ובלימת מנוע אז רוכב בהילוך אחד נמוך יותר מה שמאפשר לי להיות מספיק מהיר. האופנוע משדר שחרור,
"תעשה מה בא לך אצלי הכל בסדר...."
כן מדובר באופנוע מצוין, שיחוק אדיר, טוב משלי, אבל האם הוא עושה לי חשק להיכנס לסוכנות ולהחליף?
אין לי תשובה חד משמעית, אם הכסף לא היה משחק תפקיד, אין ספק שכן, להחליף טוב מאד במצוין, זה תמיד כיף, אבל...
(אל תגידו שלא ידעתם שיבוא אבל)
האם ההפרש במחיר מצדיק את ההחלפה?
לטעמי לא, רכיבה על אופנוע זו חבילה שמביאה איתה גם סוג של פשרות והבונוס שנותן לי החדש לא שווה לי את ההחלפה
כי הוא נותן עוד קצת ממה שיש לי ופחות ממה שאני רוצה (ואני לא יודע מה אני רוצה). אבל אם זה היה זה, אז היה לי כבר
שרשור התחדשתי.
נישאר בינתיים עם הורסיס שלי, עדיין אוהב אותו, סולח לו, ונהנה ממנו לא פחות.
https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.n...df&oe=5E8A4C21
טוב, אז אחרי מעל לחמש שנים מעיל הרכיבה הקיצי שלי התחיל לאותת לי על סוף היחסים בינינו, זה התחיל ממגנים שהתפוררו והוחלפו
בקיץ בלואיס המשיך בתפר שנפתח ונתפר מחדש, ומסתיים במראה דהוי, המעיל הזה ליווה אותי אלפי ק"מ בארץ ובחו"ל.
את המעיל קנה לי עופר ב-100$ אם זיכרוני לברכה לא מטעה אותי "ג'ון רוקט" מותג שלא שמעתי עליו מעולם והוכיח את עצמו מעל ומעבר
בעלות מול תועלת, לשמחתי מעולם הוא לא נדרש לבצע את תפקידו, ושימש בעיקר בספיגת זיעה והגנה סבילה.
המעיל הזה היה לי נוח ברמות אחרות עד שהחלטתי שיש גבול לכל תעלול ובאמת כבר הגיע הזמן להחליף, במחשבה של כמות השימוש ושיחזור
של הקילומטרים הרבים שעברתי עם המעיל נפל לי האסימון שבניגוד לאירופה שם השימוש במעיל הקיץ הוא קצר מאד, אצלנו דווקא הפוך השימו
80% קיץ ו-20% חורף. ובמיוחד אצלי שאני מושך עד לדקה התשעים את ההחלפה למעיל חורף אמתי. לכן צריך לדעתי להתחמש במעיל איכותי
אז מזה זמן רב אני חורש באתרים ומתרגז מחדש על רמת המחירים בארץ, מצאתי מספר דגמים שענו על דרישותיי. מבחינת מיגון מצא חן בעיניי
מעיל דיינז שמגיע גם עם הגנות לבית החזה, אבל בניסיון למדוד מספר מידות מצאתי שהמעיל לא נוח לי, ולא אהבתי את שיטת הידוק המגנים לזרוע
שהיא באמצעות סוג בד אלסטי כמו בחליפת צלילה שמצמיד את השרוול ליד.
התמזל מזלי ונקלעתי שלא באשמתי לת"א, ובסוכנות KTM מצאתי מותג שיכולנו בעבר רק לחלום עליו, השתדלתי לצנן את התלהבות ולהיכנס ולמדוד
טעות...מרגע שהמעיל עלה עלי היה לי ברור שהוא שלי, אז בנוסף לכל הפיצרים שיש בחלק מהמעילים למעיל הזה יש תוספות היי טק הכוללת קוד
בין לאומי אחריות לכל החיים, אפליקציות מעניינות שלמען האמת עוד לא הספקתי ללמוד ולהבין במה מדובר. בסוף השבוע נעשה קצת סדר בבלגן.
https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.n...a7&oe=5E53AB22
מבחן רכיבה בקרוב, כן אני יודע שכולם רוצים לדעת "כמה" 1580 ש"ח אין הנחות על המוצר למרות לחץ פיזי מתון.
שלח תמונה שלך איתו, נראה איך יושב
Sent from my iPhone using Tapatalk
28670 ק"מ
כל הלילה ירד גשם הכביש רטוב ואני מתלבט אם להעביר את מצב הבקרות למצב גשם, 75% כוח ובקרות מלא, פאק אייט רוכב מלא,מרוכז
משמעת ברזל ויד ימין בבקרה אישית, סבבה המלאכים שומרים עלי, אוחזים מצוין גם ברטוב, לא כולל מעברי חציה וצבעי כביש.
האופנוע מצוין עד היום במשך כל התקופה יש לי ממש מעט דברים רעים להגיד עליו, התאמה מלאה והיא מתחדדת מול המתחרים שאני מקפיד
לבדוק ולהתרשם, לאו דווקא בשביל להחליף הרבה יותר בשביל לדעת.
האופציות המידיות נבדקו ונמצאו נחותות לדרישותיי, נישאר לבדוק את הדגמים היקרים להחריד והרחוקים כרגע מהאפשרויות שלי עדיין לא
הגעתי למסקנה אם אני מוכן לוותר על כל מה שיש בו בשביל להרוויח קצת "שטח".
רק עכשיו אני מתחיל לחוות את האופנוע שלי ממש, אחרי שלמדתי אותו בצורה יסודית כמעט שנתיים אחרי שניסיתי סוגי גומי וכוונונים אישיים
אני מרשה לעצמי קצת יותר, אני בוטח בו ואני מכיר אותו ברמה אחרת. כן לימוד איטי ובטוח שיפור הדרגתי ונבון מנעו משנינו אי נעימות ותקלות
ואנחנו מתקדמים בחדווה לעבר השנה החדשה.
הדרוג שלי נכון להיום:
ורסיס 2019 אלק'
אפריקה טווין אדוונצ'ר
יאמהה סופר טנרה.
https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.n...4e&oe=5E8969E6
קמתי.
יוצא עם הכלב לסיבוב ואני רואה שרטוב בחוץ.
לא נורא לבשתי מעיל כתום זוהר והתארגנתי ליציאה.
פותח תא שער הבית ואז נועל.
חיש קל מפתח לסוויץ.
גרגור נחמד מהמנוע בשילוב ווברציה קלה.
משלב לראשון ומזנק במתינות.
בדרך מקבל תחושת אובדן אחיזה קלה מהגלגל שמניעה את הכבודה.
הבקרה מתערבת והכל בסדר.
אני מחייך לעצמי.
השעון מאיר באור אדמדם ואני מתרווח לי בנוחות.
אנו חוצים שלוליות קטנות והכל בנונשלנטיות עם מוזיקה נעימה.
השעה מוקדמת והכביש הפתוח קורא לנו לרוץ ללא חשש.
אנו בין הטיפות מדלגים לנו בשיא הנונשלנטיות והכל באמת נהדר.
מבעד לחרך חודר אוויר קריר אבל תודות לאיוורור יעיל לא נוצרים אדים וניתן להשקיף קדימה אל המרחב.
מבעד למראות הרטובות האורות של כלי רכב מאחור נשברים אבל זה באמת לא מפריע.
חיש קל אנו בחניון השער נפתח ואני נכנס אל החנייה המקורה.
אני סוגר את כפתור המאוורר ומכבה את המנוע.
לחיצה על כפתור השלט ופיפי מהבהבת לה באור כתום ואומרת אני תופסת תנומה עד שתגיע.
אכן נחמד שיש אותה.
נפנק אותה השבוע בשלישית מגבים חדשים.
קוואסאקי פיכס.